Hondenbench kopen? Alle hondenbenches online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondenbench? Dit is één van de producten die jij in huis moet hebben voordat je een pup ophaalt. Met een bench kan je jouw hond veilig vervoeren in de auto, maar je kan deze ook thuis gebruiken om een slaapplek voor de hond te creëren.

Wij hebben twee honden, en eentje heeft de neiging om spullen kapot te maken als je haar te lang alleen laat. Ze gaat dan ook in de bench als wij even weggaan. In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste hondenbench!

Ook vertel ik je alles over het gebruik van deze benches, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten en allerlei andere handige tips. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

We hebben in voorgaande artikelen al andere hulpmiddelen besproken die je kunt gebruiken om jouw hond veilig te vervoeren, denk hierbij aan de honden autostoel en de hondenautogordel. In die artikel gaan we in op het gebruik van de autobench!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenbench kijken we naar een aantal belangrijke punten. Denk hierbij aan producten met de beste prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van bepaalde producten. Maar ook de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondenbench

Onze vijf favoriete hondenbenches

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Duvo+ hondenbench Ninja Edition

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de hondenbench van Duvo+. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 42 reviews op Bol.com. Dit model is verkrijgbaar in 6 verschillende maten en is gemaakt van duurzaam en sterk metaal.

Deze bench is makkelijk in gebruik dankzij een extra deurtje aan de korte zijde, en dankzij het gepatenteerde schuifdeur systeem kan deze bench ook gebruikt worden als je iets minder plek hebt in huis. De robuuste beschermers op de hoeken zorgt ervoor dat deze geschikt is voor alle honden! Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Zwarte Hondenbench

Het tweede product is de zwarte hondenbench die geschikt is voor middelgrote honden. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 91 reviews op Bol.com. Dit type hondenbench is één van de populairste benches op dit moment, en dat is niet voor niets! Deze heeft volgens velen de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Dit product is verkrijgbaar in 5 verschillende maten, zo zit er altijd wel eentje tussen die bij de grootte van jouw hond past! De bench is gemaakt van stevig materiaal en gemakkelijk schoon te maken. De dikte van de draden is 3 millimeter en de bench is voorzien van 2 stevige deurtjes met 2 sloten per deurtje. Ook is deze bench voorzien van antislip zodat deze goed op z’n plaats blijft staan!

Adori zwarte Hondenbench

Op de derde plaats in onze top vijf favorieten staat de honden bench van Adori. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 147 reviews op Bol.com. Ook dit is één van de populairste benches van dit moment. Dit model is verkrijgbaar in 5 verschillende maten, vanaf XS tot XL. Zo zit er altijd wel een maat tussen die goed bij jouw hond past!

Het afgebeelde product hierboven is maat S, deze is 62 centimeter lang, 44 centimeter breed en 50 centimeter hoog. Net zoals het tweede product bevat deze 2 deuren met beide 2 sloten. Het leuke van deze hondenbench is dat je ‘m makkelijk in elkaar kan vouwen als je ‘m even niet nodig hebt, of mee wilt nemen!

Merkloze zwarte hondenbench

Het vierde product in onze top vijf is een merkloze hondenbench, dit betekent zeker niet dat de bench daarom niet goed is! Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 125 reviews op Bol.com. Het is daarmee zelfs één van de populaire honden benches. Dit model is verkrijgbaar in 6 formaten die uiteen lopen van XS tot XXL.

Er zit altijd wel een maat tussen die goed past! Het afgebeelde product hierboven is maat S, deze is 61 centimeter lang, 42 centimeter breed en 49 centimeter hoog. Dit maak ‘m geschikt voor kleine honden en is geschikt om in de auto en thuis te gebruiken. Ook deze bench heeft 2 deurtjes met 2 sloten. Dit is een echte aanrader!

Topmast nylon hondenbench

We sluiten onze top vijf af met de hondenbench van Topmast. Deze nylon bench wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 58 reviews op Bol.com. Dit merk staat bekend om haar kwalitatieve producten, deze mag dan ook niet in onze lijst ontbreken! Deze hondenbench is ideaal voor op reis, de camping of op hondenshows.

De stevigheid komt door het buizenframe. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten, het afgebeelde product hierboven is maat M. Hij is 60 centimeter lang, 42 centimeter breed en 42 centimeter hoog. Hij is gemakkelijk in- en uit elkaar te vouwen en in elkaar te zetten, en de ventilatieroosters zorgen voor voldoende frisse lucht!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 1110 hondenbenches!

hondenbench

Wat is een hondenbench?

Je hebt na het zien van de bovenstaande artikelen vast wel een goed beeld bij wat een hondenbench precies is. Als dat nog niet het geval is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder!

Je kunt een hondenbench het beste zien als een veilige slaapplek of als een vervoersmiddel voor de hond. In sommige gevallen is dit afhankelijk van welk soort bench je koopt, daar over vertel ik je verderop in dit artikel meer.

De bedoeling van een hondebench is dus om jouw hond een veilige en comfortabele plek te geven en als manier om je hond veilig te vervoeren. Deze lekkere slaapplek creëer je door een hondenkussen in de bench te leggen.

Omdat je de keuze hebt uit meer dan 1000 verschillende modellen kan het best lastig zijn om de beste uit te zoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen. In de volgende alinea vertel ik je graag wat de voordelen zijn van een hondenbench.

Waarom zou je een hondenbench kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren en wat een hondenbench precies is. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Dat leg ik je hier onder graag uit!

Voordat je jouw puppy op mag halen zijn er een aantal producten voor honden die je moet kopen. De hondenbench is één van deze belangrijke producten.

Je kan de hond veilig vervoeren

Op de eerste plaats kan je met een hondenbench jouw hondje veilig en verantwoord in de auto vervoeren. Het is aan te raden om hier een autobench of reisbench voor te kopen.

Deze producten vallen onder dezelfde categorie. Op die manier voorkom je dat jouw auto beschadigd raakt, of dat je hond plotseling bij jou op schoot zit. Het kan ook zo zijn dat de hond door de voorruit vliegt als je plotseling hard moeten remmen.

De hond heeft een veilige en vertrouwde plek

De hondenbench kun je niet alleen gebruiken om hem mee te vervoeren, in huis is het een veilige plek om uit te rusten, te spelen, of lekker in te dutten. Met dit product geef je hem een eigen plek. Het is dan ook belangrijk om de hond niet te storen als hij of zij in de bench zit.

Gebruik deze producten echter nooit om de hond te straffen. In dat geval gaat hij de bench als iets negatiefs zien. En dat wil je natuurlijk niet!

De hondenbench als trainingshulpmiddel

De hondenbench kan daarnaast ook ingezet worden als training’s hulpmiddel. Bijvoorbeeld om jouw hond zindelijk te maken. De meeste puppy’s gaat niet uit zichzelf in de bench liggen, daarom is het verstandig om hem of haar dit aan te leren.

Je kan dit aanleren door hem met lekkere puppy snacks te lokken. Als je dit een aantal keer herhaald dan zal je zien dat jouw pup er uit zichzelf vaker in gaat liggen. Doe je dit op een goede manier dan kan je later de hond in de bench achterlaten en zelf weggaan.

Je kunt met een gerust hart van huis

Ik heb het hierboven al even kort aangestipt, maar zodra je hond gewend is aan de hondenbench kan je hem of haar met een gerust hart achter laten en zelf het huis verlaten. Eigenlijk kun je de hond hierdoor gemakkelijker opsluiten.

Op die manier weet je zeker dat je hond niets stuk maakt als je zelf niet thuis bent. Dit bereik je alleen als je dit goed aanleert en de hondenbench als iets positiefs benaderd. Beloon jouw hond dan ook gerust als hij zich netjes heeft gedragen.

Er is voor elke hond een geschikte hondenbench

Tot slot is er voor elke hond wel een geschikte bench verkrijgbaar. Zoals je kunt het artikel hebt kunnen zien zijn er meer dan 1100 verschillende soorten, maten, kleuren et cetera verkrijgbaar. De kans is dus heel groot dat er eentje bij zit die precies bij jouw wensen en eisen past.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen waarom het verstandig is om een hondenbench te kopen. In de volgende alinea vertel ik je graag een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een hondenbench koopt.

honden bench

Waar moet je rekening mee houden?

Het aanbod is ontzettend groot en divers, daarom is het verstandig om op een aantal punten te letten. Zo voorkom je een eventuele miskoop! Hieronder heb ik de belangrijkste punten voor je opgesomd.

Hoe groot moet de hondenbench zijn?

Op de eerste plaats moet je de grote van de bench afstemmen met jouw hond. Zo zorg je ervoor dat er voldoende beweging’s ruimte is en hij alle ruimte heeft om in iedere gewenste houding te liggen.

Het mag dan ook voor zich spreken dat je voor een kleine hond een kleinere bench nodig hebt dan voor een grote hond. Heb je nog geen idee hoe groot de bench moet zijn? Later in dit artikel leg ik je graag uit hoe je tot de perfecte maat komt!

Waar wil je de bench voor gebruiken?

Een andere belangrijke vraag is waar je dit product voorbeeld gebruiken. Er zijn namelijk zoveel verschillende verkrijgbaar en iedere bench heeft zo zijn voor- en nadelen. Je moet je vooraf goed rekening mee houden.

Wil je de hondenbench bijvoorbeeld uitsluitend gebruiken om je hond te vervoeren in de auto? Koop dan een lichtere bench gemaakt van nylon die je gemakkelijk in- en uit elkaar kunt vouwen.

Ga je de bench voor het grootste gedeelte thuis gebruiken? Kies dan voor een stevig model die gemaakt is van roestvrij staal. Kies er dus eentje die aansluit bij jouw behoeftes. Over de verschillende soorten benches kom ik verder op in dit artikel terug.

Van welk materiaal is de hondenbench gemaakt?

Naast de grootte van de bench en het doel moet je rekening houden met het materiaal dat gebruikt is. Hierbij zijn de verschillen namelijk behoorlijk groot. Het meest gebruikte materiaal is roestvrij staal en kunststof. Maar je ziet ook wel eens een hondenbench die gemaakt is van hout of nylon.

Het materiaal zegt voor een groot gedeelte iets over de kwaliteit, maar ook hoe draagbaar en gebruiksvriendelijk het product is. Ik heb het hierboven al even genoemd.

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Een andere belangrijke overweging’s factor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de hondenbench namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve feedback krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de hondenbench

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de honden bench. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan een bench.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 25,- en kunnen oplopen tot honderden euro’s. Kijk vooral naar het budget, er komt namelijk veel meer bij de aanschaf van een hond kijken dan alleen een hondenbench.

kleine hondenbench

Welk formaat honden bench moet ik kopen?

Ik heb het al eerder in dit artikel even gehad over het belang van het formaat van de hondenbench. Dit is een ontzettend belangrijk punt! Je kan hoe dan ook altijd beter een te grote kopen dan een te kleine.

Je wil natuurlijk wel dat de hond zich gemakkelijk kan bewegen en omdraaien. Ook wil je in de meeste gevallen nog een drinkbakje in de bench kwijt kunnen net zoals een comfortabel kussen. Daarom is de keuze voor een goede afmeting belangrijk.

Gelukkig kun je het heel gemakkelijk zelf opmeten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een flexibel meetlint en uiteraard jouw hond. In totaal heb je negen verschillende afmetingen nodig.

Mees jouw hond op als hij zit, staat en ligt. Hierbij is het belangrijk dat je de hoogte, breedte en de lengte opmeet. Nu weet je welk formaat het beste bij de hond past, en kun je gericht op zoek! Als laatste tip wil ik je meegeven dat je altijd een groter model moet kopen.

Welke verschillende soorten zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende hondenbenches verkrijgbaar, zoals ik al eerder even benoemd heb. Dit maakt het dan ook dat er allerlei soorten te koop zijn die geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

Zo kan het zijn dat jij een bench zoekt om jouw puppy te helpen met zindelijkheidstraining, je een angstige hond hebt, of jouw hond veilig wil vervoeren. Hieronder heb ik de verschillende soorten benches opgesomd!

De metalen hondenbench

Op de eerste plaats staat de metalen hondenbench. Dit is de meest bekende en meest voorkomende variant. Dit model heeft meestal een vierkante vorm en kan je gemakkelijk in- en uit elkaar vouwen.

Dat is handig zodat je de bench makkelijk kunt opbergen als je deze even niet gebruikt. Deze metalen honden mensjes kun je zowel binnen als buiten gebruiken en zijn de populairste keuze onder hondenliefhebbers!

De kunststof hondenbench

Een ander veelvoorkomend model is de kunststof of plastic bench. Ook deze kan je gemakkelijk opbergen. Deze modellen zijn doorgaans iets goedkoper dan de metalen varianten.

Het bijkomende voordeel van deze hondenbench is dat je deze ook makkelijker kunt vervoeren vanwege het lichtere gewicht. Handig als je de bench voornamelijk in de auto wilt gebruiken, of regelmatig hondenshows bezoekt.

Een opvouwbare bench

Beide bovenstaande hondenbenches kan je ook kopen in modellen die standaard opgevouwen kunnen worden. Deze zijn het ideale hulpmiddel om als transportmiddel te gebruiken.

Op die manier kan je de hond meenemen naar de dierenarts of als jullie een weekendje weg gaan. Dit zijn over het algemeen sterke benches die niet zoveel ruimte in beslag nemen.

De auto hondenbench

Naast de bovengenoemde hondenbenches is er ook nog een bench die specifiek ontworpen is om in de auto te gebruiken. Deze producten hebben vaak een andere vorm dan de standaard vierkante modellen.

Je kunt deze gemakkelijk herkennen aan de schuin aflopende deurtjes. Specifiek ontwikkeld om te gebruiken in de kofferbak van de auto. In de meeste gevallen zijn deze van sterk metaal of aluminium gemaakt.

Ook hiervoor geldt dat je deze in verschillende groottes, soorten, merken en kleuren kunt kopen. Als je dus een hondenbench zoekt om te gebruiken in de auto, dan kan je hier het beste naar kijken!

grote hondenbench

Waar zet ik de hondenbench neer?

De meningen lopen nogal uiteen waar je de hondenbench het beste kunt neerzetten. Zo zijn er mensen die ze in de gang neerzetten, de woonkamer of de slaapkamer. Wat mijn mening betreft, iedere plek is goed.

Het gaat er bij een honden bench vooral om dat jouw hond volledig tot rust kan komen. Wij hebben twee honden en onze benches staan aan beide uiteinden van de bank. Hiervoor hadden we ze in de keuken staan maar de honden gingen iedere keer op de bank liggen, daarom leek het ons juist om de hondenbenches naast de bank te zetten.

Inmiddels weet je bijna alles wat er te vertellen valt over de hondenbench, nu moet je alleen nog weten hoe je de bench het beste kunt schoonmaken. Hieronder lees je meer over het schoonmaken en onderhouden van je nieuwe hondenbench!

Hoe maak ik de honden bench schoon?

Zodra je de nieuwe hondenbench thuis hebt en de hond er kennis mee heeft gemaakt is het goed om te weten hoe je deze het beste schoon kunt maken. Dit is namelijk iets wat je een aantal keer per jaar zou moeten doen.

Het schoonmaken van een hondenbench is gelukkig niet zo ingewikkeld. In de meeste gevallen kom je een heel eind met en diervriendelijk sopje, doekje, afdroogdoek en stofzuiger.

Zorg er op de eerste plaats voor dat de bench helemaal leeg is. Maak de bodem met de stofzuiger schoon zodat er geen vuil en haren meer liggen. Daarna kan je met het sopje de hondenbench schoonmaken.

Droog tot slot de bench af met de droogdoek. Dit is met name belangrijk als je een metalen bench hebt gekocht. Zo voorkom je eventuele roest! Mocht je een hondenkussen in de bench hebben dan moet je deze natuurlijk ook schoonmaken.

De meeste kussens hebben een afritsbare hoes die je in de wasmachine kunt wassen op 30 graden. Als dat niet kan kun je het kussen stofzuigen en afnemen met een natte doek.

hondenbench kopen

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenbench?

Een hondenbench is een goed hulpmiddel die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Een bench is echter geen plek om een hond in op te sluiten. Het is belangrijk dat jouw hond zich veilig en comfortabel voelt in de bench.

Welk formaat hondenbench is geschikt voor mijn hond?

De hond moet zich kunnen bewegen in de bench. Hij of zij moet zonder problemen rechtop kunnen staan, draaien en eten en drinken. Meet jouw hond dus vooraf goed op om een mogelijke teleurstelling te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een hondenbench?

Op de eerste plaats heeft een hond een eigen veilige plekje nodig. Een hondenbench is één van de middelen om dit te creëren. Ook kan je een bench gemakkelijk meenemen als jouw hond mee gaat in de auto. Het nadeel is dat een bench veel ruimte in beslag neemt, en de hond kan het zien als opsluiting. Gelukkig kan je dit wel oefenen.

Is een hondenbench geschikt voor mijn hond?

In principe is een hondenbench een veilige plek voor de hond. Hier kan hij zonder zorgen uitrusten. Het is dan ook belangrijk dat je de hond met rust laat als hij in de bench gaat slapen. Gebruik een bench liever niet als strafmiddel!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenbench hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie