Hondentrolley kopen? Alle honden trolleys online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondentrolley is één van de producten die je kunt aanschaffen als je graag met jouw hond op stap gaat. Vergelijkbare producten zijn de honden draagtas, of een hondenbuggy. In dit artikel nemen wil je graag mee in onze zoektocht naar de beste hondentrolley voor jouw hond!

Ook vertellen we je wat een hondentrolley anders maakt dan bijvoorbeeld een honden draagtas of een hondenbuggy, en waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft. Ook kijken we naar de voor- en de nadelen, en de prijs kwaliteitsverhouding.

Zo maak je de perfecte keuze! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stel ze dan gerust onderaan deze pagina bij de reacties! Zoals bij alle andere producten kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de voor en nadelen en de beoordelingen van andere hondenliefhebbers.

Zij kunnen je tenslotte het eerlijkste advies geven. Let op: bij sommige producten zijn er meerdere maten, en of kleuren verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste hondentrolley

Onze vijf favoriete hondentrollys

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een autostoel voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Trixie Hondentrolley

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de Trixie hondentrolley. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Dit model is geschikt voor kleinere honden met een maximaal gewicht van 8 kilo. De afmetingen zijn 36 x 50 x 27 centimeter. Het leuke van deze hondentrolley is dat je ‘m zowel als trolley kan gebruiken en als rugzak.

Ook zit er een geïntegreerde korthouder in die ervoor zorgt dat de hond niet zomaar uit de trolley kan springen. Verder is dit product voorzien van allerlei handige opbergvakjes waar je bijvoorbeeld een drinkfles en poepzakjes in op kunt bergen, ideaal!

Flamingo Reistas Smart Trolley

Het tweede product in onze top vijf is de hondentrolley van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit model is 56 centimeter lang, 37 centimeter breed en 36 centimeter hoog. Deze trolley is dan ook geschikt voor kleine honden tot ongeveer 15 kilo. Net zoals het eerste product is het bij deze hondentrolley mogelijk om ‘m als rugzak te gebruiken.

Het leuke van dit product is de opening aan de voorkant, deze kan helemaal open zodat jouw hond er makkelijk in kan stappen. De verschillende ventilatiegaten zorgen voor voldoende frisse lucht, en ook zijn er meerdere opbergvakken aanwezig. Dit is een echte aanrader!

Trixie Reismand Trolley Elegance

De derde hondentrolley is van Trixie. Dit merk staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten, en dat is bij deze trolley niet anders! Dit model wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. De Elegance trolley is 45 centimeter lang, 31 centimeter breed en 41 centimeter hoog.

Dit maak ‘m dan ook geschikt voor honden tot 10 kilo. Jouw hond kan in de trolley via de voorkant, maar ook via de zijkanten. Net zoals de vorige producten is deze voorzien van opbergvakken waar je andere honden spullen in op kunt bergen. Dankzij de meegeleverde korthouder kan jouw hond niet zomaar uit de trolley springen!

Topmast Nylon Trolley

Het vierde product in onze top vijf favoriete hondentrolley’s is van Topmast. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Dit product is vrij uniek doordat je ‘m op drie verschillende manieren kunt gebruiken.

Op de eerste plaats is het een hondentrolley, maar je kan ‘m ook gebruiken als rugzak en als autostoel. Dit product is rondom voorzien van voldoende ventilatie zodat jouw hond genoeg frisse lucht krijgt. Deze trolley is 34 centimeter breed, 20 centimeter lang en 46 centimeter hoog en geschikt voor honden tot 8 kilo.

Flamingo Hondentrolley Kiara

We sluiten deze top vijf af met de hondentrolley van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren. Dit Kiara model is zowel een trolley als rugzak in één, een beetje vergelijkbaar met de bovenstaande producten. Ook is deze voorzien van drie handige opbergvakken voor de andere hondenspullen die mee moeten tijdens de reis.

Aan de binnenkant vinden we verder een korthouder, wederom om ervoor te zorgen dat jouw hond niet uit de trolley kan springen. Aan de zijkanten zit ventilatiegaas dat voor voldoende frisse lucht zorgt. Tot slot is deze trolly 45 centimeter lang, 29 centimeter breed en 45 centimeter hoog.

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze 21 verschillende soorten trolleys voor honden hebben!

hondentrolley

Wat is een hondentrolley?

Je hebt na het zien van de producten hierboven vast wel een duidelijk beeld gekregen bij wat deze producten precies zijn. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder! Hieronder vertel ik je er graag alles over.

De kans is groot dat je weleens gereisd hebt of iemand gezien die een trolley bij zich had. De trolley is een product om spullen mee te vervoeren. Een hondentrolley is eigenlijk zo’n zelfde product, maar dan specifiek gemaakt om de hond in te vervoeren.

Een honden trolley is voorzien van een comfortabel zit oppervlak en is voorzien van diverse ventilatieroosters. Zo kan je jouw viervoeter comfortabel meenemen als je op reis gaat, of een wandeling gaat maken!

Ze zijn dan ook met name bedoeld voor honden die geen lange afstanden kunnen lopen. Met de hondentrolley kan je de hond toch meenemen, zonder dat hij of zij zich hoeft in te spannen.

In dit artikel kan je zien dat er verschillende modellen, kleuren en merken verkrijgbaar zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een eind op weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je er meer over. Waarom je er eentje moet kopen, en welke voordelen dit met zich mee brengt.

Waarom zou je een hondentrolley kopen?

Je weet nu wat een hondentrolley is en welke producten tot onze favoriete artikelen behoren. Maar waarom zou je een trolley voor jouw hond kopen? Er zijn een aantal redenen waarom dit een aanbevolen product is!

Vanwege de prijs is het geen product dat je, net zoals hondenvoer, zomaar even koopt. Ook gaan deze artikelen bij normaal gebruik een leven lang mee. Het is belangrijk om de trolley af te stemmen op de behoeften van jouw hond. Hieronder heb ik een aantal van deze punten op een rijtje gezet!

Zodat je samen een lange afstand kunt afleggen

De eerste reden om een hondentrolley te kopen kan zijn dat je samen een lange afstand moet afleggen. Zeker kleinere honden hebben moeite om langere afstanden te wandelen. Een honden trolley is hiervoor het ideale hulpmiddel!

De hond kan niet goed lopen

Het zou ook kunnen zijn dat jouw hond niet goed kan lopen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ziekte of gewrichtsproblemen. Met een trolley kan je jouw hond toch zonder problemen meenemen. Een hondentrolley is dan zeker geen verkeerde investering!

Jouw hond is pas geleden geopereerd

Een hondentrolley kan ook een goed hulpmiddel zijn als jouw trouwe viervoeter pas geleden is geopereerd. Zo kan je de hond veilig vervoeren, of samen genieten van een korte wandeling. Want frisse lucht doet iedereen goed, ook jouw hond!

De hond is op hogere leeftijd

Nog een reden om een hondentrolley te kopen is als jouw hond een hogere leeftijd heeft bereikt, en niet goed meer kan lopen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, net zoals mensen kunnen honden bijvoorbeeld artrose of gewrichtsklachten krijgen.

Ook in dit geval is een hondentrolley het ideale product om te kopen! Zo kan hij of zij rustig in de trolley blijven zitten terwijl jullie samen op pad kunnen.

Er is voor elke hond een geschikte trolley

Tot slot is er voor elke hond wel een geschikte trolley verkrijgbaar. In dit artikel kan je zien dat er genoeg keuze is qua maten, merken en kleuren. Daar zit er ongetwijfeld wel eentje tussen die aan jouw eisen en wensen voldoet!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een hondentrolley zou moeten kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

honden trolley

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een honden trolley te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Het formaat van de hondentrolley

Op de eerste plaats is het belangrijk om de grootte van de trolley af te stemmen op jouw hond. Hij moet er natuurlijk wel goed en comfortabel in kunnen zitten. Hiervoor moet je de hond met een flexibel meetlint opmeten in verschillende posities.

Je meet de maten van jouw hond wanneer hij ligt, zit en staat. Zodra je deze maten weet kan je gericht op zoek naar de beste hondentrolley. Let er wel op dat dit de minimale grootte moet zijn, het liefst koop je er eentje die groter is.

Wat zijn de draagmogelijkheden?

Naast het formaat van de trolley voor honden, is het belangrijk om de diverse draagmogelijkheden te controleren. Zo zijn er hondentrolleys die je als schoudertas of rugzak kunt dragen, maar bijvoorbeeld ook als reistas. In de meeste gevallen kan je deze producten als rugzak gebruiken.

Het kan ook zijn dat je ze als reistas voor in jouw auto kunt gebruiken. Als je dit een belangrijk punt vindt, dan is het slim om hier rekening mee te houden.

Welke kleur en design kies je?

De meeste mensen vinden het design en de kleur van de trolley een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het kan ook zijn dat je de trolley puur voor het doel wilt kopen, dan is de kleur vaak minder belangrijk.

Gelukkig kan je kiezen uit allerlei verschillenden, zoals je in dit artikel hebt kunnen zien. Wij maken zelf het liefst de keuze voor de wat opvallendere kleuren. Denk hierbij aan een felle groene of gele kleur. Het design bepaalt hoe de hond in de trolley geplaats kan worden. Hier wil je dan ook zeker rekening mee houden.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de hondentrolley namelijk al gekocht voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist helemaal niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van een hondentrolley

Als laatste is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan een honden trolley.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de trolley voor honden perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 40,- en kunnen oplopen tot wel € 190,-.

Tot zover weet je vrijwel alles dat je moet weten over deze leuke producten. In de laatste alinea wil ik je alleen nog graag vertellen hoe je deze hondentrolleys het beste schoon kunt maken. Dat is wel zo handig en hygiënisch!

trolley hond

Hoe kan je een hondentrolley schoonmaken?

Zodra je de hondentrolley in huis hebt, en deze een aantal keren hebt gebruikt, is het wel zo prettig om deze regelmatig schoon te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw hondje op een schone plek kan zitten, maar het zorgt er ook voor dat het in de optimale conditie blijft.

Het schoonmaken van deze trolleys is gelukkig heel gemakkelijk. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een stofzuiger en een natte doek. Als de trolley erg vuil is kan je ook nog een diervriendelijke zeep gebruiken.

Zorg ervoor dat de trolley helemaal leeg is voordat je begint met schoonmaken. Wij schudden deze buiten altijd uit, dan is het meeste vuil er al uit. Daarna kan je de binnenkant zuigen met de stofzuiger. Wij hebben zelf een Dyson stofzuiger die de haren gemakkelijk opzuigt, dat scheelt een boel werk!

Tot slot maken wij de binnen- en buitenkant schoon met een natte doek en een beetje zeep. Als je daarmee klaar bent kan je de hondentrolley het beste even laten opdrogen en klaar ben je!

Veelgestelde vragen

Welke hondentrolley is geschikt voor mijn hond?

Dit kan je het beste zien door de verschillende producten te vergelijken. In eerste instantie is het formaat het belangrijkste, daarna kan je kijken naar de kleur en vorm van de trolley. Ook moet de honden trolley binnen jouw budget passen.

Wat is een hondentrolley?

De hondentrolley is voornamelijk gemaakt voor kleinere honden die geen lange afstanden kunnen lopen. Zo kan je jouw hond meenemen als je een lange wandeling gaat maken! De meeste honden trolleys kunnen ook gebruikt worden als honden draagtas.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentrolley hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie