Ballenwerper hond kopen? Alle werpers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Heb je en hond die gek is op balletjes? In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar de beste ballenwerper! Wij hebben zo’n hond die helemaal gek is op ballen, ze kan er geen genoeg van krijgen. Een ballenwerper is dan ook een onmisbaar product voor baasjes met een hond die gek is op ballen.

Met een ballenwerper kan je makkelijker de bal verder weggooien, en hoef je er ook niet zoveel moeite voor te doen. Met zo’n product krijg je gegarandeerd minder last van een vermoeide arm. Wist je dat er ook ballenwerpers verkrijgbaar zijn die automatisch de bal werpt?

In dit artikel ga ik je alles vertellen over ballenwerpers, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste ballenwerper kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

De meeste van de onderstaande producten worden geleverd met een hondenbal, maar niet allemaal! Het is daarom goed om de product omschrijving door te lezen voordat je er eentje aanschaft. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste ballenwerper

Onze vijf favoriete ballenwerpers

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande ballen werpers een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze ballenwerpers voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Beeztees Ballenwerper

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de ballenwerper van Beeztees. Het is één van onze persoonlijke favorieten, dit product doet namelijk precies wat het moet doen! Deze wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com.

Deze ballenwerper is 62 centimeter lang en heeft de perfecte vorm om iedere bal een heel eind te kunnen werpen.

Chuckit! Sport Ball Launcher

De tweede ballen werper is van het bekende merk Chuckit! Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com.

Zoals je aan de productafbeelding hierboven kan zien zijn er drie verschillende kleuren verkrijgbaar, en ook drie verschillende formaten. De ballenwerper hierboven is de medium, maar ze zijn er ook kleiner en groter. Echt een aanrader!

Benson ergonomische ballenwerper

Op dit moment is de ballen werper van het merk Benson één van de goedkoopste opties. Deze wordt beoordeeld met een 3 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews. Deze werper is verkrijgbaar in twee kleuren, de groene zoals hierboven afgebeeld, en een rode variant.

Het leuke van dit product is de ergonomische handgreep, en de vriendelijke prijs. De lengte van deze werper is 38 centimeter, en hij is geschikt voor bijna alle “normale” ballen.

M-Pets – Bazooka Ball Launcher

Op de vierde plaats staat een unieke ballenwerper, namelijk in de vorm van een Bazooka! Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze vreemde ballen werper werkt anders dan de bovenstaande, je schiet de bal namelijk tot 23 ver weg!

De werking is lekker makkelijk, zodra de bal op de grond ligt kan je de voorkant over de bal heen schuiven, vervolgens hoef je alleen maar te schieten!

PetSafe Automatische Ballenwerper

We benoemde het net al even, de automatische ballenwerper! Op dit moment is het één van de hardlopers, en dat is niet voor niets! Deze werper wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com.

Het unieke aan dit product is dat jouw hond zelf kan spelen als hij dat wil. Hij hoeft alleen de bal in de bovenkant van het apparaat te stoppen. De bewegingssensor aan de voorkant voorkomt dat de bal tegen jouw hond komt. Er zijn 9 verschillende afstanden die je in kan stellen, tussen de twee en tien meter. Deze is echt heel leuk!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande ballenwerpers een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over werpers, lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 30 verschillende soorten ballenwerpers!

ballenwerper

Wat is een ballenwerper?

Na het bekijken van de bovenstaande producten, zou je een goed idee moeten hebben van wat een hondenbalwerper is. Als dat niet zo is of je wilt meer informatie, lees dan snel verder! Een ballenwerper is een leuk apporteerspeelgoed dat uw hond actief houdt.

Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze worden allemaal gebruikt met een tennisbal (of een ander type bal). Daarnaast is er een automatische ballenwerper waarmee honden de bal op de machine zelf kunnen leggen en afvuren.

Ballenwerpers zijn vaak iets langere gebogen stokken met een mand aan het uiteinde om de bal vast te houden. De vorm maakt het gemakkelijk om de bal ver weg te gooien voor de hond om te achtervolgen.
Het is een van de meest gebruikte hondenspeeltjes om je hond energiek te houden.

Het is goed om te vermelden dat dit speelgoed de voorkeur heeft van alle soorten honden. Kleine honden, middelgrote honden en grote honden zullen al snel fan worden van dit speelgoed. Het kiezen van een ballenwerper voor uw hond kan echter erg moeilijk zijn, aangezien u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan merken, typen en modellen.

Daarom is het belangrijk om het juiste product te vinden. In dit artikel proberen we je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Dus waarom een ​​ballenwerper kopen? Wat zijn de mogelijke voordelen?

Waarom zou je een ballenwerper kopen?

Je weet nu welke ballenwerpers voor honden tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je dit product kopen? Er zijn een aantal redenen te bedenken, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Samen spelen versterkt jullie band

Op de eerste plaats versterk samen spelen de band tussen hond en mens. Dit heeft meerdere voordelen, zo is een hond eerder geneigd om iets voor jouw te doen als jullie band goed is. Ook zorgt het ervoor dat er minder stress is, en de hond beter gehumeurd is!

Een hond die zich fijn en prettig voelt is een gelukkige hond! De ballenwerper kan bijdragen om de band te versterken. Het is wat dat betreft vergelijkbaar met een honden frisbee. Samen spelen is leuk!

De ballenwerper is leuk apporteer speelgoed

Dit product is hét ideale apporteer speelgoed, je kan de bal namelijk zonder al teveel moeite ver weg werpen. Honden vinden het doorgaans heerlijk om de bal op te halen. Daarna klik je de bal weer in de ballen werper, en je kan opnieuw gooien!

Bewegen is goed voor een hond

Honden hebben, net zoals wij mensen, voldoende beweging nodig. Met de ballenwerper zorg je ervoor dat niet alleen de hond, maar ook jij beweging krijgt. Dit punt is dan ook een klein beetje te vergelijken met het bovenstaande punt. Doordat jouw hond de bal ophaalt en bij jouw brengt krijgt hij voldoende beweging.

Er is een geschikte ballenwerper voor iedere hond

Tot slot is er een geschikt model verkrijgbaar voor ieder type hond. In dit artikel heb je veel verschillende vormen, kleuren en merken voorbij zien komen die tot onze favorieten behoren. Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jullie past!

Vanwege dit ruime aanbod kan het lastig zijn om een geschikte ballenwerper te vinden. Met dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen! Zo heb je ballenwerpers voor kleine- middel, en grote hondenrassen.

Genoeg redenen dus waarom jij een ballenwerper voor de hond moet kopen! Er zijn een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden, deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit.

ballenwerper hond

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn voordat je een honden ballen werper koopt een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk verstandig dit product af te stemmen op jouw hond, en de verwachtingen die je ervan hebt.

Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet. Bij dit type product zijn er niet veel dingen om rekening mee te houden, dus de kans dat je een miskoop doet is niet heel groot.

De lengte van de honden ballenwerper

Als eerste moet je kijken naar de lengte van de ballenwerper. Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar die verschillen qua lengte. Het komt erop neer dat hoe langer de werper is, hoe verder jij de bal kunt gooien.

Wil je niet zoveel moeite doen om de hondenbal ver weg te gooien, kies dan voor een werpstok die lang is. Wil je ‘m graag in de achtertuingebruiken, of ergens waar niet zoveel plek is? Kies dan voor een korter model.

Het is natuurlijk ook zo dat je bij een langere ballenwerper minder ver hoeft te bukken om de bal weer in de werper te krijgen. Een leuk voordeeltje, zeker als je de werper veel gaat gebruiken!

Ga je voor de handmatige of automatische werper?

Tegenwoordig zijn er ook ballenwerpers verkrijgbaar die de bal automatisch werpen. Dit is één van de punten waar je rekening mee moet houden. Bij een automatische ballen werper kan jouw hond de bal in de bak plaatsen. Deze schiet vervolgens de bal een bepaalde richting in.

Zo kan jouw hond zich goed zelf vermaken. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende modellen, en zijn uiteraard een stuk duurder dan de handmatige werpers. De automatische neem je ook niet mee tijdens een wandeling, en is naar mijn mening uitermate geschikt als je een grote achtertuin hebt.

Welk formaat bal kan in de ballenwerper?

Nog een punt om rekening mee te houden is de afmeting van de bal die in de werper kan. De meeste zijn geschikt voor “tennisballen formaat”, maar je hebt ook werpers waarbij je kleinere- of grotere ballen moet gebruiken.

De beoordelingen van andere hondenliefhebbers

Tijdens ons onderzoek naar de beste ballenwerper kijken we niet alleen naar onze eigen ervaringen, maar ook naar die van anderen. Laat je dus vooraf goed informeren, door bijvoorbeeld de reviews van anderen te lezen. Producten die overwegend negatieve reviews krijgen kan je dan ook het beste niet aanschaffen.

De prijs van een ballenwerper

Tot slot is de prijs vaak een belangrijke factor. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer uit te geven aan een ballen werper voor honden, echter kan niet iedereen dit. Kies in ieder geval een product dat binnen jouw budget past. De prijs van een ballenwerper voor honden beginnen bij zo’n € 10,- maar kan oplopen tot meer dan € 100,-!

hond ballenwerper

Hoe gebruik ik de honden ballen werper?

Zodra jij de ballenwerper in huis hebt wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen! Maar hoe gebruik je zo’n werper eigenlijk? Gelukkig is dat heel gemakkelijk! Als je een automatische ballen werper hebt gekocht is het belangrijk om jouw hond eerste te laten wennen. Heb je een handmatige gekocht dan is dit niet echt nodig.

Bij een handmatige werper maak je eerst de bal vast door deze in de houder te klikken. Daarna kan je bij het andere uiteinde zwaaien zodat de bal eruit vliegt. De meeste honden gaan daarna direct achter de bal aan. Dat is het! Als het goed is komt jouw hond netjes terug met de bal, daarna kan je weer opnieuw beginnen.

Veelgestelde vragen

Wat is een ballenwerper voor honden?

Dit product is ontworpen om een bal ver weg te werpen. Ook zorgt het ervoor dat je er minder moeite voor moet doen. Met een ballenwerper kan je ook veel verder werpen dan met je hand!

Wat is het voordeel van een ballenwerper?

Met dit product kan je zonder al teveel moeite de hondenbal ver weg werpen. De hond kan deze bal ophalen en raakt zo zijn of haar energie kwijt. De meeste honden vinden dit helemaal geweldig!

Waar moet ik rekening mee houden?

In dit artikel kan je zien dat er twee verschillende ballenwerpers zijn. De traditionele, zoals we die allemaal wel kennen. En de automatische ballenwerper. Met een automatische ballenwerper kan de hond zichzelf vermaken, met de traditionele ballenwerper moet je naar een hondenveld!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden ballenwerper hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie