Top 10 oudste honden ter wereld

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Benieuwd naar de oudste honden ter wereld? Er wordt weleens gezegd dat één hondenjaar gelijk is aan 7 mensenjaren, wat honden wijs maakt boven elke twijfel, en zeker slimmer dan sommige van hun huisdierenouders. Helaas betekent dat ook dat onze viervrienden niet zo lang leven als wij

De gemiddelde maximale leeftijd van een hond is tussen de 10 en 13 jaar, afhankelijk van het ras, de grootte, het milieu en de gezondheid van de hond. Sommige honden hebben echter de kansen getrotseerd en veel langer dan 10 tot 13 jaar geleefd.

Lees ook: Top 15 keer de beste honden iglo

Product advies

Heb je je ooit afgevraagd naar de oudste honden ter wereld? Wij wel! In deze lijst geven we je de 10 oudste honden aller tijden en vertellen we je een klein beetje over hen.

Bluey

De oudste hond op onze lijst is een Australische hond genaamd Bluey. Bluey leefde in Victoria, Australië, en werd 29 jaar en 160 dagen oud, wat hem de oudste hond ooit maakte. Bluey’s volledige naam was Bluey Les Hall, en hij leefde van 7 juni 1910 tot 14 november 1939.

Omdat hij zo lang geleden overleed, zijn er maar weinig records over Bluey. Wat we hebben verzameld, is dat hij een typische werkhond was die schapen en rundvee dreef. Bluey’s erfenis bracht onderzoek naar de Australische koeienhond naar waarom ze zo lang leefden.

Butch

Op onze lijst staat vervolgens een beagle genaamd Butch, die in Virginia, VS, leefde. Butch leefde ongeveer 28 jaar. Hij werd geboren in 1975 en overleed in 2003. De hond had ooit de Guinness Book of World Records-titel voor de oudste levende hond tot zijn overlijden.

In tegenstelling tot Bluey is er over Butch wel wat documentatie. Zijn eigenaren beschreven hem als vriendelijk, jong van hart en een liefhebber van alle soorten voedsel.

Taffy

Taffy was een Welsh Collie die 27 jaar en 317 dagen oud werd. De hond leefde in het Verenigd Koninkrijk, maar er zijn geen gegevens over welk deel van het VK ze precies leefde. Er zijn geen geboorte- of overlijdensakten voor Taffy, hoewel ze in het Guinness Book of World Records stond als de oudste levende hond in die dagen.

Taffy leefde een vol en gelukkig leven, en er is weinig over de Welsh Collie te vinden, behalve dat ze vaak wordt verward met een andere langlevende hond met haar naam, alleen was die hond een Poedel.

Bramble

Bramble was een Border Collie die ergens in Engeland woonde, hoewel het onbekend is waar. Ze werd 27 jaar en 211 dagen oud. Ze was een reddingshond die op 1 september 1975 geboren werd en op 31 maart 2003 overleed.

Ze werd geadopteerd door Anne Heritage en is het meest bekend vanwege het feit dat ze voor het grootste deel van haar leven veganistisch at. Blijkbaar werkte die dieet voor Bramble want ze bereikte een hoge ouderdom.

De hond was actief, at één keer per dag en kreeg voldoende oefening. Maar hoewel dit dieet voor Bramble en andere honden werkte die Anne Heritage adopteerde, is het nog steeds beter om met je dierenarts te praten voordat je je hond veganistisch dieet geeft, gewoon om veilig te zijn.

Adjutant

Adjutant was een jachthond van een boswachter die in Lancashire, Engeland woonde. Adjutant bereikte een hoge leeftijd van 27 jaar en 98 dagen. Hij was een Black Labrador Retriever Mix en woonde bij zijn eigenaar James Hawkes. Hij werd geboren op 14 augustus 1936 en overleed op 20 november 1963.

Hoewel er weinig over de hond bekend is, kunnen we aannemen dat hij, omdat hij een jachthond was, erg druk bezig was en erg actief was tot hij overleed. De hond moet atletisch en intelligent zijn geweest om het in die wereld te maken.

Buksi

Buksi staat op de lijst als een mix die ongeveer 27 jaar in Sarretudvari, Hongarije heeft geleefd. Men zegt dat de hond ergens in de jaren ’90 geboren is en haar leven doorbracht in de tuin van het gastenhuis en de manege van haar eigenaren. Ze overleed op 17 augustus 2017 aan wat waarschijnlijk hartproblemen waren als gevolg van de hitte.

Pusuke

Pusuke was een Shiba Inu Mix die in Tochigi, Japan woonde. Hij werd 26 jaar en 248 dagen oud. Zijn dood kwam als een complete en totale schok voor zijn eigenaar omdat de hond de dag ervoor vrolijk en gezond leek. Pusuke werd geboren op 1 april 1985 en overleed op 5 december 2011.

Pusuke ging twee keer per dag wandelen en leek gezond te zijn. Hij verloor opeens zijn eetlust, ontwikkelde ademhalingsproblemen en overleed toen. In 2008 werd de hond door een auto aangereden en liep hij ernstige, levensbedreigende verwondingen op. Maar hij herstelde en overleefde veel langer dan verwacht.

Sugar

Sugar was een onbekende rashond en niemand had enig idee uit welk ​​deel van de Verenigde Staten ze kwam, maar ze woonde in de Verenigde Staten. Sugar werd 24 jaar en 360 dagen oud. Ze werd geboren op 18 augustus 1952 en overleed op 13 augustus 1977.

Helaas weet niemand veel over Sugar. Ze lijkt wel een mysterie in de hondenwereld te zijn, want er is nooit iets anders dan haar geboortedatum en sterfdatum opgetekend.

Piccolo

Piccolo was een straathond met onbekende oorsprong; hij woonde in Italië, maar de details van zijn leven zijn onbekend. Hij werd 23 jaar en 86 dagen oud. Piccolo werd geboren op 1 oktober 1987 en overleed op 26 december 2010.

Kathy T. Dog

Kathy T. Dog was een straathond uit Las Vegas, Nevada. Ze werd 22 jaar en 29 dagen oud, wat haar de jongste hond op onze lijst maakte. Kathy was een reddingshond en werd constant uitgelachen omdat ze de boosste hond aller tijden zou zijn. Ze had graag vreemden gebeten en hield ervan om tegen alles te blaffen wat haar pad kruiste. Kathy werd geboren op 8 januari 1991 en overleed op 6 februari 2013.

Conclusie

Elke hond was op zijn eigen manier bijzonder en zal door veel mensen gemist worden. Hoewel de meeste rashonden niet ouder worden dan 13 jaar, hebben de oudste honden ter wereld bijna twee keer de gemiddelde leeftijd bereikt. Ken je nog andere honden die een lang leven hebben geleid? Laat het ons weten in de reacties!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

1 gedachte over “Top 10 oudste honden ter wereld”

  1. Leuk zo’n lijst van oudste honden van de afgelopen 100 jaar. Mogelijk is dat voor veel hondliefhebbers een reden om goed met hun vriendje om te gaan.
    Beweging en goed voer/vers water houdt jouw vriendje gezond en de beweging is ook goed voor jouzelf.

    Beantwoorden

Plaats een reactie