Hondenfrisbee kopen? Alle frisbees online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenfrisbee is het perfecte product voor hondenliefhebbers en natuurlijk de hond zelf. Want wat is er leuker om samen met je hond te spelen? Met een frisbee die speciaal is ontwikkeld om samen met je hond te gebruiken ga je goed van start!

Je ben namelijk aan de ene kant lekker met je hond aan het bewegen en ten tweede bouw je op deze manier een goede band op met je hond. In ons artikel over hondenfrisbees nemen we je graag mee in jouw zoektocht naar de perfecte frisbee!

Met als eerste onze vijf favoriete hondenfrisbees, waarom ieder baasje er eigenlijk eentje zou moeten hebben en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Net zoals in onze andere artikelen waarin wij product advies geven kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van het specifieke product en hoe andere gebruikers denken over het product op basis van reviews. Op basis hiervan kunnen wij een goed advies geven over welke producten populair, en vooral goed zijn!

Welke hondenfrisbee past het beste bij jouw hond? Dit leuke hondenspeelgoed is een must-have voor iedere hondenbezitter! Tot slot geven we je graag nog een aantal algemene tips zodat je optimaal gebruik kunt maken van de hondenfrisbee.

Veel plezier bij het uitzoeken van de perfecte frisbee en mochten er nog vragen zijn na het lezen van dit artikel, stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina.

Let op: Bij veel producten zijn er meerdere formaten beschikbaar, klik op de button “Controleer prijs” om meer informatie te bekijken over dit product.

De beste hondenfrisbee

Onze vijf favoriete hondenfrisbees

Heb je na het bekijken van de bovenstaande frisbees nog geen goede keuze kunnen maken? Lees dan hieronder onze vijf favoriete frisbees voor honden. Ook deze favoriete hondenfrisbees zijn op basis van de mening en reviews van andere hondenliefhebbers. Zo kun jij de keuze maken voor een product dat zichzelf al ruim heeft bewezen, ideaal toch?

Kong Flyer Frisbee Hondenspeelgoed

Ben je op zoek naar een stevige en duurzame frisbee voor je hond? Dan is de Kong Flyer één van de populairste producten op Bol.com. Dit artikel krijgt een 4,2 van de 5 sterren op basis van 33 reviews, met deze frisbee weet je dat je goed zit. Dit model is verkrijgbaar in één herkenbare Kong kleur en is gemaakt van rubber, daardoor is deze frisbee flexibel en sterk.

Het is bij deze hondenfrisbee geen probleem om ‘m dubbelgevouwen in een tas mee te nemen. Het materiaal is zacht waardoor je hond geen last krijgt van zijn tanden of tandvlees. Het enige nadeel van deze hondenfrisbee is dat hij niet blijft drijven op het water.

Zogoflex Zisc S Granny smith Groen

De Zogoflex Zisc is één van de best beoordeelde hondenfrisbees op Bol.com. Met een 5 van de maximaal 5 sterren is het geen wonder dat dit een populair artikel is.

De zachte frisbee gaat lang mee, is stevig en is gemaakt van een zacht materiaal zodat jouw hond geen problemen krijgt met z’n tanden of tandvlees. De Zogoflex hondenfrisbee is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Flyber Honden Frisbee De beste hondenfrisbee!

De Flyber honden frisbee heeft wat ons betreft de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Het krijgt een score van een 3,6 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Dit artikel is gemaakt van duurzame rubber en is hierdoor niet alleen stevig, maar ook flexibel.

Deze hondenfrisbee is uniek omdat deze dubbelzijdig is, het maakt dus niet uit hoe je ‘m gooit. Tijdens het opvangen of oprapen zorgt het materiaal er voor dat de hond geen last krijg van zijn tanden of tandvlees. Last but not least, deze frisbee blijft drijven op het water!

Starmark Easy Glider Durafoam Frisbee Assorti

De Starmark frisbee wordt net zoals de Zogoflex Zisc als beste beoordeeld op Bol.com met de maximale score van 5 sterren. Deze mag dan ook niet in onze top vijf ontbreken. Dit frisbee assortiment bestaat uit diverse kleurmogelijkheden, gek genoeg kun je niet aangeven welke kleur je wilt bestellen.

Dat is in onze ogen dan ook het grootste nadeel van dit artikel. Net zoals bij de bovenstaande producten zorgt het zachte materiaal ervoor dat de hond geen pijnklachten krijgt in zijn gehemelte. Tevens blijft deze stevige hondenfrisbee drijven op het water!

Trixie Rubber frisbee Assorti 22 cm

De voordeligste hondenfrisbee in onze top vijf is de Trixie rubberen Soar frisbee. Dit artikel krijgt een 3 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Dit model is verkrijgbaar in diverse kleuren, echter kun je ook hier niet kiezen welke kleur je wilt ontvangen.

Het rubberen materiaal zorgt er voor dat je met een gerust hart kunt spelen met je hond. De prijs is zeer voordelig te noemen voor wat je krijgt, deze frisbee blijft namelijk drijven op het water en is ongekend sterk.

Heb je na het bekijken van bovenstaande producten nog geen keuze kunnen maken? Bekijk dan de meer dan 60 frisbees speciaal voor honden op Bol.com!

frisbee hond

Wat is een hondenfrisbee?

Inmiddels zou je een goed idee moeten hebben wat een frisbee speciaal voor honden is. Zit je toch nog met vragen? Wij leggen het graag uit! Een hondenfrisbee is in feite hetzelfde als de frisbee zoals wij deze allemaal kennen.

Een gevormde schijf die je met een werp door de lucht gooit, die je hond (als het goed gaat) vangt en terug brengt. Wij mensen spelen dit spelletje vaak onderling op een camping of op het strand.

Vandaag de dag is hondenfrisbee een echte sport geworden en is bij kenners ook wel bekend als “dog frisbee”. In heel Europa en Amerika is dog frisbee een ongekend populaire sport die je samen met je hond doet. Omdat er veel keuze is op het gebied van frisbees kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Daarom is het verstandig om goed te kijken naar welke het beste bij je past. In dit artikel hebben wij je hopelijk al geholpen met het maken van de beste keuze!

Waarom moet je een hondenfrisbee kopen?

Waarom zou iedere hondeneigenaar een hondenfrisbee moeten kopen? Allereerst is het een leuk speeltje voor je hond die vergelijkbaar is met een hondenbal of ballenwerper. Net zoals deze speeltjes kun je een frisbee werpen die je hond maar al te graag weer voor je ophaalt.

Beweging is gezond voor een hond

We weten allemaal dat voldoende beweging goed is voor een hond. Veel hondenrassen worden onrustig of beginnen op dingen te kauwen wanneer ze hun energie niet kwijt kunnen. Dit hebben zij net als mensen nodig om gelukkig te blijven.

Als je gaat spelen met een honden frisbee beweeg jij zelf en uiteraard de hond ook. Eventuele kans op klachten zoals overgewicht en gewrichtsproblemen worden kleiner bij voldoende beweging. Zo blijven jullie samen goed in vorm!

De band tussen jou en je hond

De band die je opbouwt met een hond is belangrijk voor jullie beide. Net zoals het gooien van een bal is een hondenfrisbee één van de mogelijkheden die je kunt gebruiken om deze band op te bouwen. Een goede band hebben met je hond zorgt voor veel voordelen, we hoeven je vast niet uit te leggen waarom.

Je hond gaat beter luisteren

Voldoende bewegen en beter gaan luisteren, twee vliegen in één klap. De honden frisbee kan eraan bijdragen dat je hond beter naar je gaat luisteren. Helemaal wanneer hij of zij weet dat jullie lekker samen gaan spelen.

Je laat tevens zien dat jij de baas bent, want jij bepaald waar en hoe je de frisbee werpt. Jouw hond rent er vervolgens graag achteraan om ‘m op te halen. Helemaal leuk toch?

Je kunt het bijna overal doen

Spelen met een frisbee kan bijna overal. Gewoon in de straat, het bos, of in het park. Een hondenveld is bijvoorbeeld uitermate geschikt vanwege de zachte ondergrond. Let er altijd goed op dat jullie beide voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Meer dan genoeg redenen om een hondenfrisbee aan te schaffen! Maar zitten er ook nadelen aan de honden frisbee? Dat leggen wij hieronder graag uit!

beste hondenfrisbee kopen

Zitten er nadelen aan hondenfrisbees?

Ieder hondenartikel is in principe gemaakt om veel te kunnen verdragen. Uit onze eigen ervaring is er geen hondenartikel dat onverwoestbaar is, ook al wordt dit vaak benoemd door producenten van hondenspeelgoed.

Als jouw hond hard kan bijten is het dus best mogelijk dat je na verloop van tijd een nieuwe zou moeten kopen. In dit geval is het verstandiger om een rubberen frisbee aan te schaffen.

Een frisbee voor honden is ongeschikt voor honden die nog niet volgroeid zijn. Het is onverstandig om met een honden frisbee te spelen wanneer je net een pup in huis hebt. De gewrichten zijn namelijk nog niet volgroeit en teveel beweging kan blijvende schade veroorzaken.

Heb je een hond die last heeft van obesitas? Let er dan op dat je niet te lang gaat spelen, zorg er eerst voor dat een hond door middel van wandelingen voldoende afvalt. Zo voorkom je gewrichtsklachten die mogelijk langduren zijn. Meer over de geschiktheid van een hondenfrisbee in de volgende alinea!

Is een frisbee geschikt voor iedere hond?

Vragen die vaak aan ons gesteld worden gaan over de geschiktheid. In dit geval of honden frisbee geschikt is voor jouw hond. Het korte antwoord op deze vraag is ja, in principe zou iedere hond kunnen spelen met een frisbee. Er zijn echter een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

De hondenfrisbee is niet geschikt voor puppy’s. Een pup is namelijk nog niet volgroeid, te intensief spelen zou voor permanente gewrichtsproblemen kunnen leiden. Dat wil je natuurlijk als hondeneigenaar niet voor je hond.

Ook is het slim om niet te intensief met kleinere honden te spelen met een frisbee. Honden zoals de Border Collie of Labrador zijn zeer geschikt om hondenfrisbee mee te beoefenen.

frisbee voor honden

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een honden frisbee wilt aanschaffen. Zo zijn er functionaliteiten op bepaalde frisbees die je wellicht helemaal niet gebruikt. Hieronder een korte opsomming met de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden.

De ervaringen van andere gebruikers
Kleur van het artikel
Prijs- kwaliteitsverhouding
Grootte van de frisbee

Net zoals bij andere honden artikelen is het van belang het product af te stemmen op het formaat van jouw hond. Wanneer je een chihuahua hebt dan koop je bijvoorbeeld niet de grootste maat hondenfrisbee die verkrijgbaar is. De gemiddelde grote van honden frisbees is 21 centimeter, maar er zijn frisbees verkrijgbaar die kleiner of groter zijn.

Sommigen vinden de kleur van een artikel belangrijk. Zelf verkiezen wij altijd functionaliteit boven het uiterlijk of kleur van een product. Het is af en toe wel gemakkelijk om iets aan te schaffen dat fel gekleurd is. Zo hebben wij balletjes die donkergekleurd zijn maar nauwelijks zichtbaar zijn in het water. Dat is niet altijd even handig!

Ook is de ervaring en beoordeling van andere hondenliefhebbers waardevolle informatie. Wat vinden zij van een bepaald product? Zouden ze het opnieuw kopen, of juist niet? Controleer altijd reviews voordat je overgaat tot de aanschaf van een product.

De prijs is tot slot een onderdeel van de koopkeuze. Kies altijd voor prijs- kwaliteit. De gemiddelde hondenfrisbee begint bij zo’n € 10,- en loopt op tot € 35,-.

Een hondenfrisbee schoonmaken

Je komt thuis na een speelsessie en het is natuurlijk het gemakkelijkste om de frisbee direct na thuiskomst in een bak te gooien. Het is echter wel belangrijk om ‘m goed schoon te maken voordat je ‘m weglegt. Zo zorg je voor een langere levensduur van de frisbee.

Zo voorkom je bijvoorbeeld dat bacteriën zich gaan vermeerderen. Dit is zeker belangrijk voor artikelen die je hond in z’n bek draagt, zoals een frisbee of hondenbal.

Het schoonmaken van een honden frisbee is gelukkig zeer eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is schoon water en een zeep dat bacteriën doodt. Even inwrijven met de zeep en ‘m vervolgens af te spoelen met schoon water. Als je de frisbee vervolgens afdroogt met een doek kun je ‘m wegleggen. Klaar voor de volgende keer!

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het kopen van een honden frisbee

Het is belangrijk dat jouw hond de frisbee goed kan vangen. Gelukkig zijn de artikelen in onze favorieten allemaal uitermate geschikt voor honden!

Is er een verschil tussen een zachte- en harde hondenfrisbee?

Een zachte frisbee is met name geschikt voor honden die net met de frisbee in aanraking komen. Een harde frisbee is geschikt om verder weg te gooien, maar kan ook harder aankomen. Begin je net met hondenfrisbee? Kies dan voor een zacht model!

Hoe begin ik met honden frisbee?

Als je voor het eerst met jouw hond wil frisbeeën dan kan je het beste met een zacht model beginnen. Werp de frisbee op korte afstand van de hond, en zorg ervoor dat de frisbee laag blijft. Als de hond de frisbee terug brengt beloon je hem of haar, zo bouw je het steeds een beetje op!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een leuke honden frisbee hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie