Autobench hond kopen? Alle autobenches online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Het is belangrijk om jouw hond veilig te vervoeren in de auto. De autobench is speciaal ontworpen om perfect in de auto te passen, en hem tijdens de rit te beschermen. Je kan hiervoor natuurlijk ook andere oplossingen bedenken, maar een bench is wel de meest veilige manier.

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste autobench! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze benches, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Als je na het lezen van dit artikel toch nog een vraag hebt, stel deze dan gerust in de reacties hier onder aan deze pagina! We hebben in voorgaande artikelen al andere hulpmiddelen besproken die je kunt gebruiken om jouw hond veilig te vervoeren, denk hierbij aan de honden autostoel en de hondenautogordel. In die artikel gaan we in op het gebruik van de autobench!

Tijdens onze zoektocht naar de beste bench voor in de auto kijken we naar een aantal punten. Welk product heeft de beste prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze artikelen en de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste autobench

Onze vijf favoriete honden autobenches

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande benches een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete autobenches bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Adori Auto Hondenbench

Het eerste product in onze top vijf favorieten is de hondenbench van Adori. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 143 reviews op Bol.com.

Dit type bench is prima binnenshuis te gebruiken, maar past ook in de meeste auto’s. Dit hangt er natuurlijk af van de grootte van de auto, bekijk daarom de afmetingen vooraf goed! Dit type komt in meerdere maten, vanaf maat XS tot XL.

Het hierboven afgebeelde product is maat M, deze is 76 centimeter lang, 48 centimeter breed en 54 centimeter hoog. Deze autobench bevat een bodem die voorzien is van antislip, en beschikt over twee deurtjes met beide 2 sloten. Deze bench gebruiken wij zelf al jaren en zijn er nog steeds zeer over te spreken!

Autobench voor honden zwart

Op de tweede plaats in onze top vijf favoriete benches voor in de auto staat een merkloos model, maar dat maakt ‘m niet minder goed! Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 92 reviews op Bol.com. Het is dan ook één van de populairste modellen op dit moment.

Deze autobench is gemakkelijk op te vouwen en is verkrijgbaar in 6 verschillende formaten, deze lopen uiteen van een S tot XXL. Zo is er voor iedere hond een geschikte autobench te vinden! Ook deze bench is voorzien van twee deurtjes met ieder twee sloten. De bodem is voorzien van een stevige antislip en de stijlen zijn 3 millimeter dik.

REKE zwarte autobench

De derde autobench in deze lijst is van het merk REKE. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 125 reviews op Bol.com en hij is vergelijkbaar met de bovenstaande producten. Ook deze bench is verkrijgbaar in 6 verschillende maten die uiteen lopen van XS tot XXL.

Het afgebeelde product hierboven is maat L, deze is 91 centimeter lang, 61 centimeter breed en 67 centimeter hoog. Deze bench is dan ook geschikt voor kleine- en middelgrote honden. Net zoals de eerste twee benches heeft ook deze twee deuren, maar dan met één sluiting per deur in plaats van twee.

Topmast Autobench van nylon

Het vierde product in onze top vijf favorieten is de autobench van Topmast. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 58 reviews op Bol.com. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten, en kan je makkelijk meenemen en plaatsen in de auto, dit doordat deze bench is gemaakt van sterk nylon materiaal.

Het afgebeelde product hierboven is maat S, deze is 50 centimeter lang, 35 centimeter breed en 42 centimeter hoog. Ideaal om mee te nemen tijdens een vakantie of op een hondenshow!

Tectake honden autobench

We sluiten onze top vijf af met de hondenbench van Tectake. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit model is specifiek gemaakt om perfect te passen in de achterbak van de auto. Deze zijn speciaal gemaakt voor mensen die de bench in de auto laten, en vaak met de hond of honden op pad gaan.

Hij is verkrijgbaar in meerdere maten, het afgebeelde product hierboven is 54 centimeter breed, 69 centimeter lang en 50 centimeter hoog. De binnenkant is afgewerkt met fineerhout, en dankzij het traliewerk is deze bench zeer solide en gaat hij lang mee!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 567 benches die geschikt zijn om in de auto te gebruiken!

autobench

Wat is een autobench?

Na het bekijken van de bovenstaande producten heb vast wel een goed beeld bij wat een auto hondenbench is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder!

Eigenlijk is een autobench een normale hondenbench, maar dan specifiek ontwikkeld om in de auto te gebruiken. Net zoals de normale bench kan je het vergelijken met een kooi waar je jouw hond veilig in kunt vervoeren.

De meeste van deze producten kan je gemakkelijk in- en uit elkaar vouwen en zijn ze gemaakt van lichtgewicht materiaal, daar vertel ik je later in dit artikel meer over.

Omdat je uit meer dan 550 verschillende soorten, modellen en merken kan kiezen is het uitzoeken van de beste autobench best lastig. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over de voordelen van deze benches en waarom het één van de producten is die je moet kopen.

Waarom moet je een autobench kopen?

Je weet inmiddels welke producten tot onze favorieten behoren, en waar je een autobench voor kunt gebruiken. Maar waarom zou je er eentje kopen? Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Goed om te weten is dat er eigenlijk twee echte belangrijke redenen zijn, je wilt jouw viervoeter veilig kunnen vervoeren en tijdens het rijden wil je niet afgeleid worden.

Je kan de hond veilig vervoeren

Ten eerste wil je de hond veilig mee kunnen nemen in de auto. De autobench is hiervoor het ideale hulpmiddel! Voor veel mensen is dit dan ook de hoofdredenen om er eentje te kopen. Daarnaast ben je in Nederland en andere Europese landen verplicht om jouw hond op één of andere manier vast te zetten in de auto.

Hier heb je verschillende producten voor, denk aan de bekende honden autogordel of een autostoel voor de hond. Ook voorkomt het dat jouw hond door de voorruit vliegt als jij plotseling hard moet remmen.

Het voorkomt afleiding tijdens het autorijden

Naast het feit dat het verplicht is en veiliger is voorkomt het ook afleiding tijdens het autorijden. De hond op de achterbank kan namelijk niet overal komen dat voor afleiding kan zorgen.

Jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken omdat de hond niet vast zat in de auto. Denk hierbij aan een plotselinge lik in de nek als jij rijdt. Of de hond klimt over de achterbank in de kofferbak. Met een autobench voorkom je deze afleiding en kan je veilig op weg!

Er is een geschikte autobench voor elke hond

Tot slot is er een geschikte autobench verkrijgbaar voor iedere hond. In dit artikel kan je zien dat je kunt kiezen uit honderden verschillende modellen, daar zit er vast wel eentje tussen die precies bij jouw trouwe viervoeter past!

Zoals je kunt zien zijn er dus genoeg redenen om een autobench voor jouw hond te kopen. In de volgende alinea leggen we uit waar je rekening mee moet houden voordat je een autobench gaat kopen.

auto bench

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een autobench gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je de autobench afstemmen op de behoeften van jouw hondje. Denk hierbij aan de grootte en het materiaal van de bench.

Het kan ook zijn dat de autobench bepaalde functies heeft die je helemaal niet gaat gebruiken. Ik heb de belangrijkste zaken hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet de autobench zijn?

Op de eerste plaats moet je kijken naar de afmetingen van de autobench. Deze moet natuurlijk wel goed in jouw auto passen. In die geval moet je dat afstemmen op het formaat van jouw hond.

Als je al een normale hondenbench hebt gekocht dan is de kans groot dat jij weet welke grootte je moet kopen. Als dat niet zo is leg ik je verderop in dit artikel uit hoe je dat moet opmeten!

De grootte van de kofferbak

Naast de grootte van de bench zelf moet je ook weten wat de afmetingen zijn van de kofferbak. Het kan ook zijn dat je een autobench wilt kopen die je op de achterbank plaatst. In dat geval hoef je de afmetingen van de kofferbak niet op te meten.

Een autobench die in- en uit elkaar gevouwen kan worden

Een ander belangrijk punt is om vooraf te weten of je de autobench makkelijk in- en uit elkaar kan vouwen. Dit is met name van toepassing voor een autobench die geschikt is voor gebruik op de achterbank.

Van welk materiaal is de autobench gemaakt?

Nog een belangrijk punt om vooraf goed naar te kijken is het materiaalgebruik. Dit zegt namelijk vaak iets over de kwaliteit van de autobench, maar ook het gewicht van de bench.

De meeste autobenches zijn gemaakt van duurzaam en sterk roestvrij staal, kunststof of nylon materiaal. Het is verstandig dit af te stemmen op jouw hond. Als je een grote hond hebt kan je bijvoorbeeld beter kiezen voor een RVS autobench vanwege de stevigheid.

De beoordeling van anderen

Neem de reviews van anderen altijd mee in je overweging voordat je een autobench aanschaft. Mijn persoonlijke ervaring is dat je beter kunt kiezen voor een product dat zich inmiddels al ruimschoots bewezen heeft, dan voor een product dat net nieuw is op de markt. Dit maakt het ook makkelijker om de voor en nadelen af te wegen. Producten die slecht beoordeeld worden kun je beter links laten liggen.

De prijs van een autobench

Tot slot is de prijs vaak een belangrijke factor. Mede hierdoor is de mening van anderen belangrijk, om zo geen letterlijke kat in de zak te kopen. Je kunt al een autobench kopen vanaf zo’n € 35,-en deze prijs kan oplopen tot ongeveer € 400,-. Kies vooral voor een product die bij jou past en binnen jouw budget ligt.

autobench kopen

Welk formaat autobench moet ik kopen?

Ik heb eerder in dit artikel al even kort aangestipt dat je een autobench moet kopen die qua afmetingen goed is. De hond moet wel comfortabel kunnen liggen en zitten. Maar hoe weet je welke grootte bench je moet kopen?

Gelukkig is dat niet zo lastig, het enige dat je hiervoor nodig hebt is een flexibel meetlint, en natuurlijk jouw viervoeter! Met het meetlint meet je de hond op verschillende manieren op.

Je begint bij de hoogte van de hond, dit doe je als hij staat. Daarna meet je de lengte van de hond en de breedte. Bij het opmeten van de lengte moet je er goed op letten dat je begint bij de snuit van de hond tot het einde van de staart.

Tel daar ongeveer 15 centimeter bij op, dan weet je zeker dat jouw hond genoeg ruimte heeft om te liggen en zichzelf om te draaien in de autobench. Zodra je deze afmetingen hebt kan je gericht op zoek gaan naar een autobench!

Hoe plaats je de autobench in de auto?

Zodra je een autobench hebt gekocht wil je weten hoe je deze moet plaatsen in de auto. Hier is echter geen pasklaar antwoord op, dit is per product verschillend. Zo vervoer je een kleine hond eerder in een compacte vervoersbox dat je met één hand kunt optillen.

Als je een grote autobench hebt gekocht die geschikt is voor de kofferbak dan kan je deze in de meeste gevallen opbouwen en in de kofferbak neerzetten. Deze modellen zijn niet in- en uit elkaar te vouwen en blijven in de auto, ook als je de hond niet meeneemt. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat jouw hond altijd mee kan zonder dat jij eerst de autobench in elkaar moet zetten.

De opvouwbare bench kan je in de kofferbak of op de achterbank plaatsen en zet je op een andere manier in elkaar. De meesten zijn ontworpen om met enkele bewegingen op te zetten. Meestal zijn deze producten licht van gewicht en makkelijk mee te nemen. Ook zijn deze modellen goed op te bergen omdat ze weinig ruimte in beslag nemen.

Hoe dan ook, lees altijd vooraf de bijgeleverde handleiding door. Dan weet je zeker dat je de autobench goed in elkaar zet, en niets per ongeluk stuk maakt.

Tot zover heb ik je bijna alles vertelt over de autobench wat er te zeggen valt. In de laatste alinea wil ik je alleen nog graag vertellen hoe je de autobench het beste schoon kunt maken.

autobench aanbieding

Hoe kan ik de autobench schoonmaken?

Net zoals bij alle andere producten voor honden is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Zo zorg je er niet alleen voor dat jouw hond op een schone plek ligt, maar het zorgt er ook voor dat de autobench langer goed blijft.

Wij maken de autobench zelf wekelijks schoon, maar dit hangt er natuurlijk ook vanaf hoe vaak je ‘m gebruikt. Als je ziet dat er veel zand en haren in liggen dan is het altijd een goed moment om schoon te maken.

Het schoonmaken van een autobench is ook heel makkelijk, dus er is geen excuus om het niet te doen! Met een sopje en schoonmaakdoek kom je al een heel eind. Als de autobench heel vuil is kan je ook gebruik maken van een diervriendelijke zeep.

Wij schudden de autobench meestal eerst goed uit om ervoor te zorgen dat het meeste vuil en zand er al uit is. Daarna kan je met het sopje en doekje de autobench schoonmaken.

Dit spreekt allemaal redelijk voor zich. Plekken die heel vies zijn kan je met een zeepje in vrijwel alle gevallen makkelijk schoonmaken. Als je klaar bent laat het dan opdrogen in de buitenlucht. Klaar voor de volgende keer!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een autobench?

Op de eerste plaats is het grootste voordeel van de autobench veiligheid. Je kan jouw viervoeter natuurlijk ook op andere manieren veilig vervoeren in de auto, de bench biedt echter de meeste bescherming. Hij of zij kan niet door de auto lopen maar ook geen vuil achterlaten.

Wat is het verschil tussen een autohondengordel en autobench?

Als jouw hond met een hondenautogordel vervoerd wordt kan hij nog steeds bijna overal bij. Zo kan hij dingen beschadigen in de auto of kauwen aan spullen in de auto. Ook kan hij vuil achterlaten. Tot slot voelen de meeste honden zich het prettigste in een autobench.

Welk formaat autobench moet ik kopen?

Jouw hond moet zich goed kunnen bewegen in de autobench. Hij of zij moet zonder problemen rechtop kunnen staan en gemakkelijk kunnen draaien. Het formaat meet je op door jouw hond op te meten, tel daar 20 centimeter bij op en je hebt het juiste formaat!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een autobench hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie