Honden mondwater kopen? Alle mondwater online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Honden mondwater is net zoals tandenpoetsen één van de manieren om het gebit van jouw hond gezond te houden, en om ervoor te zorgen dat hij een frissere adem krijgt. Mondwater voor honden kan er ook voor zorgen dat de kans op tandvleesontsteking kleiner wordt!

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar het beste honden mondwater! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit product, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten.

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar het beste mondwater voor honden kijken we naar een aantal punten. Bijvoorbeeld de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van de producten en de meningen van anderen.

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste honden mondwater

Onze vijf favoriete mondwaters voor honden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Beaphar Mondwater

Het eerste product in onze top vijf favorieten is van Beaphar. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. De totale inhoud van dit flesje is 250 milliliter waar je in totaal 25 liter mee kunt aanmaken. Dit product gaat de vorming van tandplak tegen en zorgt voor een frisse adem!

OxyFresh Honden Mondspray

Op de tweede plaats staat de mondspray van OxyFresh. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dit is momenteel één van de populairste mondwaters, en dat is niet voor niets!

Deze spray werkt op basis van oxygene en zink en is niet-giftig, veilig en heeft geen bijwerkingen. Dit product zorgt voor een frissere adem van jouw hond en gaat bacteriën in de mond tegen. Dit product is onmisbaar als het gaat om een goede gebitsverzorging van honden.

Virbac Aqua Vet Dent Mondwater

Het derde product is van het merk Virbac. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren en doet precies wat je van een goede honden mondwater mag verwachten! De werkzame stof is xylitol dat de groei van bacteriën tegengaat.

Dit product moet je net zoals het eerste product mengen met water, met de hierboven afgebeelde 500 milliliter kan je een hele tijd voorruit. Gebruik ongeveer 5 milliliter als je een hond hebt tot 10 kilo en 10 milliliter bij honden tot 25 kilo.

Francodex 2 in 1 Mondwater

Op de vierde plaats staat het mondwater van Francodex. Deze heeft tot nu toe nog geen beoordelingen, ben jij de eerste die dit product gaat testen? Dit product heeft net zoals het bovenstaande product een inhoud van 500 milliliter.

Op de verpakking van dit product staat dat het een 2 in 1 werking heeft, echter is het gewoon een honden mondwater zoals de andere producten in dit artikel. Ze hebben namelijk allemaal als doel om tandplak en tandsteen tegen te gaan, en het gebit van jouw hond gezond te houden!

OxyFresh Pet Dental Kit

We sluiten onze top vijf af met de mondverzorging kit van OxyFresh. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Als je deze set koopt dan heb je direct alles in huis om het gebit van jouw hond gezond te houden!

Je ontvangt namelijk de OxyFresh mondwater, tandpasta en 3 handige hondentandenborstels. Een completere set is er niet! Let er wel op dat de inhoud van de producten minder is, maar dat kan ook niet anders gezien de prijs van deze set. Het mondwater en de hondentandpasta hebben beide de werkzame oxygene en zink stof.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 46 verschillende mondwaters voor honden!

beste honden mondwater

Wat is honden mondwater?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een beeld bij wat mondwater voor honden is. Als dat nog niet het geval is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder! Hieronder leg ik het je graag allemaal uit.

In het kort komt het erop neer dat het vergelijkbaar is met mondwater die wij mensen ook weleens gebruiken. Er zitten ingrediënten in die het gebit van de hond reinigen. De werkzame stoffen zijn alleen heel anders dan het mondwater voor mensen, daarom mag je deze nooit gebruiken! Hoe deze producten precies werken leg ik je later in dit artikel graag uit.

Vanwege het aanbod kan het best lastig zijn om het beste honden mondwater te kiezen. Dit komt omdat er veel verschillende soorten, merken en modellen verkrijgbaar zijn. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een goede keuze kunt maken. In de volgende alinea vertel ik je wanneer je honden mondwater moet kopen, en welke voordelen er aan deze producten zitten.

Wanneer moet je honden mondwater kopen?

Je weet nu wat een mondwater voor honden precies is, en welke producten tot onze favorieten behoren. Vervolgens is het goed om naar de redenen te kijken wanneer je deze producten zou moeten kopen. Wij hebben een aantal van deze redenen voor je op een rijtje gezet!

Het helpt tegen een vieze adem

Ten eerste helpen deze producten wanneer jouw hond last heeft van een vieze adem. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van dit product gaat de adem op den duur beter ruiken, wel zo fijn! Dit valt het meeste op bij honden die veel hijgen.

Honden mondwater helpt tegen tandplak en tandsteen

Naast dat het voor een betere adem zorgt heeft het nog een belangrijke functie. Het kan tandplak en tandsteen namelijk grotendeels voorkomen. Mondwater voor honden is één van de producten die je hiervoor kunt gebruiken.

Andere producten zijn bijvoorbeeld een kauwstaaf die tijdens het kauwen het gebit reinigt. Helaas komt overmatig tandsteen en tandplak veel voor bij honden. Dit komt omdat de meeste mensen twee keer per dag hun tanden poetsen. Bij honden doen we dit te weinig. Wanneer dit ernstige vormen aanneemt moet dit onder narcose verwijderd worden bij de dierenarts. Het is dus verstandig dit voor te blijven!

Het verzorgd ontstoken tandvlees

Nog een reden wanneer het verstandig is om honden mondwater te kopen is als jouw hond tandvleesproblemen heeft, zoals ontstoken tandvlees. Deze producten kunnen een positieve bijdrage leveren aan het herstellen van deze problemen.

Ik heb het in dit artikel al kort aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Het is daarnaast ook één van de meest voorkomende klachten bij honden.

Wanneer je ontstoken tandvlees niet goed behandeld kunnen de bacteriën in de bloedbaan van de hond terecht komen, met alle gevolgen van dien. Heeft jouw viervoeter tandvleesproblemen? Dan is honden mondwater een must-have product!

Er is een geschikte mondwater voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikte mondwater verkrijgbaar. In dit artikel heb je kunnen zien dat er volop keuze is, de kans dat er eentje tussen zit die bij de behoeftes van jouw hond aansluit is daardoor heel groot.

Meer dan genoeg redenen te bedenken dus, maar zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt? In de alinea hieronder vertel ik je er graag meer over!

honden mondwater

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je honden mondwater gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet deze producten namelijk goed afstemmen op jouw hond. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet.

Wat is de werkzame stof in het honden mondwater?

Op de eerste plaats is het verstandig om te kijken naar de werkzame stoffen in het product. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw viervoeter allergisch is voor één- of meerdere van deze stoffen.

Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat de ene stof sterker is dan de andere. Dit kan juist goed zijn, of helemaal niet. Bij twijfel adviseer ik je altijd om te overleggen met jouw eigen dierenarts. Het honden mondwater met de werkzame stof oxygene is het diervriendelijkste van de werkzame stoffen. Deze werken namelijk op basis van het natuurlijke zink ingrediënt.

Kies je een spray of water?

Het is je wellicht al opgevallen aan de producten in dit artikel. Je kan grofweg kiezen uit twee verschillende soorten. De eerste is een spray, de ander water. Later in dit artikel leg ik je deze twee verschillen uit. Het komt erop neer dat je honden mondwater toevoegt in zijn drinkbak, zodat de hond het op kan drinken. De mondspray moet je in de bek van de hond sprayen.

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar het beste honden mondwater kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Producten die negatieve reviews krijgen kan je beter niet kopen, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van het honden mondwater

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van honden mondwater begint bij zo’n € 16,- en kunnen oplopen tot wel € 37,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt. Het is ook afhankelijk van de hoeveelheid milliliters in de flacon of fles.

Hoe kan je honden mondwater gebruiken?

Zodra je honden mondwater hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe je deze moet gebruiken. Je zou kunnen denken dat het op dezelfde manier werkt zoals wij mensen het gebruiken, maar dat is niet zo.

Mensen nemen een slokje mondwater en spugen het even later weer uit. Het klinkt misschien logisch, maar voor honden geldt dit niet. Daarnaast werkt de spray anders dan het water. Het water voeg je namelijk toe aan de drinkbak. De hond kan het vervolgens opdrinken.

Hoeveel mondwater je toe moet voegen verschilt per product. Deze informatie kan je op de verpakking lezen, of bij de product omschrijving op de website van Bol.com. Let er in ieder geval wel op dat je dit vooraf controleert!

hondenmondwater

Is honden mondwater veilig om te gebruiken?

Wij krijgen regelmatig de vraag of het gebruik van deze producten helemaal veilig is. Het korte antwoord op deze vraag is ja, mondwater voor honden is absoluut veilig. Anders dan mondwater voor mensen zitten er geen schadelijke stoffen in die slecht zijn voor honden.

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw hond allergisch is voor bepaalde stoffen in het mondwater, maar dat kan bijvoorbeeld ook het geval zijn bij hondensnacks of hondenbrokken. Daarom is het verstandig om de werkzame stoffen te controleren voordat je het mondwater koopt.

Veelgestelde vragen

Wat is honden mondwater?

Het is voor honden belangrijk dat zijn of haar gebit goed verzorgd worden. Mondwater voor honden is één van de manieren om ophoping van tandplak en tandsteen tegen te gaan. Natuurlijk moet de dierenarts regelmatig het gebit controleren. Honden mondwater is een goede toevoeging naast bijvoorbeeld het tandenpoetsen van jouw hond.

Wanneer moet ik honden mondwater kopen?

Dit product kan je naast de algehele mondverzorging kopen, maar meestal wordt dit product aangedragen door dierenartsen als jouw hond last heeft van bepaalde ziektes. Het kan ook zijn dat jouw hond teveel bacteriën in z’n bek heeft. Dit product kan helpen deze klachten te verminderen, of zelfs helemaal te voorkomen.

Hoe gebruik ik honden mondwater?

Het gebruik van dit product is niet hetzelfde als bij ons. Wij spugen mondwater uit, honden die doen dit over het algemeen niet. Bij dit product voeg je water toe, zo kan jouw hond het kan opdrinken. Je hoeft dus alleen water toe te voegen en jouw hond kan het opdrinken. Gelukkig niet al te ingewikkeld!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden mondwater hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie