Lichtgevende hondenhalsband kopen? Alle halsbanden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een lichtgevende hondenhalsband is een essentieel product voor honden om veilig rond te lopen in het donker. Het is niet alleen goed voor andere weggebruikers, maar het maakt het ook gemakkelijker om een ​​hond te vinden als hij (om de een of andere reden) te ver is weggelopen.

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste lichtgevende hondenhalsband! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze halsbanden, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! We hebben in een vorig artikel de beste hondenhalsband besproken, in die artikel gaan we in op de halsbanden die licht geven in het donker.

Tijdens onze zoektocht naar de beste oplichtende halsband kijken we naar een aantal belangrijke punten. Denk hierbij aan producten met de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van sommige producten en hoe andere baasjes deze producten beoordelen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste lichtgevende hondenhalsband

Onze vijf favoriete lichtgevende honden halsbanden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande lichtgevende hondenhalsband een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete manden bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Nobby Reflecterende LED Halsband

Het eerste product in onze top vijf is de LED halsband van Nobby. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Het leuke van deze halsband is dat hij niet alleen voorzien is van LED verlichting, maar ook voorzien is van reflecterend materiaal!

De band werkt met normale baterijen, die een hele tijd meegaan. Hij is geschikt voor honden die een nekomvang hebben vanaf 55 tot 70 centimeter, dit betekent dat hij geschikt is voor middel- tot grote honden. Deze heeft wat ons betreft de beste prijs- kwaliteitsverhouding!

Dutchwide lichtgevende hondenhalsband

Op de tweede plaats staat de Dutchwide lichtgevende halsband voor honden. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 25 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste en voordeligste verlichte hondenhalsbanden! Dit type is verkrijgbaar in 6 kleuren zoals de blauwe hierboven, maar ook zwart, rood, groen en geel.

Deze halsband werkt niet op normale baterijen, maar heeft een accu die je via een USB kabel kan opladen. Ideaal! Er zijn ook meerdere maten verkrijgbaar, het bovenstaande product is maat M die geschikt is voor honden met een nekomvang van 46 centimeter. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

ABC-Led LED honden halsband

Wil je niet zoveel geld uitgeven aan een lichtgevende halsband? Bekijk dan zeker deze halsband van ABC-Led! Hij wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 44 reviews op Bol.com.

Dit type is verkrijgbaar in 4 verschillende leuke kleuren, denk aan het model hierboven maar ook groen, roze en oranje! Daarnaast kan je kiezen uit 4 maten van S tot XL, zo zit de juiste maat voor jouw hond er zeker tussen!

Het afgebeelde product hierboven is maat L, deze is geschikt voor honden met een nekomvang van maximaal 52 centimeter. De LED verlichting kan je op 4 manieren instellen, continue aan, langzaam knipperen, snel knipperen, en ja kan ‘m natuurlijk uit zetten!

Pakketexpert Hondenhalsband LED

Het vierde product van onze top vijf favoriete lichtgevende halsbanden is van Pakketexpert. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Dit type halsband is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, denk hierbij aan blauw, groen, geel en roze. Helaas kan je bij dit product kiezen uit één maat, en dat is een L.

Deze is geschikt voor honden die een nekomvang hebben van maximaal 49 centimeter. De band is in te stellen op 3 verschillende standen, continue aan, en snel- en langzaam knipperend. Net zoals het product hierboven kan je deze via een USB kabel opladen, een echte aanrader!

Professor Q Led Halsband Hond

We sluiten onze top vijf favorieten af met de lichtgevende halsband van Professor Q. Deze wordt beoordeeld met een 3 van de maximaal 5 sterren op basis van 39 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste lichtgevende hondenhalsbanden van dit moment. Dit type is in te stellen op drie verschillende standen, namelijk continue lichtgevend en snel- en langzaam knipperend.

Professor Q staat bekend om z’n kwalitatieve producten, en dat is hierbij niet anders. De band heeft 12 heldere LED lampjes die van veraf goed te zien zijn! Het opladen van de band doe je met de meegeleverde USB kabel.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 246 verschillende lichtgevende hondenhalsbanden!

lichtgevende hondenhalsband

Wat is een lichtgevende honden halsband?

Inmiddels heb je vast wel een goed beeld bij wat een lichtgevende halsband voor honden is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er gewoon meer over weten, lees dan snel verder!

Een lichtgevende halsband is eigenlijk niets anders dan de normale hondenhalsband. Met als grote verschil dat de lichtgevende, hoe kan het ook anders, verlicht is. Meestal met LED lampjes.

Op die manier weet je zeker dat jouw hond opvalt in het donker. Dat is met name geschikt als je de hond vaak uitlaat op plekken waar het slecht verlicht is. Er zijn ook verlichte hondenhalsbanden die je om kan doen naast de normale halsband. Aan dit product kan je geen hondenriem bevestigen.

De verlichte halsband is niet het enige product dat je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat je de hond beter in het donker kunt zien. Je zou bijvoorbeeld ook een hondenlampje kunnen kopen. Dit lampje kan je aan de normale halsband, of hondentuig bevestigen.

Het uitkiezen van de beste verlichte honden halsband kan best lastig zijn. Je hebt inmiddels de keuze uit bijna 250 verschillende producten. Ieder heeft zo z’n voordelen- en nadelen. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen!

Waarom zou je een lichtgevende hondenhalsband kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat een verlichte halsband precies is. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Ik heb een aantal reden hieronder voor je op een rijtje gezet!

De hond is goed zichtbaar in het donker

Er is eigenlijk maar één hele goede reden waarom je dit product moet kopen. Jouw hond is goed zichtbaar voor andere weggebruikers, en ook kan jij de hond beter zien. Zeker als je de hond vaak uitlaat op plekken waar de verlichting slecht is. In dat geval is dit een must-have product!

Er is een geschikte verlichte hondenhalsband voor elke hond

De tweede reden is dat er voor elke hond een geschikt model verkrijgbaar is. Het maakt niet uit of je een kleine hond hebt, of een hele grote hond. Zoals je in dit artikel kan lezen heb je de keuze uit meer dan 250 verschillende producten. Je hebt genoeg keuze als het gaat om afmetingen, kleur, vorm en prijs!

Zoals je kan zien zijn deze twee redenen belangrijk genoeg om er eentje te kopen! Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt. Dit vertel ik je graag in de alinea hieronder!

lichtgevende halsband hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een verlichte hondenhalsband te kopen dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet de halsband natuurlijk wel afstemmen op jouw hond. Ook kan het zijn dat bepaalde producten functies hebben die je helemaal niet nodig hebt. Hieronder heb ik een aantal van deze punten opgesomd!

De grootte van de lichtgevende halsband

Ten eerste moet de halsband goed om de nek van de hond passen. Je wilt natuurlijk niet dat deze te los- of te strak zit. De kans is groot dat je weet welk formaat je moet kopen. Het is namelijk dezelfde afmeting als de normale halsband voor honden.

Als je dit niet weet kan je dit gelukkig vrij makkelijk zelf doen. Het enige dat je nodig hebt is een flexibel meetlint, en natuurlijk jouw hond. Meet de omtrek van de hond met het meetlint en zorg ervoor dat je tenminste twee vingers tussen de nek en het meetlint kunt doen. Nu weet je welk formaat je moet kopen!

Welke soort verlichting wordt er gebruikt?

Het tweede punt waar je rekening mee moet houden is het soort verlichting. Vrijwel alle lichtgevende halsbanden bevatten tegenwoordig LED lampjes. Maar er zijn ook halsbanden die reflecterende materialen gebruiken. De variant met LED lampjes heeft mijn persoonlijke voorkeur.

De LED variant heeft namelijk een actieve vorm van verlichting, waarbij het reflecterende model een passieve vorm heeft. Daar moet eerst met een lamp op geschenen worden voordat deze zichtbaar is. Bijvoorbeeld als er een auto passeert.

Ook hebben bijna alle lichtgevende banden de mogelijkheid om verschillende standen verlichting te tonen. Denk hierbij aan altijd aan, langzaam knipperend en snel knipperend.

De maximale zichtbaarheidsafstand

Nog een punt om rekening mee te houden is de maximale afstand waarop de lichtgevende halsband te zien is. Een ander woord hiervoor is zichtbereik. Er zijn halsbanden verkrijgbaar waarbij de hond tot wel 400 meter afstand zichtbaar is.

Lang niet alle verlichte halsbanden hebben dit bereik. Dit staat in de meeste gevallen aangegeven in de product omschrijving. Mijn mening is hoe meer, hoe beter!

Van welk materiaal is de halsband gemaakt?

Er is ontzettend veel keuze als je op zoek gaat naar een lichtgevende hondenhalsband. Daardoor is er veel keuze als het gaat om materiaalgebruik. Bij de product omschrijving wordt altijd aangegeven waar het product van gemaakt is.

De meeste zijn gemaakt van kunststof, siliconen of nylon. Als jouw hond bepaalde allergieën heeft dan is het goed om hier vooraf rekening mee te houden.

Een oplaadbare halsband of batterijen?

Naast het materiaalgebruik en de maximale zichtbaarheid moet je rekening houden met hoe je lichtgevende hondenhalsband moet opladen. Dit kan simpelweg op twee verschillende manieren.

De eerste is de oplaadbare halsband. Deze kan je via een USB kabel opladen. Net zoals je dat met een Smartphone doet. De andere mogelijkheid is met batterijen, in dat geval hoef je de lichtgevende halsband niet op te laden, maar moet je er wel regelmatig nieuwe batterijen in doen. Mijn advies is om een halsband te kopen die je kan opladen.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze producten namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

Prijs van de lichtgevende halsband

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de halsband perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 8,- en kunnen oplopen tot wel € 45,-.

honden halsband verlicht

Hoe maak ik de lichtgevende halsband schoon?

Tot slot wil ik je graag vertellen hoe je de lichtgevende hondenhalsband het beste schoon kunt maken. Net zoals dat bij andere producten voor honden belangrijk is moet de halsband ook regelmatig schoongemaakt worden.

Een goede hygiëne zorgt ervoor dat bacteriën geen kans hebben, en het product doorgaans langer meegaat. Zo heb je langer plezier van de halsband!

Het schoonmaken van een lichtgevende halsband is gelukkig heel eenvoudig. Dit verschilt wel per product, maar de meeste kan je afnemen met een vochtige doek, of met de hand onder de kraan schoonmaken. Als de halsband erg vuil is kan je ook diervriendelijke zeep gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een lichtgevende honden halsband?

De meeste lichtgevende halsbanden voor honden kan je makkelijk opladen met een USB kabel. Het kan ook zijn dat je een model koopt die op batterijen werkt. Je doet de halsband om bij jouw hond en je kan daarna de lichtgevende functie aanzetten. Veel halsbanden kan je instellen zodat je continue licht geven of knipperen.

Wat zijn de voordelen van een lichtgevende hondenhalsband?

Met dit product is jouw hond goed zichtbaar in het donker. Dit is zeker handig als je achteraf woont, of graag met jouw hond een boswandeling maakt. Dankzij de lichtgevende hondenhalsband kan je de hond op lange afstand goed zien. Het grootste voordeel is dus veiligheid.

Welke soorten lichtgevende halsbanden zijn er?

Er zijn grofweg twee verschillende soorten lichtgevende halsbanden voor honden. Eentje die werkt op baterijen, en eentje die via een USB kabel opgeladen kan worden. Mijn voorkeur gaat uit naar de oplaadbare lichtgevende halsband. Een reflecterende halsband is niet hetzelfde als een lichtgevende halsband, daarbij moet er licht op de halsband geschenen worden om zichtbaar te worden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een lichtgevende halsband voorjouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie