Hondenkap kopen? Alle hondenkappen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenkap is nou niet bepaald het leukste product om te kopen, maar soms heb je deze gewoon nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geopereerde hond. Van nature Wil een hond irritatie of een wond schoon gaan maken, door er aan te gaan likken of krabben.

Zo kunnen hechtingen bijvoorbeeld losraken, of er kan een infectie ontstaan. Dit wordt voorkomen met een hondenkap. In dit uitgebreide artikel nemen we je graag mee in jouw zoektocht naar een geschikte kap voor jouw hond. Ook vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft, en wat de voor en nadelen zijn van bepaalde producten.

Ook laten we je zien hoe je dit product het beste kunt schoonmaken en hoe lang jouw hond de hondenkap moet dragen. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onderaan deze pagina!

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenkap kijken we standaard naar een aantal punten. Een aantal van deze zaken zijn net al benoemd, maar ook de beoordelingen van andere hondenliefhebbers, en onze persoonlijke ervaring zijn belangrijke punten om op te letten.

Let op: bij de meeste van de onderstaande producten zijn er meerdere maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste hondenkap

Onze vijf favoriete hondenkappen

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenkappen een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is, of je wilt meer weten over de verschillende honden kappen, lees dan snel verder.

De onderstaande producten behoren tot onze vijf favoriete hondenkappen. Deze producten hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen bij andere honden eigenaren!

Comfy Cone hondenkap zwart

Het eerste product in onze top vijf is de hondenkap van Comfy Cone. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal vijf sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Dit is op dit moment het best beoordeelde product in onze lijst. Hij is beschikbaar in vier verschillende maten, en twee verschillende kleuren.

Dit product is door verschillende dieren artsen getest, en kwamen zelfs bij de meest agressieve honden door deze test. De Comfy Cone is gemaakt van een zachte foamlaag en gelamineerd nylon. Hij is ook waterbestendig, zo kan jouw hond deze in iedere situatie dragen. Dit product is een echte aanrader!

Opblaasbare hondenkap van Pawise

De opblaasbare hondenkap van Pawise staat op de tweede plaats in onze top vijf. Dit product wordt beoordeeld met een vier van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Deze honden kraag is verkrijgbaar in drie verschillende maten, en is diervriendelijk.

Dit omdat je hem zelf opgeblazen. Het zachter materiaal zorgt ervoor dat er geen krassen op jouw tafels, vloer of meubels komen. Dit is fijn voor jou en voor jouw hond.

Trixie beschermkraag opblaasbaar blauw

Ook onze derde product is een opblaasbare hondenkap van het merk Trixie. En net zoals het bovenstaande product is ook deze nog niet zo lang op de markt. Deze bescherm kraag voor jouw hond wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal vijf reviews op basis van negen beoordelingen op Bol.com.

Net als het vorige product is deze verkrijgbaar in drie verschillende maten, en zorgt het zachte flexibele materiaal voor een optimaal draag comfort. Deze hondenkap is zo gemaakt dat hij alle bewegingsvrijheid heeft, en kan eten en drinken zonder problemen. Ook is deze gemakkelijke schoon te maken, wanneer deze vies is.

Flamingo Opblaasbare Hondenkraag

Het vierde product is de opblaasbare hondenkraag van Flamingo. Dit product wordt beoordeeld met een vijf van de maximaal vijf sterren op Bol.com, echter wel op basis van een review. Deze hondkap is verkrijgbaar in de maten S, M, enL. Het afgebeelde product hierboven is de maat L, deze heeft een nek omtrek van 40 tot 60 cm.

De bijgeleverde die maak je aan de binnenkant van deze kap vast, waardoor deze ronde kraag goed om de nek zit. Ook dit product is gemakkelijk schoon te maken en is een goed alternatief op de traditionele plastic een honden kappen.

Honden kap van Dogs&Co

De laatste hondenkap is van het merk Dogs&Co. Deze wordt beoordeeld met een vijf van de maximaal vijf sterren op bol.com, en het is ook een van de nieuwere honden kappen. Net zoals de bovenstaande producten is deze ook verkrijgbaar in meerdere maten, vanaf de maat S tot en met XX.

De hierboven afgebeelde kap is de maat M met een nek omtrek van 25 tot 30 cm. Deze honden kappen zijn gemaakt van een zacht foam materiaal, zodat deze makkelijk is schoon te maken en ze heel licht is. Op die manier is het voor jouw hond een comfortabele kap.

Heb je na het zien van de bovenstaande producten nog geen keuze kunnen maken? Kijk dan even op de website van Bol.com, daar heb je de keuze uit maar liefst 120 verschillende honden kappen.

beste hondenkap

Wat is een hondenkap?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld gekregen wat een honden kap precies is. Nog niet zo is of je wel graag meer informatie lees dan snel verder. Een hondenkap wordt ook wel een bescherming’s kraag genoemd, en wordt gebruikt bij honden die net geopereerd zijn. Dit voorkomt dat jouw hond aan de wond kan likken of bijten.

Je zou kunnen zeggen dat je een hondenkap speciaal gebruikt om jouw hond tegen zichzelf in bescherming te nemen. Want als hij er niet aan kan gaan likken of bijten, dan verklein je de kans dat de wond gaat infecteren of zelfs open zou kunnen gaan.

Deze kappen voor honden zijn er dus niet voor niks! Je kunt dit het beste zien als een bescherming’s middel die je om de nek van jouw hond doet. Zo kunnen wonden die ontstaan zijn na een operatie beter genezen.

Meestal krijg je van de dierenarts een kap van kunststof mee, waar je ook voor betaald! Dit zijn niet de meest comfortabele honden kappen, en een hond kan met zo’n kap niet zelfstandig eten en drinken. Gelukkig zijn hier goede alternatieven voor zoals je hierboven hebt kunnen zien.

Ik hoop dat je met dit artikel alvast een flink eind op weg bent geholpen! Hieronder gaan we er dieper op in waarom je een hondenkap zou moeten kopen en welke voordelen, of nadelen dit eventueel met zich mee brengt.

Waar moet je rekening mee houden?

Je hebt nu kunnen lezen wat een hondenkap precies is, waar deze voor gebruikt wordt en welke tot onze favorieten behoren. Maar zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden?

Meestal is een bescherming ’s kraag voor honden een product dat je eenmalig in huis haalt, en hopelijk niet zo vaak nodig hebt. Wij hebben een aantal dingen waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet!

Als jouw hond net is geopereerd

Zoals je hebt kunnen lezen krijgen honden na een operatie vaak een beschermingskap van kunststof mee. Dit heeft als doel dat de hond niet aan de wond gaat lukken, en deze daardoor beter kan genezen. En je voorkomt dat hij de hechtingen uit de wond kan halen.

Bij een geïrriteerde huid of wond

De kap is niet alleen geschikt voor vlak na een operatie, ook kun je dit product gebruiken in andere situaties. Zo kun je een honden bescherm graag ook gebruiken als jouw hond een geïrriteerde huid of want heeft.

Het wordt zelfs wel eens gebruikt hij bij vlooien zo kan jou rond de huid niet verder irriteren, of kan het anti vlooien middel goed intrekken en likt jouw hond deze er niet af.

Om infecties van wonden te voorkomen

Een van de voordelen van het kopen van een honden kap is het voorkomen van infecties van wonden. Dit punt heeft veel veel gelijkenissen met het punt hierboven. Toch is het goed dit nogmaals te benoemen. Jouw hond kan namelijk erg ziek worden van een geïnfecteerde wond, met alle bijkomende gevolgen. Voorkomen is beter dan genezen!

Er is een model voor iedere hond

Honden kappen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er voor de kleinste chihuahua en de grootste Deense dog een geschikt model te vinden. Ook is er genoeg keuze uit verschillende maten, en kleuren. Vanwege dit aanbod is er altijd wel een model te krijgen dat naadloos aansluit bij jouw wensen en jouw hond.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een honden beschermkap voor je hond zou moeten kopen. Er zijn ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden, deze vertellen we je in de alinea hieronder.

hondenkap kopen

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het uitzoeken van de perfecte honden kap is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Het is meestal een product dat je eenmalig aanschaft, en als het goed is niet vaak gebruikt.

Maar als je de kap gebruikt wil je wel dat deze precies doet wat je ervan verwacht. Wij hebben een aantal punten waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet!

Het juiste formaat

Het eerste punt is tevens het belangrijkste punt, je wilt tenslotte dat de kap perfect om de nek van jouw hond past, en hij niet bij de eventuele wonden en hechtingen kan komen. Dit kan alleen maar als de hondenkap goed zit. Dit kan je bereiken door een aan kap aan te schaffen die een hoge kraag heeft.

Het materiaal van de honden kap

Er zijn grofweg twee verschillende materialen, de bekende harde kunststof variant die je vaak bij de dierenarts meer krijgt, en een zachte hondenkap (deze is soms ook opblaasbaar). Het materiaal is een belangrijke keuze en bepaalt voor het grootste deel het draag comfort.

De laatste tijd zijn vooral de zachtere honden kappen populair. In principe zijn beide soorten goed, kies er eentje uit die het beste bij jou en jouw hond past.

De ervaringen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenkap kijken we vooral naar de ervaringen die andere mensen met dit product hebben. Zij weten tenslotte de hoed en de rand. Laat je dus vooral informeren, zo kun jij een product uitkiezen die zichzelf inmiddels al heeft bewezen. Producten met slechte reviews kun je het beste vermijden.

De prijs van de hondenkap

Tot slot is de prijs vaak doorslaggevend. Kies voor model dat binnen jouw budget past, de meeste kappen voor honden beginnen vanaf zo’n € 9,- euro en kunnen oplopen tot ongeveer € 50,-.

hond met hondenkap

Hoe doe je de hondenkap om?

Het kan voor jou hond een spannende ervaring zijn als hij voor het eerst een hondenkap om krijgt. Zeker als je een hond hebt die een beetje angstig, of bang is aangelegd. Hier lees je hoe je de kop het beste bij hond om kunt doen.

Laat de hond wennen aan de kap

Het is als eerst van belang dat je hond kan wennen aan de kap, nog voordat hij deze om krijgt. Laat je hond aan de hondenkap snuffelen en zorg dat de hond op zijn gemak is, zo kan hij wennen aan de geur en de vorm van de kap.

De kap om doen bij jouw hond

Zodra je merkt dat hij de kap niet meer zo vreemd en beangstigend vindt, kun je de kap om doen. Ga voor jouw hond zitten en doe de kap in een vloeiende beweging om de nek van jouw hond, afhankelijk van het type kap dat je hebt kun je deze in sommige gevallen ook schuiven.

Zorg ervoor dat je tenminste twee vingers tussen de kap en de nek kunt plaatsen, dan weet je dat deze goed zit. Als dit gelukt is dan is het tijd voor een beloning!

Blijft de kap goed zitten?

Tot slot is het belangrijk dat je controleert of de kap goed zit, en deze blijft zitten. Dit kun je het beste doen door er een tijdje bij in de buurt te blijven. Wanneer je merkt dat jouw hond de kap af wil doen, kun je de hond het beste even afleiden.

Door bijvoorbeeld voorzichtig een spelletje te spelen, of iets anders dat hij leuk vind om te doen. Straf hem in ieder geval nooit, zo associeert hij de kap met iets negatiefs.

Hoe kan je de hondenkap schoonmaken?

Goede hygiëne is uiteraard belangrijk als het op honden producten aankomt. Voor een bescherming’s krijg voor jouw hond geldt dit natuurlijk ook. Daarom is het van belang dat je de kap regelmatig schoonmaakt, maar hoe doe je dat dan?

Gelukkig heeft het schoonmaken van de kap geen ingewikkelde klus. Met een vochtig doekje en heet water kom je al een heel eind. Als je de kap wilt schoonmaken verwijder deze dan altijd van jouw hond, laat deze nooit zitten!

Maak vervolgens de kap met het hete water en het doekje schoon en droog deze daarna goed af. Nu kun je de kap weer terugplaatsen op de hond, je weet hoe het moet!

hondenkap kopen

Hoe lang moet mijn hond de kap dragen?

Helaas is hier geen perfect antwoord op te geven. Net zoals wij mensen geneest een hond bij de één sneller dan bij de ander. Zo verschilt ook per hond. Ook is de ene want de andere niet, en laat daarom de kap zitten totdat de wond of irritatie genezen is.

Gemiddeld wordt een honden kap tussen de 5 en de 10 dagen gedragen, voordat je deze af kunt doen. Doe dit echter altijd in overleg met jouw dierenarts, zo weet je zeker dat het veilig is om de kap af te doen. De dierenarts weet namelijk als geen ander hoe lang de hond de kap moet dragen.

Is er een alternatief voor een hondenkap?

Er zijn honden die een hondenkap absoluut niet willen dragen. Wij hebben zo’n hond, als wij onze Evie een kap op zouden zetten, dan zou zij niet meer uit mand komen. Een alternatief zou een opblaasbare kap kunnen zijn, deze staan ook in onze top vijf met favoriete kappen. Je zou ook een hondentrui kunnen kopen, en deze bij de hond omdoen. Ook dit zorgt ervoor dat de hond niet bij de wond kan komen.

De opblaasbare kap doet in principe hetzelfde als de normale hondenkap, alleen zijn ze veel comfortabeler voor jouw hond. Het zicht wordt minder geblokkeerd, waardoor jouw hond minder snel angstig wordt. Met zo’n kap is het voor jouw hond ook makkelijker om te eten en te drinken.

hondenkap alternatief

Veelgestelde vragen

Waar wordt een hondenkap voor gebruikt?

De hondenkap wordt in de meeste gevallen gebruikt als de hond net geopereerd is, of als hij ergens een verwonding heeft. Het is in dit geval belangrijk dat hechtingen blijven zitten. Een kap zorgt ervoor dat jouw hond niet aan de wond kan gaan likken.

Hoe maak ik de hondenkap schoon?

Het schoonmaken van een hondenkap is niet moeilijk. De hondenkap die je bij de meeste dierenartsen meekrijgt is van kunststof en kan je onder de kraan schoonmaken. Er zijn ook hondenkappen die gewassen kunnen worden in de wasmachine. De kap goed schoonhouden is belangrijk!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenkap hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie