Basset Hound

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Basset Hound vindt zijn oorsprong terug in Frankrijk en zou zijn naam te danken hebben aan het Franse woord bas omdat deze hond zo laag op zijn poten staat.

Vanaf 1800 kwam hij in Engeland terecht, met de Basset Artésien Normand als voorvader en werd daar gekruist met de Bloedhond. Als jachthond leverde hij grote verdiensten en kreeg hij wereldwijde bekendheid vanaf de jaren 50.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstEngeland
GroepLopende honden
Hoogte33 tot 38 cm schofthoogte
Gewicht23 kg
KleurDeze ras kan driekleurig zijn (zwart, wit, roodbruin) of bleek tot bruin met wit

Karakter van de Basset Hound

Zoals we al zeiden was deze hond oorspronkelijk een jachthond, misschien door zijn gestalte ietwat trager, maar met een uitstekende neus, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Deze hond zit nog steeds graag buiten, houdt van rennen en is wel degelijk sportief.

Maar het is ook een echte gezinshond. Hij is gevoelig, zachtaardig, geduldig en een echte kindervriend. Hoewel zijn typische melancholische blik anders doet vermoeden, is het een vrolijke en speelse hond. Maar pas op, hij kan af en toe koppig zijn en heeft een geduldige baas nodig die hem toch strikt kan opvoeden.

Lees ook: Top 20 keer het beste honden speeltouw

Product advies

De Basset Hound is geen waakhond, maar zijn typerend zware stemgeluid kan soms al eens iemand doen afschrikken.

Verzorging van de Basset Hound

De Basset Hound is gemakkelijk te onderhouden, hij heeft een kortharige vacht. Ook hier moeten ogen en oren regelmatig gecontroleerd worden om ontstekingen te voorkomen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie