Top 15 keer de beste hondenloopplank

beste hondenloopplank

De hondenloopplank is een ideaal middel om jouw hond makkelijk toegang te geven zonder dat hij daarbij hoeft te springen. Het is voor de rug van een hond bijvoorbeeld niet goed om telkens in de auto te springen. De loopplank is hier hét hulpmiddel voor! In dit uitgebreide artikel nemen we je graag mee in jouw zoektocht naar de beste hondenloopplank!

Ook vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft, en wat de voor en nadelen zijn van bepaalde producten. Ook laten we je zien hoe je dit product het beste kunt schoonmaken en hoe jouw hond de loopplank het beste kan gebruiken. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onderaan deze pagina!

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenloopplank kijken we standaard naar een aantal punten. Een aantal van deze zaken zijn net al benoemd, maar ook de beoordelingen van andere hondenliefhebbers, en onze persoonlijke ervaring zijn belangrijke punten om op te letten.

Let op: bij de meeste van de onderstaande producten zijn er meerdere maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste hondenloopplank

Onze vijf favoriete hondenloopplanken

Hierboven kon je de 15 beste honden loopplanken bekijken, de kans is groot dat je hier inmiddels een keuze uit hebt kunnen maken. Wil je nog even verder lezen of ben je er nog niet helemaal uit? Hieronder kun je onze vijf favoriete loopplanken bekijken. Deze lijst is gebaseerd op eigen ervaring en op de ervaringen van andere mensen. Dit maakt het gemakkelijker om een product te kiezen dat zichzelf al bewezen heeft!

Trixie loopplank voor je hond

Ons eerste product in deze top vijf is de loopplank van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Deze loopplank is gemaakt van MDF en kan honden tot maximaal 40 kilo helpen beter in bijvoorbeeld de auto te stappen.

Hij is 36 centimeter breed en 90 centimeter lang. Het voordeel van deze loopplank is dat deze gemakkelijk in te klappen is als je ‘m even niet nodig hebt. Een echte aanrader!

Solvit Hondenloopplank

Het tweede product in onze top vijf is van het merk Solvit. Deze loopplank wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Het grote voordeel van deze loopplank is dat hij gemaakt is van aluminium, dit maakt deze loopplank één van de sterkste en meest duurzame keuze. Dit model is verkrijgbaar in twee formaten, beide zijn voorzien van een handige antislip op het loopgedeelte.

Deze plank is te gebruiken voor meerdere doelen, dit doordat de hoogte instelbaar is, ideaal! Heb je bijvoorbeeld een hoge auto dan kan deze loopplank uitgeklapt worden tot 220 centimeter, als je een kleine auto hebt dan kan deze tot 120 centimeter ingeschoven worden.

Trixie hondenloopplank Auto Telescopisch

De derde loopplank is ook van Trixe. De telescopische loopplank wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Het is de hoogst beoordeelde loopplank voor honden in onze top vijf! Hij is geschikt voor honden tot 120 kilo en kan uitgeschoven worden tot 180 centimeter. De breedte van deze plank is 43 centimeter, dat maakt ‘m geschikt voor vrijwel alle honden.

Het voordeel van deze lengte is dat hij hierdoor niet zo stijl is, en jouw hond gemakkelijk in- en uit de auto kan stappen. Doordat deze loopplank telescopisch is kan je ‘m eenvoudig in elkaar schuiven, en aan de bovenkant zit een lus zodat je ‘m makkelijk op kan tillen.

Trixie Loopplank 3 Voudig Inklapbaar

Op de vierde plaats staat wederom een product van Trixie! Deze loopplank is gemakkelijk in te klappen waardoor deze weinig ruimte inneemt. Hij wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com.

De plank is geschikt voor honden met een gewicht tot 25 kilo en is gemaakt van hard kunststof. Deze is 150 centimeter lang en 39 centimeter breed. Dankzij de antislip is deze prettig in gebruik, wat wil je nog meer?

Duvo+ Plastic Easy Step

We sluiten onze top vijf af met de hondenloopplank Duvo+. Dit Easy Step model is nieuw op de markt en heeft nog geen beoordelingen ontvangen, het is echter wel een product dat er goed uitziet, ben jij de eerste die ‘m gaat testen?

Deze loopplank is gemaakt van lichtgewicht hard kunststof en is gemakkelijk in elkaar te schuiven. Dit model is geschikt voor gebruik in de auto of caravan en kan uitgeschoven worden van 100 tot 160 centimeter. Wat ons betreft een aanrader!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze de keuze uit meer dan 150 verschillende hondenloopplanken!

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenloopplank?

Na het zien van de producten heb je vast wel een goed beeld wat een loopplank voor honden is. In feite is het een stevige plank die je gemakkelijk mee kunt nemen. Jouw hond kan over de plank lopen om zo makkelijker in- en uit te kunnen stappen. De meeste honden hebben baat bij een hondenloopplank, met name honden die gewrichtsklachten hebben!

Wat is het verschil tussen een honden loopplank en hondentrap?

Zowel de honden loopplank als een hondentrap zijn bedoeld om jouw hond te helpen om bijvoorbeeld in de auto te komen. De trap heeft natuurlijk de vorm van een klein trapje, de loopplank die van een plank. Mijn persoonlijke mening is dat een loopplank makkelijker in gebruik is.

Hoe leer ik mijn hond om over de loopplank te lopen?

Laat jouw hond eerst kennis maken met de hondenloopplank. Daarna kan je de loopplank installeren en jouw hond over de plank te laten lopen. Lok hem met een lekkere hondensnack en moedig hem aan. Beloningen worden geassocieerd met iets positiefs!

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste waakbord

Top 10 keer de beste waakborden

Volgende artikel
puppy training pads

Top 15 keer de beste puppy training pads

Gerelateerde artikelen