Kauwspeeltjes hond kopen? Alle speeltjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste kauwspeeltjes? Het kan zijn dat jij zo’n hond hebt die het liefst overal z’n tanden in zet. Een kauwspeeltje is één van de producten die kan helpen om dit gedrag te verminderen. Zo kan je jouw hond dit soort speeltjes geven als hij op het punt staat zijn tanden in bijvoorbeeld een schoen of meubelstuk te zetten.

In dit artikel nemen wil je graag mee in onze zoektocht naar de beste kauwspeeltjes voor jouw hond! Ook vertellen we je wat een kauwspeeltje anders maakt dan bijvoorbeeld een honden knuffel, en waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft.

Ook kijken we naar de voor en natuurlijk de nadelen, en de prijs kwaliteitsverhouding. Zo maak je de perfecte keuze! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stel ze dan gerust onderaan deze pagina bij de reacties!

Zoals bij alle andere producten kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de voor en nadelen en de beoordelingen van andere hondenliefhebbers. Zij kunnen je tenslotte het eerlijkste advies geven.

Let op: bij sommige producten zijn er meerdere maten, en of kleuren verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste kauwspeeltjes

Onze vijf favoriete kauwspeeltjes

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een kauwspeeltje voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Kong Extreme Bal

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de Extreme Bal van Kong. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 34 reviews op Bol.com. Dit product is speciaal ontwikkeld voor honden die bijzonder hard kunnen kauwen.

De bal is gemaakt van extreem sterk en duurzaam rubber, de kans dat jouw hond deze kapot krijgt is dan ook bijna niet mogelijk. Je kan deze hondenbal ook gebruiken om er apporteer spelletjes mee te doen natuurlijk, een echte aanrader!

Nylabone Big Chew kauwbot

Het tweede product in onze lijst is de Nylabone Big Chew kauwbot. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste kauwbotten op dit moment! Hij is geschikt voor middel- en grote honden vanaf ongeveer 25 kilo en heeft een lekkere kipsmaak.

Dit om jouw hond te prikkelen om erop te gaan kauwen. De kauwbot is gemaakt van sterk nylon materiaal en kan gemakkelijk schoongemaakt worden, en het kan gelukkig geen kwaad als jouw hond per ongeluk een stukje van de kauw bot opeet!

Kong Extreme Medium Kauwspeelgoed

Op de derde plaats staat wederom een speeltje van Kong. Deze Extreme wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Het merk Kong staat in de hondenwereld bekend om z’n sterke en duurzame producten, deze mag dan ook niet in onze lijst ontbreken. Dit kauwspeeltje is gemaakt van een dikke laag sterk rubber dat bijna onverwoestbaar is.

Dit product is verkrijgbaar in 5 verschillende maten en 3 verschillende kleuren. Het afgebeelde product is maat M, dat is geschikt voor middelgrote honden. Het leuke van dit kauwspeeltje is de opening in het product, deze kan je vullen met een lekkere hondensnack om jouw hond te stimuleren, ideaal!

Beeztees Sumo Play Dental

Het vierde product is de Sumo Play Dental van Beeztees. Dit kauwspeeltje wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op Bol.com. Net zoals de vorige producten is deze bijzonder sterk en uitermate geschikt voor honden die de behoefte hebben om ergens stevig op te kauwen!

Het leuke van dit product is dat je er ook nog eens 2 jaar garantie op krijgt! Dit product is gemaakt van sterk rubber materiaal en verkrijgbaar in 3 verschillende maten en 2 kleuren. Door de aparte vorm stuitert dit kauwspeeltje alle kanten op, en dat vinden de meeste honden geweldig! Tot slot kan je dit speeltje ook vullen met wat lekkers en kan je ‘m in de vaatwasser schoonmaken als hij vies is.

Dutchwide Extra Sterk Kauwspeelgoed

We sluiten onze top vijf af met het kauwspeeltje van Dutchwide. Deze kauwbot wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Net zoals de bovenstaande kauwspeeltjes is dit speelgoed ideaal voor honden die veel kauwen! Het product is gemaakt van duurzaam nylon en rubber materiaal.

Ook zit er een melk achtige geur aan de bot, de meeste honden vinden dit onweerstaanbaar! Dankzij de textuur van dit kauwspeelgoed wordt tijdens het kauwen het tandvlees gemasseerd, en dat is weer goed voor de gezondheid van de hond!

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze meer dan 3300 verschillende soorten kauwspeelgoed voor honden hebben!

kauwspeeltjes hond

Wat zijn kauwspeeltjes?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat kauwspeelgoed voor honden is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer informatie over, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Kauwspeelgoed is eigenlijk niets anders dan speelgoed dat ontwikkeld is voor honden om op te kauwen. Daarbij heeft het een aantal voordelen en functies. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw pup pijn heeft bij doorkomende tandjes, maar het is ook een soort bezigheidstherapie.

Ook hebben veel van deze kauwspeeltjes een verzorgende werking voor het gebit. Tijdens het kauwen wordt het tandvlees en gebit dus verzorgd. Een ander product dat je hiervoor zou kunnen gebruiken zijn de kauwstaven voor honden.

Bovengenoemde redenen zijn ontzettend belangrijk voor het welzijn, en de gezondheid van jouw hond. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over.

Vanwege het ruime aanbod met meer dan 3300 verschillende soorten, vormen en maten, kan het best lastig zijn om kauwspeeltjes uit te kiezen. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten, waarom het goed is om er eentje te kopen, en welke voordelen deze producten hebben. Maar ook waar je op moet letten voordat je er eentje koopt.

Waarom zou je kauwspeeltjes kopen?

Je weet nu wat kauwspeeltjes zijn en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is dit één van de producten die jij moet kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Omdat je uit zoveel verschillende kunt kiezen is het goed om te weten met welk doel je deze kauwspeeltjes koopt. Het hebben van dit soort hondenspeelgoed heeft een aantal belangrijke functies. Hierboven heb ik er kort een aantal benoemd. Dit zijn wat mij betreft de belangrijkste redenen waarom je deze producten moet kopen.

Kauwspeeltjes verzorgen het gebit en tandvlees van de hond.

Honden hebben veel energie, deze energie kunnen ze goed kwijt door te kauwen op dit speelgoed.

Het kan mogelijke infecties aan het tandvlees voorkomen.

Kauwspeelgoed is goed voor jullie band, als je samen met dit product aan het spelen bent.

Het verlicht de pijn bij doorkomende tandjes van puppy’s.

Het voorkomt het kauwen op meubels

Een belangrijke reden waarom je kauwspeeltjes moet kopen is omdat het voorkomt dat er op de meubels gekauwd wordt. Maar ook andere spullen in huis kunnen een doelwit voor jouw hond zijn om op te knagen. Zo beet één van onze honden in het begin echt overal op.

Dankzij het vele oefenen met deze kauwspeeltjes is dat inmiddels een heel stuk beter geworden. Honden hebben nu eenmaal de behoefte om ergens op de knagen. Al helemaal wanneer je een puppy hebt die pijn heeft bij doorkomende tandjes.

De neiging om op meubels of andere spullen in huis te kauwen wordt een stuk kleiner wanneer je hem of haar dit speelgoed geeft. Zodra je merkt dat jouw pup of hond de behoefte heeft om z’n tanden in een stoelpoot te zetten, wordt dan niet boos maar geef de hond een kauwspeeltje.

Samen spelen versterkt jullie band

Nog een voordeel van deze kauwspeeltjes is dat het jullie band versterkt wanneer je samen gaat spelen. Natuurlijk kan je de hond ook alleen laten spelen met het kauwspeeltje, maar het is goed om regelmatig samen te spelen.

Honden die vaak samen met hun baasjes spelen zijn doorgaans liever en tonen vaker gewenst gedrag in huis, en daarbuiten. Met een kauwspeeltje kan je alle kanten op, je kan het als apporteer speelgoed gebruiken, door het speeltje weg te werpen. Jouw hond haalt het op en brengt het weer naar je terug. Wie kent het niet!

Het verlicht pijn bij doorkomende tanden

Een andere reden om kauwspeeltjes te kopen is omdat ze de pijn verzachten bij doorkomende tandjes. Net zoals wij mensen wisselen honden één keer van tanden. Je kan het jezelf misschien nog wel herinneren dat dit pijn deed. Een kauwspeeltje kan hiervoor het ideale hulpmiddel zijn!

Dit punt is natuurlijk met name belangrijk als je een puppy in huis haalt. De behoefte om ergens op te kauwen neemt toe naarmate de pup van tandjes gaat wisselen. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom puppy’s overal aan gaan knagen.

Er is een geschikt kauwspeeltje voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond of pup een geschikt kauwspeeltje te vinden. Het maakt niet uit of je een kleine hond hebt, of een hond die uiteindelijk heel groot wordt.

In dit artikel kan je zien dat je uit heel veel verschillende merken, soorten en vormen kunt kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

Zoals je hebt kunnen zien is dit één van de essentiële producten om te kopen. Of het nu een pup of volwassen hond hebt. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea!

kauwspeelgoed

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om kauwspeeltjes te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet het kauwspeelgoed zijn?

Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van de kauwspeeltjes. Dit geldt overigens voor de meeste producten voor honden. Stem de grootte van deze goed af op jouw hond. Hoe groot het kauwspeeltje is kan je lezen in de product beschrijving.

Een te klein kauwspeeltje voor een grote hond kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Hij of zij zou hier bijvoorbeeld in kunnen stikken. Het is dan ook verstandig om de grootte af te stemmen op jouw hond of pup.

Welk soort kauwspeelgoed koop je?

Naast de grootte van het kauwspeeltje moet je kijken naar het soort dat je wilt kopen. Er vallen namelijk veel kauwspeeltjes onder deze noemer, maar dat heb je in dit artikel al kunnen lezen.

Je kunt bijvoorbeeld kauwspeelgoed kopen dat gemaakt is van een hondenbot met een lekker smaakje, of speelgoed dat de vorm heeft van een hondenbal, ook die vallen onder kauwspeeltjes. Een andere goede optie is een bijtring, deze zijn met name geschikt voor opgroeiende hondjes.

Van welk materiaal is het kauwspeeltje gemaakt?

Daarnaast moet je kijken naar het materiaal waar het kauwspeelgoed van gemaakt is. In de meeste gevallen zijn deze producten gemaakt van rubber of kunststof. Maar je kan ook kauwspeeltjes kopen die gemaakt zijn van nylon of polyester. Ieder materiaal heeft zo z’n eigen voor- en nadeel.

Het materiaal zegt vaak iets over de kwaliteit van het speeltje. Dit is met name belangrijk als jouw hond hard kan bijten en graag kauwt op andere speeltjes. In dat geval kan je het beste kiezen voor speelgoed dat gemaakt is van sterk rubber.

De ervaring van anderen

Vergeet niet om reviews en meningen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de voerbal daadwerkelijk thuis hebben?

Laat je informeren door bij de producten de reviews te lezen om erachter te komen of het aan jou verwachtingen kan voldoen en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet kopen.

De prijs van het kauwspeelgoed

Tot slot is de prijs van het kauwspeelgoed vaak een doorslaggevende factor. Wij kiezen zelf altijd voor producten waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit betalen.

De prijzen van deze kauwspeeltjes beginnen bij zo’n € 7,- en kunnen oplopen tot wel € 90,-. Kauwspeeltjes in grotere maten zijn flink duurder dan de kleinere maten, dit is ook wel logisch, er is tenslotte veel meer materiaal voor nodig.

kauwspeelgoed hond

Veelgestelde vragen

Welk kauwspeeltje moet ik kopen voor mijn hond?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kauwspeeltjes voor honden. Zo zijn er producten verkrijgbaar die gemaakt zijn van sterk rubber materiaal, dat is zeer geschikt voor honden die erg hard kauwen. Er zijn natuurlijk ook kauwstaven, die zijn bijna altijd gemaakt van runderhuid.

Waarom hebben honden de behoefte om te kauwen?

Honden kauwen graag, puppy’s al helemaal. Dit omdat ze tandjes hebben die doorkomen, en dat doet pijn. Net zoals bij mensen eigenlijk. Honden kauwen op speelgoed en andere dingen omdat het hun gebit schoonmaakt. Maar het kan ook zijn dat jouw hond kauwt omdat hij zich verveelt, of stress heeft.

Is een kauwstaaf van rund verteerbaar?

Kauwspeelgoed, of in dit geval een kauwstaaf van rund is verteerbaar. Ook zitten deze kauwstaven vol met gezonde voedingsstoffen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een kauwspeeltje voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie