Anti schrokbak hond kopen? Alle schrokbakken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een anti schrokbak is een voerbak gemaakt voor honden die te snel hun bak leegeten. Schrokken leidt in veel gevallen uiteindelijk tot gezondheidsklachten en op korte termijn een opgeblazen gevoel en braken. Als jouw hond veel te snel eet dan is dit hét product om aan te schaffen!

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste anti schrokbak! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze voerbakken, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

We kennen allemaal de “normale” hondenvoerbak voor honden, dit product is speciaal ontworpen voor honden die veel te snel eten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste schrokbak kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van de producten en de beoordelingen van anderen.

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van deze schrokbakken, en hoe je deze het beste kunt schoonmaken. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste anti schrokbak

Onze vijf favoriete anti schrokbakken

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande anti schrokbakken een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken.

Dit is op basis van onze eigen ervaring, en mening maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Kyjen Anti schrok voerbak

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de anti schrokbak van Kyjen. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 33 reviews op Bol.com.

Deze felgekleurde bak heeft een omtrek van 28 centimeter en is geschikt voor alle honden vanaf 6 maanden oud. Dankzij de vormen aan de binnenkant van de bak moet jouw hond z’n best doen om het voer eruit te halen.

Dit zorgt ervoor dat jouw hond minder snel kan eten. De bak is gemaakt van diervriendelijk materiaal en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen! Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken.

KCMultisupplies Anti Schrok Voerbak Hond

Het tweede product in onze top vijf is de anti schrokbak van KCMultisupplies. Dit is op dit moment één van de populairste voerbakken op Bol.com. Hij wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 47 reviews op Bol.com.

De schrokbak is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren waaronder de afgebeelde, en felgroene en een rode. Net zoals het eerste product is deze gemaakt van diervriendelijk kunststof materiaal. Een echte aanrader dus!

Eat Slow Live Longer Anti schrokbak

De derde anti schrokbak is van Dat Slow Live Longer. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 83 reviews op Bol.com. Dit is ook één van de hardlopers, en dat is niet voor niets! Deze schrokbak is namelijk zeer gunstig geprijsd.

Hij is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en verkrijgbaar in de maten S en L. De kleinste heeft een diameter van 20 centimeter, de grootste is 29 centimeter. Ook deze voerbak is gemaakt van duurzaam en diervriendelijk materiaal, wat ons betreft heeft deze de beste prijs- kwaliteitsverhouding!

Neckermann Anti Schrokbak

De goedkoopste anti schrokbak in onze top vijf is van Neckermann. Deze wordt beoordeeld met een 3 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Deze anti schrokbak heeft een diameter van 23 centimeter en heeft een hoogte van 6,5 centimeter. De maximale inhoud is 500 milliliter.

Qua kleuren en maten heb je geen keuze, deze crèmekleurige variant is op dit moment de enige. Hij is gemaakt van hard kunststof en kan schoongemaakt worden in de vaatwasser, ideaal!

Adori Anti-Schrok Voerbak

We sluiten onze top vijf favorieten af met de anti schrokbak van Adori. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Deze anti schrokbak is ideaal voor honden die niet heel erg schrokken, dit omdat er minder diepe groeven in zitten.

Dit maakt ‘m dan ook geschikt voor honden die enigszins angstig zijn voor de bakken. Het afgebeelde product hierboven is maat L, deze heeft een diameter van 22 centimeter en een maximale inhoud van 800 milliliter. Er is ook een maat M, en S verkrijgbaar voor kleinere honden.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 261 verschillende anti schrokbakken!

beste anti schrokbak

Wat is een anti schrokbak?

Je hebt inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een anti schrokbak precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt graag meer over deze producten weten, lees dan snel verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Een anti schrokbak is niets anders dan een normale hondenvoerbak, alleen is deze specifiek ontwikkeld voor honden die de bak te snel leeg eten. Deze producten worden ook weleens een slowfeeder of schrokbak genoemd. Als jij een product tegenkomt met deze naam, dan gaat het om hetzelfde product.

Deze producten zijn herkenbaar door de verschillende vormen of groeven in de voerbak. Bij de normale voerbakken zijn deze niet aanwezig, dit zorgt ervoor dat jouw hondje niet teveel in één keer in zijn bek kan krijgen. Op die manier krijgt jouw hond maar een aantal brokjes per keer binnen, en dat heeft meerdere voordelen. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over.

Het leuke van deze anti schrokbakken is dat jij ze zelf op de behoeften van jouw hond kunt afstemmen. Zo heeft de ene slowfeeder meerdere vormen of gleuven dan de andere.

Hiervoor geldt, hoe meer obstakels er in de voerbak zitten, hoe langzamer de hond kan eten. Daardoor kan je de anti schrokbak perfect aanpassen op het eetgedrag van jouw hond of puppy.

Vanwege het grootte aanbod van deze anti schrokbakken voor honden kan het best moeilijk zijn om hier de beste uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze producten. Waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je het koopt, waarom het een must-have product is voor sommige honden, en wat de voordelen van deze slowfeeders zijn!

Waarom zou je een anti schrokbak kopen?

Nu weet je precies wat een anti schrokbak is, en welke producten volgens ons het beste zijn. Nu is het belangrijk om de verschillende redenen te vertellen waarom je één van deze producten zou moeten kopen.

Het vermindert de kans op braken

Ten eerste omdat het de kans op braken of overgeven verkleind. Sommige honden eten namelijk zo snel dat ze het hondenvoer na het eten weer uitbraken. Als dit het geval is kan een anti schrokbak dit voorkomen! De groeven en vormen in de schrokbak zorgen er namelijk voor dat jouw hond simpelweg niet zo snel meer kan eten.

Omdat het beter is voor de maag van de hond

Een andere reden om een anti schrokbak te kopen is omdat het beter is voor de maag van jouw hond of puppy. Doordat de voeding langzamer in de maag van de hond komt, verklein je de kans dat deze van streek raakt.

Dit komt doordat jouw hond minder lucht binnen krijgt door de anti schrokbak, maar ook omdat er minder brokjes per hap naar binnen gaan. Een slowfeeder kan er zelfs voor zorgen dat jouw hond beter op de brokjes gaat kauwen.

Allerlei dingen die over het algemeen de maag van jouw hond een stuk gelukkiger maken. Dus als je een hond in huis hebt die veel te snel eet, overweeg dan zeker een anti schrokbak!

Een anti schrokbak verkleint de kans op obesitas

Nog een reden om een anti schrokbak te kopen is omdat het de kans op obesitas kan verkleinen. In Nederland zijn helaas veel honden die last hebben van overgewicht, als dat het geval is dan is een anti schrokbak het ideale hulpmiddel!

Dit komt doordat het voor jouw viervoeter een stuk lastiger is om grote hoeveelheden in één keer op te eten. Op die manier krijgt de stofwisseling meer kans om het hondenvoer op de juiste manier te verteren.

Het voorkomt winderigheid

Als jouw hond vaak scheetjes laat is de kans groot dat hij of zij teveel lucht binnenkrijgt tijdens het eten. Dit is vaak een combinatie van te snel eten. Een anti schrokbak zorgt ervoor dat jouw hond minder lucht binnen krijgt, en daardoor minder scheetjes zal laten.

Er is voor elke hond een geschikte anti schrokbak

Tot slot is er voor iedere hond wel een geschikte slowfeeder verkrijgbaar. In dit artikel heb je kunnen zien dat er ontzettend veel keuze is qua merken, vormen en soorten. Daar zit er vast wel eentje tussen die goed bij jouw hond past!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het een goed idee is om een anti schrokbak voor jouw hond of pup te kopen. Voordat je dat gaat doen zijn er wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In de volgende alinea vertel ik je daar meer over!

slowfeeder

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een anti schrokbak wilt kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze afstemmen op de behoeftes van jouw hond of puppy. Hieronder heb ik een aantal dingen waar je rekening mee moet houden opgesomd!

De grootte van de slowfeeder

Voordat je een anti schrokbak voor honden koopt is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en de inhoud. Wanneer je een puppy hebt kan het bijvoorbeeld handig zijn om een grotere te kopen, dan heb je er later ook nog iets aan.

Houd rekening met zowel de inhoud als de grootte van de schrokbak. Een kleine is genoeg voor een kleine hond, zoals een Chihuahua. Als je een Duitse Dog hebt, kijk dan naar een grotere maat. Dat klinkt vrij logisch! De in hoogte verstelbare slowfeeder is mijn persoonlijke favoriet.

Welke kleur schrokbak kies je?

Sommige mensen willen een specifiek kleur schrokbak voor hun huisdier kopen. Misschien wil jij ook een anti schrokbak die perfect bij het interieur past. Onze woning is bijvoorbeeld voorzien van een eikenhouten vloer, ook hebben wij veel zwarte en donkergroene tinten. In ons geval staat bijvoorbeeld een roestvrij stalen schrokbak goed in huis!

Hoeveel groeven en vormen zitten er in de schrokbak?

Ik heb het hierboven al kort even aangestipt, het aantal groeven en vormen bepaald voor een groot deel hoe snel jouw hond het voer kan opeten. Dit wordt ook wel de moeilijkheidsgraad genoemd. Hoe meer groeven de slowfeeder heeft, hoe moeilijker het voor jouw hond is om in één keer veel eten binnen te krijgen.

Let er wel op dat je het jouw hond niet al te ingewikkeld maakt. Het is dan ook aan te raden om een schrokbak te kopen die bij de behoeftes van jouw hond passen. Wanneer de hond iets te snel eet kan je kiezen voor een model met een paar groeven of vormen. Eet jouw hond echt veel te snel, kies dan een schrokbak met meerdere groeven.

Van welk materiaal is de anti schrokbak gemaakt?

Je hebt kunnen lezen dat er gebruikt wordt gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er anti schrokbakken van metaal, keramiek en zelfs kunststof of plastic. Verreweg de meest voorkomende materialen zijn RVS.

Het voordeel hiervan is dat het een lange levensduur heeft, en dat het in de vaatwasser schoongemaakt kan worden. Een schrokbak van keramiek is zwaarder waardoor deze makkelijker op de grond blijft staan, maar het gaat wel sneller stuk dan een schrokbak van roestvrij staal.

De mening van andere hondenliefhebbers

Tijdens het zoeken naar de beste anti schrokbak houden wij graag rekening met de meningen van anderen hondeneigenaren. Zij hebben het product immers zelf ook, en kunnen, beter dan de fabrikant een eerlijke mening geven.

Bekijk daarom altijd vooraf of een product reviews heeft, en of deze overwegend positief zijn. Een anti schrokbak die veel negatieve beoordelingen krijgt kan je beter niet kopen.

De prijs van de antischrokbak

Tot slot is de prijs een bepalende factor. Ik ben van mening dat je beter een iets duurdere schrokbak aan kunt schaffen die lang mee gaat. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je uiteindelijk ook geld. Je hoeft namelijk niet telkens een nieuwe te kopen.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze anti schrokbakken beginnen bij ongeveer € 12,- en kunnen oplopen tot wel € 80,-.

schrokbak

Welk voer kan ik in de schrokbak doen?

Zodra je een geschikte anti schrokbak hebt gekocht wil je natuurlijk weten welk hondenvoer je hierin kan doen. Gelukkig is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden!

De kans is groot dat je jouw viervoeter hondenbrokken eet, deze kan je bijvoorbeeld in de slowfeeder kwijt. Maar het kan ook zijn dat je natvoer of vers vlees geeft. Eigenlijk kan je alle verschillende soorten voer in de anti schrokbak kwijt.

Je moet er alleen wel op letten dat als je vers vlees in de slowfeeder doet, dat je het bakje iedere keer na gebruik schoon moet maken. In de volgende alinea vertel ik je hier meer over!

Hoe kan ik een anti schrokbak het beste schoonmaken?

Het is bij alle producten voor honden belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Een goede hygiëne zorgt er bijvoorbeeld voor dat bacteriën geen kans hebben. Ditzelfde geldt voor het schoonmaken van een anti schrokbak.

Gelukkig is het schoonmaken van een hondenbal heel gemakkelijk! Het enige wat je hoeft te doen is de slowfeeder onder de stromende warme kraan te houden, en met een doekje of schuursponsje schoon te maken.

De kans dat het product dat jij hebt gekocht, of wilt gaan kopen, ook schoongemaakt kan worden in de vaatwasser. Controleer dit wel altijd in de beschrijving van de schrokbak, want ze kunnen niet allemaal in de vaatwasser!

Je kan de anti schrokbak eventueel met een diervriendelijke zeep ontdoen van vuil. Daarna droog je ‘m af met een droogdoek, en de schrokbak is weer klaar voor de volgende maaltijd!

beste slowfeeder

Schrokken bij honden voorkomen

Wil je weten hoe je schrokken bij honden kunt voorkomen? Allereerst beleeft een hond niet dezelfde eetsensaties als de mens. Zoals wij echt lekker van een etentje kunnen genieten, gaat het er in de hondenwereld niet zo aan toe gaan.

Hier komt overigens ook de enorme misvatting vandaan dat honden ook graag elke dag iets anders eten. Niets is minder waar. Jouw hond doe je, en zijn maagdarmstelsel, het meeste plezier als je hem elke dag dezelfde hondenbrokken geeft.

Hoe meer je de hond bijvoert, des te meer zal zijn spijsvertering in de war raken. Met resultaten als diarree, poep eten, gras eten, onregelmatige ontlasting, etc. Een voerbal, ook wel snackbal genoemd doet in dit geval wonderen.

Hier bereik je twee dingen mee. De hond doet er veel langer over om zijn brokken op te eten en je biedt de hond een geestelijke uitdaging, omdat hij voor zijn brokken moet werken.

Deze bal heeft een holle ruimte, waarin u het eten van de hond kunt verstoppen. Als de hond met de bal gaat spelen, valt er steeds een brokje uit. In ons artikel over de beste snackbal kan je alles lezen over dit product, en welke je het beste kunt kopen!

Zo heeft de snackbal een verstelbare opening, zodat u er niet alleen zijn gewone brokken, maar ook af en toe een hondenkoekje in kunt verstoppen. Er bestaan ook hondenpuzzels, die hetzelfde doel hebben.

Zoals het woord al zegt, een puzzel, waar uw hond het lekkers uit moet ‘puzzelen’. Alle varianten hebben echter hetzelfde effect: de hond moet nu eens wat moeite doen om zijn eten te verzamelen.

Conclusie

De brokjes vallen er in kleine beetjes uit, zodat de hond niet ineens een hele grote hoeveelheid brokjes naar binnen slobbert. Help de hond in het begin een beetje door de opening wat groter te maken. Dan gaat het wat gemakkelijker en zal hij gemotiveerd raken om de andere brokjes er ook uit te halen.

Daarna maak je het geleidelijk aan moeilijker door de opening te verkleinen. Je zult merken hoeveel plezier u en uw hond gaan beleven wanneer het etenstijd is! Je kan natuurlijk ook een snackbal in combinatie met een anti schrokbak kopen, dan weet je zeker dat je een groot deel van het probleem oplost!

Veelgestelde vragen

Wat is een anti schrokbak voor honden?

De anti schrokbak is specifiek ontwikkeld voor honden die hun hondenvoeding té snel opeten. Dit kan zorgen voor gezondheidsklachten op langere termijn, maar ook op korte termijn. De anti schrokbak zorgt ervoor dat jouw hond z’n eten rustig opeet. Dankzij de vormen in de bak kan de hond niet alles in één keer opeten, zoals dat bij een reguliere hondenvoerbak wel het geval is.

Wat zijn de voordelen van een anti schrokbak?

Op de eerste plaats is het grootste voordeel van de anti schrokbak dat jouw hond op een rustige manier z’n hondenvoer opeet. Dit kan voor allerlei gezondheidsklachten leiden. Op korte termijn kan dit zijn dat jouw hond braakt na het eten, veel hoest of winderig wordt. Met dit product ga je dit tegen.

Welke hondenvoeding is geschikt voor de anti schrokbak?

De meeste schrokbakken zijn geschikt voor de normale hondenbrokken. Je kan er natuurlijk ook natvoer in doen, of andere soorten hondenvoeding. Let er wel op dat je de anti schrokbak vaak schoon moet maken als je natvoer geeft!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een anti schrokbak voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie