Hondenbal kopen? Alle hondenballen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondenbal? Wat is er leuker dan lekker spelen met jouw hond? Een hondenbal is één van de producten die hier bij uitstek geschikt voor is! Dit soort speelgoed is geschikt voor bijna alle honden, de ene vindt het leuker dan de ander.

Dat zien we bij onze honden ook terug, zo kan Evie er geen genoeg van krijgen en heeft Noa het na een aantal keren wel gezien. In dit artikel vertel ik je graag welke honden bal je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenbal kijken we standaard naar verschillende punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de hondenbal beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste hondenbal

Onze vijf favoriete hondenballen

Ik hoop dat je na het zien de de bovenstaande hondenballen een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is dan kan je hieronder onze vijf favoriete ballen bekijken. Deze raad ik je aan op basis van mijn persoonlijke ervaring, of op basis van reviews van anderen die deze ballen daadwerkelijk gebruiken. Deze producten hebben zichzelf inmiddels al ruimschoots bewezen!

Chuckit Ultra Ball Hondenspeelgoed

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete honden ballen staat de Chuckit Ultra Ball. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 135 reviews op Bol.com. Het is niet voor niets onze nummer één!

Wij hebben zelf een aantal van deze Chuckit ballen, en na een aantal jaren zijn ze nog steeds intact. Wij hebben onze honden allerlei andere ballen gegeven, maar deze waren vaak binnen enkele dagen stuk.

Bij deze hondenballen is dat dus niet zo! Ze zijn gemaakt van een duurzaam natuurlijk rubber dat vrijwel onverwoestbaar is bij normaal gebruik en gemakkelijk schoon te maken is. Ook blijven deze opvallende oranje ballen drijven op het water, wel zo handig met honden die gek zijn op water!

Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, het afgebeelde product hierboven is maat M. Deze maten lopen uiteen van een S tot XXL, zo zit er altijd wel eentje tussen die goed past!

Happy Pet Grubber Voetbal

Het tweede product in onze top vijf is de voetbal van Happy Pet. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 38 reviews op Bol.com. Dit is één van de leukere producten omdat de bal alle kanten op stuitert! Hij is gemaakt van duurzaam en sterk rubber materiaal en heeft een grappige vorm waar jouw op verschillende manieren in kan bijten.

De diameter van deze honden bal is 18 centimeter. Met deze bal kan jij lekker met de hond stoeien en kan je ‘m makkelijk verder weg gooien. Net zoals het eerste product blijft deze drijven op het water!

Doxie Speelbal Met Stekels

Op de derde plaats staat de Doxie speelbal met stekels. Deze worden beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 62 reviews op Bol.com. Als je dit product koopt dan krijg je er direct 3, daar kan je dus wel even mee voorruit!

Ook deze speelbal is gemaakt van sterk rubber materiaal en is daardoor niet zomaar kapot te maken door jouw hond. Dankzij de stekels wordt het gebit van de hond direct voor een deel gemasseerd, en dat is goed! Deze ballen hebben een omtrek van 6 centimeter en zijn geschikt voor kleine- tot middelgrote honden.

Kong Jumbler Ball Assorti

De vierde hondenbal in onze top vijf is van Kong. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 45 reviews op Bol.com. Deze leuke speelbal voor honden is gemaakt van duurzaam rubber en is verkrijgbaar in verschillende maten. Het afgebeelde product hierboven is maat L, deze heeft een diameter van 18 centimeter.

De kleinere variant heeft een diameter van 14 centimeter. Dat maakt dit type honden bal geschikt voor middel- en grotere honden. Het leuke van deze speelballen is dat er in één van de handvatten en pieper verstopt zit die jouw hond prikkelt om te gaan spelen!

Kong Squeakair Ball

We sluiten onze top vijf favorieten af met de Squeakair hondenballen van Kong. Deze worden beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Deze ballen zijn bij uitstek geschikt voor apporteer spelletjes met bijvoorbeeld een ballenwerper. De ballen hebben een diameter van 6,5 centimeter en hebben het uiterlijk van de bekende tennisbal.

Echter zijn deze veel sterker en speciaal voor honden gemaakt! De verpakking bevat 6 van deze ballen, als er eentje stuk gaat heb je er dus een aantal extra! Dit is een echte aanrader!

Ik hoop dat je na het zien van onze favoriete hondenballen en een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar hebben ze de keuze uit meer dan 1600 verschillende hondenballen!

hondenbal

Wat is een hondenbal?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld gekregen bij wat hondenballen precies zijn. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

De meeste honden hebben altijd zin om lekker te spelen, zeker op jonge leeftijd zijn honden doorgaans heel actief en hebben ze soms oneindige energie. De hondenbal is het ideale product om lekker samen te kunnen spelen.

Je kan de hondenbal gebruiken als apporteer speelgoed, maar hij kan er natuurlijk ook gewoon lekker op kauwen. Er zijn zelfs hondenballen waar je lekkere snacks in kunt verstoppen, dit is de snackbal, en wordt ook wel eens voerbal genoemd.

Bijna iedere hondeneigenaar heeft één of meerdere ballen om samen mee te spelen. Wij hebben een hele bak vol. Sommige zijn geschikt om thuis te gebruiken, andere ballen gebruiken wij als apporteer speelgoed.

Er zijn meer dan 1600 verschillende honden ballen verkrijgbaar op de website van Bol.com. De beste uitzoeken kan dan best wel lastig zijn. Daarom is het verstandig jezelf vooraf goed in te lezen.

Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op de goede weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag welke voordelen hondenballen hebben, en waarom dit een must-have product is! In het onderstaande filmpje kan je zien hoe gek honden op deze producten zijn.

Waarom zou je een hondenbal kopen?

Je weet nu welke hondenballen tot onze favorieten behoren, en wat het precies is. Ook heb ik je verteld waar je het bijvoorbeeld voor kunt gebruiken. Maar waarom is dit echt zo’n product dat je moet kopen? Ik heb een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Met de hond spelen versterkt jullie band

Ten eerste versterkt het samen spelen jullie band. Natuurlijk kan je de hond ook alleen laten spelen met de hondenbal, maar het is goed om regelmatig samen te spelen.

Honden die regelmatig samen met hun baasjes spelen zijn doorgaans liever en tonen vaker gewenst gedrag in huis, en daarbuiten. Een gelukkige hond, is een leukere hond!

Met een hondenbal kan je alle kanten op, je kan het als apporteer speelgoed gebruiken, door de bal bijvoorbeeld in het water te gooien. Jouw hond haalt de honden bal op en brengt het weer naar je terug. Je kan er ook mee gooien in het bos of park. Keuze genoeg dus!

De hond laten apporteren

Ik heb het al even benoemd, maar een hondenbal is echt een product dat uitermate geschikt is om als apporteer speelgoed te gebruiken. Je kan jouw trouwe viervoeter lekker laten rennen waardoor hij of zij z’n energie kwijt kan.

Onze Evie wordt helemaal blij als we gaan wandelen en de hondenbal mee gaat. Zeker voor bepaalde hondenrassen is het goed om de bal te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan echte “werkhonden”. Net zoals Evie wil ze altijd voor je “aan het werk”. De bal ophalen die jij weggooit is dan één van haar werkzaamheden.

Als de hond de bal weer heeft teruggebracht begint het weer van opnieuw. Jouw hond kan zo de energie kwijt, en de hond krijgt zo de nodige beweging!

Zoals je kunt zien zijn er redenen genoeg te bedenken waarom jij een hondenbal moeten kopen. Waar je rekening mee moet houden vertel ik je graag in de alinea hieronder.

hondenbal

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een hondenbal koopt zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Je moet de bal namelijk afstemmen op jouw hond. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de hondenbal.

Ook kan het zijn dat er bepaalde functies op de bal zitten die je helemaal niet nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om hondensnacks in de bal te doen. Hieronder heb ik een aantal van deze punten opgesomd!

De grootte van het product

Ten eerste moet je kijken naar de grootte van de hondenbal. Je moet bijvoorbeeld geen te kleine bal kopen als jij een hele grote hond hebt. Als de bal te groot is dan kan jouw hond de bal niet goed vastpakken.

Een te kleine bal kan namelijk worden ingeslikt, met alle mogelijke gevolgen van dien. De perfecte grootte is gelukkig niet zo lastig te achterhalen. Je kunt het beste een beoordeling maken van de grootte van de bek van de hond als hij bijvoorbeeld gaapt.

Bij zo goed als ieder product staat aangegeven wat de omtrek van de honden bal is. Op die manier kan je een goede inschatting maken welke grootte de hondenbal moet hebben.

Van welk materiaal is het gemaakt?

Een ander belangrijk punt is het materiaal waar de hondenbal van is gemaakt. Het materiaal bepaald voor het grootste gedeelte hoe sterk de bal is. Bijna alle hondenballen zijn gemaakt van een sterk rubber materiaal. Deze gaan doorgaans lang mee, zijn lastig stuk te maken en stuiteren goed!

Er zijn ook hondenballen verkrijgbaar die gemaakt zijn van kunststof, nylon of polyester. Deze ballen gaan sneller stuk dan de rubberen variant, maar zijn vaak ook een stuk goedkoper.

Welk soort kies je?

Naast de grootte van de bal en het materiaalgebruik moet je kijken naar het soort hondenbal dat je wilt kopen. Er zijn namelijk nogal wat verschillende modellen verkrijgbaar! Zo zijn er de “onverwoestbare” hondenballen van Kong, of je kiest een hondenbal waar een flostouw in verwerkt is. In dat geval kan je touwtje trekken met de hond.

Voor wat betreft de verschillende soorten zijn er ontzettend veel verkrijgbaar. Wil je graag snoepjes in de bal kunnen doen? Kies dan voor een voerbal. Sloopt jouw hond alles in huis? Dan is een onverwoestbare stevige hondenbal aan te raden.

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenbal kijken we niet alleen naar onze persoonlijke ervaring, maar ook de ervaringen die anderen hebben met deze producten. Laat je dus vooraf goed informeren. Producten die slechte reviews krijgen kun je dan ook het beste vermijden.

De prijs van de hondenbal

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval altijd te kiezen tussen een goede prijs kwaliteit verhouding. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen, maar niet iedereen kan dit. De gemiddelde prijs van een goede hondenbal begint bij zo’n € 4,- maar kan oplopen tot meer dan € 45,-.

hondenbal kopen

Hoe maak ik de hondenbal schoon?

Het is bij alle producten voor honden belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Een goede hygiëne zorgt er bijvoorbeeld voor dat bacteriën geen kans hebben. Ditzelfde geldt voor het schoonmaken van een hondenbal.

Jouw hond heeft de bal regelmatig in z’n bek. En vervolgens raak jij ook de bal aan om de bal weg te gooien. Meestal zit deze dan onder het kwijl. Gelukkig is het schoonmaken van een hondenbal heel gemakkelijk!

Het enige wat je hoeft te doen is de honden bal onder de lopende kraan te houden. Je kan de bal eventueel met een diervriendelijke zeep ontdoen van vuil. Daarna droog je ‘m af met een droogdoek, en de bal is weer klaar voor gebruik!

Hoe gebruik je deze producten?

Als jij een hondenbal hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe je deze gebruikt. Hieronder heb ik een aantal leuke dingetjes op een rijtje gezet hoe je de honden bal kunt gebruiken!

Dit verschilt natuurlijk wel per hondenbal, zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat verschillende modellen verkrijgbaar. In de meeste gevallen kan jij de bal weggooien in bijvoorbeeld het park of tijdens een wandeling in het bos.

De kans is groot dat jouw hond de bal uit zichzelf gaat ophalen om ‘m vervolgens weer terug te brengen. Als dat niet zo is dan kan je dit vrij makkelijk aanleren. Door jouw hond bijvoorbeeld een beloningssnoepje te geven als hij de bal terugbrengt. Zo beloon je goed gedrag met iets lekkers, en dit onthouden honden heel goed!

Het kan ook zijn dat je een hondenbal hebt gekocht waar ook een flostouw aanzit. Deze ballen kan je gebruiken als apporteer speelgoed, maar ook om samen touwtje mee te trekken. Aan de ene kant heb jij het touw vast, aan de andere kan de hond. Wie is de sterkste?

Andere ballen zijn weer geschikt om te gebruiken in combinatie met een ballenwerper. Zo kan jij de bal makkelijker, en verder weggooien dan uit de losse pols. Ook hierbij moet de hond de bal ophalen, en bij jouw terugbrengen.

Er zijn vast nog wel meer mogelijkheden hoe je een hondenbal kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de honden snackbal waar je snoepjes in kunt verstoppen. Ik ben benieuwd hoe jij een hondenbal gebruikt, als je een leuke toevoeging hebt, dan hoor ik dat graag!

beste hondenbal

Kunnen ze allemaal op het water drijven?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is of alle hondenballen geschikt zijn om op het water te gebruiken. Dit hangt sterk af van welke hondenbal je hebt gekocht.

De meeste ballen zullen op het water blijven drijven, maar niet allemaal! Dit kan je het beste in de product omschrijving lezen, en als je er niet helemaal zeker van bent kan je dit thuis uitproberen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je een hondenbal kopen voor jouw hond?

Een hondenbal is één van de producten die jij absoluut moet hebben voor jouw hond. Zo goed als iedere hond is gek op balletjes. Dankzij het rollen of werpen stimuleert het hem of haar om ermee te gaan spelen. Een hondenbal is dan ook het populairste apporteer speelgoed dat er bestaat.

Hoe voorkom ik dat de hondenbal niet snel stuk gaat?

Dit hangt af van welke hondenbal je koopt. Een eenvoudige tennisbal zal nog wel een keertje stuk gaan. Als je een bal koopt van hoge kwaliteit dan gaat deze veel langer mee. Wij hebben zelf meerdere ballen van Chuckit, deze gaan al jaren mee. Als ik ze een tennisbal zou geven dan is deze binnen 10 minuten stuk.

Welk formaat hondenbal moet ik kopen?

Het formaat hangt natuurlijk af van welke hond je hebt. De meeste honden vinden het tennisbal formaat het prettigste. Deze kunnen de meeste middelgrote honden goed vastpakken.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een leuke hondenbal hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie