Amerikaanse Bully

amerikaanse bully

De Amerikaanse Bully heeft een zelfverzekerd, waaks en nonchalant karakter. Deze hond wordt ook wel de American bully genoemd, en het is pas sinds enkele jaren geleden herkend door de Raad van Beheer. In dit artikel lees je alles over dit hondenras! Hij komt oorspronkelijk uit Amerika en het is een kruising van verschillende vergelijkbare honden.

Denk hierbij aan de Amerikaanse pitbull terriër in de Amerikaanse buldog. Beide handen zijn bekend van wegen zachter en aanhankelijke karakter. Ze zijn gekruist om een perfecte gezinshond te zijn. Mogelijk is de Amerikaanse of de Engelse buldog ook betrokken bij de totstandkoming van dit ras.

Verschijning

De American Bully zonder meer herkenbaar en heeft een flink gespierd en intimiderend lichaam. In proportie moet het lichaam goed gebouwd zijn en ze mogen geen korte neus hebben die de ademhaling kan beïnvloeden. Ook moeten ze qua lichaamsbouw moeiteloos en zelfverzekerd kunnen bewegen. De spieren moeten niet overdreven groot zijn zodat ze een houterige manier van lopen hebben.

De kop van de Amerikaanse bully is dik en breed met flinke wangen. De snuit heeft een vierkantige form en hij heeft grote neusgaten. De kleur van de neus, ook wel neus pigment genoemd, mag alle kleuren hebben. De ogen staan uit elkaar en we gaan niet al te groot zijn. De kleur van de vacht is ook divers en kan iedere kleur hebben.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondendeken
Product advies

De nek van de Amerikaanse bully is breed en redelijk lang. De borstkas van de bully is diep en breed, maar mag de bewegingsvrijheid niet aantasten. Deze reutjes zijn gemiddeld 45 tot 50 cm hoog, de vrouwtjes zijn iets kleiner met een hoogte van 40 tot 45 cm. Het gewicht ligt tussen de 35 en 50 kilo.

Karakter en temperament

De Amerikaanse bully is gefokt om een echt gezelschap dier te zijn. Hij is lief en aanhankelijk en wil altijd het beste doen voor zijn baasjes, of andere huisdieren. Ook zij zijn sociaal en spelen ze graag met kinderen. Let op: laat kinderen nooit alleen achter met een hond! Agressie of vijandigheid ligt niet in de aard van de Amerikaanse bully.

amerikaanse bully pup

Een Amerikaanse Bully trainen

Deze honden zijn extravert en vol van energie. Het kan dus even moeite kosten om met deze honden te trainen. Niet omdat ze niet willen luisteren, maar omdat ze zo enthousiast zijn dat het opvolgen van commando’s soms even te veel kan worden. Dit heeft alles te maken met mijn energieniveau. Het zijn over het algemeen geen koppige honden. Ze willen juist het genen doen dat goed is, en zullen er alles aan doen om hun eigenaar tevreden te stellen.

Gezondheid

Omdat de Amerikaanse bully een nieuw ras is, valt er over de mogelijke gezondheidsproblemen helaas nog niet al te veel te zeggen. Ook is er een brede variatie als het gaat om de verschillende kruisingen. Er zijn wel mogelijke aandoeningen, zoals HD (Heup- elleboogdysplasie). Echter is hier vooralsnog weinig over te zeggen.

Uiterlijke verzorging

Deze honden hebben over het algemeen vrij weinig verzorging nodig. Het is dan ook niet nodig om voor deze hond speciale borstels en kammen in huis te halen. Het enige dat de rest is een goede gebitsverzorging, dit geldt natuurlijk voor iedere hond dus ook voor de Amerikaanse bully!

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
kokoni

Kokoni

Volgende artikel
beste hondenshampoo

Top 20 keer de beste hondenshampoo

Gerelateerde artikelen