Sliphalsband hond kopen? Alle halsbanden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De sliphalsband is één van de producten die ideaal zijn voor het gebruik tijdens het opvoeden van jouw hond, of tijdens de training. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste sliphalsband. Of je nu gewoon lekker wilt gaan wandelen, trainen of rennen. Een riem voor je hond is essentieel!

Je leest hier alles over de aanschaf van een sliphalsband, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen. In een vorig artikel hebben we de slipketting uitvoerig besproken, in principe is de sliphalsband hetzelfde, alleen zijn deze band gemaakt van andere materialen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Deze halsbanden hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je een sliphalsband koopt. Wanneer je voor het eerst een pup ophaalt, dan koop je meestal een normale hondenriem met een andere intentie dan wanneer je een sliphalsband koopt omdat je een hondensport wilt gaan doen.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van de slip halsband! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

De beste sliphalsband

Onze vijf favorieten sliphalsbanden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers. Een betere sliphalsband ga je volgens mij niet vinden!

Adori Halsband Nylon Rond Zwart

Het eerste product in onze top vijf is van Adori. Deze sliphalsband wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Met zo’n beoordeling weet je dat je een goed product koopt! Deze halsband is gemaakt van sterk nylon materiaal en zit dankzij de ronde vorm comfortabel om de nek van jouw hond.

Dit model is verkrijgbaar in 6 verschillende maten, van een XS tot XL, zo zit er altijd wel eentje tussen die goed past! Het afgebeelde product hierboven is een XL, deze is 70 centimeter lang en is geschikt voor grote honden. Klik op de afbeelding hierboven om alle maten te bekijken!

Red Dingo Martingale sliphalsband

Op de tweede plaats staat de correctie sliphalsband van Red Dingo. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren. Het leuke van dit product is dat het zowel gebruik kan worden als normale halsband, maar ook als correctie halsband.

Op die manier kan de halsband gebruiken wat op dat moment het beste uitkomt. Het nadeel is dan weer dat het niet zo fijn corrigeert als een sliphalsband die alleen daarvoor gemaakt is. De band is gemaakt van sterk nylon materiaal en is verkrijgbaar in 5 verschillende maten en maar liefst 14 leuke kleuren!

Dog’s Companion Leren hondenhalsband

De derde sliphalsband is van Dog’s Companion. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Deze band is gemaakt van fijn nappa leer, dit heeft als voordeel dat het comfortabel om de nek van jouw hond zit.

Ook kan je deze halsband verstellen via het schuifleertje op de band. Het bandje zelf voelt dankzij het materiaal heerlijk soepel en zacht aan. Deze correctie halsband is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en 3 maten.

Nobby Fun Royal Slip halsband

Het vierde product in onze top vijf favorieten is van Nobby. Deze slip halsband is nieuw op de markt, en nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die deze halsband test? Deze halsband is veilig in gebruik vanwege de verstelbare ring die om de band zit. Dit voorkomt dat je de band nooit te strak aan kan trekken, wel zo prettig!

Net zoals de eerste twee producten is ook deze sliphalsband gemaakt van sterk nylon materiaal, en is deze geschikt voor alle weertypes. Het afgebeelde product hierboven is 60 centimeter lang, en daardoor geschikt voor middelgrote honden.

Dogogo nylon sliphalsband

We sluiten deze top vijf af met de slip halsband van Dogogo. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Dit is net zoals het vorige product vrij nieuw op de markt. De band is gemaakt van sterk nylon materiaal dat geschikt is voor alle type weersomstandigheden, ook is deze breuk- en scheur vast en heerlijk soepel!

Dit maakt dit product dan ook zeer geschikt voor allerlei activiteiten, zoals een lange wandeling of tijdens de training op het veld. De Dogogo slip band is verkrijgbaar in de leuke rode kleur zoals hierboven, en een zwarte variant.

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete hondenriemen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 505 verschillende soorten sliphalsbanden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

sliphalsband

Wat is een sliphalsband voor honden?

Inmiddels heb je vast wel een goed beeld bij wat een sliphalsband is, en waar je het voor gebruikt. Als dat nog niet zo is, of er meer over wilt weten, dan leg ik het je hieronder graag uit!

Eigenlijk is een sliphalsband voor honden niets anders dan een normale honden halsband. Het verschil is dat de sliphalsband strakker om de nek van de hond komt te zitten wanneer jouw viervoeter aan de riem trekt. Zodra de hond stopt met trekken, gaat deze druk er weer vanaf.

De druk die ontstaat doet de hond denken aan een beet in de nek, die honden in het wild van een andere hond krijgt die hoger in de rangorde zit. Hierdoor zal de hond stoppen met trekken, en kan je rustig verder wandelen. Deze producten zijn dan ook specifiek ontwikkeld voor honden die overmatig aan de riem trekken.

Vanwege het grote aanbod van meer dan 500 verschillende sliphalsbanden voor honden kan het best lastig zijn om hier de beste keuze tussen te maken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de alinea hieronder vertel ik je graag meer over deze producten. Waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je er eentje koopt, welke voordelen deze producten hebben, en waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt.

Waarom zou je een sliphalsband kopen?

Je weet nu wat een sliphalsband voor honden is, nu is het van belang om te kijken naar de redenen waarom je er eentje zou moeten kopen. Hieronder hebben we een aantal van deze redenen op een rijtje gezet! Dit is namelijk niet een product dat je zomaar even koopt.

Wanneer jouw hond veel aan de riem trekt

Het voornaamste doel van deze sliphalsbanden is om de hond te corrigeren wanneer hij veel aan de riem trekt. Hierboven heb ik het al even aangestipt. De halsband gaat strakker om de hals van de hond zitten wanneer hij of zij gaat trekken.

Dit is een onprettig gevoel voor iedere hond, en jouw viervoeter zal al snel doorhebben dat hij dit voor een groot deel zelf in de hand heeft. Want deze druk wordt direct minder als hij niet meer trekt. Op die manier gaat jouw hondje zich rustiger en beter gradragen.

Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat er niet constant druk op de sliphalsband staat. Het laatste wat je wilt is dat jouw hond zichzelf wurgt. Gebruik deze producten ook niet bij puppy’s of oudere honden. Ga er dus verantwoordelijk mee overweg.

Het voorkomt kauwen op de hondenhalsband

Een andere reden om te kiezen voor een sliphalsband is wanneer jouw hond op zijn of haar halsband kauwt tijdens het wandelen. Het kan best zijn dat jouw viervoeter dit niet doet, maar sommige honden doen dit wel.

Doordat er druk in de nek van de hond ontstaat, gaat de sliphalsband strakker zitten. Op die manier kan jouw hond niet bij de halsband komen. Het is dus een ideaal hulpmiddel om dit jouw hondje af te leren!

Het is zonde om iedere keer een nieuwe te moeten kopen, omdat de hond de halsband stuk bijt. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is één keer kort aan de riem te trekken, zodat deze druk ontstaat. Hiermee corrigeer je de hond, en zal het na verloop van tijd stoppen.

Er is een geschikte sliphalsband voor elke hond

Tot slot is er een geschikt slip halsband voor iedere hond verkrijgbaar. Hierbij maakt het niet uit of je een kleine- of grote hond hebt. In dit artikel kan je zien dat er ontzettend veel keuze is uit verschillende merken, maten, modellen en vormen. Daar zit er vast wel eentje tussen!

Er zijn dus eigenlijk twee redenen te bedenken wanneer het verstandig is om een sliphalsband voor jouw hondje te kopen. Wanneer hij veel aan de riem trekt, of als de hond op zijn halsband gaat kauwen.

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze slip halsband. Waar je bijvoorbeeld rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt. Zo kan je iets uitkiezen dat aan jouw wensen en verwachtingen kan voldoen!

slip halsband

Waar moet je rekening mee houden?

Het is belangrijk om vooraf te weten wat jij nodig hebt en wat je precies kan verwacht van de sliphalsband. Zo kan het zijn dat er bepaalde functies aanwezig zijn die je niet of juist wel gebruikt. Hieronder een rijtje met belangrijke punten waar je rekening mee moet houden!

De lengte van de sliphalsband voor honden

Ten eerste moet je goed kijken naar de lengte van deze slip halsbanden. Je wilt niet dat deze te kort- of te lang is. Tijdens een wandeling of training is het van belang dat je hem niet teveel, maar ook niet te weinig ruimte geeft. Zo zorg je ervoor dat jullie altijd de controle hebben!

De meeste honden lopen graag aan het einde van de lijn, dit zie je overigens ook bij volwassen honden. Als jij een sliphalsband koopt van drie meter dan kan je de hond minder goed controleren dan wanneer je er eentje koopt die een stuk korter is, dat spreek redelijk voor zich.

Maar hoe weet je welke maat je moet kopen? In de meeste gevallen moet je hiervoor de nekomvang opmeten. Gelukkig is het opmeten niet zo ingewikkeld. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een flexibel meetlint, en natuurlijk jouw hondje.

Wanneer je al eerder een hondenhalsband hebt gekocht weet je al welke maat je moet kopen. Als dat niet zo is leg ik je graag uit hoe je dit het beste kunt doen! Pak het flexibele meetlint vast en leg deze neer bij het breedste punt van de nek.

Dit is het gebied dat net boven zijn schouders zit. Vervolgens moet je tenminste twee vingers tussen het meetlint en de nek van jouw hond kunnen plaatsen. Nu weet je welke maat je moet hebben!

Van welk materiaal is de sliphalsband gemaakt?

Naast de juiste grootte is ook het materiaalgebruik een punt om rekening mee te houden. Vrijwel alle slip halsbanden zijn gemaakt van sterk nylon materiaal of leer. Maar je kan deze puppy bandjes ook kopen van kunstleer, kunststof of metaal. Ieder materiaal heeft z’n voor- en nadelen.

Sliphalsbanden die gemaakt zijn van nylon zijn bijvoorbeeld voordelig en zijn waterbestendig. Leer is daarentegen duurzaam en ontzettend sterk. Producten die gemaakt zijn van metaal zie je meestal in de vorm van een slipketting of sliphalsband.

Koop je een sliphalsband met- of zonder stop?

Bij de aanschaf van een sliphalsband kan je kiezen uit een model met stop, geen stop of een halve slipband. Hieronder worden de verschillen toegelicht.

De sliphalsband met een stop: De halsband met stop voorkomt dat de halsband te strak om de nek van de hond zit. Juist omdat het product een stop heeft, kan het gezien worden als een vorm van bescherming.

De sliphalsband zonder een stop: Deze producten hebben geen stop, vaak zijn dit de sliphalsbanden in een ronde vorm. Op die manier kan je deze gemakkelijk op de slip zetten, en ook weer makkelijk van de slip afzetten.

De sliphalsband met een halve slip: Als laatste bestaat er een sliphalsband dat uit een combinatie van een normale halsband en sliphalsband bestaat. Met dit model kan je de hond goed corrigeren, maar kan je de hond niet wurgen.

De ervaringen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste sliphalsband kijken we vooral naar de ervaringen die andere mensen met dit product hebben gekocht. Zij weten tenslotte hoe dit product bevalt.

Laat je dus vooral informeren, zo kun jij een product uitkiezen die zichzelf inmiddels al heeft bewezen. Halsbanden met slip die slechte reviews krijgen kun je het beste vermijden.

De prijs van de slip halsband

Tot slot is de prijs vaak doorslaggevend. Kies voor model dat binnen jouw budget past, de meeste van deze halsbanden beginnen bij zo’n € 13,- euro en kunnen oplopen tot ongeveer € 45,-. Dit grote prijsverschil komt doordat de kwaliteit onderling nogal wisselt.

beste sliphalsband

Hoe kan ik een sliphalsband het beste schoonmaken?

Het is bij alle producten voor honden verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Een goede hygiëne zorgt er bijvoorbeeld voor dat bacteriën geen kans hebben om zich te vermeerderen. Ditzelfde geldt voor het schoonmaken van een sliphalsband. Maar hoe kan je dat het beste doen?

Gelukkig is het schoonmaken van een sliphalsband heel gemakkelijk. Wij maken de halsband vaak schoon onder een stromende kraan met lauw warm water. Daarna kan je het in de buitenlucht laten drogen.

Als de sliphalsband heel vies is kan je altijd een diervriendelijke zeep gebruiken. Zorg er wel voor dat je het daarna goed afspoelt zodat er geen zeepresten achterblijven. Wanneer je dit regelmatig doet heb je lang plezier van de slipband en blijft het langer in een goede conditie!

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke maat sliphalsband ik moet kopen?

De halsband voor jouw hond mag niet te los- en niet te strak zitten. Om de juiste maat te weten heb je een meetlint nodig. Meet met het meetlint de omtrek van de hals en zorg ervoor dat je tenminste twee vingers tussen de hals en het meetlint kunt houden. Nu weet je welke maat sliphalsband je moet kopen!

Welke soorten sliphalsbanden zijn er allemaal?

Er zijn meer dan 500 verschillende soorten sliphalsbanden voor honden verkrijgbaar. Deze worden gemaakt van allerlei soorten materialen. Denk hierbij aan leer, canvas, nylon et cetera. De kwaliteit van deze sliphalsbanden lopen, net zoals de prijs, sterk uiteen.

Waarom zou ik een sliphalsband kopen?

Een sliphalsband is het perfecte product om te kopen als jouw hond veel aan de riem trekt.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een sliphalsband voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie