Hondenzwemvest kopen? Alle zwemvesten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het hondenzwemvest is een ideaal product als je graag samen met jouw hond op het water bent. Net zoals een zwemvest voor mensen zorgt het hondenzwemvest ervoor dat jouw hond is geval van nood niet verdrinkt. Ja, ook als een hond goed kan zwemmen!

Net zoals mensen kunnen honden moe worden, en geen kracht meer hebben om zelf te blijven drijven. Met dit product bescherm je dus jouw hond en is het een onmisbaar product!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over honden zwemvesten, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar het beste reddingsvest kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Verderop in dit artikel leg ik je ook uit hoe je het vest het beste kunt bevestigen aan je hond. De meeste kan je in ieder geval met een normale hondenriem gebruiken. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste hondenzwemvest

Onze vijf favoriete hondenzwemvesten

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande zwemvesten voor honden een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze reddingsvesten hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn dan ook zeker het overwegen waard!

Nobby Hondenzwemvest Oranje

Op de eerste plaats in onze top vijf staat het zwemvest van Nobby. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 24 reviews op Bol.com. Dit is één van de hardlopers en dat is niet voor niets. Deze zwemvesten zijn verkrijgbaar voor kleine en grote honden (maat S tot XL), en je kan kiezen uit twee opvallende felle kleuren.

Aan de bovenkant van deze vesten zit een lus zodat je jouw hond makkelijk uit het water kan halen, als dat nodig is. De gespen zijn verstelbaar zodat het vest optimaal aansluit op de grootte van de hond. Wat ons betreft een absolute aanrader!

Dogs&Co Zwemvest voor honden

Het volgende zwemvest is van Dogs & Co. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit zwemvest is niet alleen heel praktisch, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit met die haaienvin op de rug!

Dit model is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en 4 verschillende maten. Aan de onderkant zitten gespen zodat je er zeker van bent dat deze vesten een goede pasvorm heeft.

Besto Hondenzwemvest

Op de derde plaats staat het zwemvest van Besto. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Dit zwemvest is verkrijgbaar in twee varianten, de “normale” en een luxere uitvoering. Deze reddingsvesten zijn geschikt voor honden tot 40 kilo, afhankelijk van de maat die je kiest.

Bekijk alle maten van dit vest door op de afbeelding hierboven te klikken! Ook dit zwemvest is voorzien van gespen aan de onderkant, die ervoor zorgen dat deze goed aansluit op het lichaam van jouw hond.

Nobby Hondenzwemvest L

Het vierde product is hetzelfde model als het eerste zwemvest in onze top vijf. Dit model is geschikt voor grotere honden en is uitgevoerd in een opvallende gele kleur. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 24 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste zwemvesten voor honden.

Ook dit model heeft een lus aan de bovenkant waardoor je jouw hond gemakkelijk uit het water kan halen. De gespen aan de onderkant van het lichaam van jouw hond zorgen voor een optimale pasvorm. Echt een aanrader!

Allpa Hondenzwemvest

We sluiten deze top vijf af met het honden zwemvest van Allpa. Dit is een relatief nieuw product op de markt en heeft op dit moment één beoordeling van 5 sterren op Bol.com. Dit zwemvest is gemaakt van polyester en is daarmee licht van gewicht, wel zo fijn!

Door de opvallende groene kleur valt jouw hond goed op als hij in het water is, en ook is dit zwemvest voorzien van een handige lus aan de bovenkant. Dit model is verkrijgbaar in 4 verschillende maten, van XS to XL.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 175 verschillende hondenzwemvesten!

zwemvest hond

Wat is een hondenzwemvest?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten inmiddels vast wel een goed idee bij wat een zwemvest voor honden precies is. Als dat niet het geval is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder!

Een hondenzwemvest kan je het beste vergelijken met een zwemvest die je bij kinderen aantrekt als je bijvoorbeeld een boottochtje gaat maken. Het enige verschil is dat deze specifiek ontwikkeld zijn voor honden. Zo blijft de hond drijven op het water!

De zwemvesten voor honden worden ook wel een reddingsvest voor honden genoemd. Als je een product tegenkomt dat deze benaming heeft, wordt er hetzelfde product mee bedoeld.

Vanwege het grote aanbod kan het uitkiezen van het beste hondenzwemvest best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag wat de mogelijke voordelen zijn van deze zwemvesten voor onze viervoeters en waarom je er eentje zou moeten kopen.

Waarom zou je een hondenzwemvest kopen?

Je weet nu wat een zwemvest voor honden is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal redenen waarom dit een must-have product is!

Over het algemeen kunnen de meeste honden goed zwemmen, in veel gevallen moet je dit oefenen, maar niet iedere hond is hier goed in. Onze honden zijn gek op water en gingen uit zichzelf het water in.

Maar niet iedere hond vindt het leuk om te zwemmen, of is er goed in. De kans is dan groot dat je deze hondjes een zwemvest aantrekt zodat ze toch van het water kunnen genieten!

De belangrijkste reden om een zwemvest te kopen is dan ook om ervoor te zorgen dat jouw hondje blijft drijven en niet kan verdrinken. Honden kunnen nu eenmaal overmoedig worden en kennen soms hun eigen grenzen niet.

Je koopt een honden zwemvest dan ook puur voor zijn of haar veiligheid. Het is het ideale product als je het water op gaat, dicht bij het water woont of op vakantie bent.

beste hondenzwemvest

Wanneer koop je een zwemvest voor honden?

Je weet nu waarom je een hondenzwemvest koopt, welke producten tot onze favorieten behoren en waar je deze producten voor gebruikt. Maar wanneer is het een goed moment om er eentje te kopen?

Een zwemvest voor jouw hond is geen product dat je zomaar even koopt. Hieronder heb ik een aantal redenen voor je op een rijtje gezet wanneer het een goed moment is om er eentje aan te schaffen!

Als je samen het water op gaat

Ten eerste is het verstandig om een hondenzwemvest te kopen als je gaat zwemmen met jouw hond, gaat varen of kanoën. Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om in het open water te zwemmen, dat is de voornaamste reden waarom wij er zelf eentje hebben gekocht.

Het is daarom ook verstandig om het zwemvest ruim van tevoren te kopen, dan weet je zeker dat deze op tijd wordt afgeleverd!

Wanneer jouw hond al wat ouder is

Een andere reden zou kunnen zijn dat jouw hond een hogere leeftijd heeft, maar nog altijd graag een frisse duik neemt. Dankzij het zwemvest voor honden hoeft jouw viervoeter minder moeite te doen om te zwemmen.

Voor oudere honden is het dan ook een ideaal hulpmiddel om te kopen. Het vest zorgt er namelijk voor dat de hond blijft drijven, en zichzelf niet bovenwater hoeft te houden. Oudere honden hebben meestal minder energie dan jongere honden, met dit product kan hij blijven genieten!

Als jouw hond graag zwemt maar weinig energie heeft

Deze reden kan aansluiten bij de reden hierboven, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw hond een ziekte heeft waardoor hij minder energie heeft. Als deze hond wel graag zwemt is dit het ideale hulpmiddel!

Er is een geschikt zwemvest voor elke hond

Tot slot wil ik graag benoemen dat er voor iedere hond een geschikt zwemvest verkrijgbaar is. In dit artikel kan je zien dat je uit meer dan 170 verschillende modellen, maten en kleuren kunt kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een honden reddingsvest zou moeten kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

honden reddingsvest

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een hondenzwemvest te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

De grootte van het zwemvest

Op de eerste plaats is het belangrijk dat het zwemvest goed past. Een te klein reddingsvest zit niet comfortabel, een te groot vest kan tijdens het zwemmen uit gaan. Het zou ook kunnen dat de hond tijdens het zwemmen verstrikt raakt met het vest. Dit moet je ten alle tijden voorkomen!

Het juiste formaat kopen is dus ontzettend belangrijk. Dit doe je door naar het gewicht van de hond te kijken en door de rug lengte op te meten. Je zou de nekomvang en borstomvang ook op kunnen meten met een flexibel meetlint.

Daarnaast is het slim om een hondenzwemvest te kopen met verstelbare riemen of gespen. In dat geval heb je namelijk een beetje speling, en kan je deze optimaal afstemmen op jouw hond.

De rug lengte kan je gemakkelijk opmeten door met het flexibele meetlint de hond op te meten vanaf zijn staart (ook wel staart aanzet genoemd) tot aan het begin van zijn nek.

Een hondenzwemvest met of zonder handgreep?

Naast de grootte van het reddingsvest moet je bepalen of je er eentje wilt kopen met- of zonder handgreep. Dit is een soort hendel op de rug van het vest zodat je de hond makkelijk uit het water kan halen. Daarnaast kan je de hond beter op het water zien doordat deze altijd boven het water blijft.

Welke kleur zwemvest kies je?

Het kleurgebruik is heel persoonlijk, maar het is bij een hondenzwemvest wel aan te raden om een kleur te kiezen die goed opvalt. Denk hierbij aan een felle gele of oranje kleur. Je vergroot hier namelijk de zichtbaarheid mee van jouw viervoeter, wel zo veilig!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het hondenzwemvest al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het hondenzwemvest

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het zwemvest. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven. Veel geld betalen betekent overigens niet dat het beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 24,- en kunnen oplopen tot € 85,-.

Hoe trek je het hondenzwemvest aan?

Als je een reddingsvest voor jouw hond hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe je deze aan moet trekken. Dit is gelukkig heel eenvoudig, hieronder leg ik het je graag uit!

De meeste zwemvesten kan je bij zowel de buik als de nek en schouders vastmaken met een kliksysteem of riempje. Wij leggen het vest altijd eerst op de grond neer, dan kan de hond daarop stappen en trek je het zwemvest omhoog. Daarna kan je het hondenzwemvest vast maken.

Het kan ook zijn dat je een zwemvest op het oog hebt waarbij je deze over de snuit van de hond moet schuiven. Daarna kan je deze onderaan de buik vastmaken. Dit hangt er natuurlijk vanaf welk model je hebt gekocht.

Lees in ieder geval altijd vooraf de gebruiksaanwijzingen goed door. Dan weet je zeker dat je niets stuk kan maken, en dat je het vest op de goede manier gebruikt!

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je voordat jouw hond het water in springt of alles goed vast zit. Ik heb het hierboven al kort aangestipt, maar de kans bestaat dat jouw hond vastraakt in het vest als deze niet op de juiste manier is vastgemaakt.

hondenzwemvest

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een hondenzwemvest?

Honden zijn niet gewend om zwemvest te dragen. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt leren eraan te wennen. De sleutel is om uw hond geleidelijk aan kennis te laten maken met het reddingsvest, en er zijn een paar manieren waarop u dat kunt doen.

Doe het reddingsvest aan uw hond en laat hem er een paar minuten in rondlopen voordat je deze weer uitdoet Beloon jouw hond daarna direct met een lekkere hondensnack. Zo associeert de hond het met iets positiefs.

Trek het reddingsvest aan bij de hond en laat hem of haar het korte tijd thuis en in de tuin dragen voordat je deze weer uittrekt. Doe het reddingsvest om het favoriete speeltje van uw hond, zodat ze eraan wennen iets om hun nek te dragen terwijl ze met hun speeltje spelen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een hondenzwemvest?

Het hondenzwemvest zorgt voor extra bescherming tegen koud water. Veel honden zijn gek op zwemmen, ook in ijskoud water. Met dit zwemvest zorg je ervoor dat jouw hond niet zo snel kramp krijgt. Als ze wel kramp krijgen dan kan dit voor nare situaties leiden, de hond heeft dan namelijk moeite om z’n kop boven water te houden. Als jouw hond een echte zwemmer is, dan is dit een goed product om te kopen!

Hoe kies ik de juiste maat honden zwemvest?

Op de eerste plaats is het verstandig jouw hond te wegen. Meet daarna met een meetlint de lengte van zijn of haar rug op. Meet dit tussen zijn staart en de nek. Nu weet je welke maat zwemvest je moet kopen!

Wanneer moet ik mijn hond een zwemvest omdoen?

Je kan het zwemvest het beste omdoen als jouw hond wil zwemmen, maar het water is heel koud. Of tijdens de vakantie als jouw hond in open water gaat zwemmen. Zo voorkom je dat hij in paniek raakt en eventueel kopje onder gaat. Vooral honden die niet zo gewend zijn om te zwemmen hebben veel baat bij een zwemvest.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden zwemvest hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie