Hondenspeelgoed kopen? Alle speelgoed online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste hondenspeelgoed? Dit is een honden product dat iedere hond zou moeten hebben. Wat is er leuker om te zien dan een spelende hond, of om samen met jouw hond te spelen? Ook zorg je ervoor dat jouw hond voldoende beweging krijgt.

Hondenspeelgoed heeft ontzettend veel voordelen. Ik vertel je er graag alles over! In dit artikel vertellen we jou alles over speelgoed voor honden. We vertellen je welke vijf speeltjes tot onze favorieten behoren, op basis van de reviews van anderen en onze persoonlijke ervaring. Aan het einde weet je alles over dit honden product en welke jij het beste kunt aanschaffen voor jou trouwe viervoeter.

Tijdens ons onderzoek naar het beste hondenspeelgoed kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste hondenspeelgoed

Onze vijf favoriete honden speelgoed

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Chuckit Ultra Ball Hondenspeelgoed

Het eerste hondenspeelgoed in onze lijst is de hondenbal van Chuckit. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 138 reviews op Bol.com. Deze hondenballen zijn ontzettend sterk en duurzaam. Wij hebben er een aantal, en die gaan al een aantal jaar mee. En dat voor honden die normale ballen binnen 10 minuten stuk hebben!

Deze hondenballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hierboven zie je maat M. Deze heeft een diameter van 6,5 centimeter. Hij is gemaakt van natuurlijk rubber en blijft drijven op het water. Zo kan jouw hond de bal goed zien liggen. Een echte aanrader!

Kong Kauwbot Hondenspeelgoed

Op de tweede plaats in onze top vijf favorieten staat de kauwbot van Kong. Dit populaire hondenspeelgoed wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Dit product is niet alleen bij ons thuis favoriet, maar ook bij veel andere hondenliefhebbers!

De producten van Kong staan erom bekend om zeer sterk en duurzaam te zijn. Dit product is dan ook zeer geschikt voor honden die de behoefte hebben om hard te kauwen. Het wordt bijvoorbeeld door dierenartsen en professionals aangeraden. Deze kauwbot van Kong is verkrijgbaar in verschillende formaten. Het leuke van dit speelgoed is dat je er lekkere hondensnoepjes in kwijt kan, dit stimuleert jouw hond om ermee te spelen, ideaal!

Beeztees Massagebal Hondenspeelgoed

Het derde product in onze lijst is de Beeztees Massagebal. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 72 reviews op Bol.com. Dit product heeft een omtrek van 7 centimeter en ook deze kan je vullen met hondensnacks. Dit nodigt jouw hond uit om met de bal te gaan spelen.

Tijdens het kauwen zorgen de rubberen tandjes ervoor dat het gebit gereinigd wordt. Deze masseren namelijk het gebit, dat zorgt ervoor dan tandsteen en tandplak verwijderd worden. Tot slot heeft deze bal een unieke mint smaak, zo krijgt jouw hond ook een frissere adem!

Kong Snack Dispenser Wobbler Speelgoed

Op de vierde plaats staat wederom een artikel van Kong. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 48 reviews op Bol.com. Dit Kong hondenspeelgoed is vergelijkbaar met het tweede product uit onze lijst, met als grote verschil dat je deze kan vullen met hondensnoepjes.

Tijdens het spelen komen er snoepjes vrij die jouw hond natuurlijk maar al te graag wil opeten. Dit product hoort dan ook thuis onder de snackballen, ook wel eens de voerbal genoemd. Een must-have product om te kopen voor jouw hond! Het schoonmaken van dit hondenspeelgoed is lekker makkelijk, afspoelen onder de kraan of in de vaatwasser. Een echte aanrader!

Doxie Honden Speelgoed ballen

We sluiten onze top vijf favorieten af met de honden speelgoedballen van Doxie. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 65 reviews op Bol.com. Deze leuke set bestaat uit drie verschillende ballen waarbij je zelf de kleur kan bepalen.

Ze zijn gemaakt van duurzaam rubber dat sterk genoeg is voor de meeste honden. De ballen hebben stekels die tijdens het spelen het gebit verzorgen. De ballen hebben een omtrek van 6 centimeter en er zit geen pieper in verwerkt, mocht je dat willen weten. Een goed product!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar heb je de keuze uit meer dan 13.000 verschillende soorten hondenspeelgoed!

honden speelgoed

Wat is hondenspeelgoed?

Je hebt na het zien van de bovenstaande artikelen inmiddels vast een goed beeld bij wat hondenspeelgoed is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, dan vertel ik je daar graag alles over!

Hondenspeelgoed is een verzamelnaam voor heel veel verschillende producten, en ze hebben twee verschillende functies. Allereerst om de hond te vermaken en daarnaast als onderdeel van zijn verzorging. Denk bijvoorbeeld aan kauwstaven die goed zijn voor het hondengebit en bewiging met een hondenfrisbee.

Dankzij dit honden speelgoed kan jouw hond op een leuke manier z’n energie kwijt! De hond kan zich met een bepaald soort speelgoed urenlang zelfstandig vermaken, ander speelgoed is geschikt om samen te gebruiken. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee waar ik later in dit artikel op terugkom.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om het beste hondenspeelgoed te kopen. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten en waarom honden speelgoed iets is dat je absoluut in huis moet halen!

Waarom zou je honden speelgoed kopen?

Je weet nu wat hondenspeelgoed is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is dit één van de producten die jij moet kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Zodat jouw hond zijn energie kwijt kan

Ten eerste omdat jouw hond zijn energie kwijt kan. Dat is de belangrijkste reden om speeltjes voor de hond te kopen. Er zijn natuurlijk ook andere manieren waarop jouw hond zijn energie kwijt kan, bijvoorbeeld door een flinke wandeling in het park of bos. Hoe leuk is het om tijdens deze wandeling speelgoed voor de hond mee te nemen?

Als je net zoals ons meerdere speeltjes in huis hebt kan jouw hond kiezen wanneer en waar ze mee spelen. In ons geval komen ze ook vaak bij ons, eigenlijk vragen ze hiermee of we samen kunnen spelen. Hoe leuk is dat!

Het zorgt voor een hechte band

Een ander voordeel van hondenspeelgoed is dat het jullie onderlinge band versterkt. Samen met de hond spelen kan je zien als het bouwen aan een goede relatie, de hond leert hiermee om jouw te vertrouwen. Wanneer jullie een goede band hebben brengt dat automatisch een aantal voordelen met zich mee. De hond is niet alleen gelukkiger, maar is ook veel socialer!

Ze verzorgen het gebit

Sommige soorten hondenspeelgoed zijn voorzien van stekels die goed zijn voor het gebit. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij PUPPY SPEELGOED waarbij de stekels de pijn verzachten van doorkomende tanden. Bij oudere honden kan het helpen om tandplak tegen te gaan. Het kan ook helpen om tandverlies of mogelijke infecties te bestrijden.

Het stimuleert het denkvermogen van de hond

Naast het feit dat het voor een betere band zorgt en het goed is voor het gebit heeft hondenspeelgoed nog een belangrijke functie. Het stimuleert namelijk ook het denkvermogen van jouw hond! Veel honden zoals de goldendoodle hebben dagelijks mentale stimulatie nodig.

Denk bijvoorbeeld aan een hondenpuzzel of een snuffelmat. Op die manier kan de hond zijn denkvermogen op een goede manier ontwikkelen. Dit honden speelgoed is hier zeer geschikt voor!

Een hondenpuzzel is overigens niet alleen geschikt voor jongere honden, ook oudere honden kunnen er veel baat bij hebben. Net zoals bij mensen daalt het energieniveau naarmate ze ouder worden, met een denkspelletje voor honden kan je dit stimuleren.

Er is voor elke hond geschikt speelgoed

In dit artikel heb je natuurlijk al veel kunnen lezen over deze producten. Ook de diversiteit is enorm! Ieder speelgoed heeft zo zijn eigen doel en manier waarop het gebruikt moet worden. De kans dat er een speeltje tussen zit dat goed bij jullie past is dan ook groot!

Het voorkomt vervelend en ongewenst gedrag

Tot slot kan je vervelend gedrag voorkomen als je het juiste honden speelgoed voor jouw hond koopt. Met vervelend gedrag bedoelen we dat de hond spullen in huis kapot maakt door eraan te knagen of bijten. Dit is één van de indicatoren dat jouw hond zijn energie niet kwijt kan.

Er is natuurlijk niets vervelender dan een hond die thuis de boel stuk maakt. Hondenspeelgoed kan dit grotendeels oplossen! Je moet de hond aanleren dat hij of zij bijt in honden speelgoed en niet aan de stoelpoten. Het is dan ook verstandig om hier direct mee te beginnen als jullie de pup hebben opgehaald.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het goed is om voldoende speelgoed voor jouw viervoeter te kopen. In de volgende alinea leg ik je graag uit waar je zoal rekening mee moet houden.

speelgoed hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je hondenspeelgoed gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet je het speelgoed goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Deze heb ik hieronder voor je opgesomd!

Welk soort speelgoed koop je?

Op de eerste plaats moet je kijken naar het type speelgoed dat je voor de hond wilt kopen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is de benaming een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten speelgoed. Het is verstandig het type af te stemmen op jouw hond. Later in dit artikel vertel ik je alles over de verschillende soorten hondenspeelgoed!

Het formaat van het hondenspeelgoed

Naast het verschillende speelgoed moet je rekening houden met het formaat van het speeltje. Als je een te klein speeltje koopt loop je namelijk het risico dat jouw hond kan stikken tijdens het spelen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer het speelgoed te groot is dan bestaat de kans dat hij het niet goed kan oppakken.

Daarom is het verstandig om te kijken naar de grootte van het speelgoed. In de product omschrijving staat in de meeste gevallen aangegeven hoe groot het speelgoed is. Zo kan je een inschatting maken of het speeltje het juiste formaat heeft.

Een complete set of los speelgoed

Het is je ondertussen vast al opgevallen dat hondenspeelgoed vaak verkrijgbaar is als complete set. Je kunt natuurlijk ook losse speeltjes kopen. De prijs per speeltje is aanzienlijk beter bij een complete set, maar je hebt dan wel de kans dat er speelgoed tussen zit waar jouw hond geen plezier aan heeft.

Van welk materiaal is het hondenspeelgoed gemaakt?

Naast het soort speelgoed en de grootte is het verstandig om te kijken naar het materiaal. Het soort materiaal zegt daarnaast iets over de kwaliteit van het product. De meeste speeltjes zijn gemaakt van rubber, nylon of siliconen.

Er zijn ook speeltjes verkrijgbaar die gemaakt zijn van pluche of katoen. De laatste twee zijn in de meeste gevallen geschikt voor puppy’s. Speelgoed dat gemaakt is van rubber is over het algemeen het sterkste materiaal.

De reviews van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het hondenspeelgoed dat jij voor ogen hebt al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van het hondenspeelgoed

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het speelgoed. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven. Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot wel € 70,-.

Tot nu toe heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over hondenspeelgoed! Eerder in dit artikel heb ik het al kort gehad over de verschillende soorten speelgoed, in de alinea hieronder vertel ik je graag welke er allemaal verkrijgbaar zijn.

beste speelgoed hond

De verschillende soorten hondenspeelgoed

Het kan je inmiddels haast niet ontgaan zijn dat er ontzettend veel keuze is op het gebied van hondenspeelgoed. Gelukkig kan je deze producten opdelen in verschillende categorieën, dat maakt de keuze een stuk makkelijker!

Hondenballen

De hondenbal is een must-have product die eigenlijk iedereen die een hond heeft wel in huis heeft. Honden zijn gek op ballen! Wij hebben zelf een emmer vol met allerlei verschillende soorten, de ene is geschikt om als apporteer speelgoed te gebruiken, een ander is voorzien van stekels die het gebit verzorgen als jouw hond ermee gaat spelen. De meeste hondenballen zijn ook geschikt om te gebruiken in combinatie met een ballenwerper.

Honden knuffels

Knuffels zijn één van de populairste speeltjes voor puppy’s. Vanzelfsprekend zijn deze lekker zacht dat voor een veilig gevoel zorgt. Deze producten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Er zijn zelfs speciale puppy knuffels met een hartslag, maar je kan ze ook met- en zonder pieper kopen.

Kauwspeeltjes

Ook kauwspeelgoed is een populaire keuze onder hondenbezitters. Deze producten hebben meerdere voordelen zoals het verzorgen van het gebit en tandvlees van de hond. Het is dan ook niet vreemd dat er een aantal in onze lijst voorkomen!

Apporteer speelgoed

Dit soort hondenspeeltjes is gemaakt om weg te werpen of te gooien, jouw hond moet hier vervolgens achteraan rennen en terugbrengen. Daarna kan je het weer opnieuw wegwerpen. Dit type speelgoed is uitermate geschikt voor honden die veel energie hebben en behoefte hebben aan veel beweging. Qua speelgoed moet je denken aan een hondenfrisbee en hondenballen.

Honden flostouw

Een hondentouw, ook wel flostouw genoemd is een speeltje dat gemaakt is van touw. Het kan ook zijn dat er een bal of kauwstaaf aan het touw bevestigd is. Deze producten gebruik je met name om samen touwtje te trekken, of als apporteer speelgoed. Het kan ook zijn dat jouw hond er graag op kauwt, dat doen onze honden namelijk graag!

Hondenpuzzel

De hondenpuzzel is in feite niets anders dan een puzzel die specifiek ontwikkeld is voor honden. In dit soort speelgoed kan je lekkere hondensnacks verstoppen. De hond moet zijn hersenen gebruiken om bij deze snoepjes te komen. Vaak werkt dat met klepjes en kegels die omhoog gewipt moeten worden. Het leuke van deze producten is dat ze in verschillende gradaties van moeilijkheid verkrijgbaar zijn.

Snuffelmat

Een honden snuffelmat is een soort mat met allerlei stukken stof en stroken. Ook dit is een soort puzzel waar je snoepjes in de mat kunt verstoppen. Hierbij moet jouw hond zijn hersenen gebruiken om bij de snoepjes te komen.

Piepspeeltjes

In principe kunnen alle soorten speelgoed voor honden onder piepspeeltjes vallen, zolang er maar één of meerdere piepers in verwerkt zijn! De pieper wordt geactiveerd zodra jouw hond op het speeltje bijt of staat. De meeste honden zijn gek op dit type speelgoed vanwege het aantrekkelijke geluid.

Is speelgoed voor honden veilig?

Honden spelen graag met verschillende soorten speelgoed. Het zorgt ervoor dat ze zich gelukkiger voelen en het is goed voor zijn of haar mentale gezondheid. Speelgoed dat geschikt is voor honden moeten aan allerlei veiligheidseisen voldoen, maar je moet zelf de juiste keuze maken.

Te klein speelgoed kan namelijk verstikking veroorzaken. Maar ook als jouw hond een hondenknuffel kapot heeft gemaakt moet je voorkomen dat alle pluche dat in de knuffel zit niet in de maag van de hond komt. Hondenspeelgoed is dus veilig, maar het is verstandig om in de buurt te blijven!

hondenspeeltje

Hoe kan ik hondenspeelgoed schoonmaken?

Tot slot wil ik je nog iets vertellen over het schoonmaken van het hondenspeelgoed. Net zoals je alle andere artikelen voor honden met enige regelmaat moet schoonmaken geldt dat ook voor speelgoed. Dit zorgt ervoor dat het hygiënischer is, maar je zorgt er ook voor dat je er langer plezier van hebt.

Het schoonmaken van hondenspeelgoed verschilt natuurlijk per product, maar in de meeste gevallen heb je aan heet water en een sponsje voldoende. Op de eerste plaats moet je kijken of het speelgoed dat je hebt gekocht in de wasmachine of vaatwasser kan. Dat scheelt je weer werk!

Als dat niet kan moet je het met de hand wassen. Dit kan je het beste onder een stromende kraan doen en het vuil met het sponsje poetsen. Je kan het daarna buiten laten opdrogen, of droog maken met een doek.

Veelgestelde vragen

Waarom is hondenspeelgoed belangrijk voor mijn hond?

Een van de essentiële dingen die een hond moet doen om gezond te blijven, is spelen. Door deze speelmomenten kan uw hond intelligentie ontwikkelen en ook gezond blijven. Ook het spelen met je hond versterkt de band ermee.

Kan ik hondenspeelgoed gebruiken voor de opvoeding?

Hondenspeelgoed kan een geweldig hulpmiddel zijn als je de hond wilt trainen. Door te spelen en speelgoed te gebruiken, kunnen honden bepaalde regels leren volgen. De meest voorkomende commando’s die honden moeten kennen, zijn: komen wanneer ze worden geroepen, zitten, liggen en leggen je poot.

Is honden speelgoed goed voor het gebit?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, in de meeste gevallen verzorgen hondenspeeltjes tijdens het spelen het gebit van de hond. Veel speelgoed is namelijk voorzien van gebitsverzorgende stekels dat het gebit reinigt tijdens het kauwen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondenspeelgoed hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie