Hondensnoepjes kopen? Alle honden snoepjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondensnoepjes? Net zoals de meeste kinderen, en volwassenen want wie houdt er niet van snoep? Honden zijn dol op lekkere snacks. Hondensnoepjes zijn een ideaal middel om jouw hond voor goed gedrag te belonen, en zijn ideaal tijdens de training. In dit artikel vertel ik je alles over de beste hondensnoepjes!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over hondensnoepjes, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste hondensnoepjes kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste hondensnoepjes

Onze vijf favoriete hondensnoepjes

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande hondensnoepjes een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze snoepjes voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Petsnack Mix Bones Hondensnoepjes

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete hondensnoepjes staan de bekende snacks in de vorm van een klein botje. Deze worden beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 47 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende verpakkingen. Het hierboven afgebeelde product heeft een inhoud van maar liefst 3,5 kilo. Daar kan je dus een hele tijd mee voorruit!

Dit zijn de typische snoepjes die vaak gebruikt worden om een pup te trainen, of als de hond wat ouders is op de hondensport. Tip: Als je deze hondensnoepjes wilt kopen, dan kan je ze heel makkelijk opbergen in een honden beloningstasje, daar hebben we eerder over geschreven! Wij gebruiken deze snoepjes zelf in één van onze snuffelmatten, daar zijn ze ook zeer geschikt voor.

Pedigree Dentastix Hondensnoep

Op de tweede plaats staan de bekende Dentastix van Pedigree. Deze Dentastix kauwstaven worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 412 reviews op Bol.com. Dit zijn de populairste honden snoepjes van dit moment! Dankzij de unieke vorm en de werkzame ingrediënten wordt het tandsteen en tandplak tot wel 80% verminderd.

Net zoals het eerste product mag je jouw hond dagelijks een Dentastix kauwstaaf geven voor het optimale resultaat. Op de website van Bol.com kan je dit product in allerlei verschillende aantallen kopen. Zo bevat het afgebeelde product hierboven 105 Dentastix staafjes, daar kan je een hele tijd mee voorruit!

Antos Bullepeespuntjes Hondensnoep

Het derde product in onze top vijf favorieten is het hondensnoep van Antos. Deze Bullepeespuntjes worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Dit hondensnoep is 100% natuurlijk en bevat geen toevoegingen of conserveermiddelen.

Dit product bestaat voor 86% uit ruw eiwit, 8% vocht en 3% vet. Vrijwel iedere hond zal deze hondensnoepjes heerlijk vinden om lekker op te knabbelen!

Farm Food Trainers Hondensnack

Op de vierde plaats staan de hondensnoepjes van Farm Food. Deze wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Een verpakking bevat 100% gedroogd runder hart, zo worden de geuren en smaken goed bewaard. Deze snoepjes zijn glutenvrij en geschikt voor alle honden, ongeacht ras of grootte!

Het leuke van dit product is de stapelkorting, koop je er meerdere dan krijg je een leuke korting. Ook kan je kiezen uit verschillende verpakkingen, bijvoorbeeld 90 gram, 333 gram, 360 gram en 1,3 kilo. Dit is een echte aanrader!

Petsnack Rundvlees hondensnoepjes

We sluiten onze top vijf af met de rundvlees hondensnoepjes van Petsnack. Deze worden beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Net zoals het bovenstaande product is deze 100% natuurlijk en is het gemaakt van gedroogd rundvlees. Het bevat dan ook geen kunstmatige geur- kleur, en smaakstoffen.

Dit maakt het ideaal als lekker tussendoortje of beloning! De hierboven afgebeelde verpakking heeft een inhoud van 1 kilo, dat zijn er ongeveer 60 stuks. Ook hierbij krijg je een korting die kan oplopen tot 20% als je er meerdere in één keer koopt!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete hondensnoepjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 8000 verschillende soorten hondensnoepjes! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

hondensnoepjes

Wat zijn hondensnoepjes?

Na het bekijken van bovenstaande producten, zou je inmiddels een goed beeld moeten hebben van wat hondensnoepjes zijn. Als dat nog niet zo is, dan leg ik het je hieronder graag uit!

Eigenlijk zijn hondensnoepjes lekkere tussendoortjes voor jouw trouwe viervoeter. Net zoals wij zelf ook weleens een lekker snoepje pakken als tussendoortje. Je kan deze producten dan ook het beste zien als een beloning voor goed gedrag, of als een traktatie.

Dit product is ideaal om jouw hondje lekker mee te verwennen! Wij gebruiken deze hondensnoepjes bijvoorbeeld tijdens de training. Maar ze zijn ook zeer geschikt voor gebruik tijdens de puppycursus. Vanwege het formaat kan je ze bijvoorbeeld makkelijk in een honden beloningstasje stoppen.

Vanwege het grootte aanbod van deze snoepjes voor honden kan het best lastig zijn om hier de beste uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze producten. Waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je het koopt, waarom het voor sommige honden een must-have product is, en welke voordelen dit soort snoepjes hebben! Hieronder kan je zien dat iedere hond gek is op deze lekkere producten!

Waarom zou je hondensnoep kopen?

Je weet nu precies wat hondensnoep is en welke producten het beste zijn. Nu is het belangrijk om de verschillende redenen te bepalen waarom je deze producten zou moeten kopen. Daarom wil ik je de verschillende voordelen van deze snoepjes laten zien. De belangrijkste heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Ze zijn het ideale beloningsmiddel

De meeste hondenbezitters kopen deze snoepjes om hun hond te belonen, of te verwennen. Het voordeel van deze producten is dat iedere hond ze lekker vindt! Mede daardoor is het handig om altijd een voorraadje hondensnoepjes in huis te hebben.

Er zijn bijvoorbeeld speciale hondensnoepjes verkrijgbaar die specifiek gemaakt zijn om jouw viervoeter te belonen tijdens de training. Wij bergen deze altijd op in een beloningszakje voor honden.

Kauwstaven vallen ook onder de noemer hondensnoepjes, deze zijn zeer geschikt om het gebit en tandvlees van de hond te verzorgen. Hondensnoepjes zijn trouwens ook geschikt om te gebruiken in een hondenpuzzel of snuffelmat! Zoals je kan zien zijn er genoeg manieren waarop je hondensnoepjes kunt gebruiken!

Ze verzorgen het gebit en tandvlees van de hond

Naast het feit dat de meeste hondensnoepjes gebruikt worden als beloning of als lekkere traktatie, zijn er ook specifieke hondensnoepjes die je kunt gebruiken om het gebit van de hond te verzorgen. Denk aan bijvoorbeeld de bekende kauwstaafjes zoals de Pedigrees Dentastix.

Je kunt ze dus niet alleen gebruiken als beloning voor de hond, maar je kunt ze ook gebruiken voor een goede tandverzorging. Wist je dat ongeveer vier op de vijf honden ouder dan drie jaar last heeft gebitsproblemen? Nog een goede reden waarom jij hondensnoepjes zou moeten kopen dus!

Als aanvulling op de normale hondenvoeding

Er zijn veel hondensnoepjes die niet alleen als beloning en verzorging voor het gebit kunnen worden gebruikt, maar ook als aanvulling op de dagelijkse voeding. Hondensnoepjes bevatten in de meeste gevallen veel gezonde ingrediënten en zijn vaak gemaakt van voedingsstoffen die geschikt zijn voor bijna alle honden. Daardoor kan het kan een aangename afwisseling zijn.

Er is geschikt snoep voor iedere hond

Tot slot wil ik nog even benoemen dat er voor elke hond wel geschikt hondensnoep verkrijgbaar is. In dit artikel kan je zien dat er meer dan 8000 verschillende soorten, merken, vormen en smaken zijn. Daar zit er ongetwijfeld wel eentje tussen die jouw hondje lekker vindt!

Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je hondensnoepjes zou moeten kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van deze producten? In de volgende alinea vertel ik je daar graag meer over!

hondensnoep

Waar moet je rekening mee houden?

Als je hondensnoepjes wilt kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze goed afstemmen op de behoeftes van jouw hond. Hieronder heb ik een aantal dingen waar je rekening mee moet houden opgesomd!

De verschillende smaken

De smaak van de hondensnoepjes is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Daarom raden we je aan om in eerste instantie de kleinste verpakking te kopen om het uit te proberen. Het zou jammer zijn als jouw viervoeter de hondensnoepjes niet lekker vindt, en jij met een voorraad blijft zitten.

Gelukkig komt het bijna nooit voor dat een hond deze snoepjes niet lekker vindt! Als je jouw hond graag wil belonen dan doe je dat natuurlijk het beste met iets dat ze heel erg lekker vinden. Met zoveel keuze zit er in ieder geval wel iets tussen wat je hond heerlijk vindt!

Hoeveel zitten er in de verpakking?

Naast deze verschillende soorten is het ook verstandig om te kijken hoeveel snoepjes er in de verpakking zitten. Vaak is het namelijk zo dat hoe groter de verpakking hoe minder je per kilo kwijt bent.

Zo kopen wij zelf altijd grotere verpakkingen. Niet alleen omdat we dan wat op voorraad hebben, maar ook omdat de prijs lager is. Daarnaast krijg je in veel gevallen ook een aantrekkelijke stapel korting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. De hondensnoepjes kan je bovendien goed in een voer container bewaren.

Welk soort koop je?

Ook moet je vooraf bepalen welk soort hondensnoep je gaat kopen. In dit artikel heb ik het al even gehad over deze verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde snacks, snoepjes om te gebruiken tijdens de training, en kauwstaven. Welke dat precies zijn vertel ik je graag later in dit artikel.

Snoepjes voor honden met een allergie

Als jouw hond last heeft van bepaalde allergieën of voedselintoleranties, moet je hier rekening mee houden bij de aanschaf van hondensnoepjes. Zo zijn er hypoallergene, glutenvrije of graanvrije hondensnoepjes. Omdat je uit ontzettend veel verschillende kunt kiezen, heb je ook hier voldoende keuze.

De beoordelingen van anderen

Een andere over wegingsfactor zijn de reviews en beoordelingen van andere hondeneigenaren. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze producten namelijk al getest voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Zo voorkom je een miskoop!

De prijs van de hondensnoepjes

Het laatste punt is de prijs van deze hondensnoepjes. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de snoepjes. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het altijd perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot € 170,-. Dit is met name afhankelijk van de hoeveelheid dat er in de verpakking zit.

honden beloning snoepjes

De verschillende soorten hondensnoepjes

Eerder in dit artikel hebben we kort de beschikbaarheid van verschillende soorten hondensnoepjes besproken. Maar welke soorten zijn er allemaal?

Gelukkig kunnen hondensnoepjes worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Hieronder hebben we de meest voorkomende snacks op een rijtje gezet.

Gedroogd vlees
Hondenkoekjes
Trainingssnacks
Kauwstaven
Hondenbotjes
Hondenkluiven
Kauwsnacks

Hierboven een korte opsomming van producten die geschikt zijn om als hondensnoepjes te geven. Dit zijn ze trouwens zeker niet allemaal! Tot zover heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over deze smakelijke honden snoepjes.

In de volgende alinea wil ik nog even terugkomen op de vraag hoe vaak je jouw hond hondensnoepjes mag geven. Daar is gelukkig een slim trucje voor, daar vertel ik je hieronder meer over!

Hoe vaak mag ik hondensnoepjes geven?

Hoe vaak je jouw trouwe viervoeter deze hondensnoepjes mag geven wordt regelmatig in de zoekmachine opgezocht. Dat is geen gekke vraag, maar niet iedereen kan het op de juiste manier beantwoorden.

De meeste hondenbezitters hebben hier een vuistregel voor. Dit betekent dat ongeveer 10% van de totale voeding van de hond uit snoepjes en andere lekkernijen mag bestaan. Als jouw hond bijvoorbeeld 200 gram hondenvoer per dag krijgt, mag 20 gram bestaan uit hondensnoepjes.

Als je de hond standaard teveel geeft loop je het risico dat jouw hond last krijgt van overgewicht. Ook dat is in Nederland bij veel honden het geval, helaas. Let er daarnaast ook op dat je goede hondensnacks geeft waar daadwerkelijk gezonde voedingsstoffen in zitten.

lekkere hondensnoepjes

Hoe kan ik ze het beste bewaren?

Wij raden aan om eerst de kleinste verpakking te kopen om te kijken of jouw hond deze hondensnoepjes lekker vindt. Als jouw hond deze lekker vindt, raden wij aan om de grootste verpakking te kopen.

Dit scheelt veel geld omdat de prijs per kilo voor de grootste verpakkingen het laagst is. En dan heb ik heb het nog niet eens gehad over de mogelijkheid van stapelkorting. In dit geval is het aan te raden de snoepjes goed te bewaren zodat ze lang houdbaar blijven.

Er is maar één product op de markt dat dit kan en dat zijn containers voor hondenvoer. Ik ben dol op deze producten en wij doen al onze snoepjes en hondenvoer in deze containers. Het kan ook zijn dat de hondensnoepjes die je heb gekocht al in afsluitbare emmer of verpakkingen zit. In dat geval heb je zo’n container niet per se nodig, maar ze zijn wel heel makkelijk!

Veelgestelde vragen

Wat zijn gezonde hondensnoepjes?

Hondensnoepjes die vooral gedroogd vlees bevatten zijn gezond en kan je zonder zorgen aan jouw hond geven. Gedroogd vlees is namelijk veel minder vet. De meeste snoepjes voor honden zijn caloriearm, en zijn dus ook met mate geschikt voor honden die last hebben van overgewicht.

Hoeveel honden snoepjes mag ik mijn hond geven?

De meeste honden eigenaren geven honden niet meer dan 10% van de dagelijkse voeding. Dit betekent dat als jouw hond 200 gram voeding krijgt per dag, hij of zij niet meer dan 20 gram hondensnoepjes mag hebben.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondensnoepjes hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie