Puppy shampoo kopen? Alle shampoos online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste puppy shampoo? Dit product is speciaal ontwikkeld om de vacht, en huid van jouw pup in optimale conditie te houden. Het kan best lastig zijn om te weten welke puppy shampoo jij voor jouw nieuwe hondje moet halen. In dit artikel ga ik je een eindje op weg helpen! Wat neem je graag mee in onze zoektocht naar de beste beste puppy hondenshampoo.

Het is namelijk belangrijk om de vacht van jouw pup op de juiste manier te verzorgen. Ook vertel ik je waarom je puppy hondenshampoo moet kopen, wanneer je jouw hond moet wassen en waar je dan op moet letten. Ook geven we je tips mee hoe je jouw hond moet wassen, dat kan best spannend zijn als je dat voor de eerste keer doet.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Vergeet ook niet ons eerder gepubliceerde artikel te lezen over het gebruik van hondenshampoo voor volwassen honden.

Tijdens onze zoektocht naar de beste puppy shampoo kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze producten en natuurlijk de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste puppy shampoo

Onze vijf favoriete puppy shampoos

Hierboven kon je de 15 beste puppy shampoos bekijken, de kans is groot dat je hier inmiddels een keuze uit hebt kunnen maken. Wil je nog even verder lezen of ben je er nog niet helemaal uit? Hieronder kun je onze vijf favorieten bekijken. Deze lijst is gebaseerd op eigen ervaring en op de ervaringen van andere mensen. Dit maakt het gemakkelijker om een product te kiezen dat zichzelf al bewezen heeft!

Beaphar puppy shampoo

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de puppy shampoo van Beaphar. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Deze flacon heeft een inhoud van 250 milliliter en is zoals de titel al aangeeft speciaal ontwikkeld voor jonge hondjes.

Deze shampoo is zacht en mild voor een gevoelige huid en is geschikt voor alle soorten honden. De huid en vacht worden met deze shampoo goed gehydrateerd en gevoed, dankzij de macadamia olie. Ook is deze shampoo pH neutraal en zorgt het voor een glanzende vacht. Dit product doet alles wat je ervan mag verwachten!

Greenfields Milde Puppy Shampoo

Het tweede product in onze top vijf is van Greenfields. Deze milde puppy shampoo wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is net zoals de shampoo van Beaphar speciaal ontwikkeld voor puppy’s met een gevoelige huid.

Maar je kan deze natuurlijk ook gebruiken als jouw pup geen gevoelige huid heeft. De flacon heeft een inhoud van 250 milliliter en heeft een lekkere herkenbare “baby poeder” geur. Ook dit product is pH neutraal en is vrij van parabenen. Dit is echt een goede keuze!

LifeProducts4You puppy shampoo

Op de derde plaats staat de puppy shampoo van LifeProducts4You. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Net zoals de bovenstaande producten is deze ook geschikt voor alle soorten hondenrassen.

Deze flacon heeft een inhoud van 300 milliliter en is specifiek ontwikkeld voor puppy’s met een gevoelige huid. Ook deze kan je gebruiken als jouw hond geen overgevoelige huid heeft, maar het is mooi meegenomen!

Dankzij de macadamia olie is deze shampoo lekker zacht en zorgt het voor een glanzende puppy vacht! Dit product is tevens vrij van parabenen en alcohol. Dit is wat ons betreft het product met de beste prijs- kwaliteitsverhouding!

Lief! Puppy Shampoo

Het vierde product in onze lijst is de puppy shampoo van Lief! Dit is één van de nieuwere producten op de markt en is vooralsnog door één iemand beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze shampoo zorgt voor een gladde en verzorgende vacht en is geschikt voor alle type honden vanaf ongeveer 6 weken oud.

Net zoals de andere producten in onze lijst is deze pH neutraal en vrij van parabenen en sulfaat. Dit maakt ‘m dan ook geschikt voor pups met een gevoelige huid! De flacon is verkrijgbaar met een inhoud van 350- en 750 milliliter. Hierbij geldt dat als je voor de grotere flacon gaat de prijsverhouding een stuk beter is.

Gottlieb puppy shampoo

We sluiten onze top vijf af met de grote 5 liter flacon van Gottlieb. Ook dit is één van de nieuwere producten op de markt en is op dit moment nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die dit product test? Dit is één van de goedkoopste puppy shampoo die op dit moment verkrijgbaar is, maar zeker niet de minste!

Dit product richt zich dan ook meer op de professionele gebruiker, gezien de inhoud van 5 liter. Dankzij de nertsolie wordt de huid- en vacht van de pup optimaal ontvet en zorgt het voor een beschermlaagje op de vacht. Wat ons betreft een aanrader!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze de keuze uit 55 verschillende puppy shampoos.

puppy shampoo

Wat is puppy shampoo?

Je hebt na het zien van de bovenstaande artikelen vast wel een goed beeld gekregen bij wat puppy shampoo precies is. Als dat niet het geval is, of je wilt graag meer over deze producten weten, lees dan snel verder! Hieronder vertel ik je er graag alles over.

Puppy shampoo is vergelijkbaar met de normale hondenshampoo, met als grootste verschil dat deze soorten specifiek ontwikkeld zijn voor opgroeiende honden. Net zoals bij mensen heeft het als doel om de vacht te verzorgen. Zo blijft jouw pup lekker fris ruiken!

Puppy’s hebben nu eenmaal een ander soort shampoo nodig dan volwassen honden. Dit komt omdat ze een veel gevoeligere huid hebben, daarom is het belangrijk om deze speciale shampoo te kopen.

Gebruik echter nooit mensenshampoo op honden, laat staan op puppy’s! Daar zitten namelijk allerlei stoffen en ingrediënten in die schadelijk zijn voor honden. Later in dit artikel vertel ik je hier graag meer over.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om de beste puppy shampoo uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel tot zover al een heel eind op weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je meer over deze producten. Waarom je puppy shampoo moet kopen, en welke voordelen dit heeft.

Waarom zou je puppy shampoo kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat een puppy shampoo zo speciaal maakt. Laten we nu kijken naar de redenen waarom je shampoo voor jouw puppy moet kopen.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het verstandig is deze producten te kopen. Je wilt natuurlijk dat jouw puppy lekker fris ruikt, maar dat is niet de enige reden. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

Het zorgt voor een schone en gezonde vacht

Ten eerste omdat het de vacht van jouw puppy verzorgt. Net zoals bij volwassen honden is het verstandig regelmatig jouw pup te wassen met deze speciale puppy shampoo.

Puppy’s spelen graag, rollen in de modder en worden snel vies. In dat geval is het goed om samen onder de douche te springen. Het schoonmaken van zijn vacht zorgt ervoor dat het in optimale conditie blijft, en het voorkomt dat jouw hondje gaat stinken.

Het kan ook zijn dat jouw pup last heeft van vlooien of je bent er onlangs achter gekomen dat hij of zij een huidaandoening heeft. Ook in dat geval is het slim om puppy shampoo in huis te hebben.

Zoals je kunt zien is er maar één belangrijke reden waarom je dit product moet kopen. Het zorgt ervoor dat jouw pup lekker ruikt, en dat je tegelijkertijd zijn vacht in goede conditie houdt. In de volgende alinea vertel ik je graag wanneer het tijd wordt om jouw pup te wassen!

beste puppy shampoo

Wanneer moet je een puppy wassen?

Tot zover weet je welke puppy shampoo tot onze favorieten behoort, en waarom het belangrijk is waarom je dit product moet kopen. Maar hoe weet je wanneer je jouw puppy moet wassen? Hieronder staan een aantal punten opgesomd!

Als zijn of haar vacht vies is

Op de eerste plaats is het tijd om jouw pup te wassen wanneer zijn vacht vies is. Dit klinkt vrij logisch! Je merkt dit snel genoeg als je hem aan het knuffelen bent. Wanneer je achtergebleven zand of andere troepjes in de vacht vindt wordt het tijd voor een douchebeurt.

Wanneer je alleen een kleine beetje vettige vacht voelt is dat geen probleem. Net zoals bij ons mensen scheiden ook puppy’s een beetje vet af dat dient ter bescherming van de vacht. Als hij echt vies aanvoelt wordt het tijd om samen te douchen!

Op het moment dat jouw puppy stinkt of gaat ruiken

Een andere reden wanneer het tijd wordt om de pup te wassen is op het moment dat het hondje gaat stinken of gaat ruiken. Dit kan je vergelijken met mensen, als wij onze haren niet vaak zouden wassen gaat deze op een gegeven moment ook ruiken. Dat is bij puppy’s niet anders. Als je merkt dat dit bij jouw pup van toepassing is, dan is het tijd om te wassen.

Als je pup overmatige jeuk of irritaties heeft

Een puppy kan veel jeuk krijgen of zelfs last krijgen ven huidirritaties als je hem niet met enige regelmaat wast. Veel van deze puppy shampoos zijn specifiek ontwikkeld om deze klachten tegen te gaan.

Wanneer zijn vacht vol zit met klitten

Ook als je merkt dat de puppyvacht vol zit met klitten of knopen is het tijd om hem te wassen met puppy shampoo. Een goede wasbeurt kan namelijk helpen om deze te ontwarren, ook het borstelen wordt een stuk gemakkelijker achteraf. Er is ook speciale antiklit shampoo verkrijgbaar voor puppy’s.

Zoals je kan zien zijn er verschillende redenen te bedenken wanneer het goed is om jouw pup te wassen met shampoo. Er zijn echter wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voordat je puppy shampoo gaat kopen. In de volgende alinea vertel ik je graag met welke zaken je rekening moet houden.

shampoo pup

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je puppy shampoo gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je opgesomd!

Welk soort puppy shampoo koop je?

Als eerste is het goed om te kijken naar de verschillende soorten puppy shampoos. Er zijn namelijk meerdere soorten, merken en vormen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan puppy shampoo voor hondjes met een gevoelige huid, of shampoo die helpt om klitten of knopen uit de vacht te krijgen.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de normale puppy shampoo, lotion, conditoners of droogshampoo. Het laatste product combineert de drie voorgaande in één enkel product, handig!

Hoe ruikt de puppy shampoo?

Naast het soort shampoo voor jouw puppy is het fijn om te weten welke geur het product heeft. Iedere shampoo ruikt lekker, maar het kan zijn dat je een bepaalde voorkeur hebt voor een geur. Het is bij puppy shampoo soms moeilijk te achterhalen welke geur de puppy shampoo bevat, het is daarom aan te raden om de reviews van anderen door te lezen.

Hoeveel milliliter zit er in de flacon?

De inhoud van de fles of flacon is een ander punt waar je rekening mee moet houden. Wanneer je op dit moment meerdere jonge pups in huis hebt, kan het fijn zijn om een grotere flacon te kopen.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de flacon, hoe lager de prijs. Het kan ook zijn dat je stapelkorting ontvangt als je meerdere flesjes in één keer koopt. De inhoud varieer tussen de 200 milliliter en kan oplopen tot wel 5 liter!

Is de puppy shampoo zacht voor de huid?

Nog iets om rekening mee te houden is de zachtheid van de puppy shampoo. Dit wordt ook weleens aangeduid met de mildheid van het product. Het is veiliger om een puppy shampoo te kopen die mild is, dan is de kans op huidirritatie het kleinste.

Deze producten kan je vaak herkennen aan de pH waarde. Deze informatie kan je in de meeste gevallen teruglezen bij de product omschrijving. Goed om vooraf even te controleren!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste puppy shampoo kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan de persoon die het gebruikt? Shampoos die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van de puppyshampoo

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van puppy shampoo beginnen bij zo’n € 9,- en kunnen oplopen tot € 70,-. Dit hangt voor een groot deel af van de hoeveelheid shampoo dat er in de fles of flacon zit.

puppy shampoo kopen

Hoe vaak moet ik mijn puppy wassen?

In dit artikel heb ik je verschillende redenen verteld wanneer je een puppy moet wassen. De kans is groot dat er tenminste één reden tussen zit die voor jouw hondje van toepassing is, maar dat kan ook niet het geval zijn.

Wanneer je geen van de redenen herkent is het toch goed om jouw pup zo af en toe lekker te wassen met een goede puppy shampoo. Er zijn verschillende meningen over hoe vaak je dit het beste kunt doen. In mijn ogen is dat eens per 2 tot 3 maanden.

Hoe gebruik ik de puppy shampoo?

Als het gaat om het gebruik van deze producten dan heeft dat denk ik nauwelijks uitleg nodig. Het gaat namelijk op precies dezelfde manier als waarop wij onze haren wassen.

Zorg er in ieder geval eerst voor dat je de vacht van jouw pup helemaal nat maakt. Dit kan je het beste doen onder een lauw warme douche. Wij gaan zelf altijd met onze honden onder de douche staan, dat maakt het een stuk gemakkelijker.

Wanneer de vacht van de pup helemaal nat is kan je de puppy shampoo aanbrengen. Breng iedere keer een klein beetje shampoo aan, en masseer het goed door de vacht. Let er wel op dat je zijn kop niet mee wast! Was jouw puppy dus niet rondom de ogen, oren en neus.

Zodra je de rest van het lichaam van de pup hebt ingesmeerd met puppy shampoo moet je het even 1 tot 2 minuten laten intrekken. Dan kan je het onder de lauw warme douche uitspoelen.

Het is belangrijk dat er geen puppy shampoo in de vacht van de pup blijft zitten. Je kan dus beter iets te lang afspoelen, dan te kort. Controleer dit ook op het moment dat je denk klaar te zijn met het afspoelen.

Wat doe je na het wassen?

Wanneer je klaar bent met het wassen van jouw puppy zal hij of zij van nature gaan schudden. Deze natuurlijke reflex zorgt ervoor dat het meeste water van de vacht verwijderd wordt. Probeer dit ook niet tegen te gaan, dit hoort nu eenmaal bij honden.

Voordat wij onze honden wassen hebben we altijd een aantal oude handdoeken klaarliggen om te gebruiken. Wrijf zachtjes met de handdoek om jouw pup zodat hij al grotendeels droog is.

Tot slot kan je een hondenbadjas aantrekken, dit zorgt ervoor dat hij of zij het niet koud krijgt, en het zorgt ervoor dat de pup nog eerder droog is, wel zo prettig!

puppy wassen

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn puppy wassen?

Het is voor jouw pup wel zo fijn als je ‘m gaat wassen. Zo verwijder je vlooien, teken en ander vuil. Het zorgt er ook voor dat zijn of haar vacht mooi gaat glanzen. Ook kan je onaangename geurtjes verwijderen, op een verantwoorde manier!

Is puppy shampoo veilig in gebruik?

Dit product is specifiek ontwikkel om te gebruiken voor pups. De meeste zijn gebaseerd op ingrediënten die de huid niet irriteren, en ze zijn vrij van agressieve stoffen. Om erachter tot komen of jouw puppy tegen de shampoo kan moet je één klein stukje wassen met de shampoo en kijken of er een allergische reactie ontstaat.

Is puppy shampoo vergelijkbaar met baby shampoo?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, het is niet hetzelfde als baby shampoo. Puppy shampoo is namelijk speciaal ontwikkeld voor honden, baby shampoo voor baby’s. Mensen en honden hebben niet dezelfde huid!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel puppy shampoo hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie