Hondenzwembad kopen? Alle zwembaden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar het beste hondenzwembad? Het is weer lekker weer en je hebt zelf een zwembadje op gezet, maar jouw hond wil er ook graag in! In dit artikel vertel ik je alles over het beste hondenzwembad! Dit is echt één van de producten die je in huis moet hebben tijdens de warme dagen.

Het zorgt voor verkoeling bij jouw hond, net zoals een honden koelvest of koel mat dat doet. In dit artikel neem ik je mee naar onze zoektocht naar het beste honden zwembad. Waar je op moet letten, de voor- en nadelen en natuurlijk de prijs- kwaliteitsverhouding van de verschillende zwembaden voor honden.

Verderop geef ik je ook graag nog een paar handige tips mee hoe je dit product het beste kunt gebruiken, en hoe je het zwembad schoonmaakt.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties hier onderaan deze pagina! Voor nu alvast veel plezier met lezen! Tijdens ons onderzoek naar het beste zwembad voor jouw hond kijken we naar een aantal punten, zo ben ik er zeker van dat jij geen miskoop doet!

Let op: Vaak zijn de afgebeelde producten verkrijgbaar in meerdere maten of kleuren, klik op de button “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan!

Het beste hondenzwembad

Onze vijf favoriete honden zwembaden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is kan je hieronder onze top vijf favoriete hondenzwembaden bekijken.

Dit op basis van onze persoonlijke ervaring, of op basis van de beoordelingen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je een zwembad koopt die zichzelf inmiddels al heeft bewezen!

Alcott Mariner Hondenzwembad

Het eerste product in onze top vijf is het hondenzwembad van Alcott Mariner. Deze wordt beoordeel met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op Bol.com op basis van 14 reviews. Dit zwembad is anders dan de producten die hier onderaan staan, je kan dit zwembadje namelijk opblazen! En dat is vrij uniek voor een zwembad voor honden!

Dit is mogelijk omdat de wanden van dit zwembad van dik PVC is gemaakt. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat jouw hond deze met z’n nagels kapot maakt. Dit zwembad heeft een omtrek van 122 centimeter en is 40,5 centimeter hoog. De golvende rand zorgt ervoor dat jouw hond er gemakkelijk in en uit kan stappen. Op de bodem zie je een leuke print, een dikke aanrader!

Buxibo zwembadje voor honden

Op de tweede plaats staat het zwembadje voor honden van het merk Buxibo. Dit product wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 31 reviews op Bol.com.

Het is één van de populairste zwembadjes voor honden die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit hondenzwembad is stevig dankzij de PVC randen en de kunststof zijkanten. Het is een duurzame en sterke zwembad voor honden die ook krasbestendig is!

Het zwembadje heeft een omtrek van 120 centimeter en is 30 centimeter hoog. Dit maakt ‘m geschikt voor alle honden. Als jouw hond klaar is met spelen laat je het zwembad gemakkelijk leeglopen en kun je ‘m opvouwen. Een heel goed product wat mij betreft!

Dutchwide hondenzwembad

Het derde product is het hondenzwembad van Dutchwide. Dit product wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Hiermee is het dan ook het best beoordeelde product in onze lijst! Ook deze behoort tot één van mijn persoonlijke favorieten, dit omdat het niet alleen een zwembad is, maar er zit ook een sproeier op.

Jouw hond zal dit helemaal geweldig vinden! Het afgebeelde product heeft een omtrek van 150 centimeter, maar er is ook een kleinere variant verkrijgbaar. Het zwembadje is met 10 centimeter niet diep, maar de leuke sproeier maakt dit ruimschoots goed! Net zoals de andere genoemde producten is deze gemaakt van stevig PVS en is het materiaal krasbestendig.

De Huisdiersuper Hondenzwembad

Op de vierde plaats staat het hondenzwembad van De Huisdiersuper. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Net zoals de bovenstaande zwembaden is ook dit model stevig dankzij de zijkanten die gemaakt zijn van MDF en een krasbestendige kunststof.

Op de bodem zit antislip materiaal, zodat dit zwembad goed op z’n plek blijft staan tijdens het spelen. De omtrek van het afgebeelde zwembad is 80 centimeter en de hoogte is 20 centimeter. Er is ook nog een grotere variant verkrijgbaar, deze heeft een omtrek van 120 centimeter en is 30 centimeter hoog.

Splashbuddy Hondenzwembad

Tot slot in onze top vijf staat het hondenzwembad van Splashbuddy. Dit product wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 27 reviews op Bol.com. Het is één van de hardlopers, en dat is zeker niet voor niets!

Dit zwembad is dankzij het PVC materiaal namelijk erg stevig, is gemakkelijk op te zetten en na gebruik op te vouwen. En dit model is verkrijgbaar in maar liefst 5 verschillende maten. Zo zit er altijd wel een geschikt formaat tussen! Leuk weetje, Splashbuddy geeft 100% kwispelgarantie op z’n hondenzwembaden!

Ik hoop dat je na het zien van onze vijf favoriete zwembaden voor honden een keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is, neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar vind je meer dan 200 verschillende hondenzwembaden! Er is dus altijd een geschikt model verkrijgbaar voor jouw hond!

zwembad hond

Wat is een hondenzwembad?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je vast een goed beeld van de verschillende honden zwembaden. Als je meer wilt weten leg ik je dit graag uit! Een zwembad voor honden is niets anders dan een zwembad die we in warme dagen voor onszelf opzetten.

Met als enige verschil dat een hondenzwembad, de naam zegt het al, specifiek is ontwikkeld voor honden. Het is een klein badje dat je makkelijk op kan zetten en kunt vullen met water. Jouw hond kan hier vervolgens lekker in afkoelen.

Als je hond klaar is met spelen dan laat je zo’n badje eenvoudig leeglopen, en kan je ‘m opvouwen. Het is wat ons betreft een ideaal product om in de zomer te gebruiken, onze honden weten vaak al hoe laat het is als we ons zwembad opzetten. Naast een zwembad voor honden kan je natuurlijk ook een honden koelvest of koelmat voor jouw hond kopen.

Een geschikt model kan best wel lastig zijn, dit omdat er zoveel keuze is. Met dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag meer over waarom je er eentje zou moeten kopen.

Waarom moet je een hondenzwembad kopen?

Je weet nu wat een honden zwembad is, en welke tot onze favoriete producten behoort. Hieronder wil ik je graag vertellen waarom je er eentje zou moeten kopen. Een zwembad is niet zo’n product dat veel mensen zomaar even voor hun hond kopen. Ik heb hieronder een aantal van deze punten op een rijtje gezet!

Honden met een lange vacht

Honden zijn er in allerlei verschillende soorten, zo heb je honden die helemaal geen vacht hebben, of honden die juist een hele lange vacht hebben. Met name voor honden met een lange vacht kan het lastig zijn om goede verkoeling te krijgen. Een hondenzwembad is het ideale middel om ieder hond af te koelen.

Het geeft heerlijke verkoeling

Niet alleen honden met een lange vacht hebben baat bij voldoende verkoeling tijdens warme dagen. Ook honden die een korte, of helemaal geen vacht hebben, hebben verkoeling nodig tijdens warme zomerdagen.

Een zwembad voor jouw hond is het ideale product, hij kan namelijk zelf bepalen wanneer hij toe is aan verkoeling. Zo kan hij het zwembad instappen, en er weer uitstappen. Natuurlijk kan er ook gewoon lekker gespeeld worden in zo’n zwembad!

Verklein de kans op oververhitting

Net zoals bij mensen kunnen honden ook oververhit raken. Dit kan allerlei vervelende gevolgen hebben, denk aan diarree of braken. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Wij zitten vaak lekker buiten op mooie dagen, en dan lopen onze honden lekker in de tuin. De ene keer liggen ze lekker in de zon, de andere keer in de schaduw en soms in het zwembad.

Er is een geschikt model voor iedere hond

Zoals je kan zien zijn er meer dan 200 verschillende zwembaden voor honden te koop. Zo is er een geschikt model verkrijgbaar voor iedere hond. Vanwege dit grote aanbod kan het wel lastig zijn om een goede keuze te maken, ik hoop dat ik je met dit artikel een eind op weg heb geholpen!

Redenen genoeg dus om jouw hond een zwembad te geven. In de volgende alinea vertel ik je graag waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft!

honden zwembad

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden voordat je een hondenzwembad koopt. Zo is het belangrijk dat je deze afstemt op de grote van jouw hond, het kan ook zijn dat er bepaalde functies op het product aanwezig zijn die je helemaal niet gebruikt. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

De grootte van het honden zwembad

Het eerste punt waar je op moet letten is het formaat van het hondenzwembad. Jouw hond moet er namelijk wel goed in passen, je kan beter een zwembad kopen die te groot is dan te klein. Weet je niet welk formaat je moet kopen?

Je kunt de hondenmand als voorbeeld nemen, als je hond hier goed in past dan weet je ongeveer welk formaat het zwembad moet hebben. Bij alle producten staat beschreven hoe groot het zwembad in omtrekt heeft, gelukkig is er keuze genoeg!

Van welk materiaal is het zwembad gemaakt?

Het tweede punt waar je op moet letten is het materiaal dat gebruikt is, dit bepaald ook hoe stevig het zwembad is. Zo kan het zijn dat jouw hond scherpe nagels heeft, en het zou natuurlijk zonder zijn als hij het bad binnen enkele minuten al kapot heeft. Gelukkig zijn de meeste zwembaden voor honden gemaakt van stevig materiaal die tegen de scherpen hondennagels kunnen.

Kan het zwembad opgevouwen worden?

In de winter heb je natuurlijk geen hondenzwembad nodig, dan wil je ‘m goed opbergen zodat je het zwembad het volgende seizoen weer op kan zetten. Als je er eentje koopt die opvouwbaar is dan kan je deze makkelijk wegleggen als je ‘m niet meer gebruikt. Gelukkig zijn vrijwel alle hondenzwembaden op te vouwen en dus makkelijk op te bergen!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar het beste hondenzwembad kijken we niet alleen naar onze persoonlijke ervaringen, maar ook naar de ervaringen die andere hondenliefhebbers hebben met deze producten. Laat je dus vooraf goed informeren door de reviews te lezen. Producten die slechte reviews krijgen kan je dan ook het beste vermijden.

De prijs van het honden zwembad

Als laatste is de prijs vaak een belangrijke factor. De meeste mensen vinden het geen probleem om iets meer uit te geven aan een hondenzwembad, maar dit kan niet iedereen. Let er daarom op dat het product altijd binnen jouw budget past. De prijs van een hondenzwembad begint vaak vanaf € 20,- en kan oplopen tot meer dan € 200,-.

Hoe maak je een zwembad voor een hond schoon?

Als je het hondenzwembad regelmatig hebt gebruikt, dan is het verstandig om deze goed schoon te maken voordat je ‘m opvouwt en weglegt. Gelukkig is het niet zo moeilijk om deze zwembadjes schoon te maken! Je komt al een heel eind met een washandje of doek en voldoende water.

Gebruik eerste het water om het vuil te verwijderen, dit kan je het beste doen om de tuinslag te gebruiken. Met een doek of washandje kan je vervolgens het badje schoon poetsen.

Voordat je aan de slag gaat is het wel aan te bevelen om eerste de gebruiksaanwijzing te lezen, alhoewel er weinig mis kan gaan tijdens het schoonmaken van een hondenzwembad.

honden zwembad

Hoe vul ik een hondenzwembad?

Als je er eentje hebt gekocht, dan wil je er natuurlijk direct gebruik van maken! Het antwoord op de vraag hoe je een hondenzwembad het beste kunt vullen is gelukkig niet zo moeilijk. De kans is groot dat je al eens een kinderbadje of zwembad hebt gevuld, dit is in principe hetzelfde.

Zorg er eerst voor dat je het badje goed neerzet, de meeste zijn uitvouwbaar dus dit is een fluitje van een cent. Daarna kan je deze vullen met emmers water, maar het is het gemakkelijkste om de tuinslang te gebruiken. Nu vul je het badje tot ongeveer 70% met water, op die manier voorkom je dat er veel water uitloopt als jouw hond in het badje stapt. Dat is het!

Veelgestelde vragen

Kan ik chloor gebruiken in een hondenzwembad?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, je zou een klein beetje chloor kunnen toevoegen aan het water in het honden zwembad. Stilstaand water is een bron voor bacteriën en schimmels, chloor doodt deze zodat het water langer goed blijft. Let op: Als je chloor gebruikt, spoel de hond nadien af met water.

Wat zijn de voordelen van een hondenzwembad?

Het grote voordeel van een hondenzwembad is dat je de hond kan laten afkoelen in warme periodes. Een hond kan namelijk niet zoals wij mensen zweten, een koud bad zal een hond goed doen tijdens tropische dagen!

Hoe zorg ik ervoor dat het hondenzwembad lang meegaat?

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van het hondenzwembad is het verstandig om te zorgen dat de nagels van de hond niet te lang zijn, dit kan je doen met een honden nagelknipper. Ook moet je de hond kennis laten maken met het zwembad, als hij daar nog niet bekend mee is.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenzwembad hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie