Hondenfietsbeugel kopen? Alle fietsbeugels online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenfietsbeugel is een product dat je echt nodig hebt als je samen met jouw hond wilt fietsen. Met zo’n beugel kan de hond veilig naast de fiets lopen, zonder dat jij de hondenriem vast hoeft te houden. In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste hondenfietsbeugel!

Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze hondenfietsbeugels, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog een vraag? Stel deze dan gerust in de reacties hier onder aan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenfietsbeugels kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de beste prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze hondenfietsbeugels en kijken we naar de beoordelingen en meningen van anderen.

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van deze beugels, en hoe je deze het beste aan jouw hond kunt bevestigen.

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten, kleuren en vormen kopen, klik op “controleer prijs” om direct naar het product te gaan.

De beste hondenfietsbeugel

Onze vijf favoriete hondenfietsbeugels

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenfietsbeugels een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete producten bekijken.

Dit is op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en daarom aan te raden zijn!

Flamingo fietsbeugel Doggy Sprinter

Het eerste product in onze top vijf favoriete fietsbeugels voor honden is van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze fietsbeugel is makkelijk te bevestigen onder het zadel die het trekken van jouw hond tegengaat.

Deze beugel is gemaakt van sterk metaal en het merk Flamingo staat bekend om kwalitatief hoogwaardige producten. Een echte aanrader!

Relaxdays hondenfietsbeugel met lijn

Op de tweede plaats staat de hondenfietsbeugel van Relaxdays. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste fietsbeugels van dit moment! Ook deze beugel maak je vast op het frame onder je zadel.

Let erop dat het frame een maximale dikte heeft van 3,5 centimeter, als je frame dunner is dan zit er een “opvulling” bij om het alsnog passend te maken!

Het leuke van deze fietsbeugel is dat er speciale vering in verwerkt is. Het trekken van jouw hond wordt dan voor een deel opgevangen door deze vering. Als je deze beugel koopt dan krijg je er een lijn bij waarmee je de juiste afstand kan bepalen, ideaal!

M-Wave Hondenfietsbeugel

De goedkoopste optie in onze top vijf fietsbeugels is van M-Wave. Deze wordt beoordeeld met een 2,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dankzij deze fietsbeugel blijft jouw hond op een veilige afstand en voorkom je ongelukken.

Net zoals het tweede product heeft deze ook een speciale vering in de beugel dat het trekken van jouw hond enigszins tegengaat. De beugel is makkelijk te bevestigen aan het frame onder jouw zadel. Wil je niet teveel uitgeven aan een hondenfietsbeugel, dan is deze het overwegen waard!

Flamingo fietsbeugel Camon Walky Dog

Het vierde product in onze top vijf is de fietsbeugel van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Net zoals de bovenstaande producten kan je deze beugel bevestigen op het frame onder het zadel.

Dit zorgt simpelweg voor de beste verdeling en afstand tussen jouw hond en de fiets, wel zo veilig voor beide! Deze hondenfietsbeugel heeft alleen geen speciale vering die het trekken van de hond iets verzacht.

Altranet Fietsbeugel Dogrunner

We sluiten onze vijf favorieten af met de fietsbeugel van Altranet. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com. Deze wordt zeer positief beoordeeld, en is een echte aanrader! Deze beugel is vergelijkbaar met de bovenstaande producten en hij beschikt over een spiraalveer dat het trekken tegengaat.

Fietsen die een framedikte hebben tot 36 millimeter zijn geschikt voor deze fietsbeugel. Het leuke van dit product is dat er goed is nagedacht over de veiligheid. Het veiligheidsmechanisme schiet namelijk los als jouw hond bijvoorbeeld aan de verkeerde kant van een paaltje komt!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 15 verschillende fietsbeugels!

hondenfietsbeugel

Wat is een hondenfietsbeugel?

Na het zien van de bovenstaande honden fietsbeugels zou je een goed beeld moeten hebben van dit product. Als dat nog niet zo is, dan leg ik het je graag uit!

Eigenlijk is een fietsbeugel voor honden een product dat je aan je fiets bevestigd, vervolgens kan je jouw hond met een honden riem aan de fietsbeugel vast maken. Meestal bevestig je de honden fiets beugel onder aan je zadel.

Op die manier kan jouw hond meenemen als jij aan het fietsen bent. Het is een beetje vergelijkbaar met een hondenfietsmand of een hondenfietskar, alleen nu moet jouw hond zelf aan de slag!

Het uitzoeken van een geschikt model kan wat lastig zijn, dit omdat je veel verschillende mogelijkheden hebt qua typen, merken en modellen. Het is daarom verstandig om je vooraf goed in te lezen. Ik hoop je met dit artikel al een heel eind op weg te hebben geholpen!

Waarom moet je een hondenfietsbeugel kopen?

Je weet nu welke fietsbeugels tot onze favorieten behoren, en wat het product precies doet. Hieronder heb ik een aantal redenen voor je opgesomd waarom je een fietsbeugel voor jouw hond moet kopen.

Een hondenfietsbeugel is niet iets wat je heel vaak aanschaft, zoals je dat bijvoorbeeld bij hondenbrokken wel doet. Hieronder lees je verschillende redenen waarom jij er eentje moet kopen!

Voldoende beweging is gezond

Net zoals wij mensen is het ook voor honden belangrijk dat zij voldoende beweging krijgen. Met dit product kan je jouw hond meenemen, en zo ben je beiden actief bezig en krijg je beweging.

Je ziet ook wel eens mensen fietsen die de hond meenemen en de honden riem in de hand houden. Dit kun je beter niet doen, daar kom ik later nog even op terug.

De honden fietsbeugels zorgt voor een stukje veiligheid

De fietsbeugels zorg voor een veilige afstand tussen de fiets en jouw hond. Ook hoef je zelf niet de riem vast te houden, dat tot ongelukken kan leiden. De beugel zorgt voor voldoende afstand. Zo kan jij lekker fietsen, en jouw hond lekker rennen, zonder zorgen.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom jij een hondenfietsbeugel moet kopen. Waar je precies rekening mee moet houden voordat je er eentje aanschaffen vertel ik je graag in de alinea hieronder.

Waar moet je rekening mee houden?

Omdat de fietsbeugel een product is die je niet regelmatig koopt, moet je jezelf vooraf goed inlezen. Het is dan ook slim om de fiets beugel af te stemmen op jouw behoeftes, en die van jouw hond. De belangrijkste heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Is de honden fietsbeugel geschikt voor mijn hond?

Het is op de eerste plaats belangrijk om te kijken of jouw hond überhaupt wel met je mee kan naast de fiets. Zeker niet alle honden zijn geschikt om naast een fiets te rennen. Dit klinkt logisch, maar helaas zie je met enige regelmaat kleine hondjes naast de fiets rennen die daar helemaal niet geschikt voor zijn.

Is mijn fiets geschikt voor de bevestiging?

Als jouw hond geschikt is om mee te nemen naast de fiets, moet je kijken naar de manier van de bevestiging van de hondenfietsbeugel. In bijna alle gevallen moet je de beugel onder het zadel bevestigen, dit kan natuurlijk per product verschillen. In de product omschrijving bij het artikel staat altijd aangegeven hoe je de fietsbeugel moet bevestigen.

Controleer de dikte van het fiets frame

Het volgende punt waar je rekening mee moet houden is de dikte van het fiets frame. Deze kan net zoals de bevestiging verschillen per product, en ook dit staat aangegeven in de omschrijving.

Niet ieder frame van elke fiets is namelijk hetzelfde. Met een flexibele meetlint kan je dat makkelijk zelf meten, of je kijkt op de product omschrijving van jouw fiets.

De beoordelingen van andere gebruikers

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden fiets beugel kijken wij niet alleen naar onze eigen ervaring, maar ook naar die van andere hondenliefhebbers. Controleer ook of deze ervaringen echt zijn, helaas komt het nogal eens voor dat de reviews niet op waarheid berust zijn. Lees je dus vooraf goed in. Producten die negatief beoordeeld worden of een lage score hebben kan je het beste vermijden.

Wat kost de honden fietsbeugel?

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Het is belangrijk om een product te kiezen die binnen jouw budget past, met de kwaliteit die daarbij hoort. De meeste mensen vinden het geen probleem om iets meer uit te geven, maar dat kan niet iedereen.

De prijzen van een gemiddelde fietsbeugel voor honden beginnen vanaf zo’n € 25,- en kunnen oplopen tot ongeveer € 90,-. Onze ervaring leert dat de goedkoopste fiets beugel over het algemeen gemaakt is van minder goede materialen.

Is iedere hond geschikt voor een fietsbeugel?

Er wordt regelmatig gezocht of een hondenfietsbeugel geschikt is voor iedere hond. Het korte antwoord op deze vraag is nee, niet elke hond is geschikt om mee te nemen aan de fiets. Dit kan verschillende redenen hebben.

Zo kan het zijn dat jouw hond gewoonweg niet geschikt is om mee te rennen naast de fiets. Het kan ook zijn dat jouw hond moeilijker loopt, ademhalingsproblemen heeft of al op leeftijd is. Als het goed is kun jij jouw hond het beste. Is hij heel actief en maakt hij graag lange wandelingen? Neem dan gerust mee aan de fiets!

fietsbeugel hond

Hoe bevestig ik de hondenfietsbeugel?

Zodra je de honden fietsenwinkel binnen hebt wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk bevestigen. Bij de meeste modellen is dit gelukkig niet zo lastig, kom je er echt niet uit lees dan de instructies in het bijgeleverde boekje, of de product omschrijving.

In ieder geval komt iedere fietsbeugel voor een hond met een omschrijving hoe je deze het beste kunt bevestigen. De meeste beugels kun je aan de onderkant van het zadel vast maken. Meestal gaat dit via een klik of een klemsysteem rondom de buis van het frame. Deze klim schuifje om de buis om hem aan te draaien. Dan weet je dat hij goed vast zit.

Het is ook slim om regelmatig te controleren of de fietsbeugel nog goed vast zit. Dit doe je door te controleren of er beweging in zit, of dat je de beugel zonder problemen strakker kan draaien.

Fietsen met de hond aanleren

Alleen als je het echt durft, kun je gaan proberen om te fietsen met de hond aangelijnd langs je fiets. Natuurlijk moet dit verantwoord gebeuren. Je oefent op een weg zonder verkeer.

Laat voordat je hiermee begint de hond wennen aan de fiets, laat hem er langs lopen zonder dat jij op de fiets stapt, jij neemt de fiets aan de hand mee en bouwt dit stap voor stap verder uit. Zet geen kinderen achter of voor op je fiets.

Zorg er eerst voor dat jij weet hoe de hond reageert. Laat de hond rustig langs de fiets mee lopen en laat het tempo niet aan de hond over. Praat tegen je hond zodat hij de aandacht aan jou blijft geven, ondanks alle afleidingen die jullie tegen komen.

Ben er, zeker in het begin, op voorbereid dat de hond plotseling kan stoppen als hij iets “lekkers” ruikt in de berm van de weg. Let goed op wat je allemaal tegen komt en hoe de hond reageert. Houd steeds in je achterhoofd dat je een noodstop moet kunnen maken.

De hond kan namelijk schrikken van een onverwacht geluid, een brommer of motor die jullie voorbij raast, een wielrenner een garagedeur die dicht gegooid wordt.

Zorg ervoor dat jij de riem los kunt laten in noodgevallen, beter nog is het om een fietsbeugel springveer op je fiets te laten maken. Daardoor heb jij je handen vrij en door de veer raak je niet uit balans als de hond flink trekt.

fietsen met hond

Met welke honden kan je fietsen?

Een hond die goed luistert en een zelfverzekerde hond met baas kunnen gerust samen met de fiets de weg op. Een puppy mag NIET met de fiets meelopen, dat is te belastend. Wanneer het erg warm weer is, ga je geen enkele hond aan de fiets laten lopen, geen jonge hond en geen oude.

Trouwens ook niet bij sneeuw en ijs, zelfs wandelen kan dan al problemen geven van ijsvorming en strooizout tussen de tenen van de hond. Controleer regelmatig de voetzooltjes van de hond, zeker als hij vaak op het asfalt aan de fiets meegaat.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenfietsbeugel?

Een hondenfietsbeugel is een hulpmiddel die je aan een fiets kan vastmaken. Daar kan je vervolgens de hondenriem aan bevestigen. In vrijwel alle gevallen maak je de fietsbeugel vast aan de onderkant van het zadel. Zo kan je de hond meenemen als je samen een stukje gaat fietsen!

Waar moet ik op letten bij een hondenfietsbeugel?

Op de eerste plaats moet je kijken of jouw hond geschikt is om mee te gaan fietsen. Zeker niet alle honden kan je meenemen aan de fiets! Ook moet je kijken of de bevestiging van de honden fietsbeugel geschikt is voor jouw fiets.

Wat is het voordeel van een hondenfietsbeugel?

Ten eerste is voldoende beweging gezond voor jouw hond. Als hij of zij te weinig beweging krijgt dan neemt de kans op overgewicht toe. De fietsbeugel zorgt voor een goede afstand tussen de fiets, en de hond. Ook hoef je geen hondenriem vast te houden tijdens het fietsen, dit voorkomt mogelijke ongelukken.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenfietsbeugel hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie