Wat moet ik doen als mijn hond is gestoken door een wesp?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Is jouw hond gestoken door een wesp? Dit moet je doen! Honden jagen graag op insecten, maar ze kunnen gevaarlijk zijn als ze te dichtbij komen. Het is beter om uw hond niet in de buurt van bijen en wespen te laten, omdat steken allergische reacties kunnen veroorzaken. Een stevige terugroeptraining helpt uw ​​hond te beschermen tegen deze insecten.

De meeste insectenbeten zijn pijnlijk of ongemakkelijk voor honden, maar veel beten kunnen soms dodelijk zijn. Veel honden worden gebeten in de poten, het gezicht of de mond. Dit gebeurde toen ze insecten gingen testen met deze lichaamsdelen. Wanneer honden een bij of wesp proberen op te snuiven, is de kans groter dat ze in de mond of keel worden gestoken.

Steken in deze delen van het lichaam zijn gevaarlijk omdat de zwelling de luchtwegen van een hond kan blokkeren. Als de hond in zijn of haar bek is gestoken, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor verder advies.

Let op deze signalen

Vervelend zeurend gedrag
Mank lopen, of met één gestrekt pootje lopen
Bijten en likken op één plek
Plotseling veel kwijlen
Hij houdt de pootjes tegen z’n kop
Zwellingen

Tekenen dat jouw hond een allergische reactie heeft

Moeite met ademhalen
Hij krijgt zwellingen
Lusteloosheid en door de poten zakken

Als je één van deze symptomen herkent ga dan direct naar de dierenarts. Bel niet van tevoren, ga direct in de auto en naar de dierenarts!

Wat moet ik doen als mijn hond gestoken is?

Zorg ervoor dat je kalm blijft, dat komt ook het gedrag van de hond ten goede. Probeer de angel voorzichtig te verwijderen en was het gebied vervolgens met water. Probeer niet in de angel te knijpen, omdat hierdoor meer gif in het lichaam van de hond kan komen.

Het aanbrengen van ijs helpt de beet te verzachten. Als de beet in de mond of keel zit, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts, omdat deze kan opzwellen en de ademhaling kan belemmeren. Als een hond tekenen vertoont van een allergische reactie of anafylaxie, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts, aangezien dit een medisch noodgeval is.

Lees ook: Top 15 keer het beste hondenkussen

Productadvies

Mag ik mijn hond antihistaminica geven?

Veel websites raden aan om uw hond een antihistaminica uit uw eigen medicijnkastje te geven om bijen of wespen te behandelen. Sommige menselijke antihistaminica zijn goed voor honden, maar andere kunnen ze erg ziek maken en zelfs dodelijk voor honden, dus neem ze nooit zonder eerst met uw dierenarts te overleggen om er zeker van te zijn dat een bepaald medicijn veilig is voor uw hond.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn hond na een wespensteek antihistaminica geven?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, dit kan je uit voorzorg beter niet doen. Dit middel is ontwikkeld voor mensen, het kan een hond erg ziek maken.

Hoe voorkom ik wespen in mijn tuin?

Wespen houden niet alleen van snoep, maar ook van eiwitrijk voedsel zoals worstjes, vlees en vis. Laat het niet onnodig buiten of op tafel staan.

Houd wespen op afstand door een kom siroop op enige afstand van u en uw huisdier te plaatsen. Zo lok je ze naar een andere plek en hoop je dat je rustig kunt zitten.

We zijn aan het einden gekomen van dit artikel, ik hoop dat je er iets aan gehad hebt! Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie