Snackbal of voerbal kopen? Alle ballen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste snackbal voor honden? Om jouw hond lekker bezig te houden is dit één van de producten die jij moet kopen! Zo’n snackbal daagt jouw hond namelijk uit om z’n best te doen voor iets lekkers. In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste snackbal! Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! De snackbal wordt ook wel eens een voerbal genoemd.

Tijdens onze zoektocht naar de beste snackbal kijken we standaard naar verschillende punten. Net zoals een snuffelmat en hondenpuzzel is dit één van de producten die jouw hond stimuleert om actief bezig te zijn.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de voerbal beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste snackbal voor je hond

Onze vijf favoriete honden snackballen

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een voerbal voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Mister Mill Honden Snackbal

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de snack bal van Mister Mill. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren, namelijk roze en de hierboven afgebeelde gele variant.

Het leuke van deze voerbal is dat het geen ronde vorm heeft, daardoor zal het onvoorspelbaar door het huis rollen! Het vullen van deze snackbal is lekker makkelijk, en de hoeveelheid hondensnoepjes die eruit komen kan je zelf instellen! Dit doe je middels een schuifje aan de zijkant van het product.

Beeztees Honden Snackbal

Het tweede product in onze top vijf favoriete snackballen is van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste honden snackballen van dit moment!

Dit product is verkrijgbaar in twee verschillende formaten, eentje met een omtrek van 7,5 centimeter en eentje van 11,5 centimeter. Het hierboven afgebeelde product heeft een omtrek van 7,5 centimeter. Je kunt helaas niet kiezen welke kleur je wilt, dat is wel jammer!

Merkloze Honden Snackbal

De derde honden snackbal is er eentje die merkloos is, maar dat maakt ‘m niet minder goed! Deze voerbal wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com.

Dit product is niet alleen heel leuk voor jouw hond, het verzorgd dankzij de tandjes aan de binnenkant van de bal ook het tandvlees en gebit van jouw hond! Deze bal kan je makkelijk vullen met lekkere hondensnacks.

Deze snackbal is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal en is niet snel kapot te krijgen! Het leuke van dit product is de 30 dagen garantie, als hij toch stuk gaat binnen deze periode dan krijg je het aankoopbedrag terug!

Jolly Trainingsbal Met Kwaak Medium

Het vierde product in onze top vijf favorieten is de snackbal van Jolly. Deze wordt beoordeeld met een 3,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Deze grappig snackbal heeft een diameter van 11 centimeter en maakt een geluidje zodra jouw hond deze bal aanraakt. Dit stimuleert jouw hond om ermee te gaan spelen.

Net zoals bij de andere producten kan je zelf instellen hoeveel snoepjes jouw hond krijgt, op die manier kan je het ingewikkelder maken voor de hond, of juist makkelijker. Dit is echt een leuk product!

Duvo+ Foobler Snackbal Met Timer

We sluiten onze top vijf af met de snackbal van Duvo+. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Deze voerbal is anders dan de bovenstaande producten, deze beschikt namelijk over een timer en maar liefst 6 verschillende puzzels.

Deze timer en puzzels kan je zelf instellen, zo kan jouw hond urenlang plezier beleven! Zodra er één puzzel klaar is maakt de snackbal een geluidje, dat betekent dat er een puzzel klaar is. Daarna kan jouw hond verder puzzelen. In de bal zelf kan je verschillende lekkere hondensnoepjes kwijt!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete honden bijtringen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 65 verschillende soorten snackballen voor honden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

snackbal hond

Wat is een honden snackbal?

Na het zien van de bovenstaande artikelen heb je vast wel een goed idee bij wat een snackbal of voerbal voor honden precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder!

De naam van het product verklapt hierbij eigenlijk al wat het is. Het is een hondenbal waar je lekkere hondensnacks in kunt verstoppen! Zo moet jouw viervoeter aan de slag om deze beloningen uit de bal te krijgen.

Afhankelijk van de grootte van de bal kan je er allerlei snoepjes in kwijt. Denk hierbij aan graanvrije hondensnacks, beloningssnoepjes et cetera. De werking van deze ballen leg ik je graag later in dit artikel uit.

Door de lekkere geur van deze snacks wordt jouw hond uitgenodigd om met de bal te gaan spelen. Zodra één van onze honden doorheeft dat wij snoepjes in de bal doen, weten ze hoe laat het is!

Omdat er meer dan 65 verschillende snackballen verkrijgbaar zijn kan het best lastig zijn om de beste uit te kiezen. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen. In de volgende alinea vertel ik je graag waarom een snackbal een must-have product is!

Waarom zou je een snackbal kopen?

Je weet nu precies wat een snackbal is, en welke tot onze favoriete producten behoren. Maar waarom zou jij er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal belangrijke punten waarom je deze bal moet kopen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het is goed voor zijn denkvermogen

Ten eerste zorgt de voerbal voor de ontwikkeling van zijn denkvermogen. Je kan de snackbal het beste omschrijven als een soort hondenpuzzel waarbij de hond z’n hersenen moet gebruiken. Dit is met name belangrijk voor honden die in hun groeifase zitten.

Maar het is zeker niet alleen geschikt voor puppy’s, ook oudere honden vinden het heerlijk om met de snackbal aan de slag te gaan. Honden die ouder worden gaan er helaas niet alleen fysiek op achteruit maar ook mentaal. Met dit product kan je hem helpen door hem mentaal uit te dagen. En honden doen doorgaans alles voor lekkere hondensnoepjes!

Het zorgt voor beweging

Naast het feit dat het goed is voor het denkvermogen zorgt het ook voor meer beweging. Meestal gaan de snackballen het hele huis door en worden ze niet met rust gelaten tot het laatste snoepje eruit is.

Ze kunnen zichzelf prima een kwartier vermaken met de voerbal, wat gelijk staat aan ongeveer 30 minuten wandelen. Daarnaast worden ze mentaal moe omdat ze na moeten denken hoe ze de snoepjes uit de bal krijgen. Ideaal toch?

Het kan stress verminderen

Nog een voordeel van deze producten is dat het stress vermindert. Een goed moment om de voerbal te pakken is dan ook als je ziet dat de hond zich verveeld. Dit gedrag herkennen wij ook bij onze honden.

Meestal begint één van de twee honden met het ophalen van hondenspeelgoed en voordat je er erg in hebt ligt er een heel assortiment speeltjes naast je. Vaak pak ik dan de snackbal, dan zijn ze weer een tijdje zoet! Als alle snoepjes uit de bal zijn gaan ze meestal lekker op het hondenkussen liggen om uit te rusten.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het een goed idee is om een snackbal voor jouw trouwe viervoeter te kopen. In de alinea hieronder vertel ik je graag een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt.

honden voerbal

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een honden snackbal koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze producten goed afstemmen op de behoeften van jouw hondje. De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je opgesomd!

Het formaat van de snackbal

Op de eerste plaats moet je rekening houden met de grootte van de snackbal. Je wilt natuurlijk niet dat deze te klein is zodat de hond er in kan stikken. Is de snackbal te groot dan kan hij of zij er niet goed bij.

Het is dus belangrijk dat je de grootte afstemt op jouw hond. Ook moet je vooraf bedenken welke snoepjes je in de voerbal wilt doen. Daardoor moet je kijken naar de grootte van de openingen in de bal.

Van welk materiaal is de snackbal gemaakt?

Daarnaast moet je kijken naar het materiaal waar de voerbal van gemaakt is. In de meeste gevallen zijn deze producten gemaakt van rubber of kunststof. Maar je kan ook snackballen kopen die gemaakt zijn van hout of plastic.

Het materiaal zegt vaak iets over de kwaliteit van de snackbal. Dit is met name belangrijk als jouw hond hard kan bijten en graag kauwt op andere speeltjes. In dat geval kan je het beste kiezen voor een bal die gemaakt is van sterk rubber.

Welke kleur snackbal kies je?

Naast het formaat van de snackbal en het materiaal kan je een kleurtje uitzoeken. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Vaak kopen mensen producten voor honden in dezelfde kleur, zoals wij dat ook doen.

Er is ontzettend veel keuze, dus de kans dat er een snackbal tussen zit die jij qua kleur het leukste vindt is heel groot! Zelf kies ik graag voor een opvallende kleur die goed opvalt.

Welke vorm heeft de voerbal?

In dit artikel kan je zien dat deze producten allemaal een bepaalde vorm hebben. Ze zijn bijvoorbeeld expres niet helemaal rond, maar meestal ovaal gevormd. Dit is niet voor niets!

Dankzij deze vorm heeft de bal een onvoorspelbare richting. Waarbij normale ballen in een rechte lijn vooruit gaan hebben de ovale ballen de kans om overal heen te gaan. Op die manier blijft jouw hond langer bezig! Het kan ook zijn dat jouw hond heel ongeduldig is, in dat geval kan het verstandig zijn om een rond model te kopen.

De ervaring van anderen

Vergeet niet om reviews en beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de voerbal daadwerkelijk thuis hebben?

Laat je informeren door bij de producten de reviews te lezen om erachter te komen of het aan jou verwachtingen kan voldoen en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet kopen.

De prijs van de snackbal

Tot slot is de prijs van de snackbal vaak een doorslaggevende factor. Wij kiezen zelf altijd voor producten waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit betalen.

De prijzen van deze ballen beginnen bij zo’n € 11,- en kunnen oplopen tot zo’n € 30,-. Snackballen in grotere maten zijn fors duurder dan de kleinere maten, dit is ook wel logisch, er is tenslotte veel meer materiaal voor nodig.

Hoe werkt een voerbal?

Als je een voerbal hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe deze precies werkt. Dat is gelukkig heel gemakkelijk! In de snackbal zitten gaten waar je hondensnacks naar keuze in kunt verstoppen.

Daarna leg je de bal op de grond en kan jouw viervoeter ermee spelen! De onweerstaanbare geur van de snoepjes in de bal nodigen jouw hond om z’n best te doen om bij deze snacks te komen.

Zodra de hond ermee gaat spelen en de bal door de kamer rolt komen er telkens snoepjes uit vallen. Jouw hond kan daarna de bal verder wegduwen om weer snoepjes te krijgen. Net zolang totdat de snackbal leeg is.

Dit werkt bij de ene snackbal makkelijker dan bij de andere. Net zoals je hondenpuzzels in verschillende moeilijkheidsgraden kunt kopen geldt dit ook voor deze producten. Hoe moeilijker de bal, hoe meer moeite jouw hond moet doen.

Tot zover heb ik je bijna alles verteld over deze leuke ballen! Als laatste wil ik je graag vertellen hoe je deze snackballen het beste kunt schoonmaken!

snackbal

Hoe kan je de snackbal schoonmaken?

Net zoals het bij ieder honden product belangrijk is om het regelmatig schoon te maken, geldt dit ook voor de snackbal. Dit is met name het geval bij producten die jouw hond in zijn bek heeft.

Zo zorg je ervoor dat bacteriën zich niet zo snel kunnen verspreiden en dat jouw hond met een hygiënische bal speelt, wel zo fijn! Daarnaast heb je langer plezier van de snackbal omdat het goed schoonmaken van honden producten ervoor zorgt dat ze langer meegaan.

Het schoonmaken van een snackbal is gelukkig heel eenvoudig! Er zijn twee manieren waarop je dit het beste kunt doen. De eerste is de bal na gebruik in de vaatwasser te stoppen, dat is de meest makkelijke oplossing.

De tweede mogelijkheid is dat je de bal onder de lopende warme kraan afspoelt en eventueel met een diervriendelijke zeep schoonmaakt. Let er wel op dat de bal in de vaatwasser kan.

Deze informatie kan je altijd uit de product omschrijving vinden, of het staat ergens in de gebruiksaanwijzing. Maak daarna de bal droog met een doek en de bal is klaar voor de volgende keer!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een honden snackbal?

Het grote voordeel van dit product is dat je de hond uitdaagt om z’n hersenen te gebruiken. Hij moet namelijk iets doen om een lekkere hondensnack te krijgen. Dit stimuleert zijn denkvermogen en werkt stress verlagend. Genoeg redenen dus!

Waar moet ik op letten bij een snackbal?

De snackbal of voerbal moet natuurlijk veilig in gebruik zijn. Ook moet de snackbal niet te klein- of te groot zijn. Maar ook hoeveel snoepjes passen er in de bal? Tot slot zijn er verschillende soorten verkrijgbaar die een wisselende moeilijkheidsgraad hebben.

Hoeveel snoepjes mag mijn hond hebben?

Gemiddeld genomen mag je een hond 10% tot 15% aan snacks en snoepjes geven. De rest moet bestaan uit voedzaam hondenvoer die hij of zij dagelijks krijgt. Stel jouw hond krijgt iedere dag 200 gram voeding, dan mag daarvan 20 gram uit snoepjes bestaan.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een snackbal voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie