Hondenlampjes kopen? Alle honden lampjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het hondenlampje is een klein en opvallend product, dat ervoor zorgt dat jouw hond goed zichtbaar is in het donker. Zeker als je achteraf woont waar het vaak donker is, is dit prettig voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Het zorgt er namelijk voor dat de kans op ongelukken kleiner wordt.

In dit artikel vertel ik je alles over de beste hondenlampjes! Welke je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten voordat je er eentje koopt. Tijdens ons onderzoek naar het beste hondenlampje kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de meningen en ervaringen van andere hondeneigenaren.

Maar ook hoe je deze het beste aan jouw hond kunt bevestigen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om direct naar het product te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste hondenlamp

Onze vijf favoriete hondenlampen

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande hondenlampen een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze lampjes voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Orbiloc Pet Safety Light Veiligheidslicht

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de Orbiloc Pet Safety Light. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal vijf sterren basis van 25 reviews op Bol.com. Dit is een van de hardlopers, en dat is niet voor niets!

Dit model is beschikbaar in vijf verschillende kleuren en is maar liefst tot 5 km zichtbaar! Deze ronde lamp is gemakkelijk vast te maken aan de riem, hondenhalsband of hondentuigje en de batterijgaas tot 250 uur mee. Oké is deze lamp stevig en is hij waterbestendig. Een echte aanrader!

Orbiloc Dog Dual Dierenlampje

Ook het tweede product is van Orbiloc. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal vijf sterren op basis van 29 reviews op Bol.com. Ook deze lamp is zichtbaar tot 5 km, en hij is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Dit honden lampje is schokbestendig en waterbestendig.

Het grote verschil met het vorige product, is dat deze nog sterker is en een druk tot wel 100 kg aankan. Je kan de lamp instellen als knipperend of vast, bij de vaste verlichting gaat de batterij ongeveer 100 uur mee, in de knipperende stand kan deze tot 250 uur aan. Het bevestigen van dit lampje is net zo gemakkelijk als het eerste product.

Beeztees LED hondenlampje

Het hondenlampje van Beeztees is de beste in de prijs- kwaliteitsverhouding. Hij wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Dit lampje is waterbestendig en is verkrijgbaar in twee kleuren, een groene en een gele variant. Ook dit lampje heeft twee verschillende standen, knipperend of vast.

Hij gaat 50 uur mee in de vaste stand en tot 100 uur in de knipperende stand. Net zoals het product hierboven is deze schokbestendig en kan hij een druk aan tot 100 kg. Met dit lampje is jouw hond gegarandeerd goed zichtbaar in het donker!

Rogz Hondenlampje

Dit 100 lampje is de goedkoopste oplossing. Hij wordt beoordeeld met een 3,6 van de maximaal vijf sterren op basis van zeven reviews op Bol.com. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, waaronder oranje, roze blauw, rood.

En ook dit 100 lampje is waterbestendig. De bevestiging is eveneens gemakkelijk, zo kun je hem bevestigen aan de riem, tuigje of de halsband. En ook deze kun je knipperend of vast instellen!

Max & Molly Matrix Ultra Led Hondenlampje

Tot slot het hondenlampje van Max en Molly. In onze top vijf is dit de lamp die de meeste licht standen heeft, namelijk drie. Dit product wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal vijf sterren op basis van echt reviews op Bol.com. Dit honden lampje werkt niet op batterijen, maar is gemakkelijk op te laden.

Binnen 45 minuten is deze volledig opgeladen, en gaat hij vier uur mee. Het lampje is water afstotend en is gemakkelijk te bevestigen aan de halsband, of honden tuigje. Er is altijd een kleur die bij jou past, je hebt namelijk de keuze uit zeven verschillende kleuren!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenlampjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over het lampje voor honden, lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 160 verschillende soorten lampjes!

hondenlampje

Wat is een hondenlampje?

Na het zien van de producten hierboven heb je vast al wel een goed beeld van wat een hondenlampje precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er gewoon meer over weten, lees dan zeker verder!

Allereerst is het goed om te weten dat er meerdere benamingen zijn voor deze producten, die allemaal hetzelfde zijn. Als je via internet namen als hondenlichtjes, honden verlichting of veiligheidslampjes worden daar dezelfde artikelen mee bedoeld.

Deze producten hebben alles te maken met het vergroten van de zichtbaarheid van de hond. Dit is met name handig als je vaak met de hond gaat wandelen op plekken waar er geen- of slechte verlichting aanwezig is.

De lampjes kan je makkelijk bevestigen aan de halsband van de hond, of aan het hondentuigje. Je kan de hondenlampjes een beetje vergelijken met de lichtgevende hondenhalsband, alleen kan je de lampjes apart kopen en bevestigen aan de halsband die je al hebt.

Vanwege het grote aanbod van deze producten is het slim om jezelf vooraf goed in te lezen. Zo voorkom je een mogelijke miskoop, en weet je al gelijk wat je van het hondenlampje mag verwachten, wel zo fijn!

In de alinea hieronder vertel ik je graag meer over deze producten. Waarom het verstandig is deze te kopen, en welke voordelen dit met zich mee brengt.

Waarom zou je een hondenlampje kopen?

Je weet nu precies wat een hondenlampje is, en welke tot onze favoriete producten behoren. Maar waarom zou je er eentje kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het een goed idee is om te doen, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Jouw hond is beter zichtbaar in het donker

De eerste en belangrijkste reden om een hondenlampje te kopen is omdat het de zichtbaarheid van jouw hond vergroot in het donker. Het is eigenlijk niets anders dan dat je ook geen auto gaat rijden in het donker, zonder verlichting.

Vooral in de herfst en winter is het in Nederland al vroeg donker, en als je dan ook nog op een plek woont waar er weinig of helemaal geen verlichting is, dan is een hondenlamp een must-have product.

Niet op de laatste plaats zodat jij de hond beter kan zien, maar ook tegemoetkomend verkeer. Andere weggebruikers kunnen dan zien dat er een hond loopt, en passen vanzelf beter op.

Wandelen met een hondenlamp is veiliger

Als je in het donker gaat wandelen met jouw hond vergroot het de zichtbaarheid, en is het mede daardoor een stuk veiliger om op pad te gaan. Dit is al helemaal het geval als je een zwarte Labrador hebt, of een ander soort hond met een donkere vacht.

Ook is er voor iedere hond wel een hondenlamp te vinden die goed past. Of je deze nu aan het hondentuig wilt bevestigen, of aan de halsband. Je hebt kunnen zien dat er ontzettend veel keus is, daar zit er ongetwijfeld eentje tussen die aansluiten bij jouw wensen en behoeften!

Er zijn dus eigenlijk twee belangrijke redenen waarom je een hondenlamp zou moeten kopen. Ten eerste omdat jouw hond beter zichtbaar is in het donker, en dit ervoor zorgt dat je veiliger op pad kunt gaan. Er zijn ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

honden verlichting

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een hondenlampje te kopen zijn er een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Hoelang gaat de batterij van de hondenlamp mee?

Op de eerste plaats moet je kijken naar de maximale accuduur, of batterijduur van de hondenlamp. Deze geeft namelijk aan hoelang het lampje kan braden, klinkt logisch. De batterijduur wisselt per product en deze informatie staat altijd bij de product omschrijving beschreven.

Je wilt natuurlijk niet dat het lampje halverwege de wandeling ineens uitgaat. Daarnaast is het ook slim om te kijken of je het lampje met een accu kunt opladen, of dat je er nieuwe batterijen in moet doen.

Is het hondenlampje water- en schokbestendig?

Naast de maximale batterijduur is het goed om te weten of het lampje water- en schokbestendig is. Iedere hondeneigenaar weet dat je de hond ook moet uitlaten als het regent. Juist dan is zichtbaarheid belangrijk!

Maar het kan ook zijn dat jouw hond tijdens het wandelen graag een stukje zwemt. In dat geval wil je niet dat het lampje stuk gaat. Bij honden die veel energie hebben, en graag rennen is het verstandig om een hondenlamp te kopen die ook schokbestendig is.

Welke kleur verlichting heeft het lampje?

Nog een punt van aandacht is de kleur verlichting die het hondenlampje heeft. Je zou misschien denken dat dit bij ieder lampje hetzelfde is, maar dat is niet zo. Er zijn namelijk allerlei verschillende kleurtjes verkrijgbaar.

Een felle gele kleur is de meest voorkomende, maar ook kleuren zoals blauw, roze, paars of wit. De kans is groot dat je kiest voor een kleur die jij zelf het mooiste vindt. Toch raad ik je aan om te kiezen voor een groene of gele kleur. Deze vallen nu eenmaal het meeste op.

Hoeveel lichtstanden zitten er op het hondenlampje?

Vrijwel iedere hondenlampje heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende standen. In de meeste gevallen kan je op een knopje klikken zodat het lampje aan gaat, klik je nog een keer dan gaat deze bijvoorbeeld knipperen. Wanneer je nog een keer klikt gaat het lampje nog sneller knipperen.

Het kan ook voorkomen dat het lampje meerdere kleuren verlichting geeft, dan kan je zelf bepalen welke kleur je op dat moment wil. Hoe leuk is dat! Zo kan je deze afstemmen op het weer op dat moment, waarmee je de zichtbaarheid van jouw viervoeter vergroot. Kies bijvoorbeeld groene verlichting als het regent of mistig is, of een rode kleur als het sneeuwt.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het hondenlampje namelijk al gekocht voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist helemaal niet. Hondenlampjes die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het honden lampje

Tot slot is de prijs meestal een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het lampje. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het honden lampje beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 4,- en kunnen oplopen tot € 30,-.

Tot nu toe weet je bijna alles wat er te zeggen valt over deze producten. Welke producten de beste zijn, wat het precies is en waarom het verstandig is om er eentje te kopen. In de laatste alinea vertel ik je nog iets over de bevestiging van deze hondenlampjes.

honden lampje

Hoe kan ik het hondenlampje bevestigen?

Als je een hondenlampje hebt gekocht, en deze valt op je deurmat dan wil je natuurlijk weten hoe je deze moet bevestigen aan de hond. Dit is gelukkig heel eenvoudig, hieronder vertel ik je graag hoe je dat moet doen!

Het kan natuurlijk verschillen per product, maar over het algemeen kom je met onderstaande stappen een heel eind. De meeste kan je namelijk aan het hondentuigje of de halsband klikken. Dit werkt vaak met een haakje.

Een andere mogelijkheid is dat je het lampje door een gleufje van de hondenhalsband moet halen, dit zorgt ervoor dat het lampje geen kant meer op kan. Deze vorm van bevestigen heeft dan ook mijn persoonlijke voorkeur. De kans dat je het lampje onderweg per ongeluk verliest wordt dan heel klein.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden als het gaat om het bevestigen van deze hondenlampjes. Lees in ieder geval altijd de instructies in de gebruikershandleiding door, dan weet je zeker dat je het goed doet, en het lampje niet per ongeluk stuk maakt. Of verliest tijdens de wandeling, dat zou zonde zijn!

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenlampje?

Een hondenlampje is een product dat je aan het hondentuig, riem of halsband vast kunt maken. Het zorgt ervoor dat jouw hond beter zichtbaar is in het donker.

Wat zijn de voordelen van een hondenlamp?

In dit artikel kan je alle voordelen lezen, het voornaamste voordeel is dat de hond beter zichtbaar is in het donker. Dat is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers.

Waar moet je op letten bij een hondenlampje?

Het is belangrijk om voordat je er eentje koopt te kijken hoelang de batterij meegaat. Dan weet je precies wanneer je ‘m moet vervangen. Ook is het goed om te weten of het lampje voor jouw hond waterdicht is, en of deze schokbestendig is. Tot slot moet je kijken naar de maximale afstand waarop de lamp zichtbaar is.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenlampje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie