Honden trimtafel kopen? Alle trimtafels online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste honden trimtafel? Dit is een essentieel product als jij een professionele hondentrimmer bent, of er eentje wilt kopen om jouw eigen hond te trimmen. Een trimtafel maakt het onderhouden van een hond zoveel makkelijker! In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste trimtafel!

Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze trimtafels, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste honden trimtafel kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van bepaalde artikelen en natuurlijk de meningen van andere baasjes. Dit is echt een product dat je als professionele hondentrimmer in huis moet hebben, net zoals een goede hondenföhn en hondentondeuse!

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van deze tafels, en hoe je deze het beste kan schoonmaken na het gebruik ervan. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste trimtafel

Onze vijf favoriete honden trimtafels

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande trimtafels een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

MaxxPet Honden Trimtafel Met Aanlijnoptie

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de MaxxPet trimtafel. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Deze trimtafel is geschikt voor kleine- en grote honden tot een gewicht van maximaal 80 kilo! Dus als jij je eigen trimsalon hebt, dan is dit één van de beste trimtafels die je kunt aanschaffen.

De hoogte van deze tafel is 77 centimeter en het blad is 80 centimeter land en 50 centimeter breed. Het blad is overigens voorzien van antislip materiaal, wel zo handig! Honden blijven goed op de tafel zitten dankzij de aanlijnoptie, en aan de onderkant zit een bakje waar je makkelijk spulletjes kan opbergen als je deze even niet gebruikt. Dit is de beste trimtafel wat ons betreft!

VidaXL Inklapbare Honden Trimtafel

Het tweede product in onze vijf favorieten is van VidaXL. Deze trimtafel wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 65 reviews op Bol.com.

Het is samen met het eerste product één van de populairste trimtafels op dit moment. De tafel is geschikt voor honden tot maximaal 60 kilo, hij is 77 centimeter hoog en het blad is 91 centimeter lang en 61 centimeter breed.

Dit tafelblad is ook voorzien van een fijne antislip, wel zo fijn voor de honden die op de tafel staan! De tafel is inklapbaar, en zo makkelijk op te bergen als je ‘m een tijdje niet gaat gebruiken, het is ook handig om de tafel makkelijk mee te kunnen nemen. Tot slot heeft deze tafel een aanlijnoptie die in hoogte verstelbaar is.

VidaXL Hydraulisch Verstelbare Honden

De derde trimtafel is eveneens van VidaXL, maar deze trimtafel is hydraulisch. Deze professionele trimtafel wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Deze tafel is geschikt voor professioneel gebruik, je kan deze tafel namelijk instellen op precies de goede hoogte, en honden kunnen zelf op de trimtafel stappen.

De trimtafel is instelbaar vanaf 55 tot 93 centimeter. Het antislip blad is 108 centimeter lang en is 60 centimeter breed. Net zoals de vorige trimtafel kan deze honden aan tot maximaal 60 kilo. Dankzij de verstelbare aanlijnoptie kan jij rustig de hond trimmen!

Tectake honden trimtafel met twee lussen

Op de vierde plaats staat de trimtafel van Tectake. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Deze tafel heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding en doet precies wat je ervan kan verwachten!

Deze tafel is 76 centimeter hoog en het blad is 90 centimeter lang en 60 centimeter breed. Dankzij de antislip blijven honden stabiel staan en kan jij rustig trimmen!

Hij is geschikt voor honden tot 60 kilo en dankzij de aanlijnoptie kan je makkelijk werken. Het geheel is eenvoudig los te koppelen en in te klappen. Een goede tafel als je niet teveel wilt uitgeven!

Topmast Trimtafel Verstelbaar Blauw

We sluiten onze top vijf af met de trimtafel van Topmast. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Deze tafel is ideaal om mee te nemen naar klanten of hondenshows en is geschikt voor kleinere honden. De trim tafel is in hoogte verstelbaar van 73 tot maximaal 82 centimeter.

Dankzij de antislip blijven honden makkelijk op het tafelblad staan. Het tafelblad is 60 centimeter lang en 45 centimeter breed en kan honden aan tot maximaal 20 kilo. Ook is deze tafel voorzien van een aanlijnfunctie zodat je makkelijk kan werken!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 48 verschillende trimtafels voor honden!

trimtafel

Wat is een honden trimtafel?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat een trimtafel voor honden is. Als dat nog niet zo is, of je wilt gewoon meer weten, lees dan zeker verder!

Een trimtafel is eigenlijk niets anders dan een speciale tafel waar jij een hond op kan zetten. Zo kan je de hond makkelijk trimmen en knippen. Ook kan je bij vrijwel alle tafels de hond vastzetten middels een aanlijnoptie. Zo voorkom je dat de hond niet plotseling van de trimtafel kan springen.

Dit type tafels zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en vormen. Het is ook niet iets dat je zomaar even koopt, daarom is het verstandig om jezelf vooraf goed in te lezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel een eind op weg heb geholpen! In het filmpje hieronder kan je nog meer uitleg over de trimtafel bekijken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hond naar de trimmer te brengen, maar als je dat vaak doet kan dit behoorlijk veel geld kosten. Daar kom ik later in dit artikel nog even op terug. Vanwege het aanbod kan het uitzoeken van een geschikte honden trimtafel best lastig zijn. Waarom je er eentje zou moeten kopen leg ik je graag uit in de volgende alinea!

Waarom moet je een trimtafel kopen?

Je weet nu wat een honden trimtafel is, en welke producten tot onze favorieten behoren! Nu is het goed om te kijken waarom je er eentje zou moeten kopen. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet.

Het maakt het trimmen van een hond gemakkelijker

Op de eerste plaats zorgt de trimtafel ervoor dat het een stuk makkelijker wordt om jouw hond te trimmen en te verzorgen. Als jij een professionele hondentrimmer bent dan is het een essentieel product om aan te schaffen.

Je kan de hond veilig op de trimtafel zetten, en vervolgens vastklikken via de aanlijnoptie. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat de hond van de tafel kan springen, en kan jij jezelf focussen op het trimmen met de hondentondeuse en het verzorgen van de hond.

Ook als je geen hondentrimmer bent kan het een goede koop zijn. Zo kan je namelijk zelf aan de slag zonder dat je iedere keer veel kosten maakt bij de honden trimsalon.

Het is belangrijk om de vacht goed te verzorgen

Vachtverzorging is een belangrijk onderdeel voor heel veel honden. Honden met een lange vacht moeten namelijk 3-4 keer per jaar getrimd worden. Vanwege dit feit kan het verstandig zijn om zelf een trimtafel te kopen en zelf aan de slag te gaan.

Het zorgt ervoor dat jij geen rugklachten krijgt

Een ander bijkomend voordeel van een honden trimtafel is dat jij geen rugklachten krijgt. De trimtafel is namelijk in hoogte verstelbaar, zo kan jij altijd op de juiste hoogte werken.

Je ziet wel eens mensen die op de grond gaan zitten, maar ook dan moet je jezelf steeds in gekke bochten werken om overal goed bij te kunnen. Met een trimtafel heb je hier geen last van en kan je zorgeloos de hond trimmen en verzorgen!

Het bespaard geld op termijn

Op de duur bespaar je veel geld met een trimtafel. Een ritje naar de hondentrimmer is niet goedkoop. De aanschafprijs van een trimtafel is niet goedkoop, maar dit heb je er vrij snel uit. Het kan ook zo zijn dat je de hond niet zelf wilt trimmen, maar het is helemaal niet zo heel ingewikkeld en het bespaard op termijn veel geld!

Meer dan genoeg redenen om een honden trimtafel aan te schaffen! Maar zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden? Dat leggen wij hieronder graag uit!

honden trimtafel

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat on een trimtafel te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet het namelijk goed afstemmen op jouw wensen en behoeftes. Ook kan het zijn dat er bepaalde functies op de trimtafel zitten die je niet nodig hebt. Hieronder heb ik een aantal van deze punten opgesomd!

De grootte en het maximale draaggewicht

Op de eerste plaats moet je rekening houden met de grootte van de trimtafel, en het maximale draaggewicht. Als jij een zware hond hebt moet je een model kopen dat het gewicht aankan.

Dit zelfde geldt voor de grootte van de tafel. Je kan geen grote hond op een kleine trimtafel kwijt. Ook moet je hier rekening mee houden als de een professionele hondentrimmer bent. In de product omschrijving staat altijd aangegeven hoeveel gewicht de tafel maximaal kan dragen. Kijk daar dus goed naar!

Hoe zit het met de verstelbaarheid van de trimtafel?

Het tweede punt om rekening mee te houden is de verstelbaarheid van de honden trimtafel. Je wilt de tafel natuurlijk omhoog- en omlaag kunnen doen. Dit is vrijwel altijd het geval als je kiest voor een hydraulische trimtafel. De goedkopere hebben deze optie niet altijd.

Als je een hydraulische trimtafel hebt kan je de hond makkelijk op de tafel laten stappen, vervolgens kan je de trimtafel omhoog laten komen. Zeker als jij een professional bent is dit één van de dingen die je moet hebben! De prijs van dit soort tafels is ook een stuk duurder.

Hoeveel aanlijnopties zijn er?

Veiligheid moet altijd voorop staan. Ook bij een trimtafel is veiligheid een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Dankzij de aanlijnoptie zorg je ervoor dat de hond veilig op de trimtafel staat zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij of zij er vanaf springt.

Kan je de trimtafel makkelijk meenemen?

Dit punt is voor sommigen heel belangrijk. Zeker als jij bij andere mensen thuis de hond gaat trimmen. In dat geval wil je wel weten hoe makkelijk je de trimtafel mee kunt namen. Ook als je hondenshows bezoekt is draagbaarheid een punt om in je overweging mee te nemen.

De ervaring van anderen gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben de honden trimtafel namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve feedback krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de honden trimtafel

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de trimtafel. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven voor een trimtafel.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de trimtafel perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 80,- en kunnen oplopen tot wel € 600,-.

beste honden trimtafel

Hoe weet ik welke maat trimtafel ik moet kopen?

Hierboven heb ik het punt al even benoemd, maar het is één van de belangrijkste punten om het juiste formaat honden trimtafel te kopen. Maar hoe weet je welke afmeting je het beste kunt kopen?

Gelukkig is het gemakkelijk! Je hoeft alleen jouw hond op te meten als hij op de grond ligt, en wanneer hij rechtop staat. Ook moet je weten hoe zwaar jouw hond is, en of dat past in combinatie met de trimtafel die je op het oog hebt.

Zorg er altijd voor dat je meer rekent, het is namelijk beter om meer ruimte te hebben, dan te weinig. Zodra je deze informatie weet kan je een trimtafel uitzoeken die precies aansluit bij jouw eisen en wensen!

Hoe maak ik een honden trimtafel schoon?

Een goede hygiëne is voor honden net zo belangrijk als voor mensen. Daarom is het ook verstandig om de honden trimtafel na ieder gebruik schoon te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de volgende hond op een schone plek kan staan, maar het zorgt ook voor een langere levensduur van de trim tafel.

Na het trimmen haal je de afgeknipte haren weg en kan je beginnen met het schoonmaken van de tafel zelf. Wij gebruiken hier zelf diervriendelijke zeep voor en een doek. Tot slot droog je de trimtafel af met een doek. Klaar voor de volgende keer!

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten als ik een honden trimtafel wil kopen?

Het belangrijkste waar je op moet letten voordat je een trimtafel voor honden koopt is het maximale draaggewicht. Daarna moet je kijken naar de ergonomie. Is de tafel bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar, en kan ik makkelijk de hond vastmaken aan de tafel? Allemaal dingen om rekening mee te houden.

Wat zijn de voordelen van een honden trimtafel?

Bij veel honden groeit de vacht ontzettend snel. Goede verzorging is daarom essentieel. Met een trimtafel kan je jouw hond altijd verzorgen als dat nodig is. Met een trimtafel bespaar je dus veel omdat je niet iedere keer de honden trimsalon hoeft te bezoeken.

Hoe maak je een honden trimtafel schoon?

Na iedere knipbeurt is het verstandig om de trimtafel goed schoon te maken. Verwijder eerst alle haren met een goede stofzuiger voor hondenharen, daarna kan je met een diervriendelijke zeep en warm water de tafel afnemen. Klaar voor de volgende keer!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden trimtafel hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie