Deze planten kunnen tegen honden urine

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Sta jij op het punt om nieuwe planten te halen voor in de tuin? Maar heb je een hond die regelmatig tegen planten of struiken plast? In dit artikel een aantal plantensoorten die bestand zijn tegen de urine van honden.

Honden urine bestaat een hoge concentratie stikstof en zouten die schadelijk zijn voor de meeste tuin planten. Bekijk hier onder de negen planten die bestand zijn tegen de urine van honden!

Berenbroek – Acanthus mollis

De berenbroek komt oorspronkelijk uit de Middellandse Zee en is een vaste plant die wordt gekenmerkt door glanzende bladeren en hoge, puntige bloemen. Het is een opvallende plant die bestand is tegen hondenurine. Van de 30 soorten berenbroek platen zijn er maar een paar geschikt om in je tuin te plaatsen. Deze planten doen het goed op compost en doen het prima in de volle zon.

Japanse Hulstvaren – Cyrtomium falcatum

De Japanse hulstvaren is een veel voorkomende varen soort die inheems is in Oost-Azië. In de natuur groeit deze plant langs kustkliffen, rotsachtige hellingen, beekoevers en andere vochtige gebieden. Deze plant komt het beste tot z’n recht in de schaduw.

De bladeren zijn opvallend en hebben gekartelde randen, waardoor deze plant een goede keuze is als opvuller tussen andere planten. Omdat het in vochtige gebieden groeit, heeft deze plant een luchtvochtigheid van 50 procent of meer nodig.

Lees ook: Dit zijn de 20 beste hondenmanden

Product advies

Japanse sneeuwbal – Viburnum plicatum

De Japanse sneeuwbal is een inheemse plant die oorspronkelijk voorkomt in China, Korea, Taiwan en Japan. De bladeren zijn getextureerd en geplooid, waar deze plant zijn naam in het Latijn aan te danken heeft. In het voorjaar bloeit de plant met witte bloemen.

Deze planten zijn gemakkelijk te kweken en zijn goed bestand tegen hondenurine. Ze moeten regelmatig worden gesnoeid en hebben een goed doorlatende grond nodig.

Mexicaanse Salie – Salvia leucantha

De Mexicaanse salie, of Salvia leucantha, is populair vanwege zijn fluweelzachte en felgekleurde bloemen. De struik kan flink groeien en spreidt zich breed uit. Hierdoor is het een goede keuze voor grotere tuinen.

Deze plant heeft de voorkeur om in een vochtige en goed doorlatende grond te staan. Volle zon brengt de schoonheid van de bloemen van de plant naar voren, maar deze plant kan ook in halfschaduw gedijen.

plant bestand tegen urine

Roos – Rosa

Rozen zijn een prachtige toevoeging aan een tuin en gelukkig zijn deze planten resistent voor hondenurine. Er zijn meer dan 300 soorten rozen, dus er is keuze genoeg. Rozen doen het goed in direct zonlicht, maar ze kunnen het ook goed doen in halfschaduw staan bij het juiste klimaat. Het enige nadeel van het planten van rozen in tuinen met honden zijn de doornen.

Tapijt Bugleweed – Ajuga reptans

Tapijt bugleweed is een kruipende groenblijvende plant die vaak wordt gebruikt om lege delen van een tuin op te vullen of om meer kwetsbare planten te beschermen tegen de urine van honden. De bloemen zijn blauwachtig, wat niet alleen een mooie uitstraling geeft, maar ook bestuivers aantrekt. Deze plant gedijt goed in een schaduwrijke omgeving, maar kan wat zonlicht goed verdragen.

Zilveren Tapijt – Dymondia margaretae

Zilvertapijt dankt zijn naam aan zijn zilvergroene bladeren die zich langzaam over de grond verspreiden. Deze plant komt oorspronkelijk uit de kustvlakten van Zuid-Afrika en is bestand tegen honden urine. Deze bodembedekker kan het beste worden gekweekt in een omgeving met volle zon en goed doorlatende grond.

Burkwoods Osmanthus – Osmanthus burkwoodii

Burkwoods osmanthus is een winterharde groenblijvende struik die ook wel wordt gekweekt om uit te groeien tot een boom. De plant heeft bossige loofbladeren en gele of witte bloemen die een mooie opvulling zijn voor een tuin. Dit is een van de meest winterharde planten in dit artikel en is bestand tegen hondenurine en doet het goed in de volle zon of halfschaduw.

Lees ook: Top 20 keer de beste puppyren

Product advies

Japanse Spindelboom – Euonymus japonicus

De Japanse spindelboom is een groenblijvende struik of kleine boom die inheems is in Japan, Korea en China. De bladeren zijn opvallend en fijn, terwijl de bloemen klein en groenwit zijn. Als je deze boom niet snoeit kan hij uitgroeien tot een flinke boom!

De urine van honden dringt niet gemakkelijk door de harde bladeren van de Japanse spindelboom wat hem geschikt maakt om te planten in een tuin met honden. Deze plant doet het goed in direct zonlicht en moet gesnoeid worden.

Conclusie

Het hebben van een hond betekent concessies doen, maar de tuin hoeft daar niet bij te horen. Als je last hebt van lelijke gele vlekken of dode planten in de tuin door de urine van jouw hond, kan je planten in de tuin zetten die bestand zijn tegen hondenurine. Je bent aan het einde gekomen van dit artikel, mocht je nog vragen hebben kun je deze stellen in de reacties hier onder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie