Hondenpoepzakjes kopen? Alle honden poepzakjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het hondenpoepzakje, je kunt er niet omheen. Zodra je een nieuwe pup in huis haalt moet je ‘m opvoeden en uitlaten, één van de essentiële dingen die je dan moet hebben zijn poepzakjes. Zodra hij een grote boodschap heeft gedaan moet je dit opruimen, een hondenpoepzakje is dan iets dat je echt nodig hebt!

De buurt waar je jouw hond uitlaat kan het namelijk wel waarderen dat jij als hondeneigenaar de hondenpoep opruimt. In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste honden poepzakjes die je kunt kopen!

Daarnaast vertel ik je graag alles over het gebruik van deze zakjes, en waar je op moet letten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

We hebben in een vorig artikel de beste hondenpoepschep besproken, dat is ook één van de manieren hoe je hondenpoep kan opruimen. Tijdens onze zoektocht naar de beste poepzakjes kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van bepaalde producten en uiteraard de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet

Ik kan je ook adviseren om een poepzakjeshouder te kopen, daar kan je deze zakjes namelijk gemakkelijk in opbergen! Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste hondenpoepzakje

Onze zes favoriete hondenpoepzakjes

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande poepzakjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top zes favoriete zakjes bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Op de eerste plaats in onze lijst met favoriete poepzakjes staan de zakjes van Mr. Geen Mind. Op Bol.com zien we dat deze beoordeeld worden met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 26 reviews. Deze poepzakjes zijn de perfecte keuze voor elke hondeneigenaar die om het milieu geeft. Met deze set van 600 biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes, verdeeld over 40 rollen, hoef je je geen zorgen te maken over het milieu terwijl je je hond uitlaat.

Elk zakje is gemaakt van hoogwaardige, biologisch afbreekbare materialen, zodat ze snel en gemakkelijk kunnen worden afgebroken nadat ze zijn weggegooid. De zakjes zijn ook sterk en duurzaam, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze scheuren of lekken tijdens het gebruik.

Dankzij het handige formaat passen de rollen gemakkelijk in elke hondenriemtas of jaszak, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Maak de verantwoorde keuze en kies voor Mr. Green Mind Poepzakjes om de uitwerpselen van je hond op een milieuvriendelijke en hygiënische manier op te ruimen.

Shackways Hondenpoepzakjes Eco

Op de tweede plaats in onze top zes staan de ecologische hondenpoepzakjes van Shakcways. Deze worden beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 48 reviews op Bol.com. Deze zakjes zijn biologisch afbreekbaar, luchtdicht en extra dik.

Als jij dit product koopt dan kan je kiezen uit 300, 600 en zelfs 1200 poepzakjes! De laagste prijs is dan € 0,03 per zakje. Het leuke van deze zakjes is dat je er een gratis dispenser bij krijgt, zo kan je makkelijk een zakje pakken als je deze nodig hebt.

DepoDog Hondenpoepzakjes

Het derde product in onze lijst zijn de poepzakjes van DepoDog. Deze worden beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 29 reviews op Bol.com. Het leuke van deze poepzakjes zijn de handige lussen aan de bovenkant van het zakje. Zo kan je het zakje hygiënish en luchtdicht dicht maken, wel zo prettig!

Deze zakjes zijn extra dik waardoor ze niet snel scheuren en ze zijn net zoals het eerste product biologisch afbreekbaar! Het afgebeelde product hierboven heeft 800 poepzakjes, maar je kan ze ook bestellen per 1600 en zelfs 2400. Klik op het artikel hierboven om het te bekijken!

Rde Topic Biologisch Afbreekbare Hondenpoepzakjes

Op de vierde plaats in onze top zes favorieten staan de hondenpoepzakjes van Rde Topic. Deze worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 58 reviews op Bol.com. Deze zakjes zijn erg sterk en scheuren niet snel, ook zijn ze 100% biologisch afbreekbaar.

Het leuke van dit product is de lavendelgeur die vrij komt als je het zakje open vouwt! De zakjes van Rde Topic zijn verkrijgbaar per 120, 240 of 300 stuks.

Beco Pets Duurzame Hondenpoepzakjes

Het vijfde product zijn de biologisch afbreekbare poepzakjes van Beco Pets. Deze worden beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 29 reviews op Bol.com. Net zoals de vorige producten zijn deze ecologisch, extra sterk en groot zodat ze niet snel zullen scheuren.

Deze poepzakjes zijn verkrijgbaar per 120, 270 en 540 stuks. De Beco Poop Bags zijn gemaakt op basis van 40% gerecycled materiaal, net zoals de kartonnen verpakking. Met deze hondenpoepzakjes ben je dus heel bewust bezig!

JC Pets Hondenpoepzakjes Biologisch afbreekbaar

We sluiten onze top zes favorieten af met de hondenpoepzakjes van JC Pets. Deze worden beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 93 reviews op Bol.com. Net zoals de bovenstaande producten zijn ook deze poep zakjes 100% biologisch afbreekbaar. De zakjes zijn namelijk niet gemaakt van plastic, maar van maiszetmeel.

Deze zakjes zijn verkrijgbaar per 150 of 300 stuks. Je betaalt dan gemiddeld € 0,05 per poepzakje. Het leuke is de stapelkorting die kan oplopen tot 20%, wij kopen zelf vaak in één keer een grote hoeveelheid, dan krijg je de hoogste korting.

Ik hoop dat je na het zien van onze top zes favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 522 honden poepzakjes!

beste hondenpoepzakje

Wat zijn hondenpoepzakjes?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed idee bij wat hondenpoepzakjes zijn. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan snel verder! Ik leg het je hieronder graag uit.

Een hondenpoepzakje is, zoals de naam al doet vermoeden, een zakje voor het weggooien van de hondenpoep. Waar honden zijn, is natuurlijk ook hondenpoep. Je kunt het dus een beetje vergelijken met een boterhamzakje, maar dan specifiek voor de poep van je hond.

Het gebruik van dit product is ook heel eenvoudig. Je kan deze zakjes gebruiken met de hand, een poepschep of met een hondenpoepgrijper. Hondenpoepzakjes zijn erg handig en soms zelfs verplicht om bij je te dragen tijdens het uitlaten van jouw hond.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om het beste hondenpoepzakje te kopen. Deze producten zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, formaten en kleuren. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten en waarom je poepzakjes voor honden in huis moet hebben, nog voordat je jouw puppy op kunt halen!

Waarom zou je hondenpoepzakjes moeten kopen?

Je weet nu wat een hondenpoepzakje is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is dit één van de producten die jij moet kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Er zijn veel hondenspullen die je moet kopen voordat je een puppy of hondje aanschaft. Hondenpoepzakjes zijn één van die producten die je moet kopen. Maar waarom is dat zo? Zodra je een puppy mee naar huis neemt, moet je de ontlasting opruimen, in Nederland is dit op vrijwel alle plekke verplicht.

Zowel binnen als buiten het huis bij het uitlaten van jouw hondje. Poepzakjes zijn daarom een ​​onmisbaar product om te kopen, omdat ze een hygiënische en relatief gemakkelijke manier bieden om de ontlasting van de hond op te ruimen.

Hondenpoepzakjes zijn hier speciaal voor ontworpen

Dit product is specifiek ontwikkeld om hondenpoep op te ruimen, en het is vaak biologisch afbreekbaar. Soms worden ze geleverd met een dispenser. Sommige mensen gebruiken graag boterhamzakjes, maar dit is niet de beste oplossing.

Deze zijn vaak niet biologisch afbreekbaar, en deze zijn te dun. Je wilt niet dat je tijdens het oprapen van de hondenpoep per ongeluk door het zakje heen prikt. Daarom raden we aan om een ​​biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes te kopen, aangezien deze hier speciaal voor gemaakt zijn.

Er zijn geschikte honden poepzakjes voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt poepzakje verkrijgbaar. In dit artikel kan je zien dat je uit meer dan 500 verschillende producten kan kiezen. In allerlei formaten, kleuren en vormen. Daar zit er ongetwijfeld wel eentje tussen!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het goed is om hondenpoepzakjes te kopen. In de volgende alinea leg ik je graag uit waar je rekening mee moet houden voordat je deze producten koopt.

poepzakje hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je honden poepzakjes gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet je het goed afstemmen op de grootte van jouw hond, wel- of niet biologisch afbreekbaar en natuurlijk de prijs. De belangrijkste redenen heb ik hieronder voor je opgesomd!

Zijn de hondenpoepzakjes biologisch afbreekbaar?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten of het hondenpoepzakje biologisch afbreekbaar is. Tijdens de wandeling met jouw hond kom je ongetwijfeld een aantal prullenbakken tegen waar je de zakjes in kunt doen.

Als je poepzakjes koopt die biologisch afbreekbaar zijn ben je milieubewust bezig, wel zo fijn voor jouw omgeving! Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste van deze producten biologisch afbreekbaar, maar niet allemaal. Deze informatie kan je meestal bij de product beschrijving lezen. Het kan ook zijn dat je hondenpoepzakjes koopt die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Koop je hondenpoepzakjes met- of zonder geurtje?

De kans is groot dat je dit nog niet wist, maar je kunt tegenwoordig poepzakjes voor honden kopen met een geurtje. Sommige mensen vinden dit prettig, anderen maakt het niet zoveel uit. Dit kan prettig zijn als je de zakjes in jouw eigen container of prullenbak gooit.

De geur die je het vaakste tegenkomt is lavendel, maar er zijn ook genoeg andere zakjes verkrijgbaar met een ander geurtje. Als je poepzakjes koopt met een geur maskeer je namelijk de vieze geur van hondenpoep. Ook deze informatie kan je bij de product omschrijving lezen.

Het aantal poepzakjes dat je wilt kopen

Naast de bovenstaande punten is het ook goed om rekening te houden met het aantal poepzakjes dat je in één keer koopt. In de meeste gevallen is het namelijk zo dat je veel korting krijgt als je er veel tegelijkertijd koopt.

Aangezien poepzakjes geen houdbaarheidsdatum hebben, en het slim is om altijd zakjes op voorraad te hebben, kan ik je adviseren om een grote hoeveelheid in één keer te kopen. Anders ben je een dief van je eigen portemonnee!

De reviews van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de beoordelingen en ervaringen van andere hondenliefhebbers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de poepzakjes al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van de hondenpoepzakjes

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de zakjes. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product beter is. Prijzen van deze poepzakjes beginnen bij ongeveer € 3,- en kunnen oplopen tot wel € 80,-. In het laatste geval krijg je hier ontzettend veel zakjes voor, en de prijs per zakje is dan veel voordeliger.

Tot nu toe heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over het hondenpoepzakje! In de laatste alinea wil ik je alleen nog iets vertellen hoe je deze zakjes moet gebruiken. Dat is met name handig voor mensen die voor de eerste keer een hondje krijgen!

honden poepzakjes

Hoe moet je poepzakjes gebruiken?

Zodra jij hondenpoepzakjes hebt gekocht, en je deze voor de eerste keer gaat gebruiken, is het wel handig om te weten hoe je dat het beste kunt doen. Gelukkig is dat heel eenvoudig, hieronder leg ik het je graag uit.

Maak je gebruik van een hondenpoepschep? Bij gebruik van een poepschep is het belangrijk om het zakje om de clip of houder van de schep te wikkelen. Zo houd je het schepje zo schoon mogelijk, maar kun je toch met een gerust hart de poep oppakken.

Plaats de schep over de ontlasting, of schep de hondenpoep op en plaats het zakje er vervolgens overheen. Als je het goed gedaan hebt is de poepschep schoon, en zit de ontlasting in het poepzakje!

Als je geen gebruik maakt van een honden poepschep, dan moet je het met de handen oppakken. Wikkel een hondenpoepzakje om je hand. Pak dan de hondenpoep op en trek de poepzak over je hand. De boodschap zit dan in het zakje, en zijn jouw handen nog steeds schoon.

Veelgestelde vragen

Waar zijn hondenpoepzakjes voor?

Een hondenpoepzakje lijkt op een boterhamzakje, alleen zijn deze een stukje sterker. In Nederland is het namelijk bijna overal verplicht om hondenpoep netjes op te ruimen. Hondenpoepzakjes worden vaak in een poepzakjeshouder gedaan en aan de riem vast gemaakt. Zo kan jij er makkelijker bij!

Hoe werkt het honden poepzakje?

Er zijn eigenlijk twee manieren hoe je het hondenpoepzakje het beste kunt gebruiken. Op de eerste plaats kan je jouw hand in het zakje doen, en zo de poep van de grond oprapen. Je kan ook een honden poepschep gebruiken om het op te rapen, en in het zakje te doen.

Hoe neem ik de poepzakjes mee?

In dit artikel lees je alles over het gebruik van honden poepzakjes. De meeste kan je gemakkelijk bevestigen aan de hondenriem, sleutelbos of jouw eigen broek. Je kan ze ook in de jaszak of beloningstas opbergen. Plek genoeg dus!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondenpoepzakjes hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie