Honden speeltouw kopen? Alle touwen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste honden speeltouw? Lees dan snel verder! Met een speeltouw daag je jouw hond uit om fysiek aan de slag te gaan! Dit is één van de producten die echt niet mag ontbreken tussen het andere hondenspeelgoed. Een speeltouw is namelijk niet alleen om mee te spelen, het heeft ook de functie als flosdraad.

Goed voor het tandvlees en gebit dus. In dit artikel vertel ik je graag alles over honden speeltouwen! In dit artikel vertel ik je graag welk honden speeltouw je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar het beste honden speeltouw kijken we standaard naar verschillende punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de speeltouwen beoordelen.

Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

Het beste hondentouw

Onze vijf favoriete honden speeltouwen

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers. Een betere speeltouw ga je volgens mij niet vinden!

Beeztees Worstjes Touw

Op de eerste plaats in onze top vijf staat het flostouw van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 23 reviews op Bol.com. Dit leuke touw bevat allerlei worstjes die gemaakt zijn van vinyl. Lekker stevig en sterk dus! De totale lengte van dit speeltouw is 65 centimeter, maar er zijn ook kleinere verkrijgbaar.

Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Aan de uiteinden van het touw zit een knoop, zo kunnen jullie samen touwtje trekken. Het is geschikt voor kleine- en middelgrote honden.

Happy Pet King Size Tug Flostouw

Het tweede speeltouw in onze top vijf is van Happy Pet. Dit is één van de populairste hondentouwen van dit moment en is dankzij het enorme formaat en lengte van maar liefst 123 centimeter geschikt voor grote honden. Dit product wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 34 reviews op Bol.com.

Dit flostouw heeft aan beide uiteinden twee grote knopen zodat je samen kunt touwtje trekken. Het is gemaakt van hoogwaardig en kwalitatief materiaal zodat je er lang plezier van hebt! Ben je op zoek naar een groot hondentouw, dit is hét product!

Nobleza hondentouw Speelgoed Set

Op de derde plaats in onze top vijf staat de hondentouw speelgoed set van Nobleza. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com. Deze set bevat allerlei leuke touwen, een hondenfrisbee en een bijtring.

Als je dit product koopt krijg je maar liefst 10 verschillende leuke speeltjes! Net zoals de andere flostouwen draagt dit bij aan een goed en gezond gebit. Deze touwen zijn niet alleen heel leuk, maar verminderen ook het tandplak, ideaal!

Vedic Hondenspeelgoed touw

Het vierde speeltouw in onze top vijf is van Vedic. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 14 reviews op Bol.com. Dit product is 25 centimeter lang en is met name geschikt voor puppy’s en kleine honden.

Dit speeltouw is verkrijgbaar in allerlei verschillende leuke kleuren en het is gemaakt van duurzaam en diervriendelijk materiaal. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Pet Toys Speeltouw

We sluiten onze top vijf af met het speeltouw van Pet Toys. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Het is één van mijn persoonlijke favorieten, dit vanwege de sterkte van dit product. Onze beide honden zijn enorme kauwers en hebben een sterke beet, vooralsnog is deze nog helemaal heel!

Ook kan je deze heel makkelijk weggooien en kan jouw hond deze makkelijk meenemen dankzij de grote lus. Naast de hierboven afgebeelde blauwe variant kan je deze ook in het groen en rood krijgen! Een echte aanrader wat mij betreft!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete speeltouwen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 349 verschillende soorten speeltouwen voor honden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

hondentouw

Wat is een honden speeltouw?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld gekregen bij wat een speeltouw voor honden precies is. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

Eigenlijk is een speeltouw een dik stuk touw waar je meerdere dingen mee kunt doen en bereiken. Deze producten worden ook wel flostouw of trektouw genoemd. Je kan deze touwen herkennen aan de gevlochten structuur. Daardoor is het touw heel stevig en kunnen honden er goed in bijten, of je kunt samen touwtje trekken, of het als apporteer speelgoed gebruiken.

Deze producten komen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er flostouwen met meerdere knopen, een lus of er zit een hondenbal aan het uiteinde. Hierboven heb je al kunnen zien dat je uit 350 verschillende soorten kan kiezen!

Vanwege dit grote aanbod kan het best lastig zijn om daar de beste uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen.

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze leuke speeltouwen voor honden. Waar je bijvoorbeeld op moet letten, waarom dit één van de producten is die jij echt moet kopen, en welke voordelen deze producten hebben.

Waarom zou je een speeltouw kopen?

Je weet nu welke speeltouwen tot onze favorieten behoren, en wat het precies is. Ook heb ik je verteld waar je het bijvoorbeeld voor kunt gebruiken. Maar waarom is dit echt zo’n product dat je moet kopen? Ik heb een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Met de hond spelen versterkt jullie band

Ten eerste versterkt samen spelen jullie band. Natuurlijk kan je de hond ook alleen laten spelen met het flostouw, maar het is goed om regelmatig samen te spelen met dit touw.

Honden die vaak samen met hun eigenaar spelen zijn doorgaans liever en tonen vaker gewenst gedrag in huis, en daarbuiten. Een gelukkige hond, is een leukere hond!

Met een honden flostouw kan je alle kanten op, je kan het als apporteer speelgoed gebruiken, door het touw weg te gooien. Jouw hond haalt het op en brengt het weer naar je terug. Je kan er ook mee gooien in het bos of park. Keuze genoeg dus!

Het zorgt voor voldoende beweging

Naast het feit dat het leuk is om mee te spelen zorgt spelen ook voor beweging. Voldoende beweging is bij honden net zo belangrijk als bij mensen. Zo verklein je de kans op overgewicht. Een speeltouw is hiervoor het ideale product!

Dit geldt zeker als je het touw gebruikt om samen touwtje te trekken, of wanneer je het als apporteer speelgoed gebruikt. Hiervoor moet jouw trouwe viervoeter veel verschillende spieren gebruiken.

Een speeltouw is goed voor het hondengebit

Nog een voordeel van deze producten is dat het tijdens het spelen een reinigende werking heeft op het gebit van de hond. Het is niet voor niets dat het ook weleens een flostouw wordt genoemd.

Wanneer jouw hond op het touw aan het kauwen is wordt tegelijkertijd het gebit en tandvlees schoongemaakt. Vaak is het namelijk zo dat de draden tussen de tanden van de hond komen, en het gebit reinigen.

Het voorkomt ongewenst gedrag

Een ander bijkomend voordeel van een hondentouw is dat het de kans op vervelend of ongewenst gedrag kan verkleinen. Honden hebben nu eenmaal beweging en uitdagingen nodig om hun energie kwijt te kunnen.

Het speeltouw voor honden is hierbij het ideale product! Met dit touw kan een hond zichzelf prima vermaken, door er bijvoorbeeld op te kauwen. Onze honden komen ook vaak vragen of wij samen willen spelen. Dit begint vaak met touwtje trekken, superleuk!

Er is een geschikt flostouw voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt speeltouw verkrijgbaar. Het maakt hierbij niet uit of je een puppy hebt, of volwassen hond. Groot of klein, voor elke hond is er eentje te vinden! Dat is ook niet zo vreemd met zoveel keuze, maar ik wil het toch graag even benoemen.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom iedere hondeneigenaar dit flostouw in huis zou moeten hebben! Dit was bij ons één van de eerste dingen die we kochten zelfs.

Voordat je een speeltouw gaat kopen zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je graag meer over in de volgende alinea.

flostouw hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een honden speeltouw te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

De dikte en grootte van het speeltouw

Op de eerste plaats is het verstandig om rekening te houden met de grootte en de dikte van het honden flostouw. Hierin kan ik je geen advies geven, dit moet je namelijk afstemmen op de grootte van jouw viervoeter.

Als je een kleine hond in huis hebt dan is het goed om geen touw te kopen dat heel groot is. Deze producten zijn namelijk redelijk zwaar, een XXL flostouw is dan niet geschikt. Een te klein touw kan bij een grote hond voor verstikking zorgen. De grootte en dikte kan je gelukkig altijd in de product omschrijving lezen.

Een hondentouw met lus of zonder

Naast de dikte en grootte van het touw moet je ook kijken of je een speeltouw wilt kopen dat een lus heeft, of juist niet. Als je het touw voornamelijk wilt gebruiken om samen touwtje te trekken, kan het handig zijn om er eentje te kopen met lus. Dan kun je deze namelijk makkelijker vasthouden.

Koop je een los speeltouw of set?

In dit artikel kan je zien dat er ook veel touwen verkrijgbaar zijn die verkocht worden als complete set. In dit geval krijg je er ook allerlei andere soorten hondenspeelgoed bij. De prijs per speeltje is bij een set natuurlijk een stuk lager dan wanneer je het flostouw apart koopt.

Aangezien hondenspeelgoed nog weleens stuk gaat kan het slim zijn om een set te kopen. Dit geldt zeker als je een nieuw hondje krijgt, en nog helemaal geen speelgoed hebt gekocht. Dan is zo’n set wel heel leuk om te kopen!

Welke kleur speeltouw koop je?

Het volgende punt is een persoonlijke. Veel mensen kopen speelgoed vaak in één bepaalde kleur, om verschillende redenen. Wij hebben een eikenhouten vloer en speeltjes in een opvallende kleur vallen daardoor goed op. Denk hierbij aan geel, groen of rood.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het speeltouw al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het speeltouw

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het touw. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven. Veel geld betalen betekent overigens niet dat het beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 8,- en kunnen oplopen tot € 45,-.

flostouw hond

Hoe gebruik je het speeltouw?

Zodra je een goede keuze hebt kunnen maken, en het speeltouw wordt bezorgd wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Gelukkig is dat heel gemakkelijk!

Afhankelijk van hoe je het wilt gebruiken kan je in het geval van samen spelen het touw gebruiken als apporteer speelgoed, of je kunt samen touwtje trekken. De hond kan er natuurlijk ook zelf mee aan de slag, door er lekker op de kauwen en bijten.

Hoe kan ik het hondentouw schoonmaken?

Zoals het bij ieder product voor honden verstandig is om deze regelmatig schoon te maken geldt dit ook voor het hondentouw. Niet alleen zorgt het voor een betere hygiëne, maar het touw gaat ook langer mee en blijft het in een goede conditie.

Daarnaast gaat het de groei van bacteriën tegen. Maar hoe kan je deze producten het beste schoonmaken? Gelukkig is het heel makkelijk om dat te doen, hieronder leg ik het je graag uit!

De meeste van deze flostouwen kunnen namelijk gewoon in de wasmachine gewassen worden. Hierbij wil ik je wel adviseren om een kussensloop of waszak te gebruiken. Voordat je het touw in de wasmachine stopt raad ik je aan de wasvoorschriften door te lezen.

Als je het hondentouw niet in de wasmachine wilt schoonmaken kan je het ook met de hand wassen. Wij doen dit regelmatig onder een stromende kraan met lauw water en een diervriendelijke zeep. Daarna spoel je de zeepresten van het touw af, en laat je het in de buitenlucht drogen.

Is een hondentouw gevaarlijk voor honden?

Wij krijgen met enige regelmaat de vraag of een hondentouw veilig is voor honden. Dat is niet zo vreemd, omdat er regelmatig een stukje touw los kan komen tijdens het spelen.

Maar is het daardoor gevaarlijk voor honden? Het korte antwoord op deze vraag is nee, dit komt doordat deze stukjes touw geen kwaad kunnen, en er bij de ontlasting gewoon weer uitkomen.

Je moet er echter wel op letten dat jouw viervoeter niet teveel binnen krijgt, dit kan namelijk voor een mogelijke verstopping van de darmen zorgen. Het is daarom ook aan te raden om jouw hond er nooit alleen mee te laten spelen.

honden touw

Veelgestelde vragen

Wat is een hondentouw?

Een hondentouw, ook wel flostouw genoemd is een gevlochten touw waarmee je samen met de hond kan spelen. De meeste flostouwen zijn gemaakt van katoen. Wie kent touwtje trekken niet? Samen spelen zorgt voor een betere band tussen beide!

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je een hondentouw wilt kopen moet je rekening houden met het materiaal dat gebruikt is voor het produceren van het touw. Ook de lengte speelt een rol. Jouw hond heeft er niets aan als het touw te klein is. De meeste touwen voor honden worden gemaakt van katoen, maar er zijn ook andere materialen verkrijgbaar.

Wat kan je met een hondentouw doen?

Het is al even voorbij gekomen, touwtje trekken is één van mijn persoonlijke favorieten. Maar het is ook goed te gebruiken als apporteer speelgoed.

Is een flostouw goed voor mijn hond?

De naam verklapt het al een beetje, net zoals wij mensen ook moeten flossen voor een gezond gebit geldt dit ook voor jouw hond. Met dit speeltje kan je dus niet alleen lekker spelen, maar het reinigt ook het hondengebit.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden speeltouw hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie