Dit is waarom honden rennen in hun slaap

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Wat is de reden dat jouw hond in z’n slaap rent? Dan moet je jezelf wel eens afgevraagd hebben of hij op dat moment een wilde droom heeft. Maar is het ook mogelijk dat dit gedrag niet gepaard gaat met een droom?

Wat gebeurd er precies als jouw hond aan het rennen is in zijn slaap. Zou hij in zijn dromen de kat van de buren achtervolgen? Achter een lekkere hondensnack aangaan? Neurowetenschapper Marcos Frank van de Washington State University zegt dat dit soort gedrag veel voorkomt bij mensen.

Ik zie hetzelfde ook bij mijn eigen honden ze rennen, blaffen en huilen vaak in hun slaap. Ze schrikken soms zelfs wakker door hun eigen gedrag, dat ziet er dan wel weer heel grappig uit.

Wat zegt de wetenschap?

Marcos bestudeert dieren die slapen. Mensen vragen zich al jaren af ​​over de dromen van hun huisdieren, maar die antwoorden zijn vaak moeilijk te vinden. Je trouwe viervoeter kan je niets vertellen over zijn nachtmerrie, dus je moet het hem niet vragen. Ondanks dat de wetenschap er nog alles over moet bepalen, suggereert iets in de kwantummechanica dat het meer is dan alleen een theorie.

De Remslaap

Spiertrekkingen en schokken komen vaak voor tijdens de slaap bij zowel dieren als mensen, vooral tijdens de Remslaap. Volgens onderzoek brengen mensen ongeveer 12 procent van hun leven door in deze toestand. Wij mensen hebben de meest levendige dromen tijdens onze Remslaap. Hebben honden ook dromen? Marcos zegt dat het moeilijk is om het zeker te weten, maar we geloven dat hondenervaringen hebben die vergelijkbaar zijn met die van ons wanneer we dromen.

Lees ook: Top 15 keer de beste vlooienband

Product advies

Mogelijke verklaringen

HET is dus mogelijk dat iemand GIS droomt wanneer hij slaapt en zondigt, maar HET kan ook zijn dat er iets anders aan de hand is. In 2001 werd een studie gepubliceerd waarin werd gekeken naar hoe ratten sliepen. Hun hersengolfactiviteit toonde aan dat ze tijdens de slaap de activiteiten van de dag ervoor repliceerden.

En een onderzoek uit 2017 bevestigt dat ook honden hun dutjes gebruiken om dingen van de dag ervoor te onthouden om de transacties van de dag ervoor te versterken. Hetzelfde geldt voor zowel wolven als coyotes. Laat ons hier alstublieft klaar mee zijn. Is het beter om een ​​hond buiten te laten als hij net naar bed gaat? Het lijkt alsof je paard dingen beter onthoudt omdat hij ze in zijn hoofd heeft opgeslagen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie