Amerikaanse Bully

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Amerikaanse Bully heeft een zelfverzekerd, waaks en nonchalant karakter. Deze hond wordt ook wel de American bully genoemd, en het is pas sinds enkele jaren geleden herkend door de Raad van Beheer. In dit artikel lees je alles over dit hondenras!

Hij komt oorspronkelijk uit Amerika en het is een kruising van verschillende vergelijkbare honden. Denk hierbij aan de Amerikaanse pitbull terriër in de Amerikaanse buldog. Beide handen zijn bekend van wegen zachter en aanhankelijke karakter.

Ze zijn gekruist om een perfecte gezinshond te zijn. Mogelijk is de Amerikaanse of de Engelse buldog ook betrokken bij de totstandkoming van dit ras. De American Bully is een vrolijke, extraverte, stabiele, zelfverzekerde, moedige en intelligente hond, zachtaardig en aanhankelijk naar mensen toe. Dit hondenras wordt beschouwd als een vriendelijk, vrolijk, zeer loyaal en aanhankelijk huisdier.

Ze zijn bijna altijd gehoorzaam omdat deze hond niets liever wil dan zijn baasje plezieren. Dit ras heeft de loyaliteit en stabiliteit van de Amerikaanse Pitbull Terriër met behoud van de gezelligheid, vriendelijkheid en het temperament van de Amerikaanse Staffordshire Terriër.

Dit unieke ras staat bekend als extreem tolerant ten opzichte van kinderen en heeft een enorm enthousiasme om het gezin te plezieren.

amerikaanse bully

Uiterlijke kenmerken

AfkomstAmerika
GroepKruisingen
HoogteReuen: 50 centimeter
Teven: 45 centimeter
GewichtTussen de 35 – 50 kg
Levensverwachting10 tot 12 jaar
KleurAlle kleuren en variaties zijn mogelijk

Geschiedenis van de Amerikaanse Bully

Deze honden staan ook wel bekend als de American Bully, is een vrij jong ras met een gemakkelijke, zelfverzekerde en alerte persoonlijkheid en is sinds juli 2013 erkend door de United Kennel Club, maar tot op heden nog niet door de Nederlandse Raad van Beheer.

Of dit ooit gaat gebeuren is nog maar de vraag. De rasvereniging van liefhebbers van deze honden heeft echter al enkele vereisten en ras standaarden opgesomd waarop ons artikel over deze leuke honden is gebaseerd.

De American Bully is een kruising dat is ontstaan ​​door een Amerikaanse Staffordshire te kruisen met de Amerikaanse Bulldog. Wanneer dit precies voor het eerst is gebeurd, is helaas onduidelijk.

Wel weten we dat deze hond het beste van beide ouderrassen heeft. Dat is het lieve en zachte karakter van de Amerikaanse Bulldog, en het energieke van de Amerikaanse Staffordshire Terriër.

Karakter van de Amerikaanse Bully

De American Bully heeft een zachtaardig, loyaal en liefdevol karakter. Daardoor vormt hij vaak direct een hechte band met zijn baasje. Deze honden zijn erg sociaal met mensen die van spelen en activiteiten houden, maar kunnen agressie tonen naar andere honden. Een goede training en socialisatie kan dit verhelpen.

Toch is het een eigenschap waar je jezelf bewust van moet zijn als je van deze hond houdt. Ook zijn honden van dit ras atletisch en energiek en hebben ze veel beweging nodig. Vanwege hun sociale karakter houden deze honden er ook niet van om vaak of voor lange tijd alleen te zijn.

De Amerikaanse bully is gefokt om een echt gezelschap dier te zijn. Hij is lief en aanhankelijk en wil altijd het beste doen voor zijn baasjes, of andere huisdieren. Ook zij zijn sociaal en spelen ze graag met kinderen. Let op: laat kinderen nooit alleen achter met een hond! Agressie of vijandigheid ligt niet in de aard van de Amerikaanse bully.

Deze hond is zeer sterk als je alleen kijkt naar zijn grootte. Ondanks zijn vierkante lichaamsbouw is hij erg energiek en wendbaar. Hoewel het er intimiderend uitziet en nogal opdringerig kan zijn, is dit ras buitengewoon loyaal en zachtaardig.

Agressief gedrag jegens mensen is zeldzaam en wanneer het optreedt, duidt dit meestal op een genetische afwijking of een medisch probleem. Liefhebbers fokken over het algemeen zeer stabiele, zelfverzekerde en enthousiaste honden die zich goed voelen in een warme familie.

Het zijn echte gezinshonden. Ze passen zich goed aan het stadsleven en kleinschalige leefomgevingen aan, maar zoals elke hond hebben ze veel beweging en uitdagingen nodig.

amerikaanse bully pup

Uiterlijk & Formaat van de Amerikaanse Bully

De American Bully zonder meer herkenbaar en heeft een flink gespierd en intimiderend lichaam. In proportie moet het lichaam goed gebouwd zijn en ze mogen geen korte neus hebben die de ademhaling kan beïnvloeden.

Ook moeten ze qua lichaamsbouw moeiteloos en zelfverzekerd kunnen bewegen. De spieren moeten niet overdreven groot zijn zodat ze een houterige manier van lopen hebben.

De kop van de Amerikaanse bully is dik en breed met flinke wangen. De snuit heeft een vierkantige form en hij heeft grote neusgaten. De kleur van de neus, ook wel neus pigment genoemd, mag alle kleuren hebben. De ogen staan uit elkaar en we gaan niet al te groot zijn. De kleur van de vacht is ook divers en kan iedere kleur hebben.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondendeken

Product advies

De nek van de Amerikaanse bully is breed en redelijk lang. De borstkas van de bully is diep en breed, maar mag de bewegingsvrijheid niet aantasten. Deze reutjes zijn gemiddeld 45 tot 50 cm hoog, de teefjes zijn iets kleiner met een hoogte van 40 tot 45 cm. Het gewicht ligt tussen de 35 en 50 kilo.

Een Amerikaanse Bully trainen

Deze honden zijn extravert en vol van energie. Het kan dus even moeite kosten om met deze honden te trainen. Niet omdat ze niet willen luisteren, maar omdat ze zo enthousiast zijn dat het opvolgen van commando’s soms even te veel kan worden.

Dit heeft alles te maken met mijn energieniveau. Het zijn over het algemeen geen koppige honden. Ze willen juist het genen doen dat goed is, en zullen er alles aan doen om hun eigenaar tevreden te stellen.

Gezondheid

Omdat de Amerikaanse bully een nieuw ras is, valt er over de mogelijke gezondheidsproblemen helaas nog niet al te veel te zeggen. Ook is er een brede variatie als het gaat om de verschillende kruisingen. Er zijn wel mogelijke aandoeningen, zoals HD (Heup- elleboogdysplasie). Echter is hier vooralsnog weinig over te zeggen.

Oefeningen en activiteiten

Een van de belangrijkste doelen bij het ontwikkelen van de American Bully was om een ras te creëren dat makkelijker te beheren en minder werk was dan de Amerikaanse Pitbull en dat minder fysieke oefening zou vereisen. De American Bully heeft nog steeds een matige hoeveelheid oefening nodig, maar is zeker rustiger en minder gedreven dan de rassen waaruit het afstamt. Ze genieten van lange wandelingen en runs, evenals wandelingen en zwempartijen.

Wees voorzichtig als u uw American Bully loslaat, want ze kunnen een onvriendelijke hond tegenkomen en zijn niet het type ras dat zich zal laten intimideren door een confrontatie. Er is ook het risico dat ze kleinere dieren achtervolgen. Vanwege deze twee scenario’s kiezen de meeste eigenaren ervoor om hun American Bully alleen in beheerste gebieden, zoals afgesloten achtertuinen, los te laten.

Voeding voor de American Bully

De Amerikaanse Bully heeft goede voeding nodig dat voldoende voedingsstoffen bevat, wat vooral belangrijk is dat het hondenvoer goed is voor de gezondheid van het gebit van de hond. Naast brokken kunt kan je de hond ook natvoer, hondenbotten of andere kauwsnacks geven.

Regelmatig het gebit van de Amerikaanse Bully poetsen bevordert natuurlijk ook de gezondheid van de tanden, en het tandvlees.. We raden aan om dit meerdere keren per week te doen. Hier zijn speciale borstels en tandpasta voor honden voor verkrijgbaar.

american bully fokker

Een goede verzorging

Dankzij de gladde en korte vacht kan je deze hond gemakkelijk verzorgen. Borstel regelmatig met een goede hondenborstel en was jouw hond alleen indien nodig. Dit ras verhaart gemiddeld. Sommige fokkers van de Amerikaanse Bully zetten hun honden op steroïden om een ​​grote, gespierde bouw te krijgen.

Wanneer je stopt met de steroïden, keert het lichaam van de hond terug naar zijn oorspronkelijke grootte. Al deze kunnen leiden tot veel gezondheidsproblemen, waaronder orgaan- en gewrichtsproblemen.

Deze honden hebben over het algemeen vrij weinig verzorging nodig. Het is dan ook niet nodig om voor deze hond speciale borstels en kammen in huis te halen. Het enige dat de rest is een goede gebitsverzorging, dit geldt natuurlijk voor iedere hond dus ook voor de Amerikaanse bully!

Kan de Amerikaanse Bully met kinderen?

De Amerikaanse Bully’s werden speciaal gefokt om als gezelschapsdieren gehouden te worden. De ontwikkeling van dit ras heeft geleid tot een ideale gezinshond. Deze goedaardige gezinshond kan ook heel goed met jonge kinderen. Het is zelfs bekend dat Amerikaanse Bully’s van jonge kinderen houden.

Jonge kinderen en deze honden worden al snel elkaars beste vrienden, vooral wanneer je ze op jonge leeftijd met een zachtaardige houding introduceert. Deze honden kunnen ook goed overweg met katten en andere familieleden. Hij wordt al snel de meest loyale vriend van de hele familie.

Met zijn loyale en aanhankelijke karakter zijn drukte en gezelligheid geen enkel probleem. De American Bully is gewoon een hond die graag speelt. Wees voorzichtig met andere honden. Door training en socialisatie kan deze hond er echter ook aan wennen.

amerikaanse bully gezondheid

Veelgestelde vragen

Hoe verzorg ik de vacht van de Amerikaanse Bully?

De vacht van de American Bully is kort, gebundeld, voelt moeilijk aan en glanst. Alle kleuren en patronen zijn acceptabel.

Training en opvoeding

Uitgebreide socialisatie is van jongs af aan noodzakelijk. American Bully heeft een stabiele maar rustige, zelfverzekerde en consistente eigenaar nodig. Ze moeten weten wat er van hen wordt verwacht.

Hoeveel beweging heeft de American Bully nodig?

American Bully’s zullen het goed doen in een appartement zolang ze voldoende beweging krijgen. Ze hebben echt een fysieke en mentale uitdaging nodig. Binnen zijn ze erg actief.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie