Kokoni

kokoni

De Kokoni is een populaire hond die afkomstig is uit Griekenland. In dit artikel lees je alles over dit ras en ontdek je waarom ze een ideale gezinshond zijn! Het kan zijn dat je deze hond herkent uit de film Bewitched, daar kwam hij in voor! In Nederland wordt deze hond wel eens verward met een spaniël, omdat hij daar veel van weg heeft.

Deze hond is al eeuwenlang een populaire met gezel voor de Grieken, en hij dankt zijn naam aan het Griekse woord kokona. Dit is afgeleid van een ander hoort in het Grieks. Dit omdat Grieken vroeger veel al rond het huis leefde en dat was dan ook de “hond voor thuis”, dit geeft wel aan dat het geen jachthond is. Deze honden zijn zeer alert en maken hem dan ook sms’en geschikt als waakhond. Hij is al snel blaffen als de bel gaat of er iemand voor het raam langs loopt.

Deze middelgrote hond ligt tussen de 4 en 8 kilo, en kan allerlei verschillende kleuren combinaties hebben. Denk hierbij aan zwart, bruin, blonde et cetera. Ze worden niet erkend door de Raad van Beheer. De gemiddelde hoogte van deze honden is ongeveer 30 cm.

Verschijning

De koning is een geweldige gezinshond, dit verklaart dan ook hun populariteit in Griekenland. Ze zijn speels en probeer je altijd te verleiden om samen een spelletje te doen, dit door te blaffen of zacht te bijten. Ze hebben een hechte band met hun eigenaar en zijn graag in zijn of haar beurt. Van wegen hun aanhankelijke karakters en er zijn altijd op zoek gaan naar een moment om te knuffelen.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondendeken
Product advies

Karakter en temperament

Kokoni’s staan bekend als honden die de boel graag in de gaten houden. Zeker wanneer er een onbekende voor de deur staat zullen ze waarschuwen en blaffen. Ook kunnen ze wat achterdochtig zijn tegen over mensen die ze niet eerder gezien hebben. Socialisatie kan ervoor zorgen dat ze zich wat meer op mijn gemak voelen.

Training

En deze hond is zeer energiek en het is dan ook aan te bevelen tenminste 45 minuten met hem te wandelen, spelen of een andere leuke activiteiten doen. Een Kokoni pup heeft, zoals alle andere honden behoefte aan een goeie socialisatie. Een lange wandeling is ideaal om zijn energie kwijt te kunnen.

kokoni hond

Gezondheid

Deze honden staan erom bekend dat ze zeer gezond zijn. Er zijn in ieder geval weinig gezondheidsproblemen bekend omtrent deze hond.

Intelligentie en trainbaarheid

Omdat deze hond zeer intelligent is, is het van belang dat je hem mentaal stimuleert. Zou kunnen deze honden makkelijk goede gewoontes en gedragingen oppikken, maar het kan andersom ook. Ze zijn niet over gevoelig voor luide geluiden, en willen er graag alles aan doen om zijn of haar eigenaar te plezieren. Als je laat zien dat je de baas bent zo de Kokoni graag voor je aan het werk willen. Zo kunnen ze makkelijk commando’s aangeleerd krijgen, en ook nieuwe trucjes oppikken zal voor de Kokoni geen enkel probleem zijn.

Uiterlijke verzorging

Deze hond heeft regelmatig verzorging nodig, van wegen het type vacht. Dit voorkomt klitten en knopen. Een goede hondenkam is één van de hulpmiddelen om dit te doen. Ze verliezen gelukkig niet al te veel vacht. Ze zijn geschikt voor mensen die nog niet eerder een hond hebben gehad. Ook vind de nieuwe baasjes het vaak spannend om de nagels van de hond te knippen, bij de Kokoni hoef je ze alleen maar eens in de paar maanden te vijlen met een goede nagelvijl!.

Ook of je deze hond niet zo vaak te wassen. Één keer in de 6 tot 8 weken tenzij ze heel vies zijn is voldoende. Op de tanden zijn enigszins vatbaar voor de vorming van tandplak. Deze zou je dat vaker moeten poetsen. Bij de oren is het belangrijk dat je deze met enige regelmaat plukt.

Kinderen en andere huisdieren

Jazeker! Kokoni’s kunnen ze een goed samengaan met kinderen. Dit vanwege het speelse karakter en kleine formaat zijn ze de ideale hond om mee te spelen. Laat kinderen echter nooit alleen bij honden!

 

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
maltipoo

Maltipoo

Volgende artikel
amerikaanse bully

Amerikaanse Bully

Gerelateerde artikelen