Honden rollijn kopen? Alle rollijnen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste honden rollijn? Dit product is een must have als je graag lange wandelingen maakt en jouw hond voldoende bewegingsvrijheid wilt geven. Met dit type hondenriem kan je de hond dichtbij houden, maar ook verder van je verwijderd. Je houdt echter altijd de controle!

In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste honden rollijn. Of je nu gewoon lekker wilt gaan wandelen, trainen of rennen. Je leest hier alles over de aanschaf van een honden rollijn, waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je er eentje aanschaft, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Deze producten hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je een honden rollijn koopt. Wanneer je voor het eerst een pup ophaalt, dan begin je meestal met een korte hondenriem, maar onze ervaring is dat je er later altijd een rollijn bij koopt.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van de honden rollijn! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Dit artikel is met een groots mogelijke zorg samengesteld, dit omdat wij kijken naar veel verschillende punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen, en onze persoonlijke en/of de meningen van andere hondenliefhebbers.

Zo kunnen wij jouw de beste honden rollijn laten zien! Let op: veel hondenriemen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste rollijn voor je hond

Onze vijf favoriete honden rollijnen

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Flexi Giant Tape rollijn Zwart/Geel

Het eerste product is de bekende Giant Flexi honden rollijn. Dit product wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Het merk Flexi is populair en alom bekend bij menig honden baasje. Het is dan ook niet voor niets dat deze riem op de eerste plaats staat in onze top vijf. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten, en is daardoor geschikt voor alle soorten honden.

Dit model heeft een 8 meter lange lijn, en is geschikt voor honden tot 50 kilo. De lijn is eveneens verkrijgbaar in verschillende lengtes. Daarnaast heeft deze Flexi hondenriem een ergonomische handgreep, wel zo prettig!

Flexi New Classic Koord honden rollijn

De tweede honden rollijn in onze top vijf is de Flexi New Classic. Deze krijgt momenteel een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van meer dan 150 reviews op Bol.com. Dit maakt deze riem tot één van de meest populaire hondenriemen! Zoals hierboven al aangegeven, is het merk Flexi bekend en geliefd onder andere hondeneigenaren.

Dit vanwege de perfecte prijs- kwaliteitsverhouding. Je kunt bij dit product kiezen uit een tape achtige lijn, of een koord. Beide varianten zijn even veilig en sterk, dit is een persoonlijke keuze. Het model hierboven is geschikt voor honden met een gewicht tot 20 kilo.

Via Bol.com kan je kiezen uit meerdere modellen, zo heb je een Flexi hondenriem van 0,5 meter tot 8 meter. Klik op de button “controleer prijs” om direct naar deze hondenriem te gaan, daar kan je de verschillende maten ook bekijken. Net zoals ons eerste product in deze top vijf beschikt deze honden riem over een ergonomische handgreep, zodat deze prettig in je hand ligt.

De rollijn zorgt ervoor dat deze altijd soepel terug spoelt in de behuizing, je kan deze ook op een vaste lengte instellen. Kortom, een mooie hondenriem met veel mogelijkheden!

S.old Honden Rollijn

Op de derde plek in onze top vijf staat de rollijn van S.old. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Dit product is geschikt voor korte en lange wandelingen, en dankzij het ergonomische handvat is het vasthouden geen probleem.

Met één druk op de knop bepaal je zelf hoe ver jouw hond van je zijde mag afwijken, tot de maximale lengte van 5 meter. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Als de rollijn vies is kan je deze ook gemakkelijk met een sopje schoonmaken, ideaal!

Wigzi Dual Doggie honden rollijn

Het vierde product in onze top vijf is de dubbele rollijn van Wigzi. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 41 reviews op Bol.com. De naam verklapt het al, maar je kunt twee honden tegelijkertijd uitlaten aan één rollijn. Dat maakt dit product vrij uniek! Je kan de riem natuurlijk ook gebruiken als je één hond uitlaat.

Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan maximaal 3 meter worden uitgerold. Het ingebouwde anti-klit systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk de controle kan houden, en de lijn niet steeds uit elkaar hoeft te houden. Deze rollijn is geschikt voor honden die maximaal 22 kilo wegen, dit is per hond!

Pepets Beige honden rollijn

We sluiten deze top vijf af met de beige rollijn van Pepets. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Ook dit product heeft een ergonomische handgreep zodat het comfortabel in de hand ligt, en makkelijk in gebruik is.

Hij is verkrijgbaar in verschillende leuke kleurtjes en je kunt kiezen uit twee maximale lengtes, namelijk 3 meter en 5 meter. Het afgebeelde product heeft een maximale lengte van 3 meter, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Let op: de rollijn van 3 meter is geschikt voor honden tot ongeveer 15 kilo, de 5 meter lijn is geschikt voor honden tot 20 kilo.

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete rollijnen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 790 verschillende soorten honden rollijnen! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

honden rollijn

Wat is een honden rollijn?

Je hebt vast wel een goed beeld gekregen bij wat een rollijn is. Als dat niet zo is, of je wilt graag meer weten over het gebruik van dit product, lees dan snel verder! Ik leg je graag uit wat de rollijn precies is.

De honden rollijn kan je het beste vergelijken met een normale hondenriem, alleen kan heeft jouw hond met deze producten veel meer bewegingsvrijheid. Het is één van de artikelen die je koopt om jouw hondje mee uit te laten. De rollijn maak je net zoals een andere hondenriem vast aan het hondentuig of hondenhalsband.

Het grote verschil met de normale hondenriem is het dunne koordje dat in- en uit de rollijn komt. Dit mechanisme zit in het handvat dat je in de hand houdt. Aan de bovenkant zitten in de meeste gevallen twee knoppen. De eerste is de rem, de andere is om de lijn vast te zetten.

Vanwege het enorme aanbod van bijna 800 verschillende rollijnen voor honden kan het uitkiezen van de beste vrij lastig zijn. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over de voordelen van deze producten, maar ook waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt.

Waarom zou je een rollijn kopen?

Je weet nu precies wat een honden rollijn is en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je een rollijn moeten kopen? Ik heb de belangrijkste redenen hieronder voor je op een rijtje gezet!

De meeste mensen kopen deze producten niet zo vaak, dat komt omdat de meeste rollijnen heel lang meegaan, bij normaal gebruik natuurlijk. Er zijn een aantal redenen om voor de rollijn te kiezen, welke zijn bij jouw van toepassing?

Je hebt tenminste één van deze producten nodig

Ten eerste moet je op de meeste plaatsen in Nederland jouw hond aangelijnd meenemen. Je hebt dan tenminste één artikel nodig om jouw hond aan te lijnen. De rollijn is bij veel hondenbezitters een populaire keuze, en dat is niet voor niets!

Met dit artikel geef je jouw hondje namelijk veel bewegingsvrijheid. Zo kan je hem of haar lekker laten rondsnuffelen, maar is de hond wel aangelijnd. Op die manier kunnen jullie veilig wandelen.

De rollijn gaat lang mee & is sterk

Nog een voordeel van deze producten is dat ze heel sterk en duurzaam zijn. Dit verschilt wel per product, maar je kan er vanuit gaan dat de rollijnen die in onze lijst voorkomen een goede keuze zijn.

Het geeft de hond veel bewegingsvrijheid

Ik heb het hierboven al even kort benoemd, maar één van de redenen om te kiezen voor een rollijn is dat je jouw hondje veel ruimte geeft om te snuffelen. De hoeveelheid kan je zelf bepalen aan de hand van de maximale lengte van de rollijn.

Je kunt deze producten namelijk kopen in verschillende lengtes. Deze beginnen vaak bij 2 meter en lopen op tot meer dan 8 meter. Als je in de buurt bent van een drukke straat kan je jouw hond gemakkelijk dichtbij houden. Zo kan je zorgeloos op pad!

Er is voor elke hond een geschikte rollijn

In dit artikel kan je zien dat er ontzettend veel keuze is op het gebied van rollijnen voor honden. De kans dat er eentje tussen zit die precies bij jouw wensen en eisen aansluit is daardoor heel groot.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom je een honden rollijn moet kopen! In de volgende alinea vertel ik je graag waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt.

rollijn hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat een rollijn te kopen moet je rekening houden met een aantal punten. Zo moet je deze afstemmen op jouw hond, denk bijvoorbeeld aan de lengte van de lijn. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je opgesomd!

Kies de juiste lengte rollijn

Op de eerste plaats is het verstandig om naar de maximale lengte te kijken van deze rollijnen. De kortste begint bij zo’n twee meter, maar deze lengte kan oplopen tot meer dan acht meter.

Je wilt niet dat jouw hondje te weinig ruimte krijgt, maar het is ook niet goed om hem of haar teveel ruimte te geven. Later in dit artikel vertel ik je meer over hoe je de lengte het beste kunt bepalen!

Welke kleur rollijn kies je?

Niet alleen de kleur is belangrijk, ook kan je kiezen uit allerlei verschillende kleuren en prints. Het is slim om er eentje te kiezen die goed past bij jouw hond en jezelf! De bekendste kleur is zwart, maar je kunt ook kiezen uit geel, blauw et cetera. Met zoveel keuze zit er altijd wel eentje tussen die goed past!

Van welk materiaal is de rollijn gemaakt?

Naast de kleur en de lengte is het goed om te kijken naar het materiaal. Dit zegt vaak iets over de kwaliteit van het product. In de meeste gevallen zijn deze rollijnen gemaakt van een sterk of nylon materiaal.

Het handvat is meestal van stevig kunststof materiaal gemaakt. Dit verschilt per product, het is daarom ook goed om deze informatie bij de product omschrijving op te zoeken.

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden rollijn kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Rollijnen die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van de rollijn voor honden

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt kopen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen dat goedkoper is.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een honden rollijn begint bij zo’n € 9,- en kunnen oplopen tot wel € 75,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

Hoe werkt de honden rollijn?

Als je hebt besloten om een rollijn te kopen dan wil je weten hoe deze producten werken. Het is goed om vooraf precies te weten wat de werking van deze rollijnen is, dan kom je niet voor verassingen te staan!

Gelukkig is de werking van deze producten niet zo moeilijk, en wen je er vrij snel aan. In het ergonomische handvat zit het mechanisme dat ervoor zorgt dat de lijn in- en uit kan rollen. Na het aanlijnen van de hond rolt de riem automatisch tot aan het einde.

Je kunt dit stoppen door op de grote knop te drukken die aan de bovenkant van de rollijn zit. Er zit ook nog een ander knopje op waar je de riem mee vast kunt zetten. Dit is met name handig als je de hond dichterbij wilt houden, als je in een drukke omgeving bent bijvoorbeeld.

Als je niet wilt dat de lijn in- of uit rolt kan je ook de grote knop indrukken, ook daarmee zet je de riem vast. Zodra je de knop loslaat gaat het mechanisme weer werken. Dit kan je dan ook het beste omschrijven als een stukje veiligheid.

Tot nu toe heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over deze leuke producten. Tot slot wil ik je in de laatste alinea nog iets vertellen over de lengte van deze rollijnen.

honden rollijn kopen

Welke lengte rollijn moet ik kopen?

Eerder in dit artikel heb ik het al even kort aangestipt, de juiste lengte kopen is één van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Zowel de korte als de lange modellen hebben beide hun voor- en nadelen.

Met een korte rollijn kan je de hond beter corrigeren, en is het een stukje veiliger omdat jouw hond minder ver bij jouw vandaan kan lopen. Met een lange rollijn geeft je de hond meer bewegingsvrijheid.

Gelukkig kan je heel gemakkelijk de juiste lengte uitkiezen! Vrijwel alle fabrikanten van deze rollijnen maken deze op basis van het gewicht en het soort hond. Handig toch?

Heb je bijvoorbeeld een kleine hond, dan kan je beter een kortere rollijn kopen dan wanneer je een grotere zwaardere hond hebt. Heeft jouw hond een gewicht van 10 kilo? Dan kan je het beste kiezen voor een lijn van 5 meter. Als je een hond hebt die meer dan 20 kilo weegt kan je beter kiezen voor een model met een 8 meter lange lijn.

Veelgestelde vragen

Wat is een honden rollijn?

Een honden rollijn is één van de populairdere hondenriemen. De rollijn geeft jouw hond meer bewegingsvrijheid door automatisch in- en uit te rollen. Dit kan in veel gevallen trekken aan de riem voorkomen, omdat honden nou eenmaal graag overal even willen snuffelen. Op de rollijn zit ook een rem die je op de gewenste lengte aan of uit kunt zetten.

Gaat een honden rollijn snel stuk?

Het verschilt per merk hoe duurzaam de rollijn is. Het is dan ook mijn advies om een honden rollijn te kopen van goede kwaliteit. De producten van Flexi zijn in mijn ogen zeer duurzaam en gaat niet snel stuk. Bij normaal gebruik kan je er vele jaren plezier van hebben!

Waarom zou je een rollijn kopen in plaats van een hondenriem?

Anders dan de traditionele hondenriem beweegt de rollijn met jouw hond mee. Zo voorkom je voor een groot deel dat jouw hond gaat trekken. De rollijn is ook heel veelzijdig, zo kan je ‘m gebruiken bij alle soorten halsbanden, en hondentuigen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een rollijn hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie