Interactief hondenspeelgoed kopen? Alle speeltjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Interactief hondenspeelgoed is één van de beste speeltjes voor honden dat je kunt kopen. Met dit hondenspeelgoed kan je namelijk samen met jouw hond spelen, dat goed is voor jullie band. Waarom dat zo is vertel ik je allemaal in dit uitgebreide artikel!

Dit interactieve hondenspeelgoed is een mentale uitdagingen die het gebruik van zijn hersenen stimuleert, met een lekkere beloning als gevolg. De meeste honden worden moe van deze speeltjes, dus het is een ideaal product voor honden met veel energie.

In dit artikel vertel ik je graag welk interactief hondenspeelgoed je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog enkele vragen hebt, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar het beste interactieve speelgoed kijken we standaard naar meerdere punten. In een vorig artikel ben ik uitgebreid ingegaan op bijvoorbeeld een hondenpuzzel en de beste denkspelletjes voor honden. Dit product is vergelijkbaar, maar zeker niet hetzelfde!

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen het interactief hondenspeelgoed beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten of kleuren, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het product te gaan.

Het beste interactief hondenspeelgoed

Onze vijf favoriete interactieve hondenspeelgoed

Ik hoop dat je een goede keuze hebt kunnen maken na het zien van het interactieve hondenspeelgoed hierboven. De onderstaande producten raad ik aan op basis van mijn persoonlijke ervaring, of op de meningen van anderen die dit speelgoed daadwerkelijk gebruiken. Deze producten hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen!

Kong Snack Dispenser Wobbler

Het eerste product in onze lijst met favorieten is de Kong Snack Dispenser. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 48 reviews op de website van Bol.com. Deze heeft de vorm van een kegel, die jij kunt vullen met lekkere hondensnoepjes of hondensnacks !

Het hierboven afgebeelde product is maat L, maar je kan deze ook in een kleinere variant, of grotere variant kopen. Dankzij de vorm rolt dit product allerlei onvoorspelbare kanten op, en dat maakt het leuk! Zodra jouw hond met zijn snuit of poot tegen deze kegel aankomt, dan gaat deze bewegen.

Dankzij deze beweging wordt de hond uitgenodigd om ermee te spelen. Af en toe komt er een lekker snoepje uit de Wobbler. Dit product is actief en uitdagend!

Chuckit Ultra Ball Interactief speelgoed

Op de tweede plaats in onze top vijf favoriete interactieve hondenspeelgoed staat de Chuckit Ultra Ball. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 144 reviews op de website van Bol.com. Daarmee is het één van de populairste producten op dit moment!

Wij hebben zelf een aantal van deze Chuckit ballen, en na een aantal jaren zijn ze nog steeds helemaal heel. Wij hebben onze honden allerlei andere ballen gegeven, maar deze waren vaak na enkele dagen stuk.

Bij deze hondenballen is dat dus niet zo! Ze zijn gemaakt van een duurzaam natuurlijk rubber dat vrijwel onverwoestbaar is bij normaal gebruik en gemakkelijk schoon te maken is. Ook blijven deze opvallende oranje ballen drijven op het water, wel zo handig met honden die gek zijn op water!

Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, het afgebeelde product hierboven is maat M. Deze maten lopen uiteen van een S tot XXL, zo zit er altijd wel eentje tussen die goed past!

Maralti Tumbler Interactief Hondenspeelgoed

Het derde interactieve speelgoed voor honden in onze lijst is de Tumbler van Maralti. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 40 reviews op de website van Bol.com.

De Tumbler is net zoals het eerste product in onze lijst een snackbal. Maar dit product is net iets anders. Je kunt bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad aanpassen met een schuifregelaar, zodat je één of half open kunt openen, of twee gaten kunt openen of sluiten.

Er zijn daarnaast ook vier verschillende maten en kleuren om uit te kiezen. Tot slot krijg je maar liefst 15% korting als je er twee of meer tegelijkertijd koopt, wie wil dat nou niet?

Happy Pet Grubber Interactief Hondenspeelgoed

Op de vierde plaats staat de Happy Pet Grubber. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 39 reviews op de website van Bol.com. Dit is een van de leukste producten omdat de bal alle kanten op stuitert.

Het is gemaakt van een rubberen materiaal met uitstekende duurzaamheid en sterkte. Ook heeft het een leuke vorm waarmee je het interactieve speelgoed op verschillende manieren kan gebruiken.

Bovendien maken de open vlakken het voor het baasje gemakkelijk het speelgoed vast te houden, daardoor is het comfortabel om met de hond te spelen en kan de hond de bal op makkelijk ophalen. Een heel goed product als je het mij vraagt.

Vedic Snuffelmat Interactief speelgoed

We sluiten onze top vijf lijst met favoriet interactief hondenspeelgoed af met de snuffelmat van Vedic. Deze leuke zonnebloem gevormde mat wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 19 reviews op de website van Bol.com.

Deze snuffelmat is ideaal voor het verstoppen van lekkere hondensnoepjes, of kleine hondensnacks. Jouw hond moet zijn neus en hersenen echt gebruiken om deze lekkernijen te vinden!

Dit is ook de reden waarom veel honden de voorkeur geven aan snuffelmatten. Er zijn verschillende plekjes waar je de snoepjes kunt verstoppen, zo kan je het zelf makkelijk, of juist moeilijker maken.

Hopelijk heb je na het zien van deze top vijf een goede keuze kunnen maken voor jouw hondje! Mocht dat nog niet zo zijn dan kun jij een kijkje nemen op de site van Bol.com. Je hebt daar de keuze uit maar liefst 568 verschillende soorten interactief hondenspeelgoed!

Wat is interactief hondenspeelgoed?

Je hebt inmiddels vast wel een goed beeld bij wat interactief hondenspeelgoed is. Als dat nog niet zo is, of je wilt meer informatie over dit speelgoed, lees dan snel verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Zoals de naam al doet vermoeden, is het het een soort speelgoed dat je samen met jouw hond gebruikt, of waar jouw hond alleen mee kan spelen. Interactief betekent letterlijk tweerichtingsverkeer. Daarom is een vorm van interactief speelgoed speelgoed dat je met je hond speelt.

Interactief hondenspeelgoed kan ook een soort speeltje zijn dat jouw hond uitnodigt om mee te spelen, of waarbij jouw hondje zijn hersenen moet gebruiken.

Bijvoorbeeld om een beloning te krijgen. Veel interactief hondenspeelgoed is ontwikkeld zodat jouw hond zich er alleen mee kan vermaken. Dat is handig wanneer jij even geen zin, of tijd hebt om samen te spelen.

Zo blijft jouw hond toch lekker bezig, en kan hij of zij energie kwijt. De meeste van dit interactief hondenspeelgoed is gericht op een lekkere beloning. Dit kunnen snoepjes, snacks maar ook gedroogde snacks of graanvrije hondensnacks zijn.

Het uitzoeken van het beste interactief hondenspeelgoed kan best moeilijk zijn. Dit komt doordat er zoveel verschillende merken, soorten en kleuren verkrijgbaar zijn om uit te kiezen. Ik hoop dat ik je tot nu toe een heel eind op weg heb geholpen!

Later in dit artikel vertel ik je nog veel meer over dit leuke interactieve speelgoed voor honden. Waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er zijn, en welke voordelen dit hondenspeelgoed heeft. In de volgende alinea lees je er meer over!

Waarom zou je interactief hondenspeelgoed kopen?

Inmiddels heb je al aardig wat kunnen lezen over wat interactief hondenspeelgoed is, en ook welke producten tot onze favorieten behoren. Maar weet je ook waarom je dit speelgoed zou moeten kopen? Daar leggen we je graag wat meer over uit, dan zal je snel overtuigd zijn waarom dat het ook voor jouw hond een aanrader is!

Het is ontworpen om de hond te vermaken

Net als mensen raken honden snel verveeld als ze de hele tijd niets doen. Als jouw hond zich verveelt en alleen thuis wordt gelaten, kan hij of zij op spullen in huis gaan knagen, of veel gaan blaffen. Geen van beide is natuurlijk wenselijk.

Als jouw hond zich verveelt en jij druk bezig bent met andere dingen terwijl je thuis bent, wil je waarschijnlijk niet steeds gestoord worden door een hond die al zijn favoriete speeltjes bij jou neerlegt. De oplossing hiervoor is interactief hondenspeelgoed dat honden bezig houdt.

In dit artikel heb je al verschillende producten gezien, zoals een hondenbal die allerlei kanten op stuitert wanneer jouw hond ermee gaat spelen. Maar ook een snuffelmat of hondenpuzzel vallen in deze categorie. Later vertel ik je meer over deze verschillende soorten.

Het zorgt ervoor dat jouw hond fit blijft

Nog een reden om interactief hondenspeelgoed te kopen is omdat het ervoor zorgt dat jouw viervoeter fit blijft. Het meeste interactieve speelgoed vereist namelijk nogal wat beweging, en dat is goed!

Er zijn veel verschillende soorten interactief hondenspeelgoed die ervoor zorgen dat jouw viervoeter een beloning krijgt als hij beweegt. Veel interactief hondenspeelgoed werkt namelijk met een beloningssysteem.

Een hond moet bijvoorbeeld proberen om met zijn neus of pootjes brokjes of snoepjes uit een voorwerp te krijgen, of een interactief hondenspeelgoed volgen om iets lekkers te krijgen.

Dit speelgoed gaat schrokken tegen

Het is algemeen bekend dat veel honden erg snel eten, dit wordt ook wel schrokken genoemd. Dat dit niet goed is voor een hond heb ik uitgebreid besproken in een ander artikel. Wanneer je interactief hondenspeelgoed gebruikt ga je dit tegen, en blijft jouw hond lekker actief.

Dit speelgoed is namelijk zo ontworpen dat er iedere keer maar één of een paar brokjes uitkomen. Zo kan jouw viervoeter onmogelijk te snel eten!

Het is goed voor zijn ontwikkeling

Honden moeten verschillende zintuigen en vaardigheden gebruiken om de beloning te krijgen van het interactief hondenspeelgoed. Hij kan hiervoor zijn neus, tong of pootjes gebruiken.

Jonge honden leren zo om zich op een bepaalde taak te focussen. Door interactief hondenspeelgoed te gebruiken leren ze dus meerdere dingen. Door de hersenen van jouw hond te stimuleren en hem of haar zelf de oplossing te laten vinden, stimuleer jij ook zijn vermogen om problemen op te lossen. In dit geval is het probleem de hondensnacks die verstopt zijn!

Er is voor elke hond geschikt interactief speelgoed

Het laatste punt dat ik wil aanstippen is dat er voor iedere hond een geschikt interactief speeltje verkrijgbaar is. In dit artikel kon je zien dat je uit meer dan 500 verschillende soorten kunt kiezen. Daar moet er haast wel eentje tussen die geschikt is voor jouw trouwe viervoeter!

Meer dan genoeg redenen te bedenken waarom je interactief hondenspeelgoed moet kopen. Maar zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt? In de alinea hieronder vertel ik je er graag meer over!

hondenspeelgoed interactief

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je interactief hondenspeelgoed gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je opgesomd.

Het soort interactief hondenspeelgoed

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar welk soort interactief hondenspeelgoed je wilt kopen. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn er ontzettend veel opties.

Weet je nog niet precies wat voor soort interactief hondenspeelgoed er zijn, lees dan verder. Verderop in dit artikel zullen we enkele van de meest populaire interactieve hondenspeeltjes bekijken.

De grootte van het interactieve hondenspeelgoed

Naast het soort speelgoed is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de grootte van het interactieve hondenspeelgoed. Je wilt natuurlijk dat jouw hond of puppy er goed mee kan spelen, maar als het niet in de bek van de hond past of veel te klein is, dan is dat ook niet goed.

Pas daarom de grootte van het speeltje aan de hond aan. Bij elk product zie je de lengte, breedte en dikte van het speeltje in de product beschrijving. Zo kun je inschatten of deze te groot of te klein is voor jouw hond.

Wat is de moeilijkheidsgraad van het speelgoed?

Veel interactief speelgoed heeft een moeilijkheidsgraad. Kijk daarom vooraf of het speeltje te moeilijk, of juist te makkelijk is. Je kunt ook de ervaringen van andere mensen lezen om te zien hoe andere honden het spelletje vinden.

Het is in ieder geval verstandig om te beginnen met interactief hondenspeelgoed dat niet ingewikkeld is. Zodra je merkt dat jouw hond het snel door heeft, kan je altijd een moeilijker speeltje kopen.

Van welk materiaal is het speeltje gemaakt?

Ook is het slim om het materiaalgebruik van het interactieve speelgoed voor honden te bekijken. Wanneer jouw viervoeter stevig kan bijten is het verstandig om het speelgoed hierop aan te passen. Het zou jammer zijn als je telkens weer een nieuw speeltje zou moeten kopen.

De meeste interactieve speeltjes zijn gemaakt van rubber of kunststof, maar sommige zijn van bijvoorbeeld pluche, katoen of polyester. Als je een speeltje weggooit, zal je hond erop kauwen tijdens het ophalen, dus het is een goed idee om een stevig product te kopen. Ook heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. Belangrijke punten om rekening mee te houden!

Interactief hondenspeelgoed met- of zonder geluid?

Er zijn honden die kunnen schrikken van de geluiden van het interactieve speelgoed. Weet je dat jouw hond snel schrikt van harde geluiden? Kies dan voor stil interactief speelgoed of laat de hond wennen de geluiden van het speeltje. Het zou jammer zijn als je een duur interactief speeltje koopt en je hond durft er niet aan te zitten.

Ervaringen van andere mensen

Online wordt er allerlei informatie met elkaar gedeeld, zo ook over interactief hondenspeelgoed. Als je een speeltje hebt gekozen kun je dus nagaan wat andere baasjes er van vinden en aan de hand daarvan beslissen of dat jij er ook voor kiest, of nog even verder zoekt.

Veel mensen hebben deze speeltjes namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen heel enthousiast zijn, of juist niet. Speelgoed dat geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Zo voorkom je een mogelijke miskoop!

Prijs van het interactieve speelgoed

Het laatste punt is de prijs van deze producten. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het speelgoed. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het interactieve speeltje altijd beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 8,- en kunnen oplopen tot € 160,-. In het laatste geval heb je dan wel het beste dat er verkrijgbaar is. Dus als je het beste interactieve hondenspeelgoed wilt kopen, houd er dan rekening mee dat je budget tussen deze twee bedragen moet liggen.

intelligentie speelgoed hond

De verschillende soorten interactief hondenspeelgoed

Als je de producten aan het begin van dit artikel goed hebt bekeken, zal je zien dat de wereld van het interactieve hondenspeelgoed kan worden onderverdeeld in verschillende soorten. Hieronder leg ik je deze verschillen graag uit!

Speelgoed waar je samen mee speelt

Deze omvatten eenvoudiger speelgoed zoals ballenwerpers, frisbees voor honden, en hondentouwen waar je samen mee kunt touwtje trekken. Je kan het interactieve speelgoed van de hond ook zelf verstoppen zodat jouw viervoeter het op moet zoeken.

Of je gebruikt het als apporteer speelgoed, wat één van mijn persoonlijke favorieten is. Er zijn dus nogal wat verschillende producten die in deze categorie geplaats kunnen worden, keuze genoeg dus!

De bekende hondenpuzzel

Hondenpuzzels zijn eveneens verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Honden kunnen de ene hondenpuzzel makkelijker oplossen dan de andere. Bekijk ook de ervaringen van andere baasjes die deze producten hebben gekocht.

Anders dan het meeste speelgoed is de hondenpuzzel interactief! In vrijwel alle honden puzzels kan je hondensnacks verstoppen, jouw hondje moet vervolgens op zoek gaan naar deze snoepjes door te puzzelen.

Een honden snackbal

De naam van het product verklapt hierbij eigenlijk al wat het is. Het is een hondenbal waar je lekkere hondensnacks in kunt verstoppen! Zo moet jouw viervoeter aan de slag om deze beloningen uit de bal te krijgen.

Afhankelijk van de grootte van de bal kan je er allerlei snoepjes in kwijt. Denk hierbij aan graanvrije hondensnacks, beloningssnoepjes et cetera. Een heel leuk producten, waar de meeste honden zich urenlang kunnen vermaken.

De honden snuffelmat

De snuffelmat voor honden is een ander populair product. Je kunt ook hier hondensnoepjes in verstoppen. Zeker als je hond graag zijn neus gebruikt, is hij vaak erg blij met dit speeltje. Het is ook erg nuttig voor honden die te snel eten, en zorgt het ervoor dat hij of zij zijn hersenen moet gebruiken.

Interactief elektronisch hondenspeelgoed

Er zijn tegenwoordig zelfs elektronische hondenspeeltjes. In sommige gevallen kunt je de hond op afstand in de gaten houden of met een app besturen wanneer er iets uit het hondenspeeltje komt.

Er zijn ook elektronische hondenspeeltjes die geluiden maken en de hond aanmoedigen om iets te onthouden of om op te eten. De meeste elektronische hondenspeeltjes bieden extra beweging voor een hond.

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende soorten interactief hondenspeelgoed waar je uit kunt kiezen. Ik ben ook ontzettend benieuwd welk interactieve hondenspeelgoed jou voorkeur heeft. Laat dat even weten in de reacties hier onderaan deze pagina!

honden speelgoed interactief

Hoe moet je interactief hondenspeelgoed gebruiken?

Hieronder geef ik je graag een aantal aanvullende tips geven over waar je op moet letten als het gaat om interactief honden speelgoed. Het is vooral belangrijk om speelgoed te kiezen dat jouw hondje leuk vindt en lekker bezig zal houden.

Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan de duurzaamheid van het honden speelgoed. Zorg ervoor dat jouw hond het speeltje niet gemakkelijk kapot kan maken, stuk kan kauwen of doorslikken. Dit is met name handig voor honden die hard kunnen bijten.

Daarnaast is het gebruik van interactief speelgoed met je hond om een ​​goede band met elkaar op te bouwen en samen activiteiten doen natuurlijk belangrijk. In de laatste alinea wil ik je nog iets vertellen over het schoonmaken van dit interactieve hondenspeelgoed.

Hoe kan je interactief speelgoed het beste schoonmaken?

Het is niet verrassend dat ook interactief hondenspeelgoed van tijd tot tijd moet worden schoongemaakt. Eigenlijk wil je alles wat je hond in zijn bek stopt regelmatig schoonmaken. Dit is niet alleen hygiënisch, het houdt het speelgoed van de hond in een goede conditie.

Maar hoe doe je dat en welke stappen kun je daarvoor ondernemen? Gelukkig is het niet zo moeilijk en met een beetje warm water, een spons en een handdoek kom je al een heel eind.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken of het interactieve hondenspeelgoed in de wasmachine kan. Als dat zo is dan staat dit beschreven in de product beschrijving. Als het hondenspeelgoed niet in de wasmachine kan worden gewassen, moet je het met de hand schoonmaken.

Gebruik hiervoor het lauwe water en gebruik een spons om het hele speeltje te mee te schrobben. Spoel het daarna goed af ​​met heet water en droog het hondenspeelgoed af met een handdoek.

beste interactief hondenspeelgoed

Veelgestelde vragen

Waarom moet je interactief speelgoed voor honden kopen?

Het is belangrijk dat een hond zijn jachtinstinct een beetje kan gebruiken. Deze producten zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld. Het versterkt ook de band tussen jullie twee. Gewoon samen spelen is leuk!

Waar is interactief hondenspeelgoed van gemaakt?

Het is belangrijk dat dit speelgoed duurzaam is en niet snel kapot gaat. Kies duurzame materialen, maar vermijd speelgoed dat giftige stoffen bevat. Daarom moeten producten die Broom, PVC, BPA, lood, arseen en chroom bevatten worden vermeden. Vermijd altijd het goedkoopste hondenspeelgoed dat in een bepaalde winkels verkrijgbaar is.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel interactief speelgoed voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie