Onverwoestbaar hondenspeelgoed kopen? Alle speeltjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Onverwoestbaar hondenspeelgoed dat zo goed als niet kapot te krijgen is perfect voor honden die hard kauwen en vaak speelgoed stuk maken. Het is handig als je minder vaak nieuw speelgoed wilt kopen, want ze besparen geld. En daar wordt je portemonnee natuurlijk blij van, maar welke zijn het beste?

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar het beste onverwoestbare hondenspeelgoed dat je kunt kopen! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit speelgoed, en waar je op moet letten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar het beste onverwoestbare hondenspeelgoed kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van bepaalde speeltjes en de meningen van anderen.

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste onverwoestbaar hondenspeelgoed

Onze vijf favoriete onverwoestbare hondenspeeltjes

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete onverwoestbare hondenspeeltjes bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Kong Onverwoestbare Kauwbot

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de kauwbot van het bekende merk Kong. Dit onverwoestbare hondenspeelgoed wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 30 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste producten!

De onverwoestbare Kong kauwbot is verkrijgbaar in de maten S tot XXL, met ook drie verschillende kleuren om uit te kiezen. Dit product is gemaakt van duurzaam en sterk materiaal en bestaat al sinds 1976. Ik zou dus zeggen dat dit product goed te gebruiken is en lang mee zal gaan.

Bovendien kan je dit product vullen met lekkere hondensnoepjes of hondensnacks. Jouw hond kan wordt daardoor gestimuleerd om met het speelgoed te spelen en van de uitdaging om uit te zoeken hoe ze de snacks eruit kunnen krijgen.

Chuckit Ultra Ball onverwoestbaar

In onze top vijf favorieten met onverwoestbaar hondenspeelgoed staat de Chuckit Ultra Ball op de tweede plaats. Deze wordt gewaardeerd met 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 135 reviews op Bol.com.

Wij hebben zelf meerdere van deze hondenballen, en na meerdere jaren zijn ze nog steeds heel! We hebben onze honden allerlei andere ballen gegeven, maar die waren vaak binnen een paar dagen kapot. Niet zo met deze hondenballen! Ze zijn gemaakt van een duurzaam natuurlijk rubber dat bij normaal gebruik vrijwel onverwoestbaar is en gemakkelijk schoon te maken.

Deze opvallende oranje ballen drijven ook op water, wat erg handig is bij honden die van water houden! Dit product is verkrijgbaar in verschillende maten van S tot XXL. Er zit er dus altijd wel eentje tussen die goed past!

Beeztees Massagebal Onverwoestbaar

Het derde product in onze lijst is de Beeztees Massagebal. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 72 reviews op Bol.com. Dit product heeft een omtrek van 7 centimeter en ook deze kan je vullen met hondensnacks.

Dit nodigt jouw hond uit om met de bal te gaan spelen. De rubberen tanden reinigen het gebit van de hond terwijl hij kauwt, en het verwijdert tandsteen en tandplak. Deze bal heeft een unieke muntsmaak, dus jouw krijgt ook nog eens een frissere adem!

Doxie onverwoestbare hondenballen

Op de vierde plaats in onze lijst met onverwoestbaar hondenspeelgoed staan de Doxie hondenballen. Deze worden beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 65 reviews op Bol.com.

De ballen zijn gemaakt van duurzaam en onverwoestbaar rubber, dat sterk genoeg is voor de meeste honden. Ze hebben stekels die het gebit verzorgen tijdens het spelen. De hondenbal heeft een omtrek van 6 centimeter en er zitten geen piepers binnenin. Een heel goed product om te kopen!

Happy Pet Grubber Voetbal Onverwoestbaar

We sluiten onze top vijf favorieten af met de onverwoestbare voetbal van Happy Pet. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 39 reviews op Bol.com. Deze Happy Pet hondenvoetbalbal heeft een omtrek van 18 centimeter en is gemaakt van zeer sterk rubber.

De bal stuitert in allerlei verschillende richtingen, afhankelijk van hoe hij landt. Dankzij deze onvoorspelbaarheid is het voor jouw hond een echte uitdaging om de bal te pakken te krijgen! Tevens zorgt de vorm ervoor dat jij het makkelijk vast kunt houden. Zo kunnen jullie samen aan de bal trekken, of het als apporteer speelgoed gebruiken. Een heel leuk product als je het mij vraagt!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar heb je de keuze uit meer dan 2500 verschillende soorten onverwoestbaar hondenspeelgoed!

sterk hondenspeelgoed

Wat is onverwoestbaar hondenspeelgoed?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat onverwoestbaar hondenspeelgoed precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Eigenlijk is onverwoestbaar hondenspeelgoed niets anders dan normaal hondenspeelgoed zoals wij dat allemaal kennen, met als grote verschil dat deze producten specifiek zijn ontwikkeld voor honden die normaal speelgoed snel stuk bijten.

Onze honden bijten ook hard, en veel speelgoed dat wij kopen is binnen 10 minuten al stuk, dat is natuurlijk zonde! Vandaar dat dit onverwoestbare speelgoed een goede keuze voor ons is. Wanneer dit ook voor jouw geldt, is onverwoestbaar hondenspeelgoed het kopen zeker waard!

Gelukkig is er genoeg keuze wat dit type speelgoed betreft, het is met name afhankelijk van welke materialen het gemaakt zijn. Zo zie je dat de meeste van deze producten gemaakt zijn van sterk rubber, latex of bepaalde soorten kunststof.

Onverwoestbaar hondenspeelgoed heeft een veel langere levensduur dan speelgoed gemaakt van andere materialen, zowel door materiaal als vorm. En zoals we hierboven zagen, heeft iedereen die denkt dat onbreekbaar speelgoed saai is, het mis. Want er zijn genoeg leuke producten verkrijgbaar!

Met zoveel verschillende merken, soorten en kleuren om uit te kiezen, kan het kiezen van een onverwoestbaar hondenspeelgoed beste moeilijk zijn. Daarom is het belangrijk om het juiste product goed te onderzoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over dit onverwoestbare speelgoed voor honden. Waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je deze koopt, waarom het een must-have product is, en welke voordelen deze producten hebben!

Waarom zou je onverwoestbaar hondenspeelgoed kopen?

Je weet nu welk onverwoestbaar speelgoed voor honden tot onze favoriete producten behoren, en wat deze producten precies zijn. Ook weet je nu waar je het bijvoorbeeld voor kan gebruiken. Maar waarom is dit één van de producten die je moet kopen?

Het is een product dat belangrijk is om te kopen voor jouw hond, zeker wanneer hij of zij ander speelgoed snel kapot maakt. Daarom laten we je graag kennismaken met de verschillende voordelen die onverwoestbaar hondenspeelgoed met zich meebrengt.

Honden spelen nu eenmaal graag

De belangrijkste reden om onverwoestbaar hondenspeelgoed te kopen is omdat honden graag spelen. Net zoals met normaal speelgoed kan je ook met deze producten samen spelen, of kan jouw viervoeter zichzelf goed vermaken.

Als je meerdere soorten thuis hebt, dan kan jouw hond zijn of haar energie kwijt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het speelgoed snel stuk gaat. Want, dat is het grote voordeel van deze producten!

Samen spelen versterkt jullie band

Daarnaast versterkt samen spelen jullie band. Natuurlijk kan je de hond ook alleen laten spelen met het onverwoestbare speelgoed, maar het is goed om regelmatig samen te spelen.

Honden die vaak samen met hun eigenaar spelen zijn doorgaans liever en tonen vaker gewenst gedrag in huis, en daarbuiten. Een gelukkige hond, is een leukere hond!

Met onverwoestbaar hondenspeelgoed kan je alle kanten op, je kan het als apporteer speelgoed gebruiken, door het speeltje weg te gooien. Jouw hond haalt het op en brengt het weer naar je terug. Je kan er ook mee gooien in het bos of park. Er is keuze genoeg dus!

Onverwoestbaar hondenspeelgoed is duurzaam

Dit stevige hondenspeelgoed is gemaakt om lang mee te gaan. Zodat je niet al heel snel een nieuwe hoeft te kopen. Een belangrijk pluspunt in een tijdperk van bewust omgaan met grondstoffen en milieubewustzijn.

Ook al zijn deze hondenspeeltjes misschien een stukje duurder om te kopen, je hebt uiteindelijk veel minder nieuw speelgoed nodig, dus ze zijn uiteindelijk veel goedkoper. Vanwege deze reden is onverwoestbaar hondenspeelgoed duurzaam!

Het is veilig voor de hond

Nog een andere belangrijke reden waarom je zou moeten kiezen voor onverwoestbaar hondenspeelgoed is de veiligheid. Deze artikelen zijn namelijk zo ontworpen dat jouw hond er niet zo snel allerlei stukjes vanaf kan bijten.

De kans is groot dat je dit wel herkent, wij hadden dit ook met onze honden. Binnen de kortste keren lagen er allerlei kleine stukjes op de vloed van een hondenspeeltje. De kans bestaat dat de hond deze opeet en voor een verstopping van de maag of darmen zorgt.

Al jouw hond teveel binnenkrijg dan kan jouw hond daar ontzettend veel last van krijgen. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je naar de dierenarts moet, met een hoge rekening als gevolg. Zo zijn heel veel producten die veel mensen aan hun hond geven helemaal niet geschikt voor ze.

Denk bijvoorbeeld aan tennisballen, deze zijn gemaakt van vilt. Als deze stuk gaan dan snijden deze stukjes in het tandvlees van de hond. Ook zie je weleens honden in het bos lopen met een grote tak in hun bek. Door het kauwen kunnen er namelijk splinters ontstaan, jouw hond kan zich daar flink mee verwonden.

Dit voorkom je door sterk en onverwoestbaar hondenspeelgoed te kopen. Zo kan je hem of haar met een gerust hart laten spelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat jouw nieuw gekochte speeltje binnen no-time kapot gaat.

Het meeste speelgoed voor honden dat gemaakt is van rubber is een goede keuze, en mocht jouw hond er toch een stukje vanaf bijten hoef je jezelf niet zoveel zorgen te maken.

Er is een geschikt onverwoestbaar speeltje voor elke hond

Zoals je hierboven hebt gezien, is de wereld van onverwoestbaar hondenspeelgoed heel groot en divers. Er zijn meer dan 2500 verschillende soorten verkrijgbaar. Daar zit er ongetwijfeld wel eentje tussen die goed bij jouw hondje past!

Er is dus speelgoed voor elke activiteit. Denk aan apporteerspeelgoed voor honden, flostouwen om te trekken, maar ook hondenpuzzels en leuke kauwspeeltjes die de hersenen van je hond trainen.

Vooral puzzelspeelgoed voor honden is ook erg goed voor de mentale gezondheid. Het is goed om ze tijd te geven om na te denken, omdat ze het nodig hebben om gezonde en gelukkige honden te blijven. Dus een verscheidenheid aan krachtig hondenspeelgoed zou een pluspunt zijn.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het slim is om onverwoestbaar hondenspeelgoed te kopen. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je graag meer over in de volgende alinea!

sterk hondenspeelgoed

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om onverwoestbaar hondenspeelgoed te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet het namelijk goed afstemmen op jouw wensen en behoeftes. Ook kan het zijn dat er bepaalde functies op het speeltje zitten die je niet nodig hebt. Hieronder heb ik een aantal van deze punten opgesomd!

Het soort onverwoestbare hondenspeelgoed

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over het soort speelgoed dat je wilt kopen. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, is het assortiment behoorlijk breed, met veel verschillende vormen en maten om uit te kiezen.

Dit is met name afhankelijk met welk doel je het speelgoed koopt. Welke activiteiten wil je er bijvoorbeeld mee gaan doen? Of wil je jouw hondje er gewoon lekker zelf mee laten spelen?

Vanwege het grote aanbod zit er altijd wel iets tussen dat voldoet aan jouw eisen en verwachtingen. Zo kan je bijvoorbeeld een bijtring kopen, een flostouw om samen touwtje te trekken, of een hondenbal die je als apporteerspeelgoed kunt gebruiken. Dankzij het sterke materiaal gaat het speelgoed in ieder geval lang mee!

Als je de hond alleen wilt laten spelen kan je bijvoorbeeld een kauwspeeltje kopen. Zoals bijvoorbeeld de klassieke kauwstaaf gemaakt van rubber, of een massagebal dat tijdens het spelen het gebit verzorgd.

De snackbal is ideaal om lekkere hondensnacks in te stoppen om de hond uit te nodigen om ermee te gaan spelen. Dit gaat verveling tegen, en zorgt ervoor dat de hond lekker gaat spelen!

De grootte van het onverwoestbare speelgoed

Naast het soort speelgoed moet je ook rekening houden met de grootte van het onverwoestbare speelgoed. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat het goed in de bek van de hond past. Het moet ook niet te klein zijn zodat het een verstikking kan veroorzaken.

Gelukkig staan bij de meeste van deze producten de hoogte, breedte en lengte in de product omschrijving vermeld. Op deze manier kan je goed beoordelen of dit product geschikt is voor de hond en voor jezelf.

Een complete set of los speelgoed

Het is je ondertussen vast al opgevallen dat onverwoestbaar hondenspeelgoed vaak verkrijgbaar is als complete set. Je kunt natuurlijk ook losse speeltjes kopen. De prijs per speeltje is aanzienlijk beter bij een complete set, maar je hebt dan wel de kans dat er speelgoed tussen zit waar jouw hond geen plezier aan heeft.

De reviews van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het onverwoestbare hondenspeelgoed dat jij voor ogen hebt al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van het onverwoestbaar hondenspeelgoed

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het speelgoed. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 8,- en kunnen oplopen tot wel € 170,-.

Is onverwoestbaar hondenspeelgoed niet stuk te krijgen?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, geen enkel hondenspeelgoed is echt onbreekbaar. Honden hebben sterke tanden en een natuurlijke behoefte om te kauwen. Dit betekent dat elk speelgoed uiteindelijk verslijt en moet worden vervangen.

Maar er zijn sterke hondenspeeltjes die lang mee gaan. Er is een groot verschil in de levensduur van speelgoed van massief rubber en speelgoed van andere, vaak zachtere materialen. Dit betekent dat hondenspeelgoed gemaakt van stevig rubber dat wordt geadverteerd als onverwoestbaar zeker de voorkeur heeft boven alternatieven gemaakt van andere materialen.

Bovendien heeft onverwoestbaar hondenspeelgoed andere voordelen en is het aanzienlijk goedkoper dan regulier speelgoed voor honden. Ook varieert het per hond hoe hard ze ergens op kauwen, de ene hond kan nu eenmaal harder bijten dan de andere. Eigenaren kunnen helpen door honden van jongs af aan te leren wat ze wel en niet mogen kauwen.

Als je bijvoorbeeld begint met apporteren, dan moet je de hond trainen om de bal in zijn bek te stoppen en terug te geven zonder te kauwen. Als hij dat toch doet, stop dan met het spelletje, en als de eigenaar met hem wil blijven spelen, zal hij snel beseffen dat hij niet op die bal moet kauwen.

onverwoestbaar hondenspeelgoed

Welke hond is geschikt voor onverwoestbaar hondenspeelgoed?

Onverwoestbaar hondenspeelgoed is geschikt voor alle honden. Alle honden, groot of klein, willen spelen. Honden zullen altijd kinderen blijven, zeggen ze weleens. Zelfs als je hond zich een beetje verveelt of nog nooit met speelgoed heeft leren spelen, kun je hem toch leren spelen.

Vergeet ook niet dat spelen met je hond jullie band versterkt. Je leert elkaar beter kennen en het is echt een investering in je relatie met de hond. Het maakt alles leuker! Aarzel dus niet om een onverwoestbaar hondenspeelgoed voor je hond uit te zoeken en samen plezier te maken.

Hoe kan ik onverwoestbaar hondenspeelgoed het beste schoonmaken?

Het is belangrijk om het dit speelgoed regelmatig schoon te maken. Dit geldt ook voor alle andere honden producten, met name voor speelgoed dat honden in hun bek hebben, zoals apporteer speelgoed. Een goede hygiëne voorkomt bijvoorbeeld de groei van bacteriën.

Maak het speelgoed altijd schoon na gebruik. Deze zijn namelijk meestal volledig bedekt met kwijl. Gelukkig is het schoonmaken van deze producten heel gemakkelijk. Dit hangt er wel vanaf welk speeltje je hebt gekocht.

In de meeste gevallen kan je het speelgoed in de vaatwasser of wasmachine wassen. Als dat niet kan moet je het met de hand schoonmaken. Wij maken het vaak schoon onder een stromende kraan met lauw warm water.

Als het speelgoed heel vies is kan je altijd een diervriendelijke zeep gebruiken. Zorg er wel voor dat je het daarna goed afspoelt zodat er geen zeepresten op het speelgoed blijft zitten. Wanneer je dit regelmatig doet heb je lang plezier van het onverwoestbare speelgoed en blijft het langer in een goede conditie!

beste onverwoestbaar hondenspeelgoed

Veelgestelde vragen

Welk materiaal is het sterk

Het meeste gebruikte materiaal voor onverwoestbaar hondenspeelgoed is rubber. Dat is dan ook het materiaal dat het meest duurzaam, en stevig is. Het is materiaal dat geschikt is voor honden die hard kauwen en een sterke bijtkracht hebben. Ook dit materiaal kan op den duur stuk gaan, gelukkig is het in dat geval niet erg als er een paar stukjes in zijn maag terecht komen. Andere materialen die je weleens tegenkomt zijn polyester of katoen. Dit materiaal is echter een stuk minder sterk.

Hoeveel hondenspeelgoed moet ik kopen?

Natuurlijk is het handig om minimaal één speeltje te kopen, maar daarna kun je er zoveel kopen als je wilt. Wij houden persoonlijk van een goede mix van verschillende speeltjes. Frisbees en rubberen ballen kunnen bijdragen aan voldoende beweging, kauwspeeltjes kunnen ze bezig houden in de kamer en puzzelspeelgoed kan de hond mentaal uitdagen. Je kunt in ieder geval nooit teveel hondenspeelgoed in huis hebben, wat ons betreft!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel onverwoestbaar hondenspeelgoed hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie