Glutenvrij hondenvoer kopen? Alle hondenvoer online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste glutenvrij hondenvoer? Dit type voeding is specifiek ontwikkeld voor honden die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen, of die een allergische reactie krijgen van het eten van normale hondenvoeding. Helaas zijn er ook honden die echt alleen glutenvrije hondenvoer voeding kunnen eten.

In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar het beste glutenvrije hondenvoer! Je leest hier alles over de aanschaf van glutenvrije hondenvoer, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Dit glutenvrije hondenvoer heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je glutenvrije hondenvoer koopt. Het is ook aan te raden om hondenvoer te bewaren in een hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft! Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk soort glutenvrije hondenvoer jouw hond nodig heeft.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van het glutenvrije hondenvoer! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Het beste glutenvrij hondenvoer

Onze vijf favoriete glutenvrij hondenvoer

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Royal Canin Hypoallergenic

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de hondenvoeding van Royal Canin. Dit type hondenvoer geven wij één van onze honden die helaas allergisch is voor normale hondenvoeding. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 107 reviews op Bol.com. Het is niet voor niets één van de beste hypoallergene hondenvoeding. Dit product kent 1 eiwitbron, namelijk hydrolysaat.

Dit is een eiwit van geïsoleerd soja eiwit, en dat maakt deze hondenvoeding geschikt voor alle soorten honden die overgevoelig zijn voor normale hondenvoeding. De verpakking is verkrijgbaar in verschillende groottes vanaf 2 kilo tot 28 kilo. Wil je meer weten over deze hondenvoeding? Of welke ingrediënten er precies in dit product zitten? Klik op de afbeelding hierboven om alle product informatie te bekijken!

Carocroc Senior Silver Glutenvrij

Het tweede product in onze top vijf is het glutenvrije hondenvoer van Carocroc. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 32 reviews op Bol.com. Dit type honden voeding is specifiek ontworpen voor de oudere honden. Dit product is verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken, ook kan je kiezen uit twee verschillende verpakkingen.

Het afgebeelde formaat hierboven is 15 kilo, maar er is ook een kleinere verpakking van 3 kilo verkrijgbaar. Dit glutenvrije hondenvoer is gemaakt met de beste ingrediënten, waaronder kip, rijst, mais, gerst, lijnzaad et cetera. Wil je alle productinformatie? Klik dan op de afbeelding hierboven!

Farmfood Schotse Zalmolie Glutenvrij

Op de derde plaats staat het glutenvrije hondenvoer van Farmfood. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 94 reviews op Bol.com. Dit is ook één van de populaire glutenvrije hondenvoeding op dit moment! Dit product is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, en is geschikt voor alle soorten honden.

Deze verpakking is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder een zak van 4, 12 en 15 kilo. Zoals bij vrijwel alle hondenvoeding, hoe groter de verpakking, hoe lager de prijs per kilo! Dit glutenvrije hondenvoer bevat bijvoorbeeld mais, tarwe, rijst en biergist. Als je alle product informatie wilt lezen, klik dan ok de afbeelding hierboven!

Versele Laga Opti Life Adult Medium

Het vierde product in onze top vijf is van Versele Laga. Dit glutenvrije hondenvoer wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 14 reviews op Bol.com. Het is daarmee de hoogst haalbare score van onze lijst! Deze hondenvoeding is gemaakt van 81% dierlijke eiwitten en is geschikt voor middelgrote honden tot 25 kilo.

Het afgebeelde product hierboven heeft een lekkere kip en rijst smaak. Je kan dit product in twee verschillende verpakkingen krijgen, eentje van 2,5 kilo en eentje van 12 kilo. Gelukkig is er qua smaak meer keuze, deze kan je bekijken via de link hierboven.

Biofood Glutenvrij Lam & Rijst

We sluiten onze top vijf af met de glutenvrije hondenvoeding van Biofood. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit hondenvoer heeft een heerlijke lam en rijst smaak en is gemaakt van puur lamsvlees. Dit product is goed voor de vacht, huid en de vertering, het is geschikt voor zowel puppy’s als voor volwassen honden.

De verpakking is verkrijgbaar in 3,5 kilo en de hierboven afgebeelde 13,5 kilo. De prijs is uiteraard het meest gunstig bij de grootste verpakking. Het mooie aan dit product is de toegevoegde zalmolie, dat zorgt voor een gezonde balans van omega-3 en omega-6 vetzuren. Bekijk alle ingrediënten door op de afbeelding hierboven te klikken!

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze meer dan 2800 verschillende soorten glutenvrije hondenvoeding hebben!

hondenvoer glutenvrij

Wat is glutenvrij hondenvoer?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten inmiddels vast een goed beeld bij wat dit soort hondenvoer is. Als dat niet het geval is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan snel verder!

Eigenlijk is glutenvrij hondenvoer niets anders dan normaal hondenvoer, alleen dan zonder gluten. Deze voeding is specifiek ontwikkeld voor honden met een glutenallergie. Gluten komen voor in verschillende graansoorten, denk hierbij aan tarwe en rogge.

Deze ingrediënten worden aan hondenvoeding toegevoegd om ze eiwitrijk te maken. Glutenvrij hondenvoer bevat deze ingrediënten niet, daar vertel ik je later in dit artikel graag meer over.

Het uitkiezen van de beste glutenvrije hondenvoeding kan best lastig zijn omdat er tegenwoordig zoveel keuze is. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen! Hieronder vertel ik je graag meer over de voordelen van glutenvrij hondenvoer en wanneer je deze voeding moet kopen.

Wanneer moet je glutenvrij hondenvoer kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat glutenvrij hondenvoer anders maakt ten opzichte van normaal hondenvoer. Hieronder heb ik een aantal belangrijke redenen opgesomd wanneer je dit soort voeding moet kopen.

In de meeste gevallen kom je later pas achter een bepaalde allergie waar jouw hond last van heeft. Ook kan het zijn dat je meerdere keren bij de dierenarts bent geweest omdat de hond vreemde klachten heeft.

Doorgaans gaat een overgevoeligheid voor granen gepaard met een aantal herkenbare symptomen. Denk hierbij aan vermoeidheid, buikpijn en mogelijk ook huidproblemen.

Met het juiste hondenvoer kan je deze problemen gelukkig effectief aanpakken, en kan jouw hond net zo gelukkig worden als andere honden die geen glutenvrij hondenvoer nodig hebben!

De hond heeft een glutenallergie

Ten eerste heb je glutenvrij hondenvoer nodig als jouw hond een allergie heeft voor gluten. Dat klinkt vrij logisch! Eigenlijk is de enige goede optie die je hebt glutenvrije hondenvoeding te kopen. Als je dat niet doet dan kan jouw hond allerlei nare klachten krijgen en houden.

Je kan hierbij denken aan huidproblemen maar ook jeuk. Wanneer je erachter bent gekomen dat jouw hond niet tegen gluten kan dan is het verstandig alleen glutenvrije producten te voeren.

Vanwege een bepaalde voedselintolerantie

Een andere reden zou kunnen zijn wanneer jouw hond een voedselintolerantie heeft. Dit is overigens niet hetzelfde als een allergie, al wordt dat wel vaak als dezelfde klacht of kwaal benoemd.

Het grote verschil tussen deze twee dingen is dat er bij voedselintolerantie voedingsstoffen niet verteerd kunnen worden. Bij een allergische reactie kan dat wel, maar kunnen er allerlei klachten ontstaan.

Bij één van de twee bovenstaande redenen is het verstandig om glutenvrij hondenvoer te kopen. Als je het niet vertrouwd kan je altijd contact opnemen met jouw dierenarts. Deze kan je het beste advies geven!

Zoals je kunt zien zijn er twee belangrijke redenen wanneer je glutenvrije voeding moet kopen voor jouw hond. In de volgende alinea vertel ik je graag meer over dit hondenvoer en waar je rekening mee moet houden!

glutenvrij hondenvoeding

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je glutenvrij hondenvoer koopt zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk deze voeding af te stemmen op jouw hond. De belangrijkste redenen heb ik hieronder op een rijtje gezet!

De smaak van de glutenvrije hondenvoeding

Ten eerste moet je de voeding afstemmen op wat jouw hond lekker vindt. Zoals je in dit artikel kunt zien heb je hier voldoende keuze in. Denk hierbij aan de bekende Lam & Rijst smaak, maar ook zalm of kalkoen. Er zijn ook allerlei tropische combinaties mogelijk zoals blauwe bes, mango et cetera.

Ik wil je graag adviseren om in eerste instantie een kleine verpakking te kopen. Op die manier kan je erachter komen of jouw hondje het voer lekker vindt. Daarna kan je het beste een grote verpakking kopen, daar vertel ik je hieronder meer over.

Hoeveel zit er in de verpakking?

Naast de smaak is het belangrijk te kijken naar de inhoud van de verpakking. In bijna alle gevallen is het zo dat hoe groter de verpakking, hoe lager de prijs per kilo is. En dat scheelt veel geld!

Glutenvrij hondenvoer kan je gemakkelijk langere tijd bewaren in een hondenvoer container. Koop in ieder geval eerst een kleinere verpakking om uit te proberen. Het zou zonde zijn als je met een hondenvoer blijft zitten omdat jouw hond het niet lekker vindt.

Welk soort hondenvoer kies je?

Als je glutenvrij hondenvoer gaat kopen kan je kiezen uit meerdere soorten. Denk bijvoorbeeld aan de bekende hondenbrokken of natvoer voor honden. Het grote verschil tussen beide is de prijs, natvoer is namelijk een stuk duurder dan brokken. Zelf geven wij onze honden een combinatie van beide, omdat het voor de hond lekker is om af en toe te wisselen.

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste glutenvrije hondenvoeding kijken we niet alleen naar onze eigen ervaringen, maar ook naar die van andere hondenliefhebbers. Laat je dus vooraf goed informeren, door bijvoorbeeld de reviews van anderen te lezen. Producten die overwegend negatieve reviews krijgen kan je dan ook het beste niet kopen.

De prijs van glutenvrij hondenvoer

Tot slot is de prijs een doorslaggevende factor. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer uit te geven aan goede hondenvoeding, echter kan niet iedereen dit.

De prijs van glutenvrij hondenvoer begint bij zo’n € 7,- maar dit kan oplopen tot meer dan € 130,-. In het eerste geval heb je vaak een proef verpakking, bij de duurste een grote verpakking voer. Kies in ieder geval een product dat binnen jouw budget past.

Verschillende soorten glutenvrij hondenvoer

In dit artikel heb ik het al een aantal keren gehad over de verschillende soorten. Hieronder vertel ik je daar graag meer over! Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet, en je iets koopt wat jouw hond graag eet!

Over het algemeen zijn de meeste soorten hondenvoer tegenwoordig ook in een glutenvrije variant verkrijgbaar. Gelukkig maar! Denk hierbij aan natvoer, hypoallergene hondensnacks of de normale hondenbrokken.

Ook hebben de verschillende fabrikanten van hondenvoer hetzelfde product op de markt gebracht, maar dan glutenvrij. Er is dus altijd wel een goed product verkrijgbaar die jouw viervoeter lekker vindt!

glutenvrij hondenbrokken

Wat is het verschil tussen gluten en graanvrij voer?

Er wordt in de zoekmachine vaak gezocht op wat de verschillen zijn tussen gluten en graanvrije hondenvoeding. Helaas is daar veel verwarring door ontstaan, maar het antwoord is gelukkig vrij simpel!

Het korte antwoord op deze vraag is dat graanvrij hondenvoer geschikt is voor honden die te kampen hebben met een graan allergie. Glutenvrij hondenvoer is enkel geschikt voor honden die een glutenallergie hebben.

In glutenvrij hondenvoer kan het zo zijn dat er wél granen in zitten, bij graanvrij hondenvoer is dat niet het geval. Hopelijk heb je nu het antwoord waar je naar zocht!

Tot zover heb ik je bijna alles verteld wat er te zeggen valt over glutenvrij hondenvoer. In de volgende alinea wil ik je tot slot uitleggen hoe je deze producten het beste kunt bewaren.

Hoe kan ik glutenvrij hondenvoer bewaren?

Ook dit punt heb ik hierboven al een benoemd, maar ik wil het nogmaals benoemen omdat het ontzettend belangrijk is deze voeding op de juiste manier te bewaren.

Er is eigenlijk maar één product op de markt om hondenvoer en hondensnacks goed te bewaren, en dat is middels een hondenvoer container. Op die manier blijft het glutenvrije hondenvoer lekker vers!

Het voordeel hiervan is dat je een grote verpakking kunt kopen. En dat scheelt veel geld op de langere termijn. Jouw hond moet nu eenmaal iedere dag eten.

glutenvrij voer kopen

Veelgestelde vragen

Wat is glutenvrij hondenvoer?

Glutenvrij hondenvoer is specifiek ontwikkel voor honden die een glutenallergie hebben, of spijsverteringsproblemen hebben. In dat geval moet je de hond glutenvrij hondenvoer geven. Als je dat niet doet, dan houdt je de problemen in stand, en dat je wil je natuurlijk niet.

Is glutenvrij hondenvoer ook graanvrij?

Honden die een glutenallergie hebben, hebben ook graanvrij hondenvoer nodig. Dat komt doordat er in granen ook gluten zitten.

Kan ik mijn hond zomaar glutenvrij hondenvoer geven?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, het is alleen niet verstandig om dit zonder goede reden te doen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel glutenvrij hondenvoer hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie