Reisbench hond kopen? Alle reisbenches online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De reisbench is speciaal ontwikkeld om mee te nemen op vakantie. Gemak en lichtgewicht zijn de twee belangrijkste elementen van een goede reisbench. Of je nu met de auto op vakantie gaat of met de trein, er is overal een geschikt model voor te vinden! In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste reisbench!

Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit type bench, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

We hebben in voorgaande artikelen al andere benches besproken die je kunt gebruiken om jouw hond veilig te vervoeren, denk hierbij aan de honden autostoel en de autobench. In die artikel gaan we in op het gebruik van de reisbench!

Tijdens onze zoektocht naar de beste bench voor op reis kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van de producten en uiteraard de beoordelingen van andere hondeneigenaren. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop zal doen!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste reisbench

Onze top vijf favoriete reisbenches

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Moderna Reisbench voor honden

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de reisbench van Moderna. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 21 reviews op Bol.com. Dit product is specifiek ontwikkeld voor de kleinere honden en heeft een maximaal draagvermogen van 5 kilo.

Deze reisbench is 48 centimeter lang, 30 centimeter hoog en 28 centimeter breed. Deze reisbench doet precies wat je ervan mag verwachten!

Flamingo Karlie Reisbench Nomad

Het tweede product in onze lijst is van het bekende hondenmerk Flamingo. Deze reisbench wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 25 reviews op Bol.com. Het is één van de populairdere reiskennels op dit moment, en dat is niet voor niets! Dit model is namelijk niet alleen geschikt om te gebruiken in de auto of trein, maar is ook goedgekeurd om in het bagageruim van een vliegtuig te gebruiken!

Dit omdat deze reisbench IATA gekeurd is. Hij is verkrijgbaar in 6 verschillende maten, zo zit er altijd wel eentje tussen die de perfecte grootte heeft! Tot slot worden de drie grootste modellen geleverd met handige wieltjes aan de onderkant van de bench, zo kan je ‘m altijd gemakkelijk meenemen.

Topmast Reisbench van nylon

Op de derde plaats staat de reisbench van Topmast. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 58 reviews op Bol.com. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten, en kan je makkelijk meenemen en plaatsen in de auto, dit doordat deze bench is gemaakt van sterk nylon materiaal.

Het afgebeelde product hierboven is maat S, deze is 50 centimeter lang, 35 centimeter breed en 42 centimeter hoog. Ideaal om mee te nemen tijdens een vakantie of op een hondenshow!

Skudo IATA keuring Reisbench

Het vierde product in onze top vijf is de IATA gekeurde reisbench van Skudo. Deze worden beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 19 reviews op Bol.com. Deze stevige bench is verkrijgbaar in 4 verschillende maten, het hierboven afgebeelde product is maat M. Deze is 68 centimeter lang, 48 centimeter breed en 51 centimeter hoog.

Je hebt bij deze reisbench de mogelijkheid om wieltjes te monteren om het vervoeren gemakkelijker te maken, deze moet je echter apart bestellen en worden niet meegeleverd. Tot slot zitten er 2 deurtjes op de reisbench die beide over een blokkeersysteem en 2 sloten beschikken. Wat ons betreft één van de beste reisbenches die op dit moment verkrijgbaar zijn!

Trixie Grijze Reisbench

We sluiten onze top vijf af met de reisbench van Trixie. Deze is ideaal als je niet teveel geld wilt uitgeven, en niet met het vliegtuig op vakantie gaat! Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten, het hierboven afgebeelde formaat is maat XS, deze is 47 centimeter lang, 32 centimeter breed en 32 centimeter hoog.

Deze reisbench is gemaakt van polyester materiaal en is daardoor lekker licht van gewicht. Opzetten is gemakkelijk, en als je ‘m weer mee wilt nemen dan vouw je de bench in elkaar. Een echte aanrader!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 361 verschillende reisbenches!

reisbench

Wat is een reisbench voor je hond?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld gekregen bij wat een reis bench precies zijn. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

Deze producten zijn vergelijkbaar met de bekende hondenbench, maar dan specifiek ontwikkeld om mee te reizen. De meeste van deze producten kan je gemakkelijk in- en uit elkaar vouwen en veel van deze benches voldoen aan een aantal wettelijke eisen.

Dit maakt ze geschikt om te gebruiken als je met jouw hond in het vliegtuig wilt, of met de auto gaat reizen. Verderop in dit artikel vertel ik je daar meer over.

Het is verstandig om goed onderzoek te doen naar de beste honden reisbench omdat er zoveel verschillende maten, vormen en merken verkrijgbaar zijn.

In dit artikel heb ik je als het goed is al een heel eind op weg geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag meer over de voordelen van deze producten, en waarom je er eentje zou moeten kopen.

Waarom zou je een reisbench kopen?

Je weet nu welke honden reisbenches tot onze favorieten behoren, en wat het precies is. Ook heb ik je verteld waar je het bijvoorbeeld voor kunt gebruiken. Maar waarom is dit een product dat je moet kopen? Ik heb een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Het is een veilige manier om jouw hond te vervoeren

De eerste en de belangrijkste reden om een reis bench te kopen is omdat je met deze producten jouw viervoeter veilig kunt vervoeren. In Nederland ben je bijvoorbeeld verplicht om de hond vast te zetten in de auto. Dit is één van de producten die je daarvoor kunt gebruiken.

Het zou ook kunnen zijn dat je samen met de hond op vliegvakantie gaat. In dat geval gaanhonden in het bagageruim mee. Zo heeft ieder vliegtuig een aparte ruimte waar dieren vervoerd kunnen worden.

In dat geval ben je verplicht om een reisbench te kopen die aan de eisen moet voldoen van de IATA. Dit staat voor International Air Transport Association. Of het product dat jij voor ogen hebt voldoet aan deze eisen kan je teruglezen in de product omschrijving.

Ze nemen niet zoveel ruimte in beslag

Naast het feit dat je met deze producten veilig op reis kunt hebben ze nog een ander belangrijk voordeel. Ze nemen namelijk weinig ruimte in beslag omdat je ze in elkaar kan vouwen. Bij een normale hondenbench kan dit vaak niet.

En dat is ideaal als je op vakantie gaat en niet zoveel ruimte hebt waar je spulletjes in op kunt bergen. Het verschilt per product of je deze in elkaar kan vouwen of in kan klappen.

Er is voor elke hond een goede reisbench

Tot slot is er voor iedere hond wel een geschikte reisbench verkrijgbaar. Je hebt in dit artikel kunnen lezen dat je uit meer dan 350 verschillende soorten, merken en maten kan kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw wensen past!

Zoals je kunt zien zijn er redenen genoeg te bedenken waarom je een honden reisbench zou moeten kopen. Waar je rekening mee moet houden vertel ik je graag in de alinea hieronder!

honden transportbox

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een reisbench voor jouw viervoeter koopt zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Je moet deze namelijk afstemmen op jouw hond. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de bench en het materiaalgebruik. De belangrijke punten heb ik hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet de reisbench zijn?

Op de eerste plaats moet je kijken naar het formaat van de reisbench. Jouw hond moet hier natuurlijk goed in passen, en zichzelf zonder moeite kunnen omdraaien. In dat geval weet je dat hij of zij comfortabel in de bench kan reizen.

De kans is groot dat jij al een normale hondenbench hebt, in dat geval weet je al hoe groot de reisbench moet zijn. Als dat niet zo is leg ik je verderop in dit artikel uit hoe je de juiste maat kan selecteren.

Waar ga je de reis bench voor gebruiken?

Naast de grootte van de bench is het verstandig om te bepalen waar je deze precies voor wilt gebruiken. Als je deze uitsluitend in de auto wilt gebruiken dan hoef je bijvoorbeeld geen rekening te houden met de IATA eisen.

Ben je wel van plan om jouw hond mee te nemen in het vliegtuig is dat juist één van de belangrijkste punten om rekening mee te houden. Later in dit artikel vertel ik je meer over de verschillende soorten reisbenches.

Van welk materiaal is de bench gemaakt?

Het materiaal bepaald voor een groot deel de kwaliteit en sterkte van de reis bench. Daarom is het goed om naar het materiaalgebruik te kijken. De meeste van deze producten die geschikt zijn voor het vliegtuig zijn gemaakt van sterk kunststof materiaal.

De reis bench voor in de auto is in de meeste gevallen gemaakt van nylon, roestvrij staal of hard plastic. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. De keuze hangt ook af van welk soort hond je hebt. In het geval van een kleine hond zijn doorgaans alle producten goed. Heb je een grotere hond? Dan kan je beter kijken naar een reisbench van metaal of roestvrij staal.

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste reis bench kijken we niet alleen naar onze persoonlijke ervaring, maar ook de ervaringen die anderen hebben met deze producten. Laat je dus vooraf goed informeren. Producten die slechte reviews krijgen kun je dan ook het beste vermijden.

De prijs van de reisbench

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval altijd te kiezen tussen een goede prijs kwaliteit verhouding. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen, maar niet iedereen kan dit. De gemiddelde prijs van een goede honden reis bench begint bij zo’n € 23,- maar kunnen oplopen tot meer dan € 400,-.

Welke soorten reisbenches zijn er?

Zoals je in dit artikel kan zien zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar die ieder een eigen doel hebben. Gelukkig is er voor ieder doel wel een geschikt product verkrijgbaar. Maar welke verschillende soorten zijn er allemaal?

Hieronder heb ik de meest bekende voor je op een rijtje gezet. Je kunt de meesten onderverdelen in twee verschillende soorten. De eerste is geschikt om in de auto te gebruiken, de ander is geschikt voor in het vliegtuig.

De auto honden reisbench

Allereerst heb je de reisbenches die geschikt zijn om in de auto te gebruiken. Op die manier kan je jouw viervoeter op een veilige en verantwoorde manier meenemen. Deze soorten voldoen vaak niet aan de eisen om de hond in het vliegtuig te vervoeren.

Deze producten kan je in diverse soorten kopen. Denk bijvoorbeeld aan transportboxen van roestvrij staal, nylon of hard kunststof. Maar deze zijn vaak ook geschikt om in huis te gebruiken. Vaak zijn deze lichtgewicht en opvouwbaar.

De reisbench voor in het vliegtuig

Om jouw hond veilig mee te nemen in het vliegtuig heb je een honden reisbench nodig die aan een aantal eisen moet voldoen. Deze producten zijn doorgaans gemaakt van dik kunststof materiaal en hebben meerdere sloten en ventilatiegleuven.

honden reisbench

Welk formaat reisbench moet ik kopen?

In dit artikel heb ik het al even kort gehad over de afmetingen van de reisbench. Het is belangrijk dat de hond zich goed in de bench kan bewegen, maar hoe selecteer je de juiste maat?

Gelukkig is dat niet zo moeilijk, het enige dat je hiervoor nodig hebt is een flexibel meetlint, en natuurlijk jouw hondje! Allereerst meet je de lengte van de hond op. Dit doe je vanaf het begin van zijn neus tot het einde van zijn staart.

Daarna meet je de hoogte op, dit doe je wanneer jouw hond staat. Meet met het meetlint de hoogte op vanaf het begin van zijn poten tot aan de bovenkant van zijn kop. Tot slot meet je de breedte van de hond op. Dit doe je door zijn borstkas op te meten, dit is namelijk het breedste punt van een hond.

Zodra je deze afmetingen hebt tel je daar zo’n 15 centimeter bij op, dan weet je zeker dat jouw viervoeter goed in de reis bench past! Je kan hierna dus op zoek naar de beste bench.

Tot zover heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over deze producten. In de laatste alinea wil ik je alleen nog vertellen hoe je deze reisbenches het beste kunt schoonmaken.

Hoe kan je een reisbench het beste schoonmaken?

Als je de bench regelmatig gebruikt is het slim om deze regelmatig schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat jouw hond op een schone en frisse plek kan liggen, en de reis bench blijft langer in goede conditie!

Het schoonmaken van deze producten is gelukkig heel makkelijk. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een stofzuiger, sopje met een diervriendelijke zeep en een doekje.

Zorg ervoor dat je de reisbench helemaal leeg hebt voordat je begint! Wij zuigen eerst de binnenkant van de reisbench schoon. Daarna maken we de binnenkant met het sopje goed schoon.

Daarna maak je alles opnieuw schoon, maar dan met lauw warm water. Dit zorgt ervoor dat er geen zeepresten achterblijven. Daarna kan je de bench met een droge doek droogmaken. Dat is alles, klaar voor de volgende keer!

honden transport box

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een reisbench?

Op de eerste plaats kan je jouw trouwe viervoeter veilig vervoeren. Een reisbench die IATA gekeurd is kan je ook gebruiken als je de hond in het vliegtuig wilt meenemen. Ga je met de auto op vakantie? Dan kan je wellicht beter een autobench kopen.

Is een reisbench waterdicht?

Dit hangt af van de bench, in principe is het niet het doel van de reisbench om waterdicht te zijn. De meeste zijn gemaakt van nylon of polyester. Dit is waterafstotend, maar vanwege de tralies is dit niet waterdicht.

Waar moet je op letten voordat je er eentje koopt?

Het belangrijkste punt waar je rekening mee moet houden is de grootte van de reisbench. Jouw hond moet er natuurlijk comfortabel in kunnen reizen. Dit betekent dat hij zonder problemen rechtop moet kunnen staan, en hij moet zich zonder problemen om kunnen draaien.

Wat heb ik nog meer nodig als ik wil reizen met mijn hond?

Naast een geschikte reisbench moet de hond onderweg ook kunnen drinken en eten. Een comfortabele deken en speeltje is ook goed om mee te nemen. Vergeet ook niet om het hondenpaspoort mee te nemen!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een reisbench hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie