Vlooienband hond kopen? Alle vlooienbanden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een vlooienband is één van de noodzakelijke dingen die je voor jouw hond aanschaft. Vlooien zijn vreselijk en zorgen voor veel ongemak en jeuk. De huid van jouw hond raakt namelijk behoorlijk geïrriteerd en er bestaat een kans dat ze parasieten overdragen.

Dit is iets dat je absoluut wilt voorkomen, en vlooienband is één van de middelen om te gebruiken. In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste teken vlooienband van dit moment. Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze banden, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel deze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste vlooienband kijken we naar een aantal punten.

Je kan hierbij denken aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van sommige artikelen, en ook hoe anderen de vlooienband ervaren. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste vlooienband

Onze vijf favoriete vlooien banden

Hierboven kon je de 10 beste honden fietsmanden bekijken, de kans is groot dat je hier inmiddels een keuze uit hebt kunnen maken. Wil je nog even verder lezen of ben je er nog niet helemaal uit? Hieronder kun je onze vijf favoriete fietsmanden bekijken.

Deze lijst is gebaseerd op eigen ervaring en op de ervaringen van andere mensen. Dit maakt het gemakkelijker om een product te kiezen dat zichzelf al bewezen heeft!

Seresto Vlooien En Tekenband grote honden

De eerste vlooienband is één van de populairste en bekendste. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 161 reviews op Bol.com. Deze teken band is geschikt voor grotere honden boven de 8 kilo en heeft een omtrek van 70 centimeter.

De vlooienband biedt al na 2 dagen bescherming en is daarna tot 8 maanden werkzaam. Er zitten twee werkzame stoffen in deze band die teken en vlooien afweert. Zo is jouw hond snel van eventuele vlooien af, of komen er geen vlooien op de hond terecht! Voor alle producten is het aan te raden om vooraf de gebruiksaanwijzingen goed door te nemen.

Seresto Vlooien En Tekenband kleine honden

Op de tweede plaats in onze top vijf staat dezelfde vlooien band als op de eerste plaats, alleen dan is deze geschikt voor kleine honden tot 8 kilo. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 95 reviews op Bol.com.

Met dit product weet je dat je goed zit! De band is 38 centimeter lang en heeft dezelfde twee werkzame stoffen als de bovenstaande band. Ook deze biedt bescherming na 2 dagen en kan daarna tot 8 maanden mee.

Beaphar Vlooienband Hond

Het derde product is tevens de voordeligste oplossing in onze top vijf. De Beaphar vlooien band wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 32 reviews op Bol.com. Het leuke van deze band is dat hij verkrijgbaar is in meerdere kleuren, en geschikt is voor honden vanaf 6 maanden oud.

Deze band kan je ook gerust laten zitten als je in de regen wilt wandelen. Deze band heeft een werkzame stof (Diazinon) die tot 6 maanden jouw hond beschermt tegen vlooien.

PetsCare 4You Vlooienband

De vierde teken band is van het merk PetsCare 4 You en wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 119 reviews. Het is één van de hardlopers, en dat is niet voor niets! Deze vlooien band heeft een gunstige prijs en biedt goede bescherming tegen vlooien. Deze band is geschikt voor alle honden vanaf de leeftijd van 2 maanden.

Dit product is 63 centimeter lang, en eenvoudig te bevestigen. De band zelf werkt met natuurlijke oliën, en is dus diervriendelijk en goed voor het milieu! Je kan ongeveer 8 maanden met deze band door, ideaal en fijn product!

JC Pets Vlooienband voor honden

Op de laatste plaats in onze top vijf staat de vlooienband voor honden van JC Pets. De laatste jaren maakt dit merk een goede naam in Nederland! Deze vlooienband wordt beoordeeld met een 3,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 178 reviews op Bol.com.

Ook deze band werkt op basis van diervriendelijke oliën en kan gebruikt worden voor alle honden vanaf de leeftijd van 2 maanden. Deze band is gemakkelijk te bevestigen en werkt tot ongeveer 8 maanden. Hij is ook waterbestendig, dus de band hoeft niet af als je met jouw hond wilt wandelen!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 259 verschillende vlooienbanden!

vlooienband

Wat is een vlooienband?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat een vlooienband is. Als dat nog niet zo is, of je wil er gewoon meer over weten, lees dan verder! Een vlooienband is één van de producten die jij kunt gebruiken als jouw hond vlooien heeft, of als je wilt voorkomen dat hij of zij ze krijgt.

De vlooienband bevestig je om de nek van jouw hond. De band scheidt continue een stofje uit waar vlooien, en meestal ook teken, niet tegen kunnen. De hond zelf heeft geen last van dit middeltje, en het is ook niet gevaarlijk! De vlooien band kan je vergelijken met een hondenhalsband, alleen bevestig je geen hondenriem aan de band.

De meeste van de bovenstaande vlooienbanden beschermen ook tegen andere ongewenste gasten. Denk hierbij aan teken, luizen en andere insecten. De vlooienband kan je zowel gebruiken als jouw hond last heeft van vlooien, of als je wilt voorkomen dat hij last krijgt van vlooien.

Het uitzoeken van een goede vlooienband kan ingewikkeld zijn, er is namelijk zoveel keuze is soorten en maten. Vooraf onderzoek doen naar een geschikte band is dan ook belangrijk.

Waarom zou je een vlooienband kopen?

Je weet nu wat een vlooienband is, nu gaan we kijken waarom jij er eentje zou moeten aanschaffen. Dit kan namelijk verschillende redenen hebben. De meeste mensen kopen niet dagelijks een vlooienband, dit is dan ook waarschijnlijk de reden dat je op deze pagina bent! Hieronder staan een aantal van deze redenen opgesomd.

Jouw hond heeft nu last van vlooien

Het kan zijn dat je net hebt ontdekt dat jouw hond last heeft van vlooien. In dat geval is het goed om een vlooien band te kopen voor jouw hond. Bijna alle vlooienbandjes werken binnen enkel dagen tot zo’n 8 maanden. Zo is de hond binnen enkele dagen af van die vervelende vlooien!

Je wilt voorkomen dat de hond last krijgt van vlooien

De twee reden zou kunnen zijn dat je de vlooienband preventief wilt gebruiken. Dit betekent dat jouw hond op dit moment geen last heeft van vlooien, en dit in de toekomst wilt voorkomen.

Dit is voor de meeste mensen de reden om een vlooienband te kopen. Alhoewel je ook vaak ziet dat mensen pas actie ondernemen als de hond eenmaal vlooien heeft.

Zoals je kunt zien zijn er twee redenen waarom je een product wilt kopen dat vlooien en teken tegen gaat. Waar je precies rekening mee moet houden vertel ik je graag in de volgende alinea!

vlooien halsband

Waar moet je rekening mee houden?

Honden zijn er in allerlei soorten en maten, hier moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een vlooienband. Er is zoveel keuze in maten, soorten en materialen dat het ons niet verbaast dat je hier onderzoek naar doet. Wij helpen je daar graag bij!

De maat van de vlooien en of tekenband

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je een product koopt dat niet té groot, en niet té klein is. In beide gevallen gaat dit ten koste van de werking. Meet daarom vooraf de nekomvang van jouw hond op. Ook wordt er vaak aangegeven tot hoeveel kilogram de band geschikt is. Je moet dus ook weten hoe zwaar jouw hond is!

Wat is de werkzame stof van de vlooienband?

Het is ook goed om te kijken naar de werkzame stof die de vlooienband afgeeft. Dit is zeker goed om te doen als jij een hond hebt die allerlei allergische reacties heeft, of overgevoelig is voor bepaalde stoffen. Het is dan ook aan te raden om deze informatie bij de dierenarts op te vragen.

De kwaliteit van deze producten is in Nederland gelukkig behoorlijk goed, bestel geen vlooienbanden uit bijvoorbeeld China, op een welbekende website, daar kunnen wél giftige stoffen inzitten die schadelijk zijn voor honden.

De beoordelingen van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Controleer ook vooraf of deze ervaringen echt zijn of dat deze niet echt zijn. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben de vlooienband namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve feedback krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de vlooienband

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de vlooienband. De meeste mensen kijken niet op een paar Euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar geld uitgeven. Veel geld betalen betekent overigens niet dat de vlooienband perse beter is. Prijzen van een vlooienband beginnen bij ongeveer € 9,- en kunnen oplopen tot € 90,-.

beste vlooienhalsband

Hoe werkt een vlooienband voor honden?

Als je op het punt staat een vlooienband te kopen voor jouw hond dan wil je vast weten hoe dit product precies werkt. Er zijn twee verschillende soorten anti vlooienbanden verkrijgbaar. De eerste stoot de vlooien af, de andere doodt de vlooien. In beide producten zitten middelen die dit veroorzaken, meestal is dat op natuurlijke basis.

Wil je veel meer informatie over vlooien bij honden? In ons artikel over vlooien bespreken we niet alleen de vlooienband, maar ook allerlei andere oorzaken. Ook lees je er alles over de groeifases van vlooien, en hoe je ze kan voorkomen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een vlooienband voor honden?

De vlooienband weert vlooien door continue een stofje vrij te geven waar vlooien (en meetstal ook teken), niet tegen kunnen. Het stofje verspreid zich over de hond en gaat op de huid, en in de vacht zitten. Dit stofje is trouwens niet schadelijk of giftig voor jouw hond!

Is het gebruik van een vlooienband gevaarlijk?

In vlooienbanden zitten stoffen die giftig zijn voor vlooien, en bijna altijd, ook voor teken. Koop wel een band waarbij je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Kies nooit voor de allergoedkoopste bij bepaalde winkels, hier kunnen zomaar wél schadelijke stoffen inzitten waar honden ziek van kunnen worden. Er bestaan ook natuurlijke vlooienbanden!

Hoe lang is de werking van een vlooienband?

Over het algemeen gaat een vlooienband zo’n 6 maanden, of iets langer mee. Dit hangt af van welk merk of soort vlooienband je koopt. In de product omschrijving staat de duur van de werking altijd aangegeven.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een vlooienband hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie