Zijn alle apparaten veilig voor honden?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 1 maart 2023 door Kimberly

Honden zijn onze beste vrienden zodra we ze meenemen van bijvoorbeeld het asiel. Daarom is het zeker belangrijk dat de honden veilig in ons huis rond kunnen lopen. Zonder dat we het door hebben, hebben we dan wel rekening te houden met verschillende aspecten.

Zo moet je voor je honden rekening houden met de apparaten die we allemaal hebben. Niet alle apparaten zijn veilig voor onze honden. Het is dan goed om te kijken hoe je kunt voorkomen dat iets onveilig wordt voor de honden. Hierbij kun je denken aan de apparaten weg leggen of andere maatregelen treffen.

Welke apparaten zijn niet veilig?

Eigenlijk is deze vraag zeer eenvoudig te beantwoorden. Geen enkel elektrisch apparaat zal in de buurt mogen liggen van honden. Vooral puppy’s vinden het erg leuk om overal te kauwen. Hierdoor worden de puppy’s een gevaar voor hun zelf. Als baasje van de honden moet je hier dan ook rekening mee houden.

Zo is niet alleen de cv ketel Utrecht verboden terrein voor een hond, maar ook een kabel van een tv, lampen of een afstandsbediening. Zo kunnen kabels de hond een schrok geven en een afstandsbediening bevat batterijen die gevaarlijke stoffen bevat als de hond ze door bijt.

Het maakt dus niet uit wat voor een soort apparaat je hebt. Zorg er altijd voor dat je hond er niet bij kan. Op die manier voorkom je een hele hoop ongemak en bescherm je je hond zijn of haar gezondheid.

Hoe de veiligheid waarborgen voor je honden?

Uiteraard is het lastig om altijd alles weg te leggen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om alles wat veiliger voor je hond te maken. Vooral in dit geval voor puppy’s. Zo is het goed om alle kabels van verschillende apparaten goed weg te werken zodat ze er niet bij kunnen.

De kabels weg werken kun je doen door strips waar je kabels in kunt doen. Daarnaast kun je de kabels ook hoger op hangen om te voorkomen dat een puppy er bij kan komen. Uiteraard komt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij kijken om je spullen netjes weg te leggen wanneer dit nodig is.

Verder kun je een puppy in een kamer zetten zonder deze prikkels wanneer je weg gaat. Op die manier weet je zeker dat de puppy nergens bij kan. Een onderhoudscontract cv ketel leg je bijvoorbeeld niet naast een puppy neer.

Honden leren niet te bijten of te slopen

Uiteraard is het helemaal makkelijk als je hond nergens in bijt of niets kapot maakt. Het maakt niet uit welke puppy je hebt, maar elke puppy zal dit in eerste instantie wel doen. Gelukkig kun je een hondje dit wel af leren.

Zo is het niet handig om te gaan schreeuwen. Goed gedrag kun je het beste belonen. Op die manier weet de puppy dat goed gedrag beloont wordt en negatief gedrag genegeerd. Uiteindelijk werkt dit veel beter dan wanneer je naar de puppy gaat schreeuwen wanneer de puppy iets niet mag.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie