Letselschade door een hondenbeet

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Laten we eens een voorbeeld uit de praktijk met u bespreken. U bent een weekje weg binnen Nederland en loopt met uw familie gezellig een middagje over het strand. In de verte ziet u twee spelende honden. Ze rennen los over het strand. Jullie lopen die richting op. Wanneer ze iets dichterbij zijn, ziet u dat het om twee husky’s gaat.

Zonder het echt bewust te doen, trekt u de aandacht van de honden. Ze komen uw kant opgerend en u hoort dat de baasjes de honden terugroepen. De honden luisteren alleen niet en binnen no-time staan ze voor u.

In een flits voelt u iets aan uw been en ziet u dat een van de honden u gebeten heeft. Het is niet direct heel pijnlijk en het had veel weg van spelen en niet bewust bijten. De baasjes bieden direct hun excuses aan en de honden worden meegenomen. Iedereen vervolgt zijn eigen weg en er lijkt niet veel aan de hand te zijn.

Eenmaal terug in het hotel is tijdens het omkleden toch duidelijk geworden dat u harder bent gebeten dan u in eerste instantie dacht. Er is namelijk wat bloed zichtbaar op de plek van de beet. Na een telefoontje met een lokale huisarts wordt duidelijk dat er toch naar gekeken moet worden.

Bij de huisarts ontvangt u een tetanus prik, en daarna kunt u weer rustig van uw vakantie genieten. Schakel ondertussen direct een letselschadejurist in. Ook bij zeer licht letsel heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding.

Lees ook: Top 20 keer de beste denkspelletjes

Product advies

In deze situatie valt het allemaal wel mee en houdt u er niet veel aan over. Maar wat als dit heel anders was gelopen? Wat als er echt een diepe wond was ontstaan? Of misschien wel schade aan de zenuwen in uw been?

In dit voorbeeld had de hondenbeet alleen een tetanus injectie en een bezoekje aan de huisarts tot gevolg, toch kunnen hier ook al kosten uit ontstaan. Bij een ernstigere beet, moet u denken aan plastisch chirurgie, mogelijk therapie voor uw trauma en littekens, reiskosten en meer.

Wie is er aansprakelijk bij een hondenbeet?

De schade die ontstaat bij een hondenbeet, komt vrijwel altijd voor rekening van de eigenaar van de hond. De eigenaar is namelijk vrijwel altijd aansprakelijk te stellen voor het gedrag van de hond en de schade die daaruit ontstaat. Om schade door een hondenbeet op een juiste manier te kunnen verhalen, zullen uiteraard de gegevens van de eigenaar van de hond bekend moeten zijn. Vraag daarom na een hondenbeet altijd om de gegevens van de eigenaar.

Vervolgens zult u naar de huisarts moeten gaan om de beet te laten behandelen. De volgende stap is het aansprakelijk stellen van de wederpartij. Het is belangrijk om de verschillende kosten (en eventueel verlies van inkomen) die u maakt na de hondenbeet, goed in kaart te brengen.

Probeer dit dan ook direct na het ongeval goed bij te houden. In ons artikel 14 do’s en dont’s bij een hondenbeet vertellen we u nog veel meer over wat u wel en niet moet doen na een hondenbeet.

Schadevergoeding claimen na hondenbeet

Dus, bent u gebeten door een hond? In veel gevallen heeft u dan recht op schadevergoeding. Wij van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht regelen uw schadeclaim. Vul uw contactgegevens in. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op. Een van onze juristen helpt u graag met het afhandelen van uw schadeclaim na een hondenbeet.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie