Hondentandenborstel kopen? Alle tandenborstels online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondentandenborstel? Dit is één van de producten die je in huis moet halen voor jouw hond. Het is namelijk ontzettend belangrijk om het gebit van jouw hond goed te verzorgen. Wij mensen poetsen ook minimaal twee keer per dag onze tanden, maar hoe gaat dit in z’n werk bij honden?

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste hondentandenborstel! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze tandenborstels, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste hondentandenborstel kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van producten en de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van de tandenborstel, welke tandpasta je bijvoorbeeld moet gebruiken en hoe je deze het beste kan schoonmaken.

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondentandenborstel

Onze vijf favoriete honden tandenborstels

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande tandenborstels voor honden een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken.

Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Beaphar Hondentandenborstel En Tandpasta

Op de eerste plaats staat de hondentandenborstel van Beaphar. Deze wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 14 reviews op Bol.com. Deze tandenborstel wordt geleverd inclusief tandpasta van hetzelfde merk. Een setje om aan te schaffen! De tandpasta heeft een leversmaak, wat de meeste honden heel erg lekker vinden.

De tandenborstel zelf is makkelijk in gebruik, zoals we dat gewend zijn van dit merk. De tandpasta moet je wel na ongeveer 3 maanden vervangen door een nieuwe tube! De tandenborstel van Beaphar is ook apart verkrijgbaar, dan moet je er dus nog wel tandpasta bij kopen.

Petosan Silent Power elektrische tandenborstel

Het tweede product in onze top vijf is de Petosan elektrische tandenborstel voor honden. Dit product wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk een S en een M. De S is voor kleinere honden tot 15 kilo, de L is geschikt voor honden vanaf 15 kilo.

De twee koppige borstel zorgt ervoor dat de tanden aan alle kanten goed schoon worden. Ook is deze elektrische borstel zeer stil in gebruik en maakt het maar liefst 20.000 bewegingen per minuut.

Beeztees Mat Tandenborstel

De derde hondentandenborstel is van het bekende merk Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Tanden poetsen wordt heel makkelijk gemaakt met deze borstel. Je plaatst deze namelijk op het topje van één van je vingers, en het poetsen kan beginnen!

De werking is hetzelfde als andere borstels, alleen kan je alles gemakkelijker aanvoelen doordat je poetst met je vingers. Als je deze aanschaft krijg je er direct twee, dan kan je even vooruit!

NBH 2 Stuks Vinger Tandenborstels voor Hond

Op de vierde plaats in onze top vijf staat de NBH vinger tandenborstel. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit is één van de populaire en betaalbare hondenborstels.

Ook deze doe je om je vinger, net zoals de tandenborstel van Beeztees. Een leuk extraatje is dat het niet alleen het gebit van jouw hond reinigt, maar ook direct de tong!

Emmi-Pet Honden Tandenborstel Basis Set

Op de vijfde plaats staat de hondentandenborstel van Emmi-Pet. Dit is geen normale tandenborstel, dit is namelijk de eerste tandenborstel die werkt op ultrasone. Deze borstel reinigt anders dan alle andere beschikbare tandenborstel voor honden, namelijk zonder borstelen!

Dit product wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Het voordeel is dat je met deze borstel niet hoeft te poetsen, je hoeft alleen de bek van de hond een klein beetje te openen om te beginnen met reinigen! Zeer geschikt voor angstige honden!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 181 honden tandenborstels!

hondentandenborstel

Wat is een hondentandenborstel?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld gekregen wat een tandenborstel voor honden precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

Eigenlijk is een hondentandenborstel niets anders dan een tandenborstel die speciaal is ontwikkeld om het gebit van jouw hond te poetsen en te verzorgen. Net zoals wij mensen ook onze tanden poetsen.

De beste hondentandenborstel uitkiezen kan best een lastige klus zijn, dit omdat er meer dan 180 verschillende verkrijgbaar zijn via de website van Bol.com. Met dit artikel heb ik je hopelijk een heel eind op weg geholpen!

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het belangrijk is om het gebit van jouw hond goed te verzorgen. Dit vertel ik je graag in de alinea hieronder!

Waarom moet je een hondentandenborstel kopen?

Je weet nu welke honden tandenborstels tot onze favorieten behoren, en wat dit product precies is. Maar waarom zou je een tandenborstel voor jouw hond kopen?

Het is voor honden belangrijk om een gezond gebit te hebben. Dus niet alleen voor een frissere adem! Net zoals wij onze tanden ook moeten poetsen om geen gebitsklachten te krijgen. Een aantal van deze punten heb ik hieronder voor je opgesomd!

Tandenpoetsen houdt het gebit van de hond gezond

Op de eerste plaats poets je de tanden van de hond om ervoor te zorgen dat zijn gebit in goede conditie blijft. Het hondengebit is net zo vatbaar voor gaatjes en tandsteen als bij mensen. Daarom is het verstandig om de tanden van de hond regelmatig te poetsen.

Om tandplak te verminderen

Een bijkomend voordeel van het regelmatig poetsen van de tanden van jouw trouwe viervoeter is dat het tandplak vermindert. Omdat honden net zoals mensen kauwen op het voedsel ontstaat er na een tijdje tandplak.

Teveel tandplak zorgt ervoor dat het tandvlees van de hond gaat ontsteken. Ook ruikt het niet fris, en ziet het er niet gezond uit. Naast regelmatig tandenpoetsen is het ook aan te raden jouw hond regelmatig een kauwstaaf te geven, dit heeft ook een reinigende werking!

Het verzorgd het tandvlees

Ik heb het hierboven al even benoemd, maar regelmatig tandenpoetsen is ook goed voor het tandvlees van de hond. Als je het gebit niet goed schoon houdt dan loopt de hond kans op tandvleesproblemen. Dit zorgt voor een slechte adem en het is pijnlijk voor de hond. Probeer dit te alle tijden te voorkomen!

Meer dan genoeg redenen om een hondentandenborstel aan te schaffen! Maar zitten er ook dingen waar je rekening mee moet houden? Dat leggen wij hieronder graag uit!

honden tandenborstel

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een hondentandenborstel wilt kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het soort hondentandenborstel

Ten eerste moet je kijken welk soort tandenborstel je wilt kopen voor jouw hond. Deze zijn zoals je in dit artikel verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een honden tandenborstel in de vorm van een “vingerhoedje”, een gewone tandenborstel of in de vorm van een kauwstaafje. Tegenwoordig zijn er ook elektrische tandenborstels verkrijgbaar voor honden.

Een zachte- of harde tandenborstel?

Ook moet je rekening houden met hoe zacht de tandenborstel is. Als deze té zacht is dan verwijder je het tandplak onvoldoende. Is de borstel te hard dan kan het zijn dat het tandvlees gaat bloeden. Bij de bekendere leveranciers van honden producten zit dit over het algemeen wel goed.

Een tandenborstel met of zonder tandpasta?

Daarnaast moet je er rekening mee houden of de tandenborstel die je voor ogen hebt geleverd wordt inclusief tandpasta, of niet. Deze tandpasta heb je nodig en moet je apart kopen als deze niet meegeleverd wordt.

Later in dit artikel ga ik je alles vertellen over deze speciale tandpasta voor honden, ook kan je het artikel over hondentandpasta lezen om alles te weten te komen over dit product! In sommige gevallen wordt deze tandpasta meegeleverd, lees hiervoor de product omschrijving, of bekijk de product foto’s. Let op, gebruik nooit jouw eigen tandpasta, deze is niet geschikt!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben deze hondentandenborstel namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de tandenborstel voor honden

Als laatste is de prijs vaak een belangrijke factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de borstel. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan een honden tandenborstel.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze tandenborstels beginnen bij ongeveer € 3,- en kunnen oplopen tot wel € 35,-.

honden tandenborstel

Hoe gebruik ik een honden tandenborstel?

Als je een hondentandenborstel hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Gelukkig is dat niet zo moeilijk! Het is echter wel belangrijk om jouw hond aan de tandenborstel te laten wennen.

Ten eerste maakt het voor het gebruik niet uit welk soort hond jij hebt, dit is bij elke hond hetzelfde. Het is tijdens het poetsen belangrijk dat je met name de kiezen meeneemt met het poetsen.

Net zoals bij mensen is dit vaak de plek waar zich de meeste tandplak ophoopt, en waar er uiteindelijk ook gaatjes kunnen ontstaan. Voordat je begint met poetsen moet je de hond eerst kennis laten maken met de tandenborstel.

Dit kan je op meerdere manieren aanpakken, maar wat bij ons het beste werkte was om eerst met onze blote vingers langs de tanden van de hond te gaan. Als je merkt dat de hond dit geen probleem vindt dan kan je het met de borstel proberen. Het maakt niet uit waar je als eerste begint met het poetsen van de tanden.

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is hoe vaak je het gebit van de hond moet poetsen. In principe zou je dit dagelijks kunnen doen om het gebit van jouw hond zo gezond mogelijk te houden.

Voor de meeste mensen is dagelijks de tanden van de hond poetsen niet haalbaar. Probeer het daarom 1 a 2 keer per week te doen. Als je regelmatig de tanden van de hond poetst dan voorkom je gebitsproblemen op latere leeftijd, en zorg je ervoor dat jouw hond een frisse adem heeft!

Welke tandpasta moet ik gebruiken?

Eerder in dit artikel heb ik je al verteld dat je geen tandpasta moet gebruiken die jijzelf ook gebruikt. De hond zou daar zelfs behoorlijk ziek van kunnen worden. Maar waarom is dat, en welke tandpasta moet ik dan wel gebruiken?

Gebruik altijd een hondentandpasta die speciaal is ontwikkel voor het gebit van de hond. In sommige gevallen wordt deze hondentandpasta bij de tandenborstel geleverd. Als dat niet zo is moet je deze apart kopen.

Kan ik ook een mensentandenborstel gebruiken?

Een andere vraag die regelmatig gesteld wordt is of je ook een “normale” tandenborstel kunt gebruiken. Het korte antwoord op deze vraag is nee, het is niet aan te raden om een mensen tandenborstel te gebruiken.

Tandenborstels voor mensen bevatten ruwere haren die het gebit van de hond kunnen beschadigen. Ook is er met tandenborstel voor honden rekening gehouden met de hoektanden van de hond.

tandenborstel hond

Wanneer moet ik een nieuwe honden tandenborstel gebruiken?

Hoe vaak je een honden tandenborstel moet vervangen voor een nieuw exemplaar hangt af van hoe vaak je de tanden van de hond poetst, en van welke kwaliteit de hondentandenborstel is.

Poets je bijvoorbeeld dagelijks het gebit van jouw hond moet je iedere 2 maanden een nieuwe borstel gebruiken. Als je wekelijks het gebit poetst dan kan je 5 tot 6 maanden met de tandenborstel voorruit.

Het is al eerder benoemd, maar probeer de tanden van de hond vaak te poetsen. Dit zorgt ervoor dat zijn of haar adem frisser ruikt, en de kans op gebitsproblemen heel klein wordt!

Veelgestelde vragen

Waarom moet je de tanden van een hond borstelen?

Net zoals bij mensen is het goed voor het gebit om te borstelen. Dit om mogelijke ziektes, infecties en de ophoping van bacteriën te voorkomen. Maar ook tandplak en tandsteen kunnen een probleem worden. Ook voorkomt het een slechte adem, vaak ideaal in combinatie met honden mondwater.

Hoe vaak moet ik het gebit van mijn hond borstelen?

Je hoeft het gebit van jouw hond niet heel vaak te borstelen. Meestal is 2-3 keer per maand voldoende om de tanden te poetsen van de hond. Als jouw hond gebitsproblemen heeft kan de dierenarts aanraden om dit vaker te doen. Bezoek bij klachten altijd de dierenarts!

Waarom moet ik een hondentandenborstel gebruiken?

Er wordt weleens gevraagd of je niet gewoon een mensen tandenborstel kunt gebruiken. Het kan wel, maar het is niet ideaal. Een hondentandenborstel is specifiek ontwikkeld om het zo makkelijk mogelijk te maken. Dit kan elektrisch, maar ook met een borsteltje die je om je vinger plaatst. Keuze genoeg!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentandenborstel hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie