Honden GPS tracker kopen? Alle GPS trackers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste honden GPS tracker? Het kan zijn dat je jouw hond vaak laat los laat lopen, en dan zou het zomaar kunnen dat je hem kwijt raakt. De nachtmerrie van iedere hondenbezitter. Met een GPS tracker kan je jouw hond gelukkig snel weer terugvinden! In dit artikel vertel ik je graag alles over deze trackers.

In dit uitgebreide artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar de beste GPS tracker voor jouw hond. Ik vertel je graag alles over dit product, ook waar je op moet letten voordat je er eentje koopt, de voor- en nadelen en natuurlijk de prijs- kwaliteitsverhouding.

Verderop in dit artikel geef je ik je tips mee hoe je dit product het beste kunt gebruiken en hoe je de tracker schoon moet maken. Ik wens je veel leesplezier! Mocht je na het lezen nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina bij de reacties!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenjas kijken we naar een aantal belangrijke punten. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Van de meeste hondenjassen zijn verschillende maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste honden GPS tracker

Onze vijf favoriete GPS trackers

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande GPS trackers een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete trackers bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden

Op de eerste plaats staat de honden GPS tracker van Weenect. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 23 reviews op Bol.com. Met deze tracker kan je jouw hond realtime in de gaten houden, via de bijbehorende APP!

Zo kan je jouw hond op afstand in de gaten houden middels de meegeleverde sim kaart die in verbinding staat met deze APP. Het is ook nog eens de kleinste GPS hondentracker ter wereld!

Deze tracker wordt geleverd met uiteraard de GPS tracker zelf, een melding wanneer jouw hond wegloopt. Je kan zien hoe actief de hond is en je kan de geschiedenis bekijken. En de batterij gaat ongeveer 72 uur mee. Let op: Bij deze honden GPS tracker hoort een abonnement, deze is beschikbaar vanaf € 3,75 per maand.

Tractive GPS DOG 4 – Hondentracker

Het tweede product in onze top vijf is de GPS tracker van Tractive. Dit is één van de populairste producten, en dat is niet voor niets! Deze tracker wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 44 reviews op Bol.com. Ook deze tracker werkt middels een abonnement die beschikbaar is vanaf € 4,- per maand. Als je kiest voor het premium abonnement dan is de dekking in maar liefst 150 landen beschikbaar!

De Tractive GPS tracker doet alles wat je ervan mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan live tracking, de locatie geschiedenis en zelf een virtuele honden omheining. Net zoals het eerste product is ook deze waterdicht en zijn de baterijen oplaadbaar. Deze tracker is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en is geschikt voor honden vanaf 4 kilo.

Safe Smart Pet Tracker – GPS Tracker

Op de derde  plaats staat de GPS tracker van Mr Safe. Deze wordt beoordeeld met een 2,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Deze tracker is water- en stofdicht en kan jouw hond op drie verschillende manieren volgen.

Via GPS, WiFi en LBS, dat laatste staat voor “Location Based Service”. Deze optie wordt ingeschakeld als er geen GPS of WiFi beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een manier is om jouw hond te volgen!

Bij deze tracker is het ook mogelijk om zelf zones in te stellen, zodra jouw hond buiten deze zone komt dan gaat er een alarm af. Ook kan je precies zien welke route jouw hond heeft gelopen, tot ongeveer één week terug. Deze honden GPS tracker is vrij uniek omdat deze niet met een abonnement werkt, maar met een prepaid simkaart. Ja precies, zoals je dat vroeger deed!

Invoxia – Huisdier GPS Tracker – Zonder Simkaart

De honden GPS tracker van Invoxia is één van de nieuwere GPS trackers op de markt, en maakt gebruik van de laatste technologische snufjes. De waterdichte tracker kan nauwkeurig zien waar jouw hond op het moment is.

Deze tracker werkt niet met een simkaart, zoals dat wel het geval is bij veel andere trackers. Ze maken gebruik van een zogenaamd “LoRa” netwerk, waardoor een simkaart overbodig is geworden.

De tracker geeft bij stilstand iedere 4 uur de positie door, zodra jouw hond in beweging is dan wordt zijn positie elke 5 tot 10 minuten doorgegeven. Het gebruik van dit netwerk is de eerste 3 jaar gratis, en de batterij van deze tracker gaat tot wel een maand mee!

PetSociety Hondenhalsband Airtag

De laatste honden GPS tracker is een vreemde eend. Dit is namelijk een gewone halsband voor honden, maar je kan er gemakkelijk een Apple Airtag op bevestigen om zo jouw hond te kunnen tracken. Dit is een vrij nieuw product op de markt, maar wordt al goed beoordeeld!

Deze wordt namelijk beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Let op: de Airtag wordt niet meegeleverd en moet je apart kopen voor de tracking funtie!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande GPS trackers een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over GPS trackers lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit meer dan 40 verschillende GPS trackers! In de volgende alinea leg ik je graag uit wat een tracker is, en waar je deze voor gebruikt.

gps tracker hond

Wat is een honden GPS tracker?

Je hebt inmiddels denk ik een goed beeld bij wat een honden GPS tracker is, als je meer informatie wilt over bijvoorbeeld de werking, lees dan snel verder! Een van de ergste dingen die je als hondeneigenaar kan overkomen is het kwijtraken van jouw hond.

Een honden GPS tracker is onmisbaar voor iedereen die zijn of haar hond vaak los laat lopen. Dit apparaatje stuurt een signaal naar de satellieten die bepalen op welke plaats jouw hond zich bevind. Zo kan je jouw hond dus makkelijk traceren!

De tracker kan je aan de halsband van je hond bevestigen, er zijn ook halsbanden die specifiek gemaakt zijn voor het gebruik van een honden GPS tracker. Het uitzoeken kan lastig zijn omdat er veel keuze is tussen verschillende soorten, maten en kleuren. Dat een GPS tracker voor honden één van de must-have producten kan je in het filmpje hieronder bekijken.

Ik hoop dat ik je inmiddels al een eind op weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je meer over het gebruik, waarom je er eentje zou moeten kopen en welke voordelen er aan zo’n tracker zitten!

honden gps tracker

Waarom zou je een honden GPS tracker moeten kopen?

Je weet nu welke trackers tot onze favorieten behoren, en wat een honden GPS tracker precies is. Hieronder vertel ik je graag waarom je er eentje zou moeten kopen.

Zo’n honden GPS tracker is niet iets wat je vaak gaat kopen, zoals hondenvoeding bijvoorbeeld. Daarom is het goed om vooraf te kijken welke het beste bij je past. Ik heb deze redenen even voor je op een rijtje gezet!

Je weet altijd waar jouw hond is

Met een GPS tracker kan je jouw hond altijd en overal traceren, dat kan in verschillende situaties handig zijn. Onze honden lopen vrijwel altijd los, en soms lopen ze wel erg ver van ons vandaan. Het is gelukkig nog niet voorgekomen dat we ze echt kwijt waren, maar dat kan natuurlijk wel.

Met zo’n honden GPS tracker weet je precies waar hij of zij op dat moment is. Deze kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan jouw Smartphone of tablet. Een ander voordeel is dat je kan zien waar jouw hond is, ook als je iemand anders de hond laat uitlaten of als hij bij een uitlaatservice is. Zo kan je altijd zien waar je hond is!

In geval van nood

Dit punt hoort eigenlijk bij het punt hierboven, maar het is belangrijk om deze te benadrukken. Als je een GPS tracker voor je hond gebruikt dan kan het in geval van nood zijn leven redden. Je kan de hond natuurlijk ook in geval van nood traceren.

Veel honden GPS trackers bieden bovendien de mogelijkheid om een “zone” in te stellen, daarbinnen kan de hond vrij bewegen, maar als hij daarbuiten komt dan krijg je een melding. Dat is in sommige gevallen heel prettig!

GPS trackers zijn geschikt voor iedere hond

Zoals de titel al zegt, er is voor iedere hond een geschikte honden GPS tracker verkrijgbaar. Dat heb je hierboven al kunnen zien, er is voor iedereen een geschikt model. De prijzen lopen wel uiteen, daarover later meer.

Meer dan genoeg redenen waarom je een GPS tracker zou moeten kopen! Waar je rekening mee moet houden bespreken we in de volgende alinea, zoals gezegd zijn er nogal een aantal verschillen. Zeker als je naar de prijzen en functionaliteiten kijkt.

gps hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een GPS tracker gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat er bepaalde functies op de tracker zitten die je helemaal niet gebruikt. Hieronder heb ik ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Hoeveel weegt de honden GPS tracker?

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van de tracker. Deze mag niet teveel wegen, omdat jouw hond dit apparaat met zich mee moet dragen. Mijn advies is dan ook om te kijken naar een honden GPS tracker die niet zoveel weegt.

Met of zonder abonnement?

Bij sommige GPS trackers ben je verplicht om een abonnement af te sluiten, anders kan je het product niet gebruiken. Dit is omdat deze trackers gebruik maken van een netwerk om het mogelijk te maken de hond te traceren.

Let er dus vooraf op of je een abonnement moet afsluiten, en wat de kosten hiervan zijn. Er zijn ook GPS trackers voor honden verkrijgbaar die werken met een prepaid simkaart, en trackers die prima werken zonder abonnement!

Wel of geen “realtime” tracking?

Het volgende punt waar je vooraf naar moet kijken is of de tracker een “realtime” functie heeft. Als je een tracker koopt dit dit heeft dan kan je jouw hond namelijk op ieder gewenste moment in de gaten houden. Je weet dan precies waar hij zich op dat moment bevindt. Zeker als je de hond kwijt bent is het aan te raden om deze functie te hebben!

Een honden GPS tracker met of zonder halsband

GPS trackers moeten bevestig worden aan de halsband van de hond, er zijn GPS trackers verkrijgbaar die een speciale halsband meeleveren zodat deze voor optimaal draagcomfort zorgt voor jouw hond. Dit is wel zo prettig!

Is de GPS tracker waterdicht?

De meeste trackers zijn gelukkig stof- en waterdicht, maar niet allemaal. Zeker als je een hond hebt die graag een stukje gaat zwemmen is het aan te raden om er eentje te kopen die waterbestendig is. Het zou zonder zijn dat je na de eerste wandeling alweer een nieuwe moet kopen!

Wat is de batterijduur?

Ook moet je vooraf kijken hoe lang de batterij meegaat. Zo weet je wanneer je deze op moet laden, en voorkom je dat de tracker ineens uitvalt. De meeste trackers hebben een batterijduur van tenminste 70 uur, maar dit kan oplopen tot wel een maand!

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden GPS tracker kijken we niet alleen naar onze eigen ervaring, maar ook naar de ervaringen van andere gebruikers. Laat je dus vooraf goed informeren door bijvoorbeeld de reviews te lezen bij het product. Zo voorkom je een miskoop! GPS trackers die slechte reviews krijgen kan je het beste vermijden.

De prijs van de GPS tracker

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer uit te geven, maar dit kan niet iedereen. Het is belangrijk om een product uit te kiezen dat binnen jouw budget past. De prijs van een honden GPS tracker begint bij zo’n € 25,- en loopt op tot zo’n € 130,-.

gps tracker hond kopen

Hoe werkt een honden GPS tracker?

Je weet inmiddels al aardig wat over GPS trackers voor honden! Maar hoe werkt zo’n apparaatje dan precies? Ik leg je de werking van dit product graag uit. Deze uitleg kan natuurlijk per product verschillen, maar de essentie is voor ieder apparaat vergelijkbaar.

De GPS tracker stuurt een signaal vanaf de hond naar een satelliet die de locatie van jouw hond vaststelt. Dit wordt weer opgevangen door bijvoorbeeld de APP op je telefoon, en zo weet je waar je hond is.

Waar maak je de tracker aan vast?

Het is in dit artikel al een aantal keren ter sprake gekomen, maar in principe maak je een honden GPS tracker vast aan de halsband van jouw hond. Het kan zijn dat je een tracker op het oog hebt waar je een halsband bij krijgt, dit zorgt ervoor dat jouw hond weinig hinder ondervindt van het apparaat. Lees in ieder geval altijd de product- en gebruiksaanwijzing goed door, dan weet je zeker dat je ‘m goed bevestigd!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een GPS tracker voor honden?

Dit verschilt per GPS tracker, maar de meeste GPS trackers werken met een APP die je op jouw smartphone moet installeren. Voor het instellen van de tracker moet je de gebruikshandleiding goed doorlezen. De tracker zelf moet bevestigd worden op de halsband van de hond.

Wat is het voordeel van een honden GPS tracker?

In ons artikel kan je lezen wat de voordelen van de GPS tracker voor honden zijn. Het grootste voordeel van dit product is dat je ten aller tijde weet waar jouw hond op dat moment is. Dit is met name handig als je de hond vaak los laat lopen. Ook kan je zones instellen waarbij je een melding krijgt als de hond over deze zone gaat.

Wat is het verschil met een GPS tracker en een chip?

Er ontstaat wel eens verwarring wat het verschil is tussen een GPS tracker en een chip. De chip wordt door de dierenarts onder de huid geplaatst, het is niet mogelijk om de hond via een APP te volgen. De dierenarts kan deze chip uitlezen om erachter te komen wie de eigenaar is van de hond. Met een GPS tracker kan je de hond wél volgen!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden GPS tracker voor je hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie