Welke soorten kattenbakvullingen zijn er allemaal?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 28 december 2023 door Kimberly

Vaak denk je bij je kat als eerste na over de beste soort voeding die je voor je kat kan halen, omdat dit natuurlijk een primaire levensbehoefte is die veel invloed heeft op de gezondheid van je kat. Maar alles wat je kat eet, komt er op een gegeven moment ook weer uit. Dit doet je kat dan in een kattenbak, maar wist je dat je deze kattenbak op veel verschillende soorten manieren kunt vullen? Hieronder vertellen we je welke soorten kattenbakvullingen er allemaal zijn.

Kleikorrels

In de meeste kattenbakken zul je kleikorrels terug vinden, dat betekend niet per direct dat dit de beste kattenbakvulling is, maar wel wat veel mensen als prettig ervaren. Dit komt omdat kleikorrels in staat zijn om vocht op te nemen en er voor te zorgen dat niet alles zo gaat stinken.

Silica gel

Als je naar een kattenbakvulling zoekt die langer mee gaat dan de kleikorrels, maar nog steeds veel geur en vocht kan absorberen, dan ben je bij silica gel aan het goede adres. Maar deze gel is wel een stuk duurder en sommige katten kunnen gevoelig zijn voor deze stof.

Houtkorrels

Als je voor een natuurlijke optie wilt gaan, dan kun je ook altijd nog houtkorrels overwegen. Door de natuurlijke houtgeur zul je niet veel nare geurtjes ruiken. Het enige nadeel aan houtkorrels, is dat niet iedere kat het fijn vindt om daar zijn of haar behoefte op te doen.

Papierkorrels

Als laatste heb je ook nog papierkorrels, deze korrels zijn zacht en trekken ook geen stof aan. Papierkorrels worden meestal gebruikt als een kat net is geopereerd of als je een kat hebt die last heeft van allergieën. Het enige nadeel is wel dat je de behoeftes van je kat meer zal ruiken en deze korrels absorberen ook een stukje minder goed.

We denken vaak altijd eerst aan de voeding voor de kat en welke voeding dan het beste is voor onze kat, maar een ander belangrijk onderdeel zijn de kattenbakvullingen. Hier heb je namelijk veel keuze in, de meest populaire keuze zijn de kleikorrels. Maar je hebt ook de silica gel korrels, deze gaan langer mee als de kleikorrels maar zijn wel duurder.

Dan heb je ook nog houtkorrels, deze zijn natuurlijk en vangt ook goed geuren op, alleen is niet iedere kat gediend van deze korrels. Als laatste heb je nog zachte papierkorrels, ideaal voor geopereerde katten en katten met alergieën.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie