Dyson stofzuiger kopen? Alle stofzuigers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste Dyson stofzuiger voor hondenharen? In dit artikel leg ik je graag alles uit! Wanneer je een hond hebt is het verstandig om te investeren in een stofzuiger die de haren goed op kan zuigen. Dit hangt er natuurlijk wel vanaf welk type vacht jouw hond heeft. Zo zijn er honden die nauwelijks verharen, maar ook honden die constant veel vacht verliezen.

Gelukkig zijn er stofzuigers verkrijgbaar van Dyson die dit klusje goed kunnen klaren, en moeiteloos hondenhaar op kunnen zuigen! Op dit moment maakt Dyson één van de beste stofzuigers die verkrijgbaar zijn. In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste Dyson stofzuiger!

Ook vertel ik je alles over het gebruik van deze stofzuigers, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten. Wanneer je na het bekijken van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de Dyson stofzuiger kijken we naar een aantal belangrijke punten.

Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze stofzuiger en natuurlijk de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste Dyson stofzuiger

Onze vijf favoriete Dyson stofzuigers

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Dyson V8 Animal+ Steelstofzuiger

Het eerste product in onze top vijf favoriete Dyson stofzuigers is de V8 Animal+. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 403 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste steelstofzuigers op dit moment! Dit product is met name geschikt voor een harde ondervloer, zoals laminaat en kortpolig tapijt.

Deze stofzuiger kan ongeveer 40 minuten zuigen op een volledig opgeladen accu, mits je de gemotoriseerde kleine borstel niet gebruikt. Hij is volledig opgeladen in ongeveer 5 uur en hij weegt iets meer dan 2,5 kilo. Dit is echt een heel goed product om hondenharen tegen te gaan in huis!

Dyson V10 Animal

Op de tweede plaats in onze vijf favoriete Dyson stofzuigers staat de V10 Animal. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 403 reviews op Bol.com. Deze steelstofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren, en zeer geschikt om hondenharen weg te halen. De accu van deze stofzuiger gaat langer mee dan het eerste product, namelijk tot 60 minuten.

Het opladen gaat ook sneller, gemiddeld duurt het 3,5 uur voordat de accu volledig is opgeladen. Ook kan je deze steelstofzuiger in enkele handige bewegingen veranderen in een kruimeldief, zo kan je gemakkelijker bij de moeilijkere plekjes. Meestal zijn dat de plekken waar de honden haren verzamelen. Het gewicht van deze stofzuiger is 2,68 kilo, en staat met recht op de tweede plaats in onze lijst!

Dyson stofzuiger Big Ball Multifloor 2+

Het derde product in onze lijst is de Dyson Big Ball Multifloor 2+. Een hele mond vol! Deze stofzuiger wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Het is geen steelstofzuiger zoals de eerste twee producten, maar dit heeft ook voordelen. Zo hoef je geen rekening te houden met een accu die leeg gaat, en opgeladen moet worden. Ook komt het in veel gevallen de zuigkracht ten goede.

Deze Dyson stofzuiger is zeer stil dankzij het akoestische design en hij is geschikt voor alle verschillende vloertypen. Dit dankzij de unieke pneumatische vloerzuigmond. Met deze stofzuiger haal je moeiteloos onafgebroken alle hondenharen weg, en is het huis weer stofvrij, wel zo fijn!

Dyson V7 Motorhead

Op de vierde plaats staat de Dyson V7 Motorhead stofzuiger. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 403 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste Dyson stofzuigers, en ik denk dat dit komt doordat deze een stuk beter geprijsd is dan de andere modellen.

Met dit model kan je ongeveer 30 minuten onafgebroken stofzuigen, op een volledig opgeladen accu. De opvangbak heeft een inhoud van 0,54 liter waarmee je vrij veel hondenharen kunt opzuigen. Het opladen van de accu neemt ongeveer 3 tot 3,5 uur in beslag en dankzij de handige opzetstukken kan je overal gemakkelijk bij! Deze Dyson stofzuiger wordt verder geleverd met een HEPA filter en de stofzuiger is slechte 4,3 kilo zwaar. Wat ons betreft een absolute aanrader!

Dyson V11 Animal Extra

We sluiten onze top vijf af met de V11 Animal stofzuiger van Dyson. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Dit product is ook specifiek ontwikkeld om hondenharen op te zuigen. Dit is de meest krachtige stofzuiger uit onze test en is geschikt voor alle type vloeren, maar ook vloerbedekking. Met de meegeleverde opzetstukjes kan je deze stofzuiger veranderen in een krachtige kruimeldief.

Zo kan je gemakkelijk op de lastig te bereiken plekken, en daar gaan de haren van huisdieren vaak tussen zitten! Het HEPA filter zorgt ervoor dat tot 99,97% van de stofdeeltjes weggehaald worden, dit maakt ‘m dan ook zeer geschikt voor mensen die een stofallergie hebben. Het is de duurste Dyson stofzuiger uit onze lijst, maar absoluut aan te raden!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 34 verschillende Dyson stofzuigers die geschikt zijn voor hondenharen!

dyson hondenharen

Wat is een Dyson stofzuiger voor hondenharen?

Het assortiment stofzuigers van Dyson is geweldig, helemaal de stofzuigers die specifiek zijn gericht op het opzuigen van hondenharen. Dit is één van de dingen waar hondeneigenaren goed op letten. Maar wat maakt een stofzuiger geschikt als je honden hebt?

Dat bijna alle honden vacht verliezen dat is wel bekend, de ene hond heeft daar meer last van dan de andere. Het kan ook periode afhankelijk zijn, als een hond in de rui is bijvoorbeeld. Een stofzuiger die specifiek ontworpen is om deze haren zo mogelijk op te zuigen maakt het een stuk gemakkelijker!

Nu weet je welke Dyson stofzuiger het beste is tegen hondenharen, is het belangrijk om de verschillende redenen te overwegen waarom u er een zou moeten kopen. Het is een product dat je niet zomaar koopt en er zijn veel alternatieve merken op de markt. Dus waarom zou u een Dyson voor honden kopen?

Een Dyson stofzuiger is erg stil

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen Dyson kiezen voor de vacht van hun hond is ook belangrijk. Hoewel veel merken stofzuigers luid en lawaaierig zijn, is Dyson dat niet. Dyson staat bekend om het maken van stofzuigers die extreem stil zijn in vergelijking met andere merken. Niets is zo vervelend als het harde geluid van een stofzuiger. Maar er zijn meer redenen om voor dit merk te kiezen.

Je hebt geen stofzuigerzakken nodig in een Dyson

Een ander groot voordeel van Dyson voor honden is dat je bij dit product geen stofzuigerzak nodig hebt. Dyson werkt met een opvangbak die je meestal met 1 druk op de knop leegt. Dyson voor honden past op de meeste vloeren

Naast bovenstaande voordelen moet je ook weten dat de meeste Dysons voor hondenjassen ook geschikt zijn voor de meeste vloeren. Of u nu laminaat, tapijt, laminaat of schaduwrijke vloeren heeft, Dyson kan het allemaal reinigen.

Een Dyson voor hondenhaar heeft een lange levensduur

Een Dyson stofzuiger staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit, wat duidelijk terug te zien is in de levensduur van zo’n stofzuiger. Het kan tot wel 15 jaar meegaan. Dat zie je niet vaak bij andere stofzuigers!

Deze stofzuigers kunnen overal bij

Een ander belangrijk punt om specifiek voor Dyson te kiezen is dat de stofzuiger van dit merk overal bij kan. Onder kasten, banken, tafels etc. Veel hondenhaar verdwijnt immers op moeilijk bereikbare plaatsen. Met een Dyson is dat verleden tijd.

Dyson is de juiste stofzuiger voor elke situatie

Het laatste voordeel dat we willen noemen, is dat je voor elke trouwe viervoeter een hond-geschikte Dyson stofzuiger kunt vinden. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn er veel verschillende producten, stijlen en kleuren om uit te kiezen. Je kunt namelijk kiezen uit tientallen producten.

Vanwege dit brede scala aan keuzes, zult u hoogstwaarschijnlijk een Dyson stofzuiger vinden die precies aan uw behoeften voldoet en perfect bij uw hond past. Met dit artikel proberen we je simpelweg op het goede spoor te krijgen.

Er zijn dus meer dan genoeg reden om een Dyson stofzuiger aan te schaffen wanneer je een hond hebt, die veel vacht verliest. Dit is bijvoorbeeld niet het geval wanneer je een hond hebt die niet verhaart, of maar een klein beetje vacht verliest. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een Dyson stofzuiger? U leest het in de volgende paragraaf.

beste dyson stofzuiger

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je de beste Dyson voor hondenhaar wilt kopen, is het belangrijk dat je deze afstemt op wat jij nodig hebt en wat je hond of puppy op dat moment nodig heeft.
Niet iedereen vindt alle eigenschappen even belangrijk.

Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten, zodat je goede keuzes kunt maken. We hebben hieronder de belangrijkste functies opgesomd waar je op moet letten.

Welk soort koop je?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor soort Dyson hondenjas je wilt kopen. Zoals u aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn Dysons voor hondenhaar in verschillende soorten en maten verkrijgbaar.

Je kunt hierbij denken aan een draadloze Dyson stofzuiger voor hondenhaar kopen, een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een iets kleiner model. Afhankelijk van uw voorkeuren en of het betreffende model hondenhaar kan oppakken, kiest u een specifiek product.

De kracht en de zuigkracht

De zuigkracht van een Dyson stofzuiger met snoer is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Hoe sterker de zuigkracht, hoe sneller je van het vuil af bent. Deze sterkte is afhankelijk van het specifieke model dat u kiest.

Dyson draadloze stofzuigers variëren in vermogen van 100 tot 350 watt, wat iets minder is dan het wattage van Dyson steelstofzuigers. Ze kunnen een gemiddeld vermogen van 700 watt hebben.

Meestal kun je het vermogen van de stofzuiger op verschillende niveaus instellen, zodat je voor elk type vuil en oppervlak het meest geschikte vermogen kunt kiezen.

Welke accessoires zijn inbegrepen?

Dyson staat erom bekend dat je bij aanschaf van een stofzuiger ook veel accessoires krijgt. De aard hiervan is afhankelijk van het product dat u koopt. Dat kan gaan van een interieuraccessoire tot een turboborstel of een combiborstel. Wat u bij Dyson voor honden krijgt, staat vermeld in de productbeschrijving, dus lees deze goed door.

Hoeveel kan er in de opvangbak?

U wilt niet alleen op bovenstaande punten letten, maar ook op de inhoud van de container. Door de grotere capaciteit zuig je meer vuil op dan een Dyson stofzuiger met een kleine capaciteit.

Daarnaast zorgt een grotere opvangbak ervoor dat je je afval minder vaak hoeft te legen, wat ook nog eens tijd kan besparen. Wij geven persoonlijk de voorkeur aan de 1 liter opvangbakken, maar die heb je vanaf de 0,5 liter inhoud.

Hoe lang gaat de accu mee?

Veel Dyson-stofzuigers hebben batterijen, dus je hoeft ze niet op het stopcontact aan te sluiten. Het zal je niet verbazen dat elk model Dyson stofzuiger wordt geleverd met een andere accu.

De ene accu gaat immers langer mee dan de andere en dit bepaalt ook hoe lang je de hondenstofzuiger continu kunt gebruiken. Dit kan variëren van 20 minuten tot een uur, houd daar dus rekening mee.

Ervaringen van andere mensen

Bij het onderzoeken van een product is het belangrijk om rekening te houden met de ervaringen van anderen met het product. Zorg er ook voor dat u controleert of deze ervaringen juist/bewezen zijn voordat u het product bestelt. Laat je dus zeker informeren door de ervaringen die andere mensen hebben met bepaalde producten.

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd, zodat je gemakkelijk de voor- en nadelen kunt onderzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores vermijd je best, zo koop je alleen de beste producten voor je hond.

De prijs van het product

Uiteindelijk is het belangrijk dat u kiest voor de juiste kwaliteit en de juiste prijs. Sommige mensen vinden het niet erg om iets meer of minder te betalen, maar niet iedereen is bereid om dat te doen. De hoogste prijs betekent niet altijd de beste. Kies dus verstandig en zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Prijzen voor een Dyson stofzuiger beginnen bij ongeveer € 325,- en kunnen oplopen tot maar liefst € 830,- als u het beste van het beste wilt. Uw budget zal dus tussen deze bedragen moeten liggen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik de steelstofzuiger gebruiken?

Dit verschilt per model, de meeste steelstofzuigers van Dyson gaan tussen de 30 en 60 minuten mee. De duurdere modellen hebben een grotere accu en zuigkracht. Met een volledig opgeladen accu kan je over het algemeen het hele huis haarvrij maken.

Maken de Dyson stofzuigers veel geluid?

Het grote voordeel van de stofzuigers van Dyson is dat ze vrij weinig geluid produceren, ten opzichte van reguliere stofzuigers. Het gemiddelde geluidsniveau ligt tussen de 75 en 80 decibel. Dit is met name geschikt als je een hond hebt die angstig reageert op stofzuigers!

Hoe maak je de opvangbak van de stofzuiger leeg?

Gelukkig is het leegmaken van de opvangbak heel eenvoudig. Met één simpele handeling klik je de opvangbak los en kan je deze legen in de prullenbak. Daarna kan je, als dat nodig is, weer verder met stofzuigen. Het voordeel hiervan is dat je niet steeds nieuwe stofzuigerzakken hoeft te kopen!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een Dyson stofzuiger (of andere stofzuiger) hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie