Honden autostoel kopen? Alle hondenstoelen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste honden autostoel? Wat is er nou leuker dan met je hond op stap te gaan? Zeker als je met de auto weg gaat is het wel zo fijn dat jouw hond veilig vervoerd wordt. Een speciale autostoel hond in de auto is dan het perfecte hulpmiddel!

In dit uitgebreide artikel nemen wil je graag mee in onze zoektocht naar de beste autostoel voor jouw hond! Ook vertellen we je wat een honden stoel voor in de auto zo speciaal maakt, en waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft. Ook kijken we naar de voor en natuurlijk de nadelen, en de prijs kwaliteitsverhouding. Zo maak je de perfecte keuze!

Tot slot leggen we je uit waarom je een honden autostoel nodig hebt, hoe je deze het beste kunt reinigen en geven we je tips om het product zo veilig mogelijk te gebruiken. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stel ze dan gerust onderaan deze pagina bij de reacties!

Zoals bij alle andere producten kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de voor en nadelen en de beoordelingen van andere hondenliefhebbers.

Zij kunnen je tenslotte het eerlijkste advies geven. Let op: bij sommige producten zijn er meerdere maten, en of kleuren verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste honden autostoel

Onze vijf favorieten honden autostoelen

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande honden autostoelen. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een autostoel voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Snoozer Lookout Autostoel voor honden

Het eerste product in deze top vijf is de autostoel van Snoozer. Dit product wordt beoordeeld met een vijf van de maximaal vijf sterren op Bol.com. In onze top vijf is dit de meest luxe honden autostoel, hij is gemaakt van een fijne microsuede en verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

Voor iedere hond wat wils! Deze stoel voor honden komt met een handige Verbindings riem om de autostoel vast te zitten in de auto. Bij dit product is er goed over de veiligheid nagedacht!

Trixie Hondenmand Autostoel Zwart

De autostoel van Trixie wordt op dit moment beoordeeld met een 4,6 van de maximaal vijf sterren op basis van 23 reviews op Bol.com. Deze man is geschikt voor kleinere honden en heeft een aantal leuke eigenschappen. Denk hierbij aan een verhoogd zit gedeelte met schuimrubber invulling, zodat jouw hond lekker naar buiten kan kijken.

De recordhouder zorg ervoor dat je hond in de mand blijft zitten en er niet uit kan springen. Ook is er een uitsparing aan de voorkant aanwezig zodat je de gordel vast kunt maken. De afneembare hoezen zijn gemakkelijk in de wasmachine schoon te maken. Met dit product doe je zeker geen miskoop!

Autostoel hond opvouwbaar

Op de derde plaats staat de merkloze opvouwbare honden autostoel. Ondanks dat het een merkloze product is wordt het beoordeeld met een 4,5 van de maximaal vijf sterren op basis van meer dan 100 reviews op Bol.com. Wellicht komt dit omdat deze honden autostoel niet veel kost! Er zijn twee varianten verkrijgbaar in leuke hippe prints.

De stof is waterbestendig en zorgt ervoor dat je deze honden stoel makkelijk kunt schoonmaken. De honden stoel wordt geleverd met een veiligheidsriem die bestaat uit twee gespen, die makkelijk te bevestigen zijn.

WiseGoods Premium Autostoel Hond

Het vierde product in onze lijst is met een aangename prijs van nog geen € 40,-een absolute aanrader. Deze honden autostoel is geschikt voor de kleinere honden. Dankzij de verstelbare bevestiging past deze maand in iedere auto.

De maand wordt geleverd met een honden riem zodat jouw hond veilig met jou op stap kan. Er is ook een handig opbergvakje aanwezig bij je extra spulletjes in kan opbergen. Veel meer heb je niet nodig!

Opvouwbare Autostoel hond designer Inclusief opbergtas

Op de laatste plaats in onze top vijf staten opvouwbare honden autostoel van de blaffende kat, en nee dit product is niet alleen geschikt voor katten! Dit product wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal vijf sterren op basis van maar liefst 162 reviews op Bol.com. Dit in combinatie met een gunstige prijs zorgt ervoor dat dit product een slimme aankoop is!

Deze auto stoel is uniek doordat je deze makkelijk kunt opvouwen en dus zonder al te veel moeite kunt opbergen wanneer je deze niet gebruikt. Hij wordt geleverd met een extra gordel voor je hond, zodat hij veilig met je mee kan reizen.

Dankzij de verstelbare bevestiging was deze autostoel in iedere auto. Tot slot kun je deze autostoel op meerdere manieren vast maken dankzij de verstelbare riempjes aan de voor- en achterkant.

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze meer dan 180 verschillende soorten auto stoelen voor honden hebben!

honden autostoel

Wat is een honden autostoel?

Inmiddels zou je een goed beeld moeten hebben van de verschillende soorten auto’s stoelen voor honden. Als dat niet zo is vertellen we je er graag meer over! Een autostoel voor honden is, een speciale stoel die je kunt gebruiken om je hond veilig mee te nemen tijdens een autorit.

Eigenlijk is dat alles, lekker comfortabel samen op stap. Je zou het kunnen vergelijken met een autostoel voor baby’s, denk hierbij aan de bekende Maxi-Cosi.

Een ander woord voor een honden autostoel is auto maand, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stoffen en kleuren. Vaak kiezen mensen en hondenautostoel uit die goed past bij het interieur van de auto. Omdat er zoveel verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar zijn kan het lastig zijn een geschikt model te vinden.

Hopelijk hebben we je middels dit artikel al een eindje op weg geholpen! In de alinea hieronder lees je waarom je een autostoel zou moeten kopen.

Een ander woord voor hondenautostoel is auto mand, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stoffen en kleuren. Vaak kiezen mensen en hondenautostoel uit die goed past bij het interieur van de auto.

Omdat er zoveel verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar zijn kan het lastig zijn een geschikt model te vinden. In de alinea hieronder lees je waarom je een autostoel aan zou moeten schaffen.

Waarom zou je een honden autostoel kopen?

Je weet nu wat een autostoel speciaal voor honden is, nu is het van belang om te kijken naar de redenen waarom je er eentje zou moeten kopen. Hieronder hebben we een aantal van deze redenen op een rijtje gezet! Dit is namelijk niet een product dat je zomaar even koopt, vanwege de prijs. Je moet je opletten!

De autostoel zorgt voor veiligheid

Een van de belangrijkste redenen om een autostoel voor honden te kopen is om jouw hond veilig te kunnen vervoeren tijdens een autorit. De honden autostoel kan in vrijwel alle gevallen een vast gemaakt worden middels een gordel.

Zo voorkom je dat jouw hond door de voorruit kan vliegen als je plotseling moest remmen. Een andere reden is dat je voorkomt dat jouw hond je tijdens de autorit afleidt.

Jouw hond meenemen in de auto

Naast het stukje veiligheid en comfort is de simpele reden om een honden stoel aan te schaffen dat je jouw hond makkelijk mee kunt nemen. Natuurlijk zo veilig en comfortabel mogelijk, dit is voor iedereen in de auto wel zo prettig.

Een stukje comfort

Wanneer jouw hond in een autostoel zes weet je dat hij comfortabel kan zitten of liggen. Deze producten worden namelijk specifiek voor honden gemaakt. Op die manier voorkom je vaak een hoop gedraai op de achterbank, en dat is niet altijd prettig. Een hond die comfortabel kan zitten of liggen is vaak een stuk rustiger.

Zoals je kunt zien zijn er dus genoeg redenen om een autostoel voor jouw hond te kopen. In de volgende alinea leggen we uit waar je rekening mee moet houden voordat je een hondenstoel gaat kopen.

hondenstoel auto

Waar moet je rekening mee houden?

Het is belangrijk om vooraf te weten wat jij nodig hebt en wat je precies kunt verwacht van de honden autostoel. Zo kan het zijn dat er bepaalde functies aanwezig zijn die je niet of juist wel gebruikt. Hieronder een rijtje met belangrijke punten waar je rekening mee moet houden!

Het formaat van de hondenautostoel

Op de eerste plaats is het van belang dat je een autostoel voor je hond aanschaffen waar hé goed en comfortabel in kan zitten of liggen. Op die manier voorkom je dat je hond uit de autostoel kan komen.

Meet daarom vooraf op hoeveel ruimte jouw hond in beslag neemt op de achterbank, als hij gaat zitten of liggen. Het is slim om dit grof in te schatten, I je kunt beter een auto zit je voor je hond kopen dat te groot is dan te klein.

De verschillende materialen

Het tweede belangrijke punt is het materiaal gebruik, dit bepaalt vaak hoe sterk of duurzaam een product is. Het is ook goed om te weten van welk materiaal de vulling is gemaakt. Zo is schuimrubber de meest voorkomende, maar dat kan even goed iets anders zijn.

Niet iedere auto honden stoel heeft trouwens een vulling aan de onderkant van de honden autostoel. Meestal zijn dat de stoelen die verhoogd zijn. Andere materialen die vaak gebruikt worden zijn polyester of nylon. Via Bol.com kun je door middel van de filters aangeven of je een autostoel voor je hond wilt kopen met of zonder vulling.

Hoe veilig is de honden autostoel?

Je hebt kunnen lezen dat dit product in allerlei verschillende maten in varianten verkrijgbaar is. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van dit rijtje is de veiligheid die de automand biedt.

Bekijk daarom vooraf of de auto stoel geleverd wordt met een riem of gordel, deze kun je vast klikken en biedt extra veiligheid. Het kan ook zijn dat deze geleverd wordt met haakjes en gespen.

De beoordeling van anderen

Neem de beoordeling van anderen altijd mee in je overweging voordat je een product aanschaft. Mijn persoonlijke ervaring is dat je beter kunt kiezen voor een product dat zich inmiddels al ruimschoots bewezen heeft, dan voor een product dat net nieuw is op de markt. Dit maakt het ook makkelijker om de voor en nadelen af te wegen. Producten die slecht beoordeeld worden kun je beter links laten liggen.

De prijs van een honden autostoel

Tot slot is de prijs vaak een belangrijke factor. Mede hierdoor is de mening van anderen belangrijk, om zo geen letterlijke kat in de zak te kopen. Je kunt een honden autostoel kopen vanaf zo’n € 20,-en deze prijs kan oplopen tot ongeveer € 300,-. Kies vooral voor een product die bij jou past en binnen jouw budget ligt.

Waarom heb je een honden autostoel nodig?

Als je jouw hond graag overal mee naartoe neemt, is het belangrijk dat je hem op een veilige manier vervoerd. Net zoals een autogordel voor je hond is dit een van de producten waar je dat mee kunt doen.

De reden waarom is makkelijk te beantwoorden, zodat jij je hond op een comfortabele en veilige manier kunt vervoeren. De gemiddelde automand is geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Voor grote honden kun je misschien beter een andere oplossing zoeken.

honden auto stoel

Hoe maak je een honden autostoel schoon?

Als je de autostoel een aantal keren heb gebruikt is het slim om ‘m schoon te maken. Het kan ook zijn dat deze naar één keer al schoon gemaakt moet worden, als je zo’n hond hebt zoals wij. Vooral honden die veel vocht loslaten kunnen nogal wat achterlaten in de auto maand. Maar hoe doe je dit?

Dit is gelukkig niet zo moeilijk en kom je met een doekje, heet water en een stofzuiger een heel eind. Er zijn ook autostoelen voor honden verkrijgbaar waarvan je de buitenhoes kan verwijderen en deze schoon kunt maken in de wasmachine. Controleer het altijd vooraf bij de product- of gebruiksaanwijzing!

Zelf schudden wij de autostoel altijd uit door deze ondersteboven te houden, op die manier ben je het meeste grover veel al kwijt. Daarna kun je de stofzuiger gebruiken om de restanten op te zuigen. Vervolgens kun je met een doekje in het water terecht schoonmaken. Laat de autostoel altijd goed opdrogen voordat je deze weer gebruikt of opbergt.

De honden autostoel veilig gebruiken

Ook een honden stoel voor in de auto moet je op een veilige en verantwoorde manier gebruiken. Dit voorkomt dat er mogelijk iets met jouw hond gebeurd, bijvoorbeeld als je ineens moest remmen of een ongeluk krijgt. Hieronder heb ik een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet!

Op het moment dat je een autostoel voor je hond hebt gekocht, zorg er dan voor dat je (als je deze nog niet hebt), een hondentuigje aanschaft. Zo kun je jouw hond vast maken aan de autostoel. Als je je hond met een halsband vast maakt aan de autostoel, dan zou je hond zich kunnen bezeren als je plotseling moest remmen.

Dit omdat een halsband om de nek van de hond zit, als je dan plotseling moest remmen komt alle druk op de nek van je hond terecht.

De autostoel voor jouw hond moet je nooit op de passagiersstoel neerzetten. Mocht je een ongeluk krijgen en de airbags te voorschijn komen dan kan dat gevaarlijk zijn voor jouw hond. In sommige auto’s is het mogelijk bepaalde airbags aan of uit te schakelen.

autostoeltje hond

Veelgestelde vragen

Wat is een honden autostoel?

Dit product is specifiek ontwikkeld om jouw trouwe viervoeter op een veilige manier te vervoeren in de auto. Zo kan jouw hond lekker zitten en zorg je ervoor dat de rest van de auto niet vies wordt. Met een veiligheidsgordel maak je de hond vast zodat hij of zij op de plek blijft zitten.

Waarom moet je een honden autostoel kopen?

In dit artikel kan je lezen waarom je een autostoel moet kopen. Het zorgt ervoor dat je samen veilig op pad kunt en dat jouw hond comfortabel kan zitten.

Hoe groot moet de honden autostoel zijn?

Het is verstandig om vooraf te kijken welke maat je moet kopen. Zorg ervoor dat deze niet te klein is, je kunt beter een iets groter model kopen dan eentje die te klein is. Zo voorkom je dat de hond uit de autostoel kan springen. Is de stoel te klein dan kan jouw hond niet comfortabel zitten.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een autostoel voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie