Hondensnacks kopen? Alle honden snacks online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondensnacks? Net zoals de meeste kinderen, en volwassenen (wie houdt er niet van snoep?) zijn honden dol op deze lekkere snacks. Tevens zijn ze een ideaal middel om jouw hond voor goed gedrag te belonen, en zijn ideaal tijdens de training. In dit artikel vertel ik je alles over de beste hondensnacks!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over hondensnacks, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste hondensnacks kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of verpakkingen beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste hondensnacks

Onze vijf favoriete hondensnacks

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze hondensnacks hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn zeker het overwegen waard!

Dentalife Daily Hondensnacks

Het eerste product in onze top vijf zijn de hondensnacks van Dentalife. Deze worden beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Deze snacks zijn vergelijkbaar met het product hieronder en hebben als voornaamste doel het gebit en de tanden van jouw hond schoon te maken en tandplak tegen te gaan.

Deze staafjes zijn zo ontworpen dat ze zelfs bij de moeilijk te bereiken tanden achterin het gebit komen, ideaal! Voor een optimaal resultaat mag je deze kauwstaven dagelijks aan jouw hond geven. Dit product is verkrijgbaar in verschillende aantallen, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Pedigree Dentastix Hondensnacks

Op de tweede plaats staan de bekende hondensnacks van Pedigree. Deze Dentastix snacks worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 412 reviews op Bol.com. Dit zijn de populairste hondensnacks op dit moment! Dankzij de unieke vorm en de werkzame ingrediënten wordt het tandsteen en tandplak tot wel 80% verminderd.

Net zoals het eerste product mag je jouw hond dagelijks een Dentastix kauwstaaf geven voor het optimale resultaat. Op de website van Bol.com kan je dit product in allerlei verschillende aantallen kopen. Zo bevat het afgebeelde product hierboven 105 Dentastix staafjes, daar kan je een hele tijd mee voorruit!

Petsnack Mix Bones Hondensnacks

Op de derde plaats in onze top vijf favoriete hondensnacks staan de bekende snacks in de vorm van een klein botje. Deze worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 36 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende verpakkingen. Het hierboven afgebeelde product heeft een inhoud van 500 gram, maar je kan deze snacks ook in grotere- en kleinere verpakkingen kopen.

Dit zijn de typische snoepjes die vaak gebruikt worden om een pup te trainen, of als de hond wat ouders is op de hondensport. Tip: Als je deze hondensnoepjes wilt kopen, dan kan je ze heel makkelijk opbergen in een honden beloningstasje, daar hebben we eerder over geschreven! Wij gebruiken deze snoepjes zelf in één van onze snuffelmatten, daar zijn ze ook zeer geschikt voor.

Antos Bullepeespuntjes Hondensnacks

Het vierde product in onze top vijf favorieten zijn de hondensnacks van Antos. Deze Bullepeespuntjes worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Dit product is 100% natuurlijk en bevat geen toevoegingen of conserveermiddelen.

Deze hondensnacks bestaan voor 86% uit ruw eiwit, 8% vocht en 3% vet. Vrijwel iedere hond zal deze snacks heerlijk vinden om lekker op te knabbelen!

Petstyleliving Gedraaide sticks met kip

Op de vierde plaats staan de gedraaide sticks met kip van Petstyleliving. Deze worden beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 112 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste graanvrije hondensnacks op dit moment, en mag dan ook zeker niet in onze top vijf ontbreken! Dit product is gemaakt van runder huid en kip, het is een lekkere en gezonde beloning voor jouw hond!

Dankzij de vorm van deze snacks is het ook nog eens goed voor de verzorging van het gebit van jouw hond. Het afgebeelde product hierboven bevat 30 stuks, maar er is ook een verpakking verkrijgbaar met 100 stuks. Klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete hondensnacks een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 8050 verschillende soorten snacks voor jouw trouwe viervoeter! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

beste hondensnacks

Wat zijn hondensnacks?

Inmiddels heb je vast wel een goed beeld bij wat een hondensnack is. Als dat nog niet zo is, of je wit meer over deze producten weten, lees dan verder. Ik leg het je hieronder graag uit!

Eigenlijk is de naam hondensnack een verzamelnaam voor verschillende soorten lekkere tussendoortjes voor jouw hond. Er vallen dus meerdere soorten onder de naam hondensnack. Het komt erop neer dat het een lekkere beloning is voor jouw viervoeter!

Je kan deze snacks geven als lekker tussendoortje, of wanneer jouw hond een opdracht goed heeft uitgevoerd tijdens de hondentraining of cursus. Een beloning stimuleert jouw hondje om iets goeds te doen.

Vanwege het enorme aanbod van meer dan 8000 verschillende producten die hieronder vallen, kan het uitzoeken van de beste en lekkerste hondensnack lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze lekkere hondensnacks. Waarom zou je deze producten kopen, en welke voordelen zitten hieraan? Ik vertel je hier alles over!

Waarom zou je hondensnacks kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat hondensnacks zijn. Maar waarom zou je deze moeten kopen? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je dit zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

De hondensnack als beloning voor goed gedrag

Ten eerste zijn dit de ideale producten om te geven aan jouw hond tijdens de puppycursus of training. De meeste baasjes kopen deze om die reden, of om de hond gewoon een lekker tussendoortje te geven. Wie vindt het niet leuk om zijn hond te verwennen?

De puppy snacks zijn ideaal om te geven als je bezig bent met bijvoorbeeld zindelijkheidstraining. Wij hebben zelf verschillende soorten van deze snacks en gebruiken ze bijvoorbeeld als beloning in één van onze snuffelmatten. Maar je kan ze ook gebruiken als je met jouw hond aan het speuren bent. Zo zie je maar dat je ze op meerdere manieren kunt gebruiken!

Je kan deze producten ook gebruiken als aanvulling op het normale hondenvoer dat je hem dagelijks geeft. De meeste hondensnacks bevatten namelijk gezonde stoffen en ingrediënten die goed aansluiten op de normale voeding.

Het is dus een mooie afwisseling van zowel smaak als verassing voor tussendoor. Later in dit artikel vertel ik je meer over de verschillende soorten, en hoeveel van deze hondensnacks je per dag mag geven.

Als verzorging voor het hondengebit

Een andere reden om honden snacks te kopen is omdat veel van deze producten het gebit van jouw viervoeter verzorgen. Denk hierbij aan kauwstaven die tijdens het kauwen het gebit en tandvlees reinigen. Zo kan je de hond verwennen, en ook direct iets goeds doen voor zijn gebit!

Helaas is tandplak en tandsteen een veel voorkomend probleem bij honden van drie jaar of ouder. Het is namelijk zo dat vier op de vijf honden van deze leeftijd, of hoger, last heeft van deze problemen. Wanneer je de juiste hondensnacks koopt kan dit het deels verhelpen.

Er is een geschikte snack voor elke hond

Tot slot is er voor elke hond een geschikte snack verkrijgbaar. Dat is ook niet zo gek met zoveel keuze. Daar zitten ongetwijfeld producten tussen die jouw hond helemaal geweldig vindt!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het verstandig is om verschillende hondensnacks te kopen. In de volgende alinea vertel ik je er graag meer over. Voordat je deze producten koopt zijn er namelijk een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden.

hondensnack

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je hondensnacks gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is net al even benoemd, maar je moet deze goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Hieronder heb ik ze voor je opgesomd!

De hondensnack afstemmen op de leeftijd van de hond

Op de eerste plaats is het belangrijk om de snacks af te stemmen op de leeftijd van jouw viervoeter. Dit is dan ook de reden dat je bijvoorbeeld puppy snacks kunt kopen die specifiek ontwikkeld zijn voor jongere honden. Deze zijn vaak zachter dan de snacks die geschikt zijn voor volwassen honden.

Ook voor oudere honden zijn er hondensnacks verkrijgbaar die rekening houden met de leeftijd. Let er daarom op voor welke leeftijd de snacks geschikt zijn.

Je kan deze op de website van Bol.com gemakkelijk filteren, vaak op basis van de volgende vier levensfases, puppy, junior, adult en senior. Er zijn ook hondensnacks beschikbaar die geschikt zijn voor honden van alle leeftijden.

Hoeveel hondensnacks zitten er in de verpakking?

Naast de leeftijd is het goed om te kijken naar de inhoud van de verpakking. In vrijwel alle gevallen is het zo dat hoe meer je er in één keer koopt, hoe meer korting je krijgt. De prijs per kilo daalt dus naarmate je een grotere verpakking koopt.

Daarnaast krijg je bij veel producten een “stapel korting”. In dat geval krijg je korting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Deze korting kan soms wel oplopen tot 40%!

Het is in dat geval wel verstandig om een hondenvoer container te kopen om ze op een goede manier te bewaren. Dan weet je zeker dat ze lekker lang vers blijven. Verderop vertel ik je meer over het bewaren van de hondensnacks.

Welk soort hondensnack koop je?

Als je hondensnacks wilt kopen kan je kiezen uit allerlei verschillende soorten, merken en maten. Zoals je in dit artikel kan zien is er ontzettend veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde snacks, hondenbotten, kauwstaven et cetera. Verderop in dit artikel vertel ik meer over de verschillende soorten.

De smaak van de honden snack

Naast het soort snack is het ook goed om rekening te houden met de verschillende smaken. Ik zou je dan ook willen adviseren om in eerste instantie een kleine verpakking te kopen om te kijken of jouw hond ze lekker vindt.

Zo voorkom je dat je met een heleboel hondensnacks blijft zitten. De kans dat dit gebeurd is overigens niet heel groot. Vrijwel alle honden vinden de snacks lekker, zeker die in onze lijst met favorieten staan.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere over wegingsfactor zijn de reviews en beoordelingen van andere hondeneigenaren. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze producten namelijk al getest voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Zo voorkom je een miskoop!

De prijs van de hondensnacks

Het laatste punt is de prijs van deze producten. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de snacks. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de snacks altijd beter zijn. De prijs van deze producten beginnen bij ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot € 120,-. Dit is met name afhankelijk van hoeveel hondensnacks er in de verpakking zitten.

hondensnack kopen

De verschillende soorten hondensnacks

Ik heb het eerder in dit artikel al even kort gehad over de verkrijgbaarheid van de verschillende soorten snacks voor honden. De kans dat je iets vindt dat jouw hond heel lekker vindt is dan ook groot. Maar welke soorten zijn er allemaal?

De hondensnacks kan je gelukkig goed onderverdelen in diverse categorieën. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de meest voorkomende snacks.

Kauwstaven
Sticks & strips
Gedroogde snacks
Huid
Botjes
Oren (rund & varken)
Kluifjes

Hierboven een korte opsomming van producten die geschikt zijn om als hondensnack te geven. Dit zijn ze overigens zeker niet allemaal! Tot zover heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over deze lekkere honden snacks.

In de volgende alinea wil ik nog even terugkomen op de vraag hoe vaak je jouw hond een lekkere hondensnack mag geven. Daar is gelukkig een handig trucje voor, daar vertel ik je hieronder meer over!

Hoe vaak mag ik mijn hond een snack geven?

Er wordt regelmatig gezocht op hoe vaak je deze hondensnacks aan jouw trouwe viervoeter mag geven. Op zich is dat een logische vraag, maar niet iedereen heeft hier een antwoord op.

De meeste hondeneigenaren hebben daar een vuistregel voor. Dat is dat ongeveer 10% van de totale voeding van de hond uit snacks of snoepjes mag bestaan. Wanneer jouw hondje dagelijks 200 gram hondenvoer eet, mag je hiervan 20 gram aan hondensnacks geven.

Als je de hond standaard teveel geeft loop je het risico dat jouw hond last krijgt van overgewicht. Ook dat is in Nederland bij veel honden het geval, helaas. Let er daarnaast ook op dat je goede hondensnacks geeft waar daadwerkelijk gezonde voedingsstoffen in zitten.

beste hondensnack

Hoe kan ik hondensnacks het beste bewaren?

Allereerst raden we aan om de kleinste verpakking te kopen om te zien of jouw hond deze snacks lekker vindt. Als de hond deze lekker vindt, raden we aan om de grootste verpakking te kopen.

Dit bespaart veel geld omdat de prijs per kilo is het laagst voor de grootste verpakking. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de mogelijkheid van stapelkortingen! In dit geval is het aan te raden deze snacks goed te bewaren zodat ze lang houdbaar zijn.

Er is maar één product op de markt dat hiervoor geschikt is en dat is een hondenvoer container. Ik ben dol op deze producten en bewaar al mijn snacks en hondenvoer in deze containers. Het kan ook zijn dat de hondensnacks die je koopt al in afsluitbare emmer of verpakkingen zitten. Dan heb je zo’n container niet perse nodig.

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondensnacks mag ik mijn hond geven?

Net zoals bij mensen is een snack iets dat je als tussendoortje geeft, of als beloning. Het mag niet meer dan 10% van zijn totale dagelijkse hoeveelheid voeding zijn. Ook kan je dit product het beste tussen zijn of haar normale voeding geven.

Veroorzaken hondensnacks gebitsklachten?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, er zijn zelfs hondensnacks die goed zijn voor het hondengebit. Dit zijn bijvoorbeeld producten die tandplak verwijderen doordat jouw hond kauwt.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je op zoek bent naar lekkere hondensnacks moet je goed kijken naar welke ingrediënten erin verwerkt zijn. Zelf koop ik het liefst zo natuurlijk mogelijke producten. Deze zijn niet alleen duurzamer, maar over het algemeen ook gezonder. Kijk ook goed naar voor welke leeftijd de hondensnacks geschikt zijn.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondensnacks hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie