Kokoni

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Kokoni is een populaire hond die afkomstig is uit Griekenland. In dit artikel lees je alles over dit ras en ontdek je waarom ze een ideale gezinshond zijn! Het kan zijn dat je deze hond herkent uit de film Bewitched, daar kwam hij in voor!

In Nederland wordt deze hond wel eens verward met een spaniël, omdat hij daar veel van weg heeft. Deze hond is al eeuwenlang een populaire met gezel voor de Grieken, en hij dankt zijn naam aan het Griekse woord kokona. Dit is afgeleid van een ander hoort in het Grieks.

Dit omdat Grieken vroeger veel al rond het huis leefde en dat was dan ook de “hond voor thuis”, dit geeft wel aan dat het geen jachthond is. Deze honden zijn zeer alert en maken hem dan ook sms’en geschikt als waakhond. Hij is al snel blaffen als de bel gaat of er iemand voor het raam langs loopt.

Deze middelgrote hond ligt tussen de 4 en 8 kilo, en kan allerlei verschillende kleuren combinaties hebben. Denk hierbij aan zwart, bruin, blonde et cetera. Ze worden niet erkend door de Raad van Beheer. De gemiddelde hoogte van deze honden is ongeveer 30 cm.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGriekenland
GroepKruisingen
HoogteReuen: 33 centimeter
Teven: 26 centimeter
Gewichtgemiddeld 8 kg
Levensverwachting13 tot 15 jaar
KleurAlle kleuren en variaties zijn mogelijk

Het karakter van de Kokoni

De Kokoni staat bekend als een goede waakhond. Als een vreemdeling je huis nadert, zal hij je waarschuwen met een blaffend geluid. Ze kunnen op hun hoede en achterdochtig zijn tegenover vreemden. Door een goede socialisatie voelen deze honden zich op hun gemak en laten ze een vriendelijkere kant zien.

Dit zijn geweldige honden voor alle doeleinden en zijn populair in heel Griekenland. Ze zijn speels en kunnen zachtjes blaffen en knabbelen om je uit te nodigen om te spelen.

Over het algemeen hebben deze honden een zeer sterke band met hun baasjes, dus wees niet verbaasd als je deze hond elke avond je bed in ziet sluipen. Ze zijn erg aanhankelijk en willen altijd lof en knuffels. Door deze hechte band kunnen ze beschermende gewoonten ontwikkelen.

Ze gaan graag samen een rondje wandelen in de buurt. Maar deze hond is ook erg goed voor lange wandelingen. Ze hebben veel energie! Vanwege hun sociale karakter houden ze er niet echt van om lange tijd alleen thuis te zijn.

Als je kijkt naar hun gedrag zijn ze bereid om alles voor je te doen. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om hem of haar mentaal te stimuleren met leuke snuffelmat? Dit is één van de dingen die je prima met een Kokoni kunt doen!

kokoni hondje

Geschiedenis van de Kokoni

De Kokoni hond is een kleine tot middelgrote hond die oorspronkelijk in Griekenland werd gefokt. Ze staan ​​bekend om hun loyaliteit en genegenheid en zijn, net als veel andere Griekse honden, geweldige huisdieren.

De meeste van deze honden kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het is echter wel belangrijk dat hem op jonge leeftijd kennis laat maken met andere dieren en mensen. Net zoals dat bij de meeste honden het geval is, moet ook een Kokoni gesocialiseerd worden.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondendeken

Product advies

Dit soort honden is ideaal voor de meeste hondeneigenaren, dit omdat ze weinig verzorging en beweging nodig hebben. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, waardoor ze perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste hond. Zolang je duidelijk en consistent bent, zou het geen probleem moeten zijn om deze hond te trainen.

Er wordt weleens gedacht Kokoni is inheems in Griekenland, maar sommigen geloven dat deze honden oorspronkelijk uit Malta kwam. Er wordt aangenomen dat deze hond connecties heeft die teruggaan tot het oude Griekenland. Soortgelijke honden zijn te vinden op artefacten zoals munten en aardewerk.

Kokoni betekent “klein hondje” in het Grieks. Toch zegt grootte niets als het gaat om het karakter. Door hun vermogen om op kleine prooien te jagen, kunnen ze overleven als echte jachthonden. Deze honden zijn erg populair in Griekenland, maar in andere landen komen ze bijna niet voor.

Formaat & Gewicht

De Kokoni weegt meestal tussen de 6 en 8 kilo. Een reutje wordt maximaal 33 centimeter hoog, teefjes zijn iets kleiner met ongeveer 26 centimeter schofthoogte. De vacht is meestal wit met zwarte of bruine aftekeningen en ze hebben lange, harige staarten. De Kokoni is een intelligente hond die makkelijk te trainen is en van apporteren en wandelen!

Deze kleine hond heeft ronde pootjes, en een lange goed gevulde staart. Ze hebben een kleine kop en een spitse snuit. De ogen zijn meestal donkerbruin, maar ze kunnen ook een andere kleur hebben.

De Kokoni heeft daarnaast een prachtige dubbele vacht die aanvoelt als zijde. De kleur van de vacht varieert van hond tot hond, maar is meestal goudbruin met een fijn patroon aan de onderkant van het lichaam. De lengte van de vacht is niet te lang en is makkelijk te verzorgen. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over!

Verschijning van de Kokoni

De koning is een geweldige gezinshond, dit verklaart dan ook hun populariteit in Griekenland. Ze zijn speels en probeer je altijd te verleiden om samen een spelletje te doen, dit door te blaffen of zacht te bijten. Ze hebben een hechte band met hun eigenaar en zijn graag in zijn of haar beurt. Van wegen hun aanhankelijke karakters en er zijn altijd op zoek gaan naar een moment om te knuffelen.

kokoni hond

Training van de Kokoni

En deze hond is zeer energiek en het is dan ook aan te bevelen tenminste 45 minuten met hem te wandelen, spelen of een andere leuke activiteiten doen. Een Kokoni pup heeft, zoals alle andere honden behoefte aan een goeie socialisatie. Een lange wandeling is ideaal om zijn energie kwijt te kunnen.

Wanneer je een Kokoni te weinig aandacht geeft, of hem niet mentaal stimuleert dan kan het zijn dat hij uit verveling spulletjes in huis gaat slopen. Dit geldt overigens voor alle honden die onvoldoende aandacht krijgen.

Een lange wandeling is een geweldige manier om energie kwijt te kunnen. Ze hebben ook mentale stimulatie nodig, dus speel verschillende spelletjes om ze aan het denken te zetten. Alleen kort spelen in de tuin is niet genoeg voor deze hond.

Kokoni’s blijven meestal dicht bij hun eigenaar. Ze kunnen jagen, maar ze hebben een lage prooidrift en rennen geen kilometers bij jouw vandaan. Kleine honden kunnen altijd het beste binnen worden gelaten en vrij rondlopen.

Gezondheid

Deze honden staan erom bekend dat ze zeer gezond zijn. Er zijn in ieder geval weinig gezondheidsproblemen bekend omtrent deze hond.

Intelligentie en trainbaarheid

Omdat deze hond zeer intelligent is, is het van belang dat je hem mentaal stimuleert. Zou kunnen deze honden makkelijk goede gewoontes en gedragingen oppikken, maar het kan andersom ook. Ze zijn niet over gevoelig voor luide geluiden, en willen er graag alles aan doen om zijn of haar eigenaar te plezieren.

Als je laat zien dat je de baas bent zo de Kokoni graag voor je aan het werk willen. Zo kunnen ze makkelijk commando’s aangeleerd krijgen, en ook nieuwe trucjes oppikken zal voor de Kokoni geen enkel probleem zijn.

kokoni

Uiterlijke verzorging

Deze hond heeft regelmatig verzorging nodig, van wegen het type vacht. Dit voorkomt klitten en knopen. Een goede hondenkam is één van de hulpmiddelen om dit te doen. Ze verliezen gelukkig niet al te veel vacht. Ze zijn geschikt voor mensen die nog niet eerder een hond hebben gehad.

Ook vind de nieuwe baasjes het vaak spannend om de nagels van de hond te knippen, bij de Kokoni hoef je ze alleen maar eens in de paar maanden te vijlen met een goede honden nagelvijl.

Ook of je deze hond niet zo vaak te wassen, één keer in de 6 tot 8 weken tenzij ze heel vies zijn is voldoende. Op de tanden zijn enigszins vatbaar voor de vorming van tandplak. Deze zou je dat vaker moeten poetsen. Bij de oren is het belangrijk dat je deze met enige regelmaat plukt.

Kinderen en andere huisdieren

Er zijn veel factoren waarmee je vooraf rekening moet houden bij het kiezen van een huisdier. Een belangrijke factor is of het dier geschikt is voor kleine kinderen. Maar is de Kokoni geschikt voor kleine kinderen?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, deze hondjes kunnen heel goed samengaan met kinderen. Dit vanwege het speelse karakter en kleine formaat zijn ze de ideale hond om mee te spelen. Laat kinderen echter nooit alleen bij honden!

De Kokoni is een kleine, behendige hond die goed te trainen is. Het zijn leuke kleine gezelschapshonden en zijn erg aanhankelijk. Ze kunnen ook goed overweg met andere dieren en kinderen, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

Over het algemeen zijn Kokoni’s goede huisdieren. Het zijn aanhankelijke en aanhankelijke honden die goed overweg kunnen met kinderen. Dus als je op zoek bent naar een kleine hond die geschikt is voor jonge kinderen, dan is de Kokoni wellicht een goede keuze voor jou.

Veelgestelde vragen

Temperament van de Kokoni

De Kokoni is een rustige en vriendelijke hond. Het zijn vrolijke, levendige mensen die over het algemeen niet agressief of timide zijn. Ze houden van gezelschap, maar zijn in het begin misschien verlegen tegenover vreemden. Zodra ze iemand leren kennen, zijn ze snel geneigd om een vertrouwensband op te bouwen.

Verzorging van de Kokoni

De Kokoni is een zeer behendige hond, en in staat om grote snelheden te bereiken en een groot uithoudingsvermogen te hebben. Er zijn veel gezondheidsproblemen bij dit ras die grotendeels onbekend zijn.

Vacht verzorging

De vacht van de Kokoni is er in drie lengtes en is gemakkelijk schoon te houden. Je haar moet altijd zijdeachtig en licht golvend aanvoelen. De vacht is dik en biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden.

Beweging en energie

Net als elke hond heeft de Kokoni regelmatig beweging nodig.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad, mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust onderaan deze pagina!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie