Graanvrije hondensnacks kopen? Alle hondensnacks online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Graanvrije hondensnacks zijn specifiek ontwikkeld voor honden die overgevoelig zijn voor graan, of voor hondeneigenaren die hun honden geen snacks willen geven die granen bevatten. Er bestaat helaas regelmatig een discussie over of je honden wel of geen producten moet geven die granen bevatten. In dit artikel vertel ik je alles over de beste graanvrije hondensnacks!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over de verschillende graanvrije hondensnacks, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste graanvrije hondensnacks kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Deze producten sluiten bijvoorbeeld goed aan als je jouw hond ook graanvrij hondenvoer geeft. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of smaken beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste graanvrije hondensnacks

Onze vijf favoriete graanvrije hondensnacks

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze graanvrije hondensnacks hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Biofood Schapenvet Maxi Bonbons

Op de eerste plaats in onze top vijf graanvrije hondensnacks staan de Maxi Bonbons van schapenvet. Deze worden beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 49 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende smaken en verpakkingsgroottes. Het hierboven afgebeelde product smaakt naar zalm, maar je kunt ook kiezen voor pens, zeewier et cetera.

Deze bonbons zijn ideaal om te geven als tussendoortje of beloning en bevatten veel essentiële vitamines en vetzuren. Ook zorgt het voor een mooie glanzende vacht. Wij geven onze honden regelmatig dit soort snoepjes, ook al zijn ze niet allergisch voor granen!

Antos Bullepeespuntjes Graanvrije Hondensnack

Het tweede product in onze top vijf zijn de graanvrije Bullenpeespuntjes van Antos. Deze worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Dit zijn heerlijke graanvrije en 100% natuurlijke snacks waar vrijwel iedere hond dol op is!

Dit product bevat ook geen toevoegingen zoals conserveermiddelen en het bestaat voor 86% uit ruwe eiwitten, 8,5% vocht en 3% vet. Onze honden vinden dit soort snacks heerlijk om te krijgen!

Gebr. De Boon Kauwstaaf

Het derde product in onze top vijf zijn de graanvrije kauwstaven van Gebroeders De Boon. Deze worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Deze kauwstaven worden gemaakt van alleen de beste ingrediënten en zijn bedoeld om langer op te kauwen dan de producten hierboven. Ze worden gemaakt van buffelhuid waardoor het een natuurlijke hondensnack is!

Voor deze kauwstaven geldt hetzelfde als hierboven, ze zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Hierboven zie je een verpakking met in totaal 10 stuks, en het leuke is de stapelkorting die je krijgt als je er meerdere in één keer koopt!

Petstyleliving Gedraaide sticks met kip

Op de vierde plaats staan de gedraaide sticks met kip van Petstyleliving. Deze worden beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 112 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste graanvrije hondensnacks op dit moment, en mag dan ook zeker niet in onze top vijf ontbreken! Dit product is gemaakt van runder huid en kip, het is een lekkere en gezonde beloning voor jouw hond!

Dankzij de vorm van deze snacks is het ook nog eens goed voor de verzorging van het gebit van jouw hond. Het afgebeelde product hierboven bevat 30 stuks, maar er is ook een verpakking verkrijgbaar met 100 stuks. Klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken!

Petsnack Rundvlees Graanvrij Hondensnack

We sluiten onze top vijf af met de graanvrije hondensnacks van Petsnack. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Deze lekkere rundvlees strips zijn een echte traktatie voor jouw hond!

Ze zijn gemaakt van gedroogd rundvlees en bevatten geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. Het afgebeelde product hierboven heeft een inhoud van 1 kilo, daar kan je een hele tijd mee voorruit!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 1660 verschillende graanvrije hondensnacks!

graanvrije hondensnacks

Wat zijn graanvrije hondensnacks?

Inmiddels heb je vast wel een goed idee bij wat hondensnacks zijn die vrij zijn van granen. Als dat niet zo is, of je wilt er gewoon meer over weten, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Graanvrije hondensnacks zijn in feite niets anders dan normale hondensnacks, alleen bevatten deze producten geen granen. Je koopt deze dan ook hoofdzakelijk als jouw hond allergisch is voor granen, maar dat hoeft niet. Ze zijn namelijk net zo lekker als normale hondensnacks.

Deze producten worden meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten zodat je gemakkelijk verteerbaar zijn voor honden. Later in dit artikel vertel ik je meer over de verschillende soorten graanvrije hondensnacks.

Vanwege het grote aanbod van meer dan 1600 verschillende soorten kan het best lastig zijn om de beste uit te kiezen. Met dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze graanvrije snacks. Welke voordelen deze producten hebben, en waarom je deze producten zou moeten kopen.

Waarom zou je graanvrije hondensnacks kopen?

Je weet nu precies wat deze graanvrije snacks voor honden zijn, en welke tot onze favorieten behoren. Hieronder ga ik je meer vertellen waarom je deze producten moet kopen.

De hond heeft een granenallergie of intolerantie

De belangrijkste reden om graanvrije hondensnacks te kopen is vanwege een intolerantie, of allergie. Helaas zijn er veel honden die één van deze twee problemen hebben, maar gelukkig zijn daar deze producten voor!

Honden die allergisch zijn voor granen mogen deze ingrediënten niet binnen krijgen, dit kan namelijk tot vervelende klachten zorgen. Denk hierbij aan jeuk of zelfs vachtverlies. Wanneer jouw hond deze allergie heeft zijn graanvrije producten de enige goede optie.

In dit artikel heb ik het uitsluitend over graanvrije honden snacks. Deze producten worden specifiek door producenten ontwikkeld die vrij zijn van granen, en jouw trouwe viervoeter gerust kan eten. Zo kan je hem of haar alsnog lekker verwennen!

Deze producten zijn geschikt voor iedere hond

Het voordeel van al deze producten is dat ze ook geschikt zijn voor honden die geen allergie hebben. Van nature zijn honden net zoals mensen vleeseters. Granen zijn over het algemeen moeilijker verteerbaar, daarom is het ook een populaire keuze bij honden met spijsverteringsproblemen. Omdat deze snacks van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn kunnen alle honden genieten van deze heerlijke hondensnacks!

Het zorgt voor een gezonde vacht en huid

Een ander belangrijk voordeel van deze graanvrije producten is dat ze zorgen voor een gezonde huid en vacht. Dit komt doordat ze doorgaans gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en vol gezonde voedingsstoffen zitten.

Wanneer je jouw trouwe viervoeter regelmatig graanvrije hondensnacks geeft draag je dus bij aan de gezondheid van de hond. Op die manier kan je hem of haar belonen voor goed gedrag, zonder dat je iets ongezonds geeft!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je graanvrije hondensnacks zou moeten kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de volgende alinea uit!

graanvrije honden snacks

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om één van deze producten te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hondje. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Voor welke leeftijd zijn de graanvrije hondensnacks geschikt?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te kijken of de hondensnack geschikt is voor de levensfase van jouw hond. Eigenlijk om dezelfde reden waarom je puppy snacks koopt. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor jonge honden.

In dit geval zijn ze ontwikkeld voor honden met een intolerantie of allergie. Controleer daarom altijd bij de product omschrijving of de snacks die je op het oog hebt geschikt zijn voor jouwhond. Je kan deze ook bekijken per soort leeftijdsfase. Deze zijn puppy, junior, adult en senior.

Hoeveel stuks zitten er in een verpakking?

Naast deze verschillende soorten is het ook verstandig om te kijken hoeveel stuks er in de verpakking zitten. In bijna alle gevallen is het namelijk zo dat hoe groter de verpakking hoe minder je per kilo kwijt bent.

Zo kopen wij zelf altijd de grootste verpakking. Niet alleen omdat we dan wat op leuke voorraad hebben, maar ook omdat de prijs lager is. Ook is het vaak zo dat je stapel korting krijgt als je meerdere verpakkingen in een keer koopt. De graanvrije hondensnacks kan je bovendien goed in een hondenvoer container bewaren.

De verschillende soorten graanvrije hondensnacks

Als je graanvrije snacks wilt kopen heb je inmiddels wel gezien dat er allerlei verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde snacks van vlees, botjes en kauwstaven. Later in dit artikel vertel ik je meer over deze verschillende producten!

De smaak van de graanvrije hondensnacks

Naast alle bovenstaande is het ook goed om rekening te houden met de smaak van deze producten. Net zoals wij mensen hebben ook honden een smaak die ze juist heel lekker vinden, of niet. Daarom wil ik je graag adviseren om in eerste instantie een kleine verpakking te kopen om te proberen.

Gelukkig is het wel zo dat deze hondensnacks gemaakt zijn om lekker te smaken. Wij vinden deze vaak heel sterk ruiken, maar honden zijn er over het algemeen dol op! Weet je al welke smaak jouw viervoeter het lekkerste vindt? Koop dat de grootste verpakking om geld te besparen!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze graanvrije hondensnacks namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van de graanvrije hondensnacks

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de hondensnacks. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan deze producten.

Veel geld betalen betekent overigens niet automatisch dat het ook beter is. Prijzen van deze honden snacks zonder granen beginnen bij ongeveer € 7,- en kunnen oplopen tot € 70,-. Dit hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid in de verpakking.

snack hond graanvrij

De verschillende soorten graanvrije hondensnacks

In dit artikel heb ik het al een paar keer aangestipt. De wereld van de graanvrije producten is heel groot. En gelukkig maar, want er zijn genoeg honden die allergisch zijn voor granen!

Tegenwoordig kan je de meest bekende reguliere hondensnacks ook in graanvrije variante kopen, maar welke zijn dat allemaal? Je zou deze producten grofweg kunnen onderverdelen in vier verschillende categorieën. De meest voorkomende heb ik hieronder opgesomd.

Graanvrije hondenkoekjes
Kauwstaven
Sticks
Gedroogd vlees
Graanvrije sticks
Oren (varken, rund)

Hierboven zie je de meest voorkomende graanvrije snacks voor honden. Er zijn er nog veel meer, maar de kans dat je deze bij de lokale dierenwinkel vindt is niet zo groot. Gelukkig kan je deze online wel bestellen!

Ik heb je tot nu toe bijna alles verteld over de graanvrije hondensnacks. In de volgende alinea wil ik je alleen nog even iets vertellen over hoe je deze producten het beste kunnen bewaren.

hondensnack graanvrij

Hoe kan ik graanvrije hondensnacks bewaren?

Het is verstandig om in eerste instantie de kleinste verpakking te kopen om te kijken of jouw hond het überhaupt lekker vindt. Daarna kan je een grotere verpakking kopen, mits jouw viervoeter de snacks lekker vindt natuurlijk!

Hiermee bespaar je veel geld omdat de prijs per kilo bij de grootste verpakking het gunstigste is. En dan heb ik het nog niet over de mogelijke stapel korting gehad! Het is in dat geval wel verstandig deze snacks goed te bewaren, zodat ze lekker vers blijven en de voedingsstoffen in de snacks blijven zitten.

Er is hier eigenlijk maar één goed product voor op de markt gebracht, en dat is de hondenvoer container. Zelf ben ik helemaal weg van deze producten en bewaren wij alle snacks en hondenbrokken in deze producten.

Deze container is eigenlijk niets meer dan een grotere emmer of bak waar je honden voeding en dus ook graanvrije hondensnacks luchtdicht in kunt bewaren. Het kan ook zijn dat de hondensnacks die jij hebt gekocht al in een afsluitbare emmer of verpakking zitten, dan is zo’n container niet nodig.

Veelgestelde vragen

Waar worden graanvrije hondensnacks van gemaakt?

Dat verschilt per product, maar de meeste graanvrije snacks worden gemaakt van runderhuid of kip. Natuurlijk zijn er veel meer verschillende soorten verkrijgbaar.

Zijn graanvrije hondensnacks ook glutenvrij?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, de meeste snacks voor honden zijn ook glutenvrij. Als jouw hond een glutenallergie heeft is het altijd verstandig vooraf de product omschrijving te lezen. Daar staat in of het ook glutenvrij is.

Zijn graanvrije honden snacks gezond?

Hondensnacks zonder graan zijn goed voor het verteringsstelsel, en het zorgt voor een mooie glanzende vacht en het gaat haarverlies tegen. Het zijn dus zeker gezonde hondensnacks!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een graanvrije hondensnacks hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie