Hondenshampoo kopen? Alle shampoos online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Als je op zoek bent naar de beste hondenshampoo dan zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar. Zo heb je hondenshampoo speciaal voor de gevoelige of de droge huid, of honden shampoo speciaal tegen roos. Het kan best lastig zijn om te weten welke shampoo jij voor jouw hond moet halen.

In dit artikel ga ik je een eindje op weg helpen! Wat neem je graag mee in onze zoektocht naar de beste hondenshampoo. Het is namelijk belangrijk om de vacht van jouw hond op de juiste manier te verzorgen. Ook vertel ik je waarom je hondenshampoo moet kopen, wanneer je jouw hond moet wassen en waar je dan op moet letten.

Ook geven we je tips mee hoe je jouw hond moet wassen, dat kan best spannend zijn als je dat voor de eerste keer doet. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenshampoo’s kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan producten met de beste prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en de meningen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondenshampoo

Onze vijf favoriete hondenshampoo’s

Hierboven kon je de 20 beste hondenshampoo’s bekijken, de kans is groot dat je hier inmiddels een keuze uit hebt kunnen maken. Wil je nog even verder lezen of ben je er nog niet helemaal uit? Hieronder kun je onze vijf favoriete hondenshampoo’s bekijken.

Deze lijst is gebaseerd op eigen ervaring en op de ervaringen van andere mensen. Dit maakt het gemakkelijker om een product te kiezen dat zichzelf al bewezen heeft!

Virbac Sebolitic SIS Shampoo

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de Virbac Sebolitic hondenshampoo en is één van de hardlopers op Bol.com. Dit product wordt beoordeeld met een vijf van de maximaal vijf sterren.

De inhoud van deze hondenshampoo is 200 ml en wordt vaak gebruikt bij honden die huidproblemen hebben. Deze shampoo heeft een anti irriterende en verzachtende werking.

De hondenshampoo bevat speciale vetzuren en Spherulieten. Dit zijn microscopisch kleine bolletjes die de werkzame stof gelijkmatig afgeven, wat zorgt voor een langere werkzaamheid. Deze shampoo is dat ook geschikt voor honden die snel last hebben van een allergische reactie.

Oxyfresh Pets shampoo voor honden

De tweede shampoo in onze lijst is de Oxyfresh shampoo speciaal voor honden. Dit product wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal vijf sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Ook deze shampoos behoren tot één van de populaire keuzes. En dat geldt niet alleen in Nederland, deze shampoo wordt wereldwijd verkocht.

Deze hondenshampoo werkt op basis van een zogenaamde OxyGene. Dit is een krachtige, maar diervriendelijk middel die gebeuren maskeren die andere shampoos niet doen. Ook is deze hondenshampoo niet giftig voor honden. Ook deze shampoo maakt geen gebruik van irriterende chemicaliën of alcohol.

Beaphar Shampoo Universeel

Derde product is de Beaphar universele honden shampoo. Deze wordt beoordeeld met een vier van de maximaal vijf sterren op bol.com. De inhoud van deze fles is maar liefst 1 liter, zo kun je lang met deze hondenshampoo uit de voeten. Deze shampoo is niet speciaal ontwikkeld voor honden met een allergie.

Hij is echter wel pH neutraal en zorgt ervoor dat nare luchtjes worden verwijderd. Het reinigt de huid en vacht van de hond bijzonder goed. Dankzij de pomp is deze shampoo makkelijk te gebruiken, en krijg je korting als je meerdere flacons besteld.

Greenfields Hondenshampoo & Conditioner

Als jouw hond een gevoelige huid heeft, dan is deze honden shampoo en kom this je nummer van Greenfields een goede keuze. Dit product wordt beoordeeld met een vijf van de maximaal vijf sterren op Bol.com. De flacon bevat 250 ml en helpt met het herstellen van een droge en beschadigde huid.

Ook zorgt deze hondenshampoo voor natuurlijke vocht balans. De shampoo bevat ook natuurlijke oliën die een gevoelige of geïrriteerde huid kalmeren. En deze shampoo is een honden shampoo en kom this je nog in een, en uiteraard pH neutraal!

Ricky’s Roos Hondenshampoo

Besluiten onze top vijf af met de Ricky’s roos honden shampoo. Deze shampoo is vrij nieuw op de markt en wordt beoordeeld met een vijf van de maximaal vijf sterren op Bol.com. De inhoud van deze vlak onder is 250 ml en hij is verkrijgbaar in verschillende geuren.

De afgebeelde honden shampoo hierboven heeft een lekkere Roosengeur, maar je kunt ook kiezen uit lavendel, Aloe vera of citroen. Klik daarvoor even op het product hierboven, en je kunt kiezen uit meerdere geuren. Ook dit is een universele honden shampoo, wat hem geschikt maakt voor alle soorten honden.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze de keuze uit meer dan 800 verschillende honden shampoos.

hondenshampoo

Wat is hondenshampoo?

Na het zien van de bovenstaande producten zou je inmiddels een goed beeld moeten hebben wat een hondenshampoo is. Als het nog niet zo is of je wilt gewoon meer lezen over de verschillende soorten of het gebruik ervan lees dan verder.

Een hondenshampoo is in principe het zelfde als de shampoo die wij mensen gebruiken. Echter is het dan speciaal ontwikkeld voor de hond, hun vacht en hun huid. Dat is bij een hond heel anders dan bij ons mensen. Als je een goede shampoo voor je hond koopt zorg je ervoor dat ze wel zijn vast als een huis in optimale conditie blijven.

Ook bevat een shampoo speciaal voor honden hele andere ingrediënten dan de shampoo die wij voor onze avond gebruiken. Je moet dan ook nooit de shampoo die je zelf gebruikt, gebruiken op jouw hond. Dit kan irritatie of erger tot gevolg hebben.

Het uitkiezen van een goede shampoo voor je hond kan best ingewikkeld zijn, aangezien je de keuze hebt uit meer dan 800 verschillende hondenshampoos. Ik hoop dat ik je met dit artikel een eind op weg heb geholpen! Waarom je een hondenshampoo moet kopen leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

Waarom zou je hondenshampoo kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat een shampoo voor honden zo speciaal maakt. Laten we nu kijken naar de redenen waarom je shampoo voor jouw hond moet kopen. Ik ga er vanuit dat je gek bent op je hond en hem veel aandacht geeft door bijvoorbeeld lekker met hem te wandelen in het bos, een balletje gooit of met een honden frisbee speelt.

De kans dat hij daarbij vies woord is natuurlijk behoorlijk aanwezig. Met name één van onze honden vind het lekker om na een speel sessie af te koelen in een modderbad. Om ervoor te zorgen dat zijn vast een huis in goede conditie blijven, is het slim om hem daarna even te wassen. Hier heb je absoluut een speciale shampoo voor je hond voor nodig. Hieronder kan je een filmpje zien hoe een hond met shampoo wordt gewassen.

Wanneer moet je een hond wassen?

Als je hond zoals die van mij hierboven beschreven helemaal zwart van de modder is, is het natuurlijk een goed idee om hem te wassen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom je dit moet doen. Ik heb hier onder een aantal van deze redenen voor je op een rijtje gezet.

Als de vacht vies is

Je merkt het natuurlijk als je hem iets in je voelt dat er veel zand of pluisjes in zijn vacht zijn achtergebleven. Als zijn vast een klein beetje vettig is is dat niet erg, dit is een beschermingslaagje je die mensen ook hebben. Als zijn vacht echt vies aanvoelt, dan is het een goed moment om hem te gaan wassen.

Je hond begint te stinken of te ruiken

Het kan zijn dat jouw hond na een tijdje vies begint te ruiken of zelfs gaat stinken. Dit merk je uiteraard vanzelf, ook dan is het slim om hem onder de douche te zetten en hem te wassen met een geschikte shampoo.

Als je ziet dat jouw hond zichzelf veel krabt

Als er veel viezigheid in de vacht van de hond zit kan dit leiden tot huid irritatie. Zo kan je hond zichzelf veel krabben, wat irritatie aan de huid tot gevolg heeft. Gelukkig zijn er honden shampoos die gemaakt zijn om deze soorten van irritaties tegen te gaan.

Als jouw hond veel klitten of knopen heeft

Ook als je ziet dat de vacht van jouw hond veel knopen of klitten heeft, is het een geschikt moment om hem te gaan wassen. Als je hond hier vaak last van heeft is het aan te bevelen om niet alleen een shampoo maar ook een conditioner te gebruiken, vaak zit in deze twee in dezelfde flacon.

Er zijn dus best wel veel momenten waarop je jouw hond moet wassen. Het is al eerder gezegd, maar let erop dat je dit niet met de shampoo doet die je zelf ook gebruikt. Deze zijn gewoon weg niet geschikt voor honden. Je hebt nu gelezen wanneer jouw hond gewassen moet worden, in de volgende alinea staan we even bij stil waar je dan op moet letten.

hond wassen

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een shampoo voor je hond gaat kopen, is het slim om deze af te stemmen op de behoeftes van jouw hond. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet!

Het soort dat je koopt

Kijk vooraf goed welk type honden shampoo jij nodig hebt voor je hond. En ook of je deze shampoo aanschaft voor een pup of voor een volwassen hond. Ook hier zit in allerlei variaties in. Maar ook of je de shampoo wilt gebruiken als je hond veel klitten afgelopen heeft, of dat je hem gewoon lekker wilt laten ruiken.

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van welk type hondenras jij hebt. Zo is er 100 shampoo die specifiek is voor honden met een huid aandoening, irritatie, roos et cetera.

De geur van het product

Dat kan ook goed zijn om rekening te houden met hoe de honden shampoo ruikt. Het is uiteraard een persoonlijke keuze, al ruiken vrijwel alle honden shampoo is lekker. Denk bijvoorbeeld aan het lavendel, aloë vera of citroen. De keuze is in ieder geval ontzettend groot, en er is altijd wel een geur die je lekker vindt.

De inhoud van de fles of flacon

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de inhoud van de fles. Zeker wanneer je meerdere honden in huis hebt, of je hond regelmatig wast is het een goed idee om een flacon te kopen met een grotere inhoud. Deze begint het meestal bij 200 ml en kunnen oplopen tot wel 5 liter per fles!

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden shampoo kijken wij graag naar de ervaringen die andere mensen hebben met deze shampoo. Naast onze persoonlijke mening is het ook goed om te kijken wat een ander ervan vindt. Laat jezelf dus vooraf goed informeren voordat je een honden shampoo koopt. Producten die slecht beoordeeld worden kun je het beste vermijden.

De prijs

Tot slot is de prijs vaak een belangrijke overweging, de meeste mensen vinden dat niet erg om iets meer te betalen, maar dat kan helaas niet iedereen. De prijs van een goede shampoo voor jouw hond begint vanaf zo’n € 10,- maar kan oplopen tot € 35,-.

shampoo hond

Hoe vaak moet je een hond wassen?

Een goede vraag, met een gevarieerd antwoord. Lang niet iedereen ontmoet even vaak gewassen worden, dit verschilt per ras en hond. Maar ook of je een pup of een volwassen hond in huis hebt. Voor de gemiddelde gezonde hond is 3 – 4 keer per jaar was het al voldoende.

Dit is dan ook alleen nodig als de hond begint te ruiken, of hij voelt vies en vettig aan. Het kan ook zijn dat je hond veel vaker gewassen moet worden met een shampoo, als er sprake is van een huid aandoening bijvoorbeeld.

Voordat je de hond gaat wassen

Het is belangrijk dat je voordat je jouw hond gaat was met een honden shampoo een aantal dingen te controleren. Deze heb ik hier onder voor je op een rijtje gezet!

Als je echt niet weten welke honden shampoo je nodig hebt voor je hond, kun je altijd terecht bij jou dierenarts. Vaak aan de dierenarts of de assistent jou een goed antwoord geven, en weet je welke jij het beste kunt kopen.

Voordat je je hond het wassen is het slim om Johan te controleren op eventuele verwondingen. Ook als jouw hond een huid aandoening heeft is het slim om vooraf even met de dierenarts te overleggen.

Het wassen van jouw hond gaat een stuk makkelijker als je hem van tevoren goed kamt of borstelt. Meestal is het meeste vuil of klitten dan al uit of de vacht, en wordt het wassen prettige ervaring voor je hond.

Hoe breng ik de hondenshampoo aan?

Goeie de honden shampoo het beste aan kunnen brengen is gelukkig vrij gemakkelijk. Als het goed is doe je dit meerdere keren per week zelf, en verschilt het niet veel met hoe je dit bij jezelf doet en bij honden.

Volgen in ieder geval eerste stappen die hierboven genoemd worden, dan weet je zeker dat het goed en veilig gebeurd, maar ook prettig voor je hond. Zorg ervoor dat de vacht van de hond eerst goed dat is voordat je het eerste klein beetje shampoo aanbrengt. Let er hierbij goed op dat er geen shampoo in de oren of de ogen terecht komen!

Daarna was je met je handen steeds een beetje shampoo over het gehele lichaam van de hond. Laat het even intrekken en spoel het daarna met lauw water af. Doe dit van boven naar beneden en zorg ervoor dat er geen water in de oren of doorgespoeld.

Dat is het gemakkelijkste om bij de rug te beginnen zodat het van de hond afvalt. Als je denkt dat je klaar bent controleer je hond dan goed of er geen shampoo resten zijn achtergebleven. Deze shampoo resten zouden voor een eventuele huid irritatie kunnen zorgen.

beste hondenshampoo

Wat doe je na het wassen?

Als je klaar bent met het wassen van jouw hond is het als eerste belangrijk dat je hem goed afspoelt. Daarna laat je hem eerst even zelf een aantal keren uitschudden. Probeer dit in ieder geval nooit te voorkomen, want het is een natuurlijke reflex van jouw hond.

Daarna is het tijd om jouw hond met een handdoek verder af te drogen. Je kunt het beste rustig bij de kop van de hond beginnen en vervolgens langzaam naar beneden werken. Mocht je een honden badjas hebben, dan is dit het moment om deze om te doen zodat hij sneller droog wordt.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je hondenshampoo kopen?

Als je jouw hond gaat wassen met “mensen shampoo” dan kan dit voor huidirritatie zorgen. Was een hond dus nooit met gewone shampoo, alleen met shampoo dat hiervoor ontwikkeld is!

Hoe vaak moet ik mijn hond wassen?

Het is verstandig om iedere hond eens in de zoveel tijd te wassen. Maar na een lange herfstwandeling is het redelijk vanzelfsprekend dat je ‘m gaat wassen met hondenshampoo. Een hond moet gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar gewassen worden.

Moet je een hond wassen?

Het is niet verplicht om een hond te wassen, ze wassen zichzelf ook. Als je jouw hond echter nooit wast dan gaat dat natuurlijk ruiken. Maar het is voor de gezondheid wel verstandig om dit met enige regelmaat te doen. Een hond afspoelen kan je vaker doen, dit heeft geen negatief effect.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een goede hondenshampoo hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie