Voerbak placemat hond kopen? Alle placemats online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een voerbak placemat is een product dat ervoor zorgt dat de hondenvoerbak en drinkbak op de plek blijven staan. Het is dan ook aan te raden om deze aan te schaffen, tevens helpt het ook om het gemorste water en voer makkelijker op te ruimen!

In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste voerbak placemat! Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste voerbak placemat kijken we standaard naar verschillende punten. Dit product gebruik je in combinatie met bijvoorbeeld een drinkfontein en een hondenvoerbak. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de voerbak placemat beoordelen.

Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste placemat voerbak

Onze vijf favoriete voerbak placemats

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een placemat voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Beeztees Honden Placemat

Het eerste product in onze top vijf favorieten is van het bekende merk Beeztees. Deze voerbak placemat wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is alleen verkrijgbaar in de hierboven afgebeelde blauwe kleur en is deze placemat 40 centimeter lang en 30 centimeter breed. Dit formaat is ruim voldoende voor de meeste drink- en voerbakken combinaties.

Hij is gemaakt van sterk siliconen materiaal waardoor deze placemat alles goed op de plek houdt! Dankzij het opstaande randje aan de zijkanten blijft alles wat er gemorst is op de placemat liggen, zo kan je ‘m gemakkelijk schoonmaken! Deze placemat doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Fuzly Silicone placemat voor voerbakken

Op de tweede plaats staat de silicone voerbak placemat van Fuzly. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren en de placemat is 48 centimeter lang en 30 centimeter breed. Ook deze is groot genoeg voor zowel een voer- als drinkbak!

Dankzij het siliconen materiaal verschuift deze mat niet en blijven de bakjes op hun plek staan. Het schoonmaken van deze placemat is heel makkelijk, je kan ‘m namelijk in de vaatwasser stoppen! Deze wordt goed gewaardeerd door andere hondenliefhebbers, en is een goede keuze!

BoDutch Placemat voor voerbak

Het derde product in onze top vijf favorieten is de placemat van BoDutch. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 20 reviews op Bol.com. Het is hiermee één van de populairste voerbak placemats op dit moment!

Dit product is verkrijgbaar in twee kleuren, de zwarte zoals hierboven staat afgebeeld, en een donker grijze. Ook zijn er verschillende maten verkrijgbaar, de maat S zie je hierboven.

Deze is 48 centimeter lang en 30 centimeter breed. De andere maat is een L, deze is een stukje groter. Net zoals de bovenstaande producten is ook deze gemaakt van siliconen en heeft het een handige opstaande rand. Is de placemat vies dan kan je deze gewoon in de vaatwasser schoonmaken!

Doxie Hondenvoerbak placemat

Op de vierde plaats staat de hondenvoerbak placemat van Doxie. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Bij dit product kan je kiezen uit 4 verschillende kleuren, de afgebeelde grijze variant zoals hierboven, en een roze, beige en groene.

Het formaat van deze placemat is 46 centimeter lang en 28 centimeter breed. Ook deze is groot genoeg voor zowel de voer- als drinkbak. Net zoals de andere producten is deze gemaakt van siliconen materiaal dat ervoor zorgt dat de bakjes op hun plaats blijven staan!

Odoxia Placemat Antislip & Waterafstotend

We sluiten af met de goedkoopste voerbak placemat in onze top vijf! Deze Odoxia placemat wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Bij dit product kan je niet kiezen uit verschillende kleuren en maten, maar deze is groot genoeg voor zowel de drink- als voerbak van jouw hond. Hij is 48 centimeter lang en 30 centimeter breed.

Ook dit product is gemaakt van siliconen materiaal dat ervoor zorgt dat de bakjes op hun plek blijven staan. Het opstaande randje zorgt ervoor dat alles wat er gemorst is tijdens het eten en drinken op de placemat blijven liggen, dat is ideaal! Tot slot kan je deze schoonmaken in de vaatwasser!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete voerbak placemats een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 135 verschillende soorten placemats voor honden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

voerbak placemat

Wat is een voerbak placemat?

Je hebt na het zien van de bovenstaande artikelen vast al wel een goed beeld bij wat een placemat voor de voerbak is. Als dat niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder!

De naam verraad eigenlijk al wat dit is en waar je het voor kunt gebruiken. Het is een placemat die je onder de hondenvoerbak en drinkbak legt zodat het geknoei van jouw hond niet op de vloer terecht komt. Dit product staat ook wel bekend als een voermat voor honden.

Het is in feite hetzelfde product dat wij ook gebruiken, alleen zijn deze ontworpen voor onze trouwe viervoeters! Vanwege de antislip bodem blijven ze goed op de vloer liggen, ook mooi meegenomen!

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om de beste te kopen. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen. In de alinea hieronder vertel ik je graag waarom dit een must-have product is!

Waarom moet je een voerbak placemat kopen?

Je weet nu welke producten bij ons favoriet zijn en wat zo’n placemat eigenlijk is. Maar waarom zou je deze moeten kopen? Daar zijn verschillende redenen voor. Hieronder heb ik ze voor je opgesomd!

Het zorgt ervoor dat de drink- en voerbak op de plek blijft staan

Ten eerste is het verstandig een voerbak placemat te kopen omdat het de bakjes goed op de plaats houdt. Dit komt door de antislip bodem die de meeste placemats hebben. Let er dus op dat je er eentje koopt met zo’n antislip!

De placemat voorkomt een vieze vloer

De reden waarom de meeste hondenliefhebbers deze placemats kopen is om de vloer te beschermen van geknoei. Honden morsen nu eenmaal tijdens het eten en drinken. De ene hond meer dan de ander.

Met de placemat voorkom je dat jouw vloer vuil wordt, of dat je lelijke lichte plekken op de houten vloer krijgt omdat er steeds waterdruppels op komen. Wij maken zelf graag gebruik van deze placemats, als we dat niet zouden doen moeten we telkens de vloer drogen en daar hebben we niet zoveel zin in!

Er zijn dus eigenlijk twee redenen te bedenken waarom het verstandig is om tenminste één van deze producten te kopen. In de alinea hieronder vertel ik je graag een aantal punten waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt.

placemat voerbak

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een voermat koopt zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Het is slim om de placemat af te stemmen op bijvoorbeeld de grootte van jouw hond. Je kan je voorstellen dat je voor een kleine hond een ander formaat nodig hebt dan voor een grote hond.

Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld functies aanwezig zijn die je helemaal niet nodig hebt en niet gebruikt. Hieronder heb ik de belangrijkste voor je opgesomd!

De grootte van de voermat voor honden

Ten eerste moet je de afmetingen van de voerbak placemat afstemmen op de grootte van jouw hond. Zowel de drink- als voerbak moeten op deze mat passen.

Je kan dit het beste bepalen door beide bakjes naast elkaar te zetten en dit op te meten. Tel daar ongeveer 15 centimeter bij op en je hebt de juiste afmeting!

Welke kleur kies je?

Naast de grootte van de placemats is het goed om te kijken naar een bijpassende kleur. De meeste van deze matten zijn zwart, of een andere donkere kleur. Ze zijn ook verkrijgbaar in andere vrolijke kleurtjes en zelfs prints. Kies er dus eentje die bij jouw smaak en interieur past!

Zelf hebben wij een houten vloer, met name dan is het belangrijk om een voerbak placemat te kopen, en daar past natuurlijk een zwarte placemat perfect bij.

Van welk materiaal is de placemat gemaakt?

Het is dus slim om rekening te houden met de kleur en de afmetingen van de placemat, maar je moet ook goed kijken naar het materiaal waar de placemat van gemaakt is.

Dit zegt namelijk grotendeels iets over de kwaliteit van het product. De meeste van deze matten zijn gemaakt van polyester, vinyl of siliconen. Let er in ieder geval op dat de matten waterdicht zijn, anders heb je er nog niks aan.

Wel of geen omhoogslaande rand?

Je hebt vast wel de verschillen gezien in de producten die een omhoogslaande rand hebben en die dat niet hebben. Matjes die zo’n omhoogslaande rand hebben kunnen meer geknoei opvangen van de vlakke varianten. Dit hangt dus deels af van hoeveel jouw hond knoeit.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke punt zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de voerbak placemat namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de voerbak placemat

Tot slot is de prijs een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan dit soort producten.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de placemat perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 13,- en kunnen oplopen tot wel € 80,-.

Tot zover heb ik je bijna alles verteld wat er over deze producten te zeggen valt. Hieronder vertel ik je tot slot nog iets over het schoonmaken van deze matten.

voermat hond

Hoe maak ik de voerbak placemat schoon?

Het is zoals bij alle andere honden producten goed om deze regelmatig schoon te maken. Dit geldt zeker voor producten die ze met enige regelmaat in hun bek hebben. Op die manier zorg je niet alleen voor een betere hygiëne, maar gaan de placemats ook langer mee.

Een voerbak placemat schoonmaken is gelukkige heel gemakkelijk. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een natte doek en eventueel een diervriendelijke zeep.

De meeste placemats kunnen ook gewoon in de vaatwasmachine, dat is in ieder geval zo bij placemats die gemaakt zijn van siliconen materiaal. Controleer dit vooraf bij de product omschrijving!

Als de placemat niet in de vaatwasser kan dan kan je deze met een natte doek schoonmaken, of onder de stromende warme kraan. Is de placemat erg vuil? Gebruik dan een diervriendelijke zeep.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een voerbak placemat?

Bijna iedere hond knoeit wel eens tijdens het eten of drinken. De ene hond wat meer dan de andere. Om ervoor te zorgen dat het meeste niet op de vloer terecht komt kan je een voerbak placemat gebruiken. Dit voorkomt mogelijke schade aan de vloer, een placemat is dan ook een goede oplossing!

Hoe maak ik de voerbak placemat schoon?

De meeste van de bovenstaande producten zijn geschikt om in de vaatwasser schoon te maken. Maar met een natte doek kom je ook al een heel eind!

Waar moet ik rekening mee houden?

Voordat je een voerbak placemat koopt moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo is het verstandig een placemat te kopen die voorzien is van een antislip, hij moet groot genoeg zijn en het moet makkelijk schoon te maken zijn!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een voerbak placemat voor honden hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie