Hondenborstel kopen? Alle honden borstels online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondenborstel? Dit is één van de producten die jij in huis moet halen om de vacht en huid van de hond in goede conditie te houden. Honden moeten nou eenmaal regelmatig geborsteld worden, zeker als je een hond hebt die een lange vacht heeft.

De beste hondenborstel hangt dan ook af van de lengte van de hondenvacht. Zo kan de ene borstel beter zijn voor de ene hond, en andersom. In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste hondenborstel!

Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven! Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe je de hond het beste kunt borstelen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenborstel kijken we standaard naar verschillende punten.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de hondenborstel beoordelen. In een eerder artikel hebben we de beste hondenkam uitgebreid besproken, dit artikel is vergelijkbaar, maar zeker niet hetzelfde! Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste hondenborstel

Onze vijf favoriete honden borstels

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een borstel voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Hondenborstel handschoen

Het eerste product in onze top vijf zijn deze merkloze hondenborstel handschoenen. Deze wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 22 reviews op Bol.com. Dit is naar mijn mening niet alleen het beste, maar ook de leukste manier om jouw hond te borstelen. De werking is ook lekker makkelijk, je trekt de handschoenen aan, en je begint met borstelen.

Dankzij het flexibele materiaal kom je met dit product ook op de moeilijk te bereiken plekken. De borstel is gemaakt van zacht materiaal zodat het een aangename ervaring is voor iedere hond, en het leuke is dat je er niet één krijgt, maar twee!

Furminator Kortharig Hondenborstel

Op de tweede plaats staat de borstel voor kortharige honden van Furminator. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 131 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste hondenborstels op dit moment! De producten van dit merk staan erom bekend vrij te zijn van cadmium, lood en andere stoffen die giftig zijn voor honden.

Deze borstel is specifiek ontwikkeld voor honden die een korte vacht hebben tot maximaal 5 centimeter, maar wel regelmatig geborsteld moeten worden. Deze is verkrijgbaar in 3 verschillende maten, het afgebeelde product hierboven is maat M. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Nobby Starline Slickerborstel Large

Het derde product in onze top vijf favoriete hondenborstels is van Nobby. Deze slickerborstel wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Dit product is ontworpen om op een zachte manier loszittende vacht te verwijderen, en de onder vacht uit te dunnen.

De Starline borstel is geschikt voor honden die een grove en krullende vacht hebben, zoals bijvoorbeeld de Labradoodle. Dankzij het ergonomische ontwerp is deze borstel prettig in gebruik, en ligt het goed en stevig in de hand. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Furminator Dual Brush Hondenborstel

Op de vierde plaats staat de Dual Brush hondenborstel van wederom Furminator. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Zoals de naam van deze borstel al doet vermoeden bestaat het uit 2 verschillende borstels!

Aan de ene kant vinden we een harde borstel waarmee je loszittende haren en klitten kunt verwijderen bij honden die een lange vacht hebben. Aan de andere kant zit een zachte nylon borstel die ideaal is voor het kammen van vrijwel alle soorten vacht.

Dankzij de flexibele kop kom je moeiteloos bij de lastig te bereiken plekken van de hond, en dankzij het ergonomische handvat is deze makkelijk in gebruik. Dit is echt een aanrader!

Mister Mill Slickerborstel voor honden

We sluiten onze top vijf af met wederom een product van Mister Mill. Deze slickerborstel wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 96 reviews op Bol.com. Ook dit is één van de populairste hondenborstels op dit moment!

Met deze hondenborstel verwijder je moeiteloos loszittende vacht en klitten. Dit product is gemaakt van de beste materialen, zoals we van dit merk gewend zijn.

Zo is er rekening gehouden met de zachtheid van de borstels, dit dankzij de afgeronde uiteinden. Dit voorkomt mogelijke krassen, irritaties en ongemak bij de hond. Ook is deze borstel voorzien vaan een ergonomische handgreep zodat je ‘m gemakkelijk kunt gebruiken!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete hondenborstels een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 1375 verschillende soorten borstels voor honden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

hondenborstel

Wat is een hondenborstel?

Inmiddels heb je vast wel een goed beeld bij wat een hondenborstel precies is. Is dat nog niet zo, of wil je er graag meer over weten? Lees dan snel verder dan leg ik het je graag uit.

Bij het nemen van een hond ben je verantwoordelijk voor zijn gezondheid, maar ook voor de verzorging. Het borstelen van de hond is één van de belangrijkste dingen die je bij de meeste honden moet doen. Net zoals wij mensen ook onze haren dagelijks borstelen of kammen.

Eigenlijk is een honden borstel niets anders dan een normale borstel voor mensen, maar dan zijn ze specifiek gemaakt voor honden. Een mensen borstel is dan ook niet geschikt voor honden! Je kan aan de producten ook wel zien dat ze er heel anders uitzien, of een andere vorm hebben.

De borstel voor honden is gemaakt om het zo makkelijk mogelijk te maken. Ze moeten afgestemd worden met de vacht van jouw hond. Je hebt bij sommige honden een borstel nodig die de onder vacht mee borstelt, bij honden met een enkele vacht hoeft dit niet.

Het kan best moeilijk zijn om de beste hondenborstel uit te kiezen, zeker met een aanbod van bijna 1400 verschillende producten! Met dit artikel heb ik je inmiddels hopelijk al een eind op weg geholpen!

Er zijn verschillende punten waarom een honden borstel een must-have product is, net zoals hondenvoer of een hondenmand. Daar vertel ik je graag alles over in de volgende alinea.

Waarom moet je een hondenborstel kopen?

Je weet nu dat je een speciale honden borstel moet kopen en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is een hondenborstel één van de producten die jij moet kopen?

Er zijn twee redenen waarom je er eentje moet kopen, namelijk om de losse haren uit de vacht te borstelen en het verwijderen van klitten en knopen. Een borstel koop je dan ook om jouw viervoeter goed te verzorgen!

Als je de hond wekelijks borstelt dan zorgt het er ook voor dat zijn vacht in een betere conditie blijft en het stimuleert de bloedsomloop. Bij een goede verzorging is het dus echt belangrijk voor zijn gezondheid!

Er is een geschikte borstel voor elke hond

Tot slot is er voor elke hond een geschikte borstel verkrijgbaar. Dat is ook niet zo vreemd met zo’n enorm aanbod. In dit artikel heb ik een aantal verschillende in onze lijst gezet. Honden moeten net zoals wij onze haren borstelen regelmatig geborsteld worden. Het is belangrijk de borstel af te stemmen op de behoeftes van jouw viervoeter, daar kom ik later nog op terug!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom een hondenborstel een must-have product is om te kopen! Waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt vertel ik je graag in de alinea hieronder!

borstel hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een hondenborstel koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je de borstel afstemmen op het soort vacht. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het soort hondenborstel

Ten eerste moet je kijken naar het soort of type borstel. Is deze geschikt voor het soort vacht? Ook hier zijn namelijk veel verschillen in. Als jij een hond hebt met een dichte en dikke vacht dan kan je het beste een rubberen borstel gebruiken om te borstelen.

Het doel van de borstel

Naast het soort borstel moet je bedenken met welk doel je de borstel wilt gebruiken. Daar zijn namelijk ook veel verschillen in! Kies daarom een product dat past bij het doel.

Hoe is de borstel ontworpen?

Nog een punt om rekening mee te houden is het ontwerp van de borstel. Het kan goed zijn dat je geen idee hebt waar ik het over heb, ik leg het je uit! Zoals je in dit artikel kan zien zijn er nogal wat verschillen in producten. Dit noemen we het productontwerp.

Denk bijvoorbeeld aan een ergonomisch handvat, de grootte van de hond en het materiaal van de borstel. Heb je bijvoorbeeld een kleine hond, dan moet de borstel niet te groot zijn.

De ervaring van anderen

Vergeet niet om beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de hondenborstel daadwerkelijk in gebruik hebben?

Laat je informeren door bij een product de reviews te lezen om erachter te komen of het product aan jou verwachtingen kan voldoen, en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Borstels die slechte reviews krijgen kan je het beste niet aanschaffen.

De prijs van de hondenborstel

Een andere overweging is de prijs van de borstel. Wij kiezen zelf altijd voor een product waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit betalen. De prijzen van een honden borstel beginnen bij zo’n € 4,- en kunnen oplopen tot zo’n € 30,-.

beste hondenborstel

De verschillende hondenborstels

Ik heb het hierboven al even gehad over de verschillende soorten hondenborstels. Maar welke zijn er allemaal? Als je op het punt staat om er eentje te kopen dan heb je vast al veel verschillen opgemerkt.

Deze grote verschillen komen door de verschillende soorten vachten die honden hebben. De ene hond heeft een enkele vacht, de andere een dubbele. Maar ook korte- en lange vachtsoorten horen bij deze verschillen.

Naast de onderstaande opsomming zijn er nog veel meer soorten verkrijgbaar. De onderstaande lijst bevat producten die je het meeste tegen zal komen.

Hondenborstel voor de korte vacht

Op de eerste plaats is er de borstel voor honden met een korte vacht. Deze borstels kan je vaak herkennen aan de korte puntjes op de kam. Vanwege deze korte vacht zijn lange punten onnodig. Ook geeft dat een minder goed resultaat!

Hondenborstel voor de lange vacht

Naast de korte vacht heb je natuurlijk ook de lange vacht. Deze borstels hebben in tegenstelling tot de borstels hierboven lange punten. Met deze langere punten kan je gemakkelijker door de lange vacht borstelen.

De Slicker brush borstel

Een slicker brush borstel wordt gebruikt om de losse haartjes gemakkelijk uit de vacht te halen. Tevens gebruik je het voor het uitdunnen van een onder vacht. Je kan deze borstels herkennen aan de vierkante vorm, met in het midden pinnetjes. Deze zijn meestal van metaal, maar je kan deze ook met rubberen pinnetjes krijgen.

Tot zover weet je wat een hondenborstel precies is, wat de verschillen zijn en welke borstels tot onze favorieten behoren. Maar hoe vaak moet je de hond borstelen? Ik vertel het je in de volgende alinea!

honden borstel

Hoe vaak moet ik mijn hond borstelen?

Dat een hondenborstel één van de producten is die jij echt moet kopen is nu duidelijk. De kans is groot dat je er nu eentje gaat kopen, maar hoe vaak moet je de hond eigenlijk borstelen?

Helaas is hier geen eenvoudig en makkelijk antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van welk soort hondenras jij hebt! Ook verschilt het per periode, denk hierbij aan honden die in de rui zijn. Gelukkig is er wel een richtlijn!

Wij borstelen onze hond tenminste één keer per week, maar het liefst borstelen wij haar vaker. Dit komt met name vanwege haar onder vacht. De kans is groot dat ze last krijgt van knopen en klitten als we niet zouden borstelen.

Je moet de hond ook niet té vaak borstelen, dat is namelijk ook niet goed. Let er tijdens het borstelen in ieder geval op dat je de huid zo min mogelijk raakt. Dit kan huidirritatie veroorzaken, en dat wil je natuurlijk niet!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn hond borstelen?

Dit hangt af van welke hond jij hebt. Honden met een lange vacht moeten dagelijks even geborsteld worden, zeker als hij of zij in de rui is en veel dode haren verliest. Honden met een korte vacht moeten af en toe, of helemaal niet geborsteld worden.

Moet ik mijn hond borstelen als de vacht droog of nat is?

Het is niet aan te raden om een hond te borstelen als de vacht nat is. Doe je dit toch dan is dit onprettig voor de hond, en je vergroot de kans op klitten en knopen. Wacht totdat de vacht droog is, of gebruik een waterblazer zodat z’n vacht eerder droog is.

Hoe moet ik mijn hond borstelen?

In dit artikel vertel ik je uitgebreid hoe je een hond het beste kunt borstelen. Borstel in ieder geval altijd met de haren mee, er nooit tegenin!

Wat is het voordeel van een hondenborstel?

Dit product zorgt ervoor dat klitten en losse haren worden verwijderd. Na het borstelen zal je zien dat de vacht glanst en er verzorgder uitziet. Ook is het goed voor de huid van de hond, en de bloedcirculatie. Genoeg voordelen dus!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenborstel hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie