Honden kleding voor elk seizoen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 28 februari 2024 door Kimberly

Iedereen houdt van zijn hond, of het nou gaat om een grote of kleine hond. Maar je wilt er natuurlijk wel goed uitzien als je dan het huis uit moet met je dier of je wilt dat je trouwe maatje er ook goed uitziet. Dan zijn hier wat tips voor jou en je hond om er goed uit te zien in elk seizoen.

Zomerse hitte

De zomer is het favoriete seizoen van iedereen met een trouwe viervoeter, het lekkerste weer om naar buiten te gaan en even lekker in de frisse lucht te zijn. Je wilt luchtige kleding aan trekken en natuurlijk ook iets om je spullen mee te nemen, iets zoals een fanny pack zou heel goed werken. Voor je hond zou iets zoals een bandana goed staan, het is luchtig en geeft een mooie zomerse look. Fanny packs zijn handig om je spullen in mee te nemen zoals je hondenzakjes, hondensnoepjes en extra spullen voor jezelf. In de zomer heb je voor jezelf geen gevoerde regenjas voor dames nodig, dus geniet lekker van het weer.

Herfstachtig weer

De herfst, de tijd van regen en de gekleurde bladeren aan de bomen. In de herfst is er veel regen dus een regenjas van regenjas.nl is dan ook geen slecht idee, voor jou en je trouwe viervoeter. Honden hebben zelf namelijk ook regenjassen, ze zijn functioneel en staan ook nog eens leuk. Vaak is het matchen van de kleuren van het seizoen ook een leuk idee voor je outfits. Het dragen van donkere bruine of oranje kleuren past erg goed bij de herfst. Door veel regen is het slim om een paraplu mee te nemen als je met je hond op pad gaat, het dragen van waterdichte schoenen is dan ook geen slecht idee door de vele plassen water.

Winterse kou

Om even een hele andere kant op te gaan, is de winter de koudste tijd van het jaar. Voor jezelf is het dragen van een goed warme lange broek en een dikke winterjas geen slecht idee. Voor je hond is het dragen van een sjaal een leuk idee, honden zelf hebben het niet snel koud door hun vacht maar een sjaal staat wel heel schattig en het is ook nog eens functioneel. Het helpt je hond weldegelijk om een beetje warm te blijven.

Lente in volle bloei

De lente, de tijd van de bloemen, de natuur staat weer in volle bloei en daar wil jij er natuurlijk ook goed voor uitzien. In sommige gevallen kan je al wat kortere kleding aantrekken, maar het is slim om een lange broek of rok aan te trekken met een shirt. Je kan altijd een vestje erbij doen als het blijkt dat het toch nog wat te koud is. Voor je hond is het dragen van een bandana ook weer een goed idee, net zoals in de zomer is dit een stoere look voor je hond en geeft het ook nog wat warmte. In de lente zijn er zoveel kleuren dan als je de kleuren wilt gebruiken van de lente, bijna alles is wel mogelijk. Veel groen is altijd een goede keuze, maar vele kleuren zouden daar altijd goed bij staan.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie